För din skull, för min skull, för våra barns skull 🙏🏻 Gör vad DU kan! Följ restriktionerna!

SNÄLLA skicka inte ditt barn till skolan om det finns minsta symptom på sjukdom! Samma sak generellt! Känner du sov matt, hängig, febrig osv UNDVIK andra människor!

I vissa kommentarer har man poängterat att jag kan jobba hemifrån. Delvis. Men långtifrån så mycket som jag önskar,

Jag har ställt in i stort sett allt. Möten, pt kunder, evanemang, tävlingar m.m.

Jag drabbas såklart också! Mycket pengar går förlorade. Pengar som jag räknat med att få in och har med i min budget för att gå runt. Detta får stora konsekvenser för mig som egenföretagare….

Jag har en nyöppnad studio och kan inte ha verksamheten igång som planerat!

Men just nu är ekonomin, långt ifrån lika viktig som att ta sitt ansvar och AGERA för hälsans skull ❤️🙏🏻

För tro mig, om vi inte agerar nu så kommer detta att drabba oss mycket, mycket länge!

Det kommer även påverka ekonomin extremt hårt! ( vilket man tydligt kan se redan nu)

Så innan våra regering stänger ner skolor, och allt annat förutom matvarubutiker, apotek, och sjukhus så är det JÄVLIGT viktigt att vi tar vårat egna ansvar och gör vad vi kan 🙏🏻❤️💯👊🏻🦠

Vissa idioter runtomkring oss har tex lämnat sina barn i skolor fastän dom är sjuka och har flera symptom. ( Ludvig har träffat flera! ) -INTE OKAY!

Jag vill inte på något sätt bidra till ”panik”.

Men jag kan med handen på hjärtat säga att jag är orolig, och uppriktigt rädd för vilka konsekvenser detta kan få och känner en oro över ovissheten kring vart detta kommer att ta vägen.

Därför känner jag att jag vill ta ett ansvar och både visa att jag tar ställning, och också dela med mig av viss information här inne ❤️

Det är JÄTTE svårt att veta vad man ska tro på, vilka olika media-forum som stämmer… Men återigen, ”paniken” är minst lika ”farlig” som

-INGEN PANIK🙏🏻❤️

Använd gärna kommentarsfältet till att diskutera med varandra.

Många känner en oro, och det kan vara skönt att få dela med sig av den och ge varandra tips och råd 🙏🏻

Till de som fortfarande skojar om Corona, och säger att det är en vanlig influensa, snälla TÄNK OM!😩🤦‍♀️

Änsålänge inget nytt om skolorna. Så fram tills dess att annan information ges, så MÅSTE vi följa restriktionerna!

/ My Martens

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (18)
 • Petra J

  Jag tycker vi ska lita på myndigheterna och alla människor som har detta som yrke, inte läsa för mycket nyheter som inte är från korrekta källor och inte sprida vidare egna åsikter som inte överensstämmer med riktlinjer och rekommendationer.

 • Sara

  Jag jobbar i skolan. Tror inte på att det finns en massa ’sjuka’ barn i skolan. Många barn säger att de mår inte bra för att bli skickad hem, speciellt nu när 9:orna har haft nationella prov. Annars i andra årskurser har en tredjedel varit hemma den här veckan.

  • mymartens

   Jobbar du i våran skola? Då kanske du har missat att bara 5-10 personer i våran årskull på vårat våningsplan är sjuka.

   Sen säger jag INTE att dom har Corona, men jag säger att barn blivit hemskickade ifrån skolan pga av att dom varit sjuka….

   Det känns såklart oroande! 🤷‍♀️😅🦠

 • Kina

  Säger som Petra J lyssna, läs och ta råd av de som jobbar med detta på ”riktigt” vi behöver inte fler som skriver långa inlägg och ger råd om vad vi ska och inte ska göra, lämna detta till proffsen och sen lita på att vi förstår detta själva.

  • mymartens

   Hej Kina!

   Jag ger inte råd… Precis som jag skriver så delar jag med mig av min oro och mina tankar. Jag rekommenderar ju att man ska följa tex hälsovårdsmyndigheterna, och följa nyhetsuppdateringar och kombinera det med en dos sunt förnuft!

 • Birgith

  Folkhälsomyndigheten är otroligt professionella. Eller inte. Kommer ihåg när svininfluensan härjade i Sverige, då Tegnell mer eller mindre tvingade människor att vaccinera sig. Det vet vi ju hur illa det gick för hundratals personer, ett livslångt lidande.

 • 1177

  Har just kommit hem efter 8 timmars arbete på 1177. De flesta samtal handlar om Corona så jag har lite insikt i detta.
  Förvånas över hur ni bloggare kan gå ut med rekommendationer. Har du My ringt 11313 för information eller har du gått in på Folkhälsomyndighetens hemsida och sökt information vad som gäller?
  Vi har i flera månader haft en förkylnings samt en segdragen influensaperiod som många drabbats av.
  Bara för att man hostar eller har feber så behöver detta inte betyda att man automatiskt är smittad med Covid – 19.

  Tips! Gå in på Folkhälsovårdsmyndighetens hemsida och få mer information vad som gäller och som någon ovan skrev låt proffsen sköta detta.

 • Cicci

  Det är nog bara en tidfråga innan skolorna stänger!

 • Liiisa

  Jo du skriver ”innan myndigheterna stänger ner matvarubutiker, sjukhus och apotek’…jag fyller på några yrken som är viktiga för att samhället ska fungera, poliser, hemtjänstpersonal, sophämtning, brandmän, etc..(.influencers förlorar pengar privat men är ju inte en stöttepelare i samhället, lätt att ha åsikter då,)
  tänker du på att de som jobbar där också har barn på skolor och förskolor, och måste då vara hemma om de stängs?
  Visst önskar jag alla följer de restriktioner som finns, men allt är inte svart eller vitt.

  • mymartens

   ”Liiisa” jag skrev även m.f = Med flera. Alla med samhällsviktiga yrken, så som dom vi båda nämner och fler utöver behövs. Och precis som i övriga länder har det arrangeras särskild stöd och barnomsorg för dessa.

   Att du skriver att ” influncers förlorar pengar privat men inte är stötte pelare i samhället” låter ju vara korkat?

   Kanske förstår jag inte din poäng, ber om ursäkt isåfall 😅

   Men jag skrev att även jag påverkas. Jag driver en träningsstudio, jobbar med bootcamp, träningsresor , föreläsiningar och event. Det var det jag syftade på att just jag personligen drabbas av.

   Jag ser mig inte som en ”influncer” . Men jag ser inte heller ner på dom.

   I tider som dessa så tycker jag att attityden som du har verkligen är onödig.

   Man kan tycka olika, och man kan även diskutera saker. Men att trycka ner vissa yrken eller vara otrevlig känns ju bara onödigt 😊

 • Tian

  Vadan denna panik, du satte din son på flyget innan han var frisk för några veckor sedan utan tanke på att han kunde smitta. Själv reste du i helgen och träffar mycket folk varje dag.
  Är det bara för att det kan drabba dig och din ekonomi?

  • mymartens

   Tian, jag har INTE satt honom på planet fastän han inte varit frisk. Han stannade 3 hela extra dagar i Sthlm utöver inkubationstid . Förstår inte varför du ens påstår något annat…. för det är just det du gör, du påstår. Du ställer inte en fråga….

   Jag har ingen panik, men jag har en känner en naturlig oro. Inför flera olika faktorer …

 • Kerstin

  Hur tänker du kring din träningsresa i slutet av mars? Kommer den att genomföras som planerat?

 • Hilda

  Den är inställd ,min kompis har fått tillbaka sina pengar

 • Katrkr

  Jag undrar också ang träningsresan? Hur sent kan ni ställa in den?

 • Tian

  Du skickade din son med flyget första feberfria dag, det är inte med marginal. Du fick kritik just för att du gjorde så.
  Detta var 26 februari!
  ”Nu vänder det!!!!! 

  idag är vi båda feberfria…. inatt svettades vi som f*n  Förmodligen det sista som skulle ut 

  Ärligt talat, Ludvig snuvar, hostar och är fortfarande krasslig. Men idag firar vi att han är feberfri, och att det vänder nu! För oss båda! Det firar vi med en mysig förmiddag hemma… Ludvig ska sedan få flyga ner till sin pappa.”

  Detta är samma dag!

  ”Min Lilleman kliver på planet  . ( ni ser honom, längst upp på stegen ) .Han år 9 år nu. Pendlar själv…. ( Med assistans såklart) Han har pendlat sedan han fyllde 5 år och fick åka med assistans”

  Måste man ställa en fråga?

 • Christina

  My du bad oss dela ett inlägg från en boende i Italien där det gavs både råd och uppmaningar till det Svenka folket. Hur tänkte du då? Nu tog du bort den delen från ditt inlägg. Du har kanske ändrat inställning nu när du säger att du inte ger råd och att vi ska följa råd från hälsomyndigheterna och använda oss av sunt förnuft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.