Dadel-bollar, kalorier och nyttigt VS onyttigt.

 

A5789505-12DB-4B2D-B9D7-D67853137D13

 

Hej finniga! Finingar skulle det ju naturligt stå. Dyslexin är en sak… 😅 MEN, Autokorr en annan 😎

Nu har ni bett mig om en favorit i repris! ”Nyttiga” mellanmål. För det första. När det gäller kosten så handlar ju allt helhetsintag. Hur mycket du tar in, och hur mycket du gör av med. Plus och minus och egentligen ganska logiskt….

Sen är det ju så att vissa ”mellanmål” eller snacks är nyttigare än andra…. Plus att hur vi reagerar på olika energi också är väldigt individuellt….

Om jag tex käkar dessa daddelbollar istället för en ”vanlig” chokladboll så får jag bättre energinivå och slipper den där lite ”äckel” känslan som kan komma av en sockerkick. ( återigen, individuellt ) Det jag försöker komma till är att vitt socker ge mig en sockerkick och jag får upp energin snabbt….. Men sen dippar jag, kraftigt! Så jag får en ojämn blodsockernivå som inte gynnar mig över huvudtaget.

Sen är det det där illamåendet som jag får om jag tex proppar i mig en massa godis ( OBS jag är en riktigt sockeråtta egentligen! ) Men om jag istället gör ett nyttigare allternativ på helgen och småäter andra saker som jag tycker om,  tex frukt,  riskakor, daddelbollar, popcorn, nötter osv… Så blir jag inte illamående utan ”skönare” mätt på ett helt annat sätt. 

MEN, det man INTE ska glömma är att allt handlar om intag och utan. Kalorier = energi.

Nötter har högt kaloriintag även om det är naturliga fetter som kroppen lättare tar upp och gör av med… Många glömmer bort det och tror att man kan äta en påse nötter utan att det påverkar. Så är det såklart inte….. För gör du det varje dag och inte har koll på det helhetsintag så komme såklart vågan att peka uppåt….  Detta är ju egentligen hur simpelt och logiskt so helst. Men man ska inte glömma, alla kalorier räknas. Även om jag inte fokuserar på just kalorierna så tittar jag på helhetsintaget med fett, kolhydrater och protein =) jag unnar mig när jag känner för det…. Med gott samvete! En sund livstil, bra med motion och en varierad hälsosam kost ger utrymme för det 😉 Här kommer ett av mina favvo-recept på daddelbollar som jag brukar göra emellanåt! 

Cirka 15 stycken. Dessa fungerar bra att ha i kylen i flera dagar, så du behövs ringer stressa med att äta upp dom 😉 

 15 färska dadlar
1 näve mandlar
1,5 dl torkade tranbär
3 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosolja
1-2 tsk matchapulver
Kokosflingor att rulla bollarna i

Mixa alla ingredienser (hacka gärna mandlar och dadlar först), rulla i kokosflingor. Mums!

B0255DC3-B1B4-481F-9840-A83D7CBB08CB

 / My Martens 

 

 

45 Komentarer

 1. Hej My, det var länge sedan jag kommenterade men det har varit så otroligt låg nivå i kommentarsfältet och jag vill varken läsa eller få ”mitt” namn förväxlat med någon annans. Men hur som, jag är glad för dig och Ludvig, varmt lycka till, du är en fin mamma tycker jag!

 2. Hej My, det var länge sedan jag kommenterade men det har varit så otroligt låg nivå i kommentarsfältet och jag vill varken läsa eller få ”mitt” namn förväxlat med någon annans. Men hur som, jag är glad för dig och Ludvig, varmt lycka till, du är en fin mamma tycker jag!

 3. Känner mig oerhört kränkt av att du skriver ”hej finniga”. Kanske menat som ett skämt men för mig som lider av svår akne sen tidiga tonår och blivit mobbad för det känns det som ett hån. Allt går inte hem att skämta om.

  • Du kanske bör läsa mellan raderna. My skriver ju i början av sin blogg hon lider av dyslexi…. kanske kan ha lite över seende och inte hugga rakt av

  • Ha ha ha ha! Det här var veckans i särklass roligaste! Garvar ihjäl mig!!! Ho ho ho tack, verkligen, från hjärtat för veckans roligaste kommentar! ??? Du behöver inte bli dubbelkränkt nu och svara indignerat för det biter inte alls på mig. Det är trist med finnar i ansiktet, men om man läst bloggen tidigare så vet man att My skriver finingar… hon refererar således inte till acne!!! ??

   • ?ja det är inte klokt de här, blir bara knasigare och knasigare kommentarer här inne, men denna till skillnad från många andra mer ”elaka” var denna riktigt rolig??
    Måtte människan driva…

  • Att du med dina olika nickname känner dig kränkt, när auto kort ändrar finingar till finniga är ju väldigt beklagligt ?? -Sååå ledsen för det!
   Men samtidigt lättad över att du inte har större problem än så ??❤️

   • Men My, det var väl inget trevligt svar till en läsare. Så du tycket inte acne kan vara ett stort problem trots att många människor verkligen lider av det.
    Även om du tyckte det borde vara självklart att man skulle förstå vad du menade, var det faktiskt du som slarvade med att läsa det du skrivit.

    • Acne kan vara jobbigt. Mycket jobbigt. Jag själv som lever med en kronisk hudsjukdom ( rosacea) vet hur det kan vara….
     Men att bli ”kränkt” när det är ett så extremt uppenbart autokorr ( vilket förekommer på tok för ofta här inne… )
     det handlar inte om känna sig kränkt utan att leta fel, om och om igen ???

 4. Känner mig oerhört kränkt av att du skriver ”hej finniga”. Kanske menat som ett skämt men för mig som lider av svår akne sen tidiga tonår och blivit mobbad för det känns det som ett hån. Allt går inte hem att skämta om.

  • Du kanske bör läsa mellan raderna. My skriver ju i början av sin blogg hon lider av dyslexi…. kanske kan ha lite över seende och inte hugga rakt av

  • Ha ha ha ha! Det här var veckans i särklass roligaste! Garvar ihjäl mig!!! Ho ho ho tack, verkligen, från hjärtat för veckans roligaste kommentar! 😂😂😂 Du behöver inte bli dubbelkränkt nu och svara indignerat för det biter inte alls på mig. Det är trist med finnar i ansiktet, men om man läst bloggen tidigare så vet man att My skriver finingar… hon refererar således inte till acne!!! 😂😂

   • 😂ja det är inte klokt de här, blir bara knasigare och knasigare kommentarer här inne, men denna till skillnad från många andra mer ”elaka” var denna riktigt rolig😂😂

    Måtte människan driva…

  • Att du med dina olika nickname känner dig kränkt, när auto kort ändrar finingar till finniga är ju väldigt beklagligt 🙏🏻 -Sååå ledsen för det!

   Men samtidigt lättad över att du inte har större problem än så 🙏🏻❤️

   • Men My, det var väl inget trevligt svar till en läsare. Så du tycket inte acne kan vara ett stort problem trots att många människor verkligen lider av det.
    Även om du tyckte det borde vara självklart att man skulle förstå vad du menade, var det faktiskt du som slarvade med att läsa det du skrivit.

    • Acne kan vara jobbigt. Mycket jobbigt. Jag själv som lever med en kronisk hudsjukdom ( rosacea) vet hur det kan vara….

     Men att bli ”kränkt” när det är ett så extremt uppenbart autokorr ( vilket förekommer på tok för ofta här inne… )

     det handlar inte om känna sig kränkt utan att leta fel, om och om igen 😅😂😎

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...