Tillbaka på jobb efter lång sjukperiod!

Inlägget innehåller adlink!

Hej! Jag klarade det! Första dagen tillbaka i jobb 🙂

Mina nya kläder från stronger, fick bli dagens outfit då mycket promenerade stod på schema och jag för första gången på läääänge skulle till studion ☺️ ( du hittar deras nyheter HÄR ) ❣️ Jag älskar denna kollektion, mjuka, sköna följsamma träningskläder! ?

Jag var även utan hos Cafe Hallonbergen i Hallonbergen och hämtade mina matlådor… ? Thai gryta, kycklingbuljong och ris och deras taco låda ? -Mums! Nyttigt och gott! Beställer man minst 10 matlådor på helgen så ingår hemkörning på måndagen ? Det finns matlådor från 70 kr och maten är GRYM!

Ni är sååå många som frågar om jag har tips i era städer… Tyvärr inte ? jag bor ju här uppe, och delar bara med mig av vad jag själv gör ?

Gå in på café Hallonbergens hemsida, eller via min länk på Instagram för att hitta dom ?

Efter en energimässigt ganska tuff dag ( inte van ännu) så hämtade jag Ludvig i skolan och han frågade ”Mamma kan jag få Primer Burger”? Då svarar jag snabbt som ögat, absolut! Han sken upp som en sol och log från öra till öra och frågade om jag skojade!

Nääää jag skojade inte! För Hackvad helt slut! Jag hade mina matlådor, och efter att jag promenerat till och från studion , varit på några möten så kände jag mig SÅ trött att jag tacksamt skulle slippa laga mat! ? ( Årets mamma…. visst? ?) Sagt och gjort. Vi gick till Konsum. Handlade det viktigaste. Sedan till primeburger, beställde lillemans hamburgare och tog med oss den hem ??

Jag ställde sedan en fråga på min Instagram:

Mitt svar…. och mina tankar kring detta kortfattat via min Instagram story :

-Så det så ?

Detta kan vara ett lite känsligt ämne ibland, och ganska svårt att förklara kortfattat. Men hur går dina tankar kring detta?

Jag har inte tränat idag. Varken tiden eller energin räckte till. Men jag har promenerat och rört på mig mer än senaste veckan ? Nu dock så känner jag mig som en slagen hjälte som just nu ligger på soffan, med huvudvärk och helt slut! Men jag är slut på ett skönt sätt……. Det känns bra att vara igång. Jag jobbade vara 2-3 h och det räckte gott och väl! ? En mjukstart helt enkelt!

-Hörs imorgon!

/ My Martens

14 Komentarer

  • Precis! Som sagt, från 70:-/lådan inklusive hemkörning ? Jag har aldrig varit särkilt intresserad eller duktig på matlagning så det är en mycket genomtänkt investeringar ….

 1. Ja, men du är väl sponsrad av företaget? Alla har inte råd att leva som du gör! Är det inte svårt att ge andra kostråd
  då du själv typ aldrig lagar mat?
  Nu måste du ju utifrån din mammaroll laga mat till L för att han bor mer hos dig. Jobbigt ?

  • Men ”B”. Jag lagar mat till både mig och Ludvig. Jag beställer och köper matlådor. Då och då genom åren har jag haft kampanjer på matlådor, mathem, Linas matkasse osv… då blir jag inte ”bara” sponsrad med maten, jag fakturerar även för utfört kampanj jobb. Det i går i mitt JOBB!
   Din sarkastiska ton avslöjar mer om dig än om mig….
   Har man inte råd att tex köpa matlådor för 70:-/ st, inkl utkörning så kan man ju kanske se över sin övriga ekonomi och göra en prioritering ? Alternativt byta jobb, om man känner att man vill tjäna mer pengar. Addera en utbildning eller två….. eller kanske helt enkelt göra en budget.
   ”Du är väl sponsrad” alla har inte råd att leva som du gör”
   Men alla har exakt lika mycket tid! Det kan ingen ändra på! Sen hur vi väljer att disponera den, vilken väg vi väljer att gå… vad vi jobbar med, hur vi tar oss fram.. Det är upp till var och en…..
   Jag är kostrådgivare, och är väldigt duktig på att göra kostupplägg. Men det betyder inte att jag behöver vara en duktig kock ?

 2. Har man inte råd att tex köpa matlådor för 70:-/ st, inkl utkörning så kan man ju kanske se över sin övriga ekonomi och göra en prioritering – Herregud vad nedlåtande!! Det har verkligen inte alla råd med, även om man arbetar med ett ”vanligt” jobb.

 3. Typ jo, om man köper en matlåda åt sig själv 25 dagar och så mycket tror jag inte alla köper för så är den kostnaden 1750 kr. Havregrynsgröt till frukost, mjölk och någonting på det och så lite frukt och grönt. Det är inte mycket pengar i mat. Som sagt, prioritering. Att gå på försörjningsstöd så har du minst 4000 kr kvar när alla räkningar är betalda (hyra, el, försäkring, busskort, internet, läkare, tandvård, glasögon, medicin) går utöver det. Jo man har råd. Lägg då på 2500 i mat och det är mycket för en person så har du ändå 1500 kr kvar att leva på. Man kanske inte har råd att leva som Bianca Ingrosso, Therese Lindgren, mm med alla deras sminkkostnader, träningskläder, och allt annat larv dom köper men livet är mer än smink, snygga dyra kläder, lösnaglar, lösögonfransar och fillers.
  Det som gör mig mest förbannad är dom som klagar är ofta dom som röker, dricker alkohol och larvar sig med ton av smink och är 25-30 år med massa töntigt helt overksamma hudkrämer. Therese Lindgren som tjänar pengar på allt. Hjälper det? Hur ser hennes hud ut? HA.

 4. Så nedlåtande du är.. jag tycker självklart att du ska laga och äta mat tillsammans med din son( sluta kalla honom lilleman) Ludvig. Han ser ut att behöva avstå från Burgers och frites. Du som säger att du ska ge kostråd; det här är ingen bra reklam.

 5. 70 kr per dag blir över 2100 i månaden. Det dubbla om du kör både lunch och middag. Det är mycket matpengar för en knegare med vanliga jobb. Tycker det är lite nonchalant skrivet att svara på det sättet My. Du tjänar bra med pengar (inge fel i det) och har endast ett barn att försörja. Då kanske man ska undvika att tala om att folk ska se över sin ekonomi. Det är inga småpengar vi pratar om. Vi allra flesta åker hem ifrån jobbet och lagar mat. För att kanske ha en matlåda att ta med till jobbet i morgon. Man gör en maträtt som barn som vuxna får äta. Thats it. Alla lever långt ifrån ditt liv så tänk på att det faktiskt ofta inte handlar om prioriteringar utan om att få ekonomi att gå ihop någorlunda.

 6. Trevligt att det är fler som reagerar på alla dessa matlådor! För My är det en prioritering, men så mycket ”reklam” som det görs för dessa lådor så ingår nog dom i hennes arvode ? Åå nej jag är inte ett dugg avundsjuk ? Kommer inte heller att byta jobb, inget plugg heller för högre lön ?
  Men för oss ”vanliga” så blir det en dyr kostnad varje månad.
  Förr började du ju dagen med att även äta frukost ”ute” Så jag förstår verkligen att du inte gillar att vara i köket och fixa. Tänker att du borde ha vant dig eftersom L är så pass stor nu, dom flesta barn gillar ju att hjälpa till i köket, både laga mat och baka.
  Ett bra sätt att umgås, lära sig räkna, vad ingredienserna heter, skala, ja massor lär sig barn vid dessa tillfällen. Du är kanske inte heller uppväxt med det och då blir det inte naturligt för dig heller med L.
  Visst redovisar du ja och nej frågorna som du lagt ut …… om att barn och vuxna inte behöver äta likadan mat osv. Skulle vara intressant att veta vad alla tycker.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...