smoothie recept på mindre än fem minuter. Därför äter jag kosttilskott.

 

 

 

C13F129D-D194-436E-92EB-DBF895F3FC21

 

 

 

Smoothie recept på mindre än fem minuter 

Många av oss lever i en stressig vardag. Just därför är det viktigt att fylla på med nyttigheter och boosta ditt immunförsvar.  Det behövs inte vara så komplicerat, sålänge du har råvarorna hemma går det snabbt. Bara du har en mixer så kan du enkelt och smidigt en smoothie på mindre än fem minuter.

Du kan även göra större portioner och spara i kylen till mellanmål, frukost eller att avnjuta före eller efter träning. Om jag gör smoothor till mig själv som mellanmål, så brukar jag även ha i protein. 

Om Ludvig skulle få bestämma så vill han ha smoothie varje morgon till frukost ?

Smoothie recept, nyttigt mellanmål. 


1 ½ dl vaniljkvarg (utan socker)
1 dl osötad mandelmjölk
½ skopa proteinpulver med smak av jordgubb/hallon (se märke nedan)
2 dl frysta hallon
½ dl blåbär
1 tsk ekologisk kokosolja

  • Blanda allt i en mixer och häll upp i glas. Du kan toppa med valfri topping – jag valde att förstärka kokossmaken med rostade kokosflingor och hallon, men det är bara fantasin som sätter gränserna. Något annat jag kan rekommendera är att toppa med ett blåbärstäcke. 

 

-Smakligt mellanmål!  

 

Kosttillskott och protein.

Påtal om protein. Många frågar mig om kosttillskott. Jag tänker att jag ska göra ett separat inlägg kring detta. Men kortfattat.  Man kan få i sig mycket genom ”rätt” mat. Sålänge man har kunskap kring vad man behöver, och hur mycket kosten innehåller.

Men sanningen är att det är ytterst få personer som får i sig tillräckligt. Jag är en av dom som inte på egen hand kan täcka upp, det jag behöver få i mig. Jag äter bla, d-vitamin, magnesium, c-vitamin, omega-3 m.m .

Nu under vinterhalvåret så får jag D-vitamin brist om jag inte fyller på med det tex.  D-vitaminbrist kan leda till trötthet bla. Jag länkar en artikel där du kan läsa mer om just D-vitamin brist om du,  HÄR . 

Här nedan ser du ett komplett paket för dig som kört igång med kostschema eller diet. Jag har precis beställt hem det, för att ge mig en extra skjuts, tillsammans med mitt kostsamma och träningsupplägg. 

 

 

 

i samarbete med Gymmgrossisten så vill jag passa på att tipsa om detta. Samt deras övriga ”Winter sale” som pågår just nu.

Läs mer och passa på att beställa det HÄR   . Erbjudanden just nu, 639 :- , istället för ord pris 876:- . Gymgrossisten har just nu flera kampanjer så även D-vitamin och Omega -3 kan du beställa hem till riktigt bra priser nu. Fredag, idag håller jag tummarna för att golvet till nya studion skall komma. Jag längtar tills jag kan köra igång med den. Men, först golv, speglar, frosting och lite målning. Nu ska jag till gymmet. Benpass står på schemat.

För övrigt så kämpar vi på med sockerfritt utmaningen, och håller oss till 1 pw/dagen extra. Visst?

Kram kramSm

11 Komentarer

  1. Vilka frysta hallon köper du? Har du hittat svenska? Eller färska som du fryst själv? Med tanke på rekommendationen att frysta importerade hallon ska kokas innan man äter dem. Gillar också hallon och är ju så enkelt att ha i frysen och slänga fram. Men om de måste kokas först blir det ju krångligare. Då tipsa gärna om vilka du använder.

    • Det beror på vart jag är och vart jag handlar =) jag har inga frysta kvar från i somras, dom har redan hunnit ta slut… Om jag tex handlar på ICA Stop Täby, där jonas bor… då är jag bortskämd med svenska ekologiska bär i lösvikt. Om jag handlar på coop utanför lägenheten i stan är det inte så dessvärre =)

    • Om du menar min grönsaksboost så har ag några burkar kvar. Vi körde en upplaga och sålde slut på det lager vi hade =) Sedan fortsatte vi inte samarbetet.

  2. Malin, det är just en rekommendation. Jag år frysta hallon, ej svenska, dagligen i nästan 6 år. Inga som helst problem.
    Och det blir ju inte bara krångligare om dom måste kokas, det blir ju mer som sylt. Du kan ju inte tex göra en hallontårta med kokta hallon.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...