A5789505-12DB-4B2D-B9D7-D67853137D13

 

Hej finniga! Finingar skulle det ju naturligt stå. Dyslexin är en sak… 😅 MEN, Autokorr en annan 😎

Nu har ni bett mig om en favorit i repris! “Nyttiga” mellanmål. För det första. När det gäller kosten så handlar ju allt helhetsintag. Hur mycket du tar in, och hur mycket du gör av med. Plus och minus och egentligen ganska logiskt….

Sen är det ju så att vissa “mellanmål” eller snacks är nyttigare än andra…. Plus att hur vi reagerar på olika energi också är väldigt individuellt….

Om jag tex käkar dessa daddelbollar istället för en “vanlig” chokladboll så får jag bättre energinivå och slipper den där lite “äckel” känslan som kan komma av en sockerkick. ( återigen, individuellt ) Det jag försöker komma till är att vitt socker ge mig en sockerkick och jag får upp energin snabbt….. Men sen dippar jag, kraftigt! Så jag får en ojämn blodsockernivå som inte gynnar mig över huvudtaget.

Sen är det det där illamåendet som jag får om jag tex proppar i mig en massa godis ( OBS jag är en riktigt sockeråtta egentligen! ) Men om jag istället gör ett nyttigare allternativ på helgen och småäter andra saker som jag tycker om,  tex frukt,  riskakor, daddelbollar, popcorn, nötter osv… Så blir jag inte illamående utan “skönare” mätt på ett helt annat sätt. 

MEN, det man INTE ska glömma är att allt handlar om intag och utan. Kalorier = energi.

Nötter har högt kaloriintag även om det är naturliga fetter som kroppen lättare tar upp och gör av med… Många glömmer bort det och tror att man kan äta en påse nötter utan att det påverkar. Så är det såklart inte….. För gör du det varje dag och inte har koll på det helhetsintag så komme såklart vågan att peka uppåt….  Detta är ju egentligen hur simpelt och logiskt so helst. Men man ska inte glömma, alla kalorier räknas. Även om jag inte fokuserar på just kalorierna så tittar jag på helhetsintaget med fett, kolhydrater och protein =) jag unnar mig när jag känner för det…. Med gott samvete! En sund livstil, bra med motion och en varierad hälsosam kost ger utrymme för det 😉 Här kommer ett av mina favvo-recept på daddelbollar som jag brukar göra emellanåt! 

Cirka 15 stycken. Dessa fungerar bra att ha i kylen i flera dagar, så du behövs ringer stressa med att äta upp dom 😉 

 15 färska dadlar
1 näve mandlar
1,5 dl torkade tranbär
3 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosolja
1-2 tsk matchapulver
Kokosflingor att rulla bollarna i

Mixa alla ingredienser (hacka gärna mandlar och dadlar först), rulla i kokosflingor. Mums!

B0255DC3-B1B4-481F-9840-A83D7CBB08CB

 / My Martens 

 

 

Kommentarer (21)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *