Mys Blommor / Din florist / Interflora 🌹 / Högsta Kvalitet & Design💫 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

Mys Blommor🌹/ Din florist / Högsta Kvalitet & Design💫 / 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

@mymartens

@mys_blommor

Strong Mamas

Borde vi stänga skolorna i Sverige?! Dela gärna inlägget!

Inlägget innehåller reklamlänk till handdesinfektion ❣️ ( sorry redan slut tyvärr ?)

-Är jag en hönsmamma?

Okay. Nu eskalerat Corona viruset i Sverige. Vi blir överösta av information genom media.

I samma takt som viruset ökat så, eskalerar även oron såklart. Inget konstigt. Jag vet själv inte riktigt vart jag står.

-Hur känner du?

Corona viruset är INTE ett vanligt virus, jag blir så trött på de människor som ”viftar” bort det. Det sprids som en löpeld och OM all blir sjuka samtidigt så kommer inte sjukvården att räcka till! Punkt!

Vården är redan tungt belastad, och räcker inte till redan som det är….

Så vitt vi vet så är dödsantalet fortfarande relativt lågt. ( Endast några procent )

MEN detta virus angriper lungorna! Detta leder i värsta fall, i sin tur till att man tillslut inte kan andas och då behöver respiratorerna till hjälp.

I Italien ?? finns det enligt uppgifter 3000 respiratorer. Alla används, och man har blivit tvungen att prioritera vilka som får hjälp och inte. Människor dör.

Äldre, högrisk patienter, personer med astma… eller som jag själv med extremt nedsatt immunförsvar. Naturligtvis är det bara ”några” procent som dör. Och dom vissa idiotier rent ut sagt säger, det där fler av det ”vanliga” viruset.

MEN. Spridningen går EXTREMT mycket snabbare med Corona. Fortsätter det i samma takt, fortsätter det i denna takten så går vi snart om Italien och deras hemska statistik på drabbade.

Borde vi stänga ner skolorna i Sverige???

-När ska vi agera??? Hur länge ska vi vänta? Är det bara jag som upplever att besluten som fattas i svepte tar extremt lång tid. Vi agerar långt ifrån som dom andra gjort.

Jag vet att vi på Ludvigs skola skickat hem elever som föräldrar lämnat av i skolan med olika symptom. Hosta, förkylning, snuva, osv.

– Hur FAN kan man som förälder vara SÅ oansvarfull? Jag kan bara inte förstå det ?‍♀️ Ren j*vla idioti!

Detta händer överallt!

Mina väninnors barns skolor har precis samma problem. I en skola har man dessutom haft flera Corona fall , men ÄNDÅ håller skolan öppet?! ?‍♀️?

Denna listan sprids just nu…

Borde jag behålla Ludvig hemma ifrån skolan?

Jag sitter själv och överväger att behålla Ludvig hemma. Jag skulle kunna jobba hemifrån, online coachningen kan jag sköta varifrån som helst. MEN, alla behöver agera lika för att stoppa spridningen!

Undvika folk, hålla avstånd. Livet behöver inte sättas på paus om vi går i karntän i två veckor tex!

Vi kan träna hemma, läsa, räkna och studera med barnen hemma!

För om vi alla går i ”karantän” , så kortare vi ner återhämtningen och stoppar spridningen! Det kommer definitivt att vara mest effektivt i längden!!!

Barnen i skolorna är mer medvetna kring hygienen just nu. Lärarnas kämpar för fullt med detta ? Men dom har ändå verkligen ingen koll!

En kompis till Ludvig kramade om honom idag, när dom skulle säga hej då ? Gulligt, med inte just nu!

Barnen tar på ALLT. Räcken, handtag, klassen åker kommunalt till simning tex. Osv. Osv. Dom är vandrade smittobärare! ?

Butikerna börjar bli tomma, för att folk bunkrar!

Jag känner en stark oro!

I butiker utanför oss i Vasastan är hyllorna länsade. Idag åkte jag själv till Ica Maxi. Jag ”bunkrade” för att jag insåg att det kan vara lämpligt att de till att vi har grejer hemma för att slippa ge oss ut i onödan!

Även på Ica Maxi var det tomma hyllor!

-Lite läskigt faktiskt! Jag själv har fyllt på med extra allt. Sådant som jag ändå äter upp så småningom. Några kartor ägg, havregryn, några kilo kyckling, mandelmjölk som håller oöppnade jätte länge! Knäckebröd! Lite frys-mat, osv.

Jag var på 6 apotek idag när jag uträttade ärenden och förberedde mig för en eventuell karantän som nästan känns oundviklig. INGET av dessa apotek har handsprit!

Jag VET att tvål vatten är det bästa! Men att komplicera med handsprit är banne mig viktigt!

Jag har liiite kvar i en flaska, och Ludvig har en liten flaska som han har med sig överallt. Jag hittade tillslut ett ställa på mötet där jag klickade hem fler, som hinner komma hem innan det är helt slut! ( HEMLEVERANS) ! ( HÄR först till kvarn ???).

Skämt osido! Jag är på riktigt orolig! Jag är dessutom förbannad över att vårdnadshavare, mammor och pappor inte begriper bättre än att inte behålla sina sjuka ungar hemma!!!!!!

-INTE okay!

Många små ställen som salonger och dylikt har satt upp skyltar ”stängt pga av Corona” jag förstår det….

Göteborgsvarvet ställer också in..,

Många frågor , och flera tankar. Det är dessutom andra saker som påverkad. Ekonomin definitivt!

Jag har flera event, och evenemang som ställt in. Pengar jag aldrig kommer att få ersättning för. Jag som egen företagare har heller ingenting att luta mig mot, utan måste bara på något sätt ”rida” ut stormen. Min fästmans alla fig blir ju också inställda pga av Corona. Börsen kraschar. Flygbolagen varslar och drar ner lönerna… osv osv.

Därför tror jag personligen att det smartaste är att stänga ner så mycket som möjligt ( INKL SKOLOR) och på så viss snabbare stoppa spridningen och komma tillbaka snabbare!

-Men vad vet jag? ?‍♀️

Dela jätte gärna detta inägg, då jag tycker att skolfrågan är JÄTTE viktig, och att vi som föräldrar MÅSTE agera förnuftigt och inte utsätta varken oss själv eller andra för fara!

/ En orolig mamma , My Martens

23 Komentarer

 1. Om vi stänger skolor och dagis så måste föräldrarna vara hemma med sina barn, även sjukvårdspersonalen…vem ska då vårda de sjuka?
  Och är man hemma och har tråkigt så kommer folk att vara på massa ställen för att hitta på saker, då smittar dom ännu mer.
  Håller du dig hemma eller är du på resor och träffar folk i din studio m.m? Eller gäller det bara andra?

 2. Klart vi ska stänga allt som går att stänga just nu! Sverige ligger efter med allt! Hemskt för oss som har barn o barnbarn i riskgrupp…

 3. Du My som kan jobba hemifrån , gör det. Men du har alldeles nyss haft ett event ???
  Jag som sjuksköterska och behövs på jobbet, kan jag lämna mina barn hos dig???

  • Kära Liiisa.
   Om du tror att jag ”enkelt” kan jobba hemifrån så har du fel. Jag tappar extremt mycket av min inkomst.
   Jag förlorar det, då event ställs in och resor som jag jobbar med likaså. eftersom att jag gentemot dig, inte är anställd så kan jag inte luta mig mot någon ersättning alls….
   Jag har en nyöppnad studio, räkningarna kommer in fastän jag inte kan driva verksamhet i den. Hur löser jag det??‍♀️ ingen aning. Men hälsan går först! Det är inte rätt mot varken oss eller barnen att låta dom vara i skolan ? därför hoppas jag innerligt att dom stänger skolorna ??
   Jag har varit ensamstående i 6-7 års tid. Utan kontakt med familj att luta mig emot, utan ekonomisk möjlighet till nanny/barnflicka tex.
   Jag vet. Det är ett rent helvete, och ibland kan det kännas hopplöst!
   Du är anställd, och behövs speciellt i denna distikonen på jobbet ?? Du gör en fantastisk insats! ??Glöm inte det!
   Men om du inte vill att landet kollapsar , att sjukhusen svämmar över ( ännu mera)
   så måste du förstå allvaret i situationen. Det enda sättet att stoppa spridningen är begränsa spridningen .
   Att varje individ tar eget ansvar.
   Om du tex lämnar dina barn i skolan, och dom sedan får smittan i skolan ( extremt stor sannolikhet) då blir både dom och antagligen du smittad….
   Där tappade vi din insats som anställt sjuksköterska, och både du och dina små blir extremt hårt drabbade ?
   Men tack och lov, så OM du blir smittad har du ändå en sjuklön att ta ut, och ett stöd att luta sig emot, rent ekonomiskt iallafall.
   Men för att undvika denna situationen kan du kanske be om hjälp.
   Någon som kan hjälpa dig med barnen om skolorna stänger.
   En släkting? En granne? En nära vän? En bekant? Lägg ut olika trådar och be om hjälp ??
   För som det ser ut just ju så kommer skolorna att stängas…. för ALLAs säkerhet, inte bara skolor! Utan allt utom matbutiker, sjukhus och apotek.
   Jag hade gärna tagit emot dina barn, men jag tror att jag inom ett dygn åker på karantän med resterande som gått i skolorna häromkring ? Vart bor du?
   Jag hade ingen att luta mig emot, när jag själv behövde denna hjälpen för några år sedan. Jag hamnade på sjukhus och var riktigt, riktigt illa ute. Då klev människor fram som jag egentligen inte kände . ”mina sigtuna grannar”. Idag, några år senare , är dom vänner för livet!
   Jag hoppas att du också hittar dina ”sigtuna grannar” . Och med tanke på din roll som sjuksköterska förstår allvaret i situationen ??❤️ Stor kram på dig Liiisa

 4. Själv tycker jag att det är jättesvårt att ta dessa beslut. Allt sånt här är så nytt för oss och har liksom inget att jämföra med.
  De logiska i mig säger att Sverige måste agera fort fort fort för att stoppa detta, samtidigt som jag inte kan ta in att skolor och annat ska stängas.
  Jag vill och ska ju faktiskt kunna förlita mig på myndigheter när det gäller sånt här (inte alla myndigheter dock) men hälsovårds myndigheten har vi ju knappast haft med att göra innan så deras proffessionalitet får avgöra om huruvida vi ska stänga ner Sverige.
  Själv gör jag såklart vad jag kan för att undvika och vara bland folk om jag är förkyld och hostar mycket. Men nu var ju frågan inte det.

 5. Ta ansvar istället.
  Stanna hemma om du känner dig krasslig.
  Tvätta händerna ofta, minst 20 sek.
  Försök att inte ta dig inte i ansiktet (peta näsa/mun osv)
  Bidra inte till allmän panik och oro genom att sprida felaktig information.
  Håll dig uppdaterad via folkhälsomyndighetens hemsida.
  Alla som är friska kan gå i skolan och jobba som vanligt.
  Jämför inte Sverige med Italien (Italien har inte haft lika bra smittspridningskontroll, man fick tidigt in smittan på sjukhus där det av naturliga skäl finns många äldre och sjuka vilket har lett till många dödsfall samt brist på intensivvårdsplatser)
  Lita på myndigheterna lyssna på folk med UTBILDNING inom immunologi ex: Agnes Wold och Anders Tegnell. Sprid inte konstig info du läser på sociala medier.

 6. En svensk läkare eller om det var forskare uttalade sig igår om att Danmark stänger ner mycket i samhället. Han menar på att all forskning och historik/tidigare erfarenheter av pandemier visar att genom att stänger ner samhället tidigt/innan man fått ordentlig spridning bara leder till att man förskjuter utbrottet, inte minskar det.

 7. Tror inte stänga skolor hjälper utan att vi håller hårt på att inte släppa iväg sjuka barn, det ansvaret kan föräldrarna ta, om många föräldrar är läkare och sköterskor faller vården. Sen är det inte säkert att barnen hålls hemma, de kanske träffar andra istället? Var instängd hemma med barn i några veckor utan att gå ut? Friska barn kommer bli tokiga hemma och tappar viktig skoltid.

  • Skrattretande?
   Min studio är inte öppen för allmänheten, de 7 personer som bjudits in tränar och lever i hälsobranschen. Innan dom fick komma då gjorde ett utskicka gällande restriktioner kring att man måste ta sitt ansvar och INTE komma om man varit på vissa platser/länder osv. Eller om man har minsta förkylning osv….
   Mitt event var i tisdags morse. 08:00. Det har ju hänt ganska mycket sedan dess. Vi har fått mer information via media osv. Så hade eventet varit idag, eller igår så hade jag personligen valt att ställ in….

 8. Bra skrivet Lina. Vi får förhålla oss till adekvat information.
  Sedan när man lyssnar på de som har kundskap om pandeminer är det stor risk att flertalet av oss i Sverige och resten av världen kommer att drabbats av detta virus. Så länge det inte finns ett fungerande vaccin. Om vi följer råden kan vi minska takten på spridningen av viruset men inte förhindra den. Viktigt för att vi ska kunna hjälpa riskgrupperna och de som blir så svårt sjuka att de behöver vård.

 9. Håller med dig Lina så bra och vettigt skrivet. Dela och sprid myndigheter och utbildade personers inlägg och råd inte sådant som skrivs överallt och av alla just nu.

 10. Håller inte med alls.. Jag är mer rädd för ATT de stänger alla skolor och förskolor och alla föräldrar måste vara hemma.. Då försvinner väääldigt många i viktiga samhällsfunktioner.. Vården tex. är ju redan ansträngd som den är.. Om ditt barn eller anhörig blir sjuk och behöver söka läkarvård och du istället får höra: Nej, tyvärr vi måste prioritera, vi har ingen plats, ingen personal och inget material för alla är hemma med sina barn.. Good luck! Hur länge tycker ni att alla ska vara hemma? Två veckor? Vad händer efter 2 veckor? Förstår inte varför alla tror att detta kommer vara löst på 2 veckor.. Det blir intressant att se hur alla som gastar om att stänga skolorna förhåller sig när det sedan i slutändan börjar drabbar dem själva.. Uppmaningen är just nu att alla som är och känner sig fullt friska ska gå till sina arbeten/skola. Jag hoppas att alla följer de direktiven..

 11. Håller med dig Lina
  Det enda vi ska dela är myndigheternas och de sakkunnigas inlägg.
  Det snurrar runt så mycket onödigt på sociala medier nu att man blir alldeles yr av att bara se det.
  Att dela enskildas åsikter och tankar tjänar ingenting till.
  Kolla de ”riktiga” nyheterna och ta till er det våra myndighet och sakkunniga skriver.
  Sen kan vi alla tycka och tänka och vilja att det ska göras 1000 saker åt detta, så tjänar bara alla dessa privata delningar till att det som är VIKTIGT får mindre plats i våra flöden.
  Hoppas innerligt att detta är snabbt övergående.

 12. I Norge går det här att ordna så då borde det göra det i Sverige också,dom som har samhällsnyttiga jobb får förskola/skola till sina barn.
  Dom andra får betalt för att vara hemma med barnen. Går det här i Norge så måste det gå i Sverige också. Vi får se vad som var bäst när smittan är över, skolorna öppna eller stängda.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...