Letat bil som en tok!

3E0ADABF-0E98-4F57-BAFB-0F099E6B034F

Godmorgon!

Efter några dagar hemma i soffan så är jag på benen igen ☺️ Jag har varit trött och sovit och tittat på Netflix om varannat. Kändes till och med lite ”okay” när vädret blev som det är. Vet inte om jag är ensam om att känna så…  Men om det är sol och fint väder, då kan jag inte vara inne. Då bara måste jag gå ut 😎 Imorse tog jag min långa runda, SÅ skönt! Kost och träning har jag inte skött alls sista veckan. Som jag nämnt innan så är det just, det som får mig att m bra. Mina rutiner, och bra mat, bra träning 😄

så idag har jag tre mission. Matlådor, och planering. Samt att Hitta mig en bil! Min bil kommer att lagas, det kommer ta 8-10 veckor 🤯😳 -kaos!

Jag köpte loss min mini från privatleasingen i våras. Då ändrades min försäkring. Glad blev jag, fick ju halva priset i några månader. MEN, jag glömde ju helt bort att göra tillägg för hyrbil m.m 🤦🏼‍♀️

Jag har nu ringt runt till varenda hyrbilsbolag, men hur jag än räknar så blir det mellan 20-30 000 för denna period. Satan i gatan vad dyrt!!!! Så det är helt uteslutet! Då funderade jag på att köpa en ny bil, set var nämligen planen att göra i höst. En liten bil, demo eller lättare begagnat. Men gör jag det nu, så kan jag inte byta in min bil… då den inte är klar🤦🏼‍♀️ Plus att min kontantinsats ligger i bilen egentligen….. -Suck!!!

Så just nu sitter jag istället på blocket och letar bil som en tok! En riktigt begagnad. För 10-20000 som jag då istället tänker köpa, för att sedan sälja när min bil är klar😅

-Alltså dagens huvudbry! Men jag tror ändå att det blir billigast, och är det smartaste alternativet jag kan göra just nu ☺️ -Vad tror ni?

Några bilder från min morgon runda. Avslutade med meditation på min favbo-brygga 💞

F25E3984-0D9E-4AB9-BFFA-009DA701664C 5F1E029F-A33C-4BED-BD5C-14FE051BE2C4 99729D44-60F7-4A4A-A3A4-7BAA8BC41520 D2C44B50-699A-40C5-AA23-253AB4BAED9E 74347D7A-375F-4E59-A2D6-DAAF01140FDD

/My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (27)
 • St

  Behöver man ens bil i Stockholm?
  Jag skulle inte köpa nåt skräp på blocket för de veckorna.
  Åk kollektivt istället den tid det tar att få bilen lagad.
  Du sitter väl och betalar på din bil även om den står på verkstad ?
  Då tycker jag du väljer att åka tunnelbana: buss eller

 • Camilla

  Det är nog det bästa att köpa en bil för 10-20 tusen.
  Man behöver bil även om man bor i Sth,kanske inte om man inte tänker röra sig utanför tullarna men annars så,i vart fall skulle jag bli galen om jag inte hade någon.

 • Katarina

  Hej! Jag skulle bli glad om du lägger ut vad du äter i dina matlådor – har idétorka 🙁 Lycka till med billetandet.

 • EIK

  Åk buss, tåg, Roslagsbanan, cykla, tunnelbanan, pendeltåg – taxi i värsta fall:-). Eller varför inte promenera! Spara slantarna (och miljön) till bättre saker!

 • Charlotte

  Ja du my, det är inte så lätt att vara utan bil. Du far ju ganska mycket. Du kan ju göra som du säger, köpa en billig bil och ha den till Öland och hämta lilleman på Arlanda osv sen kan du ju använda dig av kollektivtrafiken så mycket de går 😊

  När jag hade bil så tyckte jag synd om alla andra som inte hade någon, men så fick jag skrota den en dag och då märkte jag hur lätt de faktiskt var efter ett tag att använda mig av kollektivtrafiken . Det gäller bara att komma in i det sen går de av bara farten. Men visst förstår jag att en liten bil är behövligt ibland.

  Lycka till med sökandet🌸

 • Helene

  Varför inte vara utan bil? Roslagsbanan går ju till hägernäs och du kan väl anpassa ditt resande? Jag sålde bilen när jag flyttade till Täby. Tar uber om jag ska till Arlanda exempelvis.

 • Helene

  Det går väl tåg till Kalmar? Hyra bil på plats? Att det är miljövänligare att åka bil till Öland mot flyg tror jag inte om du åker klimatkompenserat flyg.

 • Ullis

  Hade inte du köpt cykel?

 • Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

  Åhh din stackare! Inget roligt problem. Hoppas det löser sig på bästa sätt. Om du bara skall ha bilen under en period som 10 veckor så hade jag inte lagt ens 20.000 på bilen!
  //Berith

 • Karin

  Fundera över om du verkligen behöver bilen alt bil hela tiden. Du bor i Sthlm City, ska inte åka till Öland på hela sommaren, har inte småbarn och du bor på ett ställe med den mest utbyggda kollektivtrafiken. Utan bil kanske du inser hur mkt onödigt åkande du annars gör.

 • Mollan

  Känns som onödiga pengar att lägga ut för en kort tid och det finns så många alternativ att ta sig runt i Sthlms området tåg tunnelbana buss gåendes och på den fina cykeln du fick så många som fixar det varje dag.

 • Anna

  Nu skriver hon ju att hon ska köpa en bil .., så varför tips hur man tar sig fram utan bil ? Märkligt !

 • Marita

  Fick du inte en röd cykel av Jonas? Använd den

 • A

  Kanske kan du låna tex Jonas bil eller låna av någon av dina goda vänner vid de tillfällen det absolut inte fungerar med kollektivtrafiken. Eller hyra en bil någon dag här och där då du måste köra själv. Tycker det verkar så himla onödigt att köpa en bil i den prisklassen du skriver om. Inköp, skatt, försäkring och ev reparationer som kommer med en äldre bil kanske blir ungefär samma som att hyra undertiden du väntar på att din krockade bil ska bli fixad…

 • Ulle

  Det är väl ändå en frihet att ha en bil om nu My vill ha en bil så låt henne köpa en. Förhoppningsvis får hon tillbaka en del när hon säljer den. Alla ni som inte tycker My behöver ha någon bil – har ni inte heller tillgång till bil!! Lycka till My.

  • Charlotte

   Ulle, precis, många här som tydligen inte har bil och relaterar till klimatet. Jovisst, det ska vi oxå göra!! MEN det är många falska apor här inne som tycker och som säkert gasar på i 180 …

   My, ❤️

  • Helene

   Jag har bil för att kunna åka till landställe dit ingen buss går men åker tåg och buss när det går.

 • Linnéa

  Jag hade nog ändå köpt en ny bil som du vill ha, och så får du ligga ute med pengar så länge för att sedan sälja den krockade bilen privat.. känns som mest lönsamt i längden.. lycka till!

 • Lena

  Jag tror att biluthyrningsfirmor brukar ha erbjudande över sommaren

 • Söderblad

  Hej

  Har du kontakt med min man Jonas Sigurd?

  Mvh Denise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *