A4D7E787-99BE-4C3E-99A2-2A901C9762ECHej finingar!

Tack för alla krya på dig hälsningar 🙏🏻💞

Det här med tandvärk är verkligen en historia för sig…

Jag har inte sovit mycket inatt. Feber och jätte ont. Man är ju så maktlös. Kan ju inte göra så mycket åt det…..

Men däremot imorse. Somnade jag om strax efter 07:00 och sov till 10:00. Sååååå skönt🙏🏻☺️

Jonas hämtade mig och följde med mig till tandläkaren. Som stöd! Sååå snällt av honom ❤️

Jag har världens bästa tandläkare! Elena, på Smile på Östermalm. Hon får mig att känna mig så trygg! Kommer aldrig att byta! 

7B897A52-317E-43B2-8FD2-69E6A348B9E7

Men…. Hon insåg dessvärre ganska snabbt att jag är för svullen och infekterad.

Det gick inte att dra ut tanden idag 😫 Jag blev såååå besviken först!

Men hon berättade också att denna tanden sitter lite dumt till, i nedre käken. Att det är komplicerat, kräver sin planering och att det inte är så enkelt som dom andra visdomständerna som är planerade att dra ut senare i år. -Hjälp! 😷

kan man söva mig frågade jag förskräckt!?! … kanske svarade hon😳

Jag fick ytterligare en antibiotika att komplettera med… fler piller och ska avvakta tills nästa vecka😭

Men, jag vet att hon har rätt… För att man inte ska få stora komplikationer så är det viktigt att inflammationen ger med sig.

 Denna eftermiddagen varit den bästa på flera dagar. Ingen feber. Så nu kanske antibiotikan äntligen börjar kicka in🙏🏻

42C4D6DE-E17A-4393-BCE1-6245ADA6E3DA

Jonas följde med hem och vi åt lunch…. Jag bytte ut min mat mot kvarg, då jag inte kunde tugga 😂 men då har jag ju lunch imrogon 😎

B3F0C312-8473-4A60-8667-C9091F7A8190

Sen kom Jossan hem till mig…. Vi satta på oss mjukiskläder, tände upp en brasa, drack te och tog en lång catchup.

-Mycket spännande på G ✨💫🙌🏻

DDC8DED5-A74D-40CB-B154-91EDC789A166 0C6AD87F-0579-4EEB-8ABC-82A7E61B3BF1 6A92FD90-D5D0-4D8C-99E4-1AA8A547DFF4

Jossan hade med sig världens godaste te😍

903BF1DF-F0DD-4BFE-B598-7EE7789B6E36

Har inte gjort någonting här hemma idag…. Förutom att jag duschade av mina blommor, och planterade ner en Orchidee (som jag fyndade på Ica för 25kr) i en ljuslykta.

-sååå fint😍

AC5BA2D8-0996-419B-B020-6062C523B16C E52C2FA1-4C56-49E0-83DD-E69FA85AAD21 456B7AB1-E102-4F74-828C-768D300748CB

Nu ska jag sätta på Netflix och titta på film ❤️

Hörs sen….

kram kram

/My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (26)
 • Anna

  Hej! Vilken mysig lägenhet. Gör du och Jossan egen ketchup? Recept tack. Kramis 🥰

 • Böckling

  Är du och Jonas fortfarande ihop?

 • Sara

  Usch och fy för visdomständer som krånglar. Hoppas du får en bättre natt. 😘💕 kram Sara 💕

 • Gunilla

  Usch för krångliga tänder!! Be om lugnande när du ska dra tanden!!

 • Helén

  Men du My. Varför inte be dem söva dig och göra allt på en gång? Min systerdotter har värre skräck för tandläkaren än mig och jag har stor skräck. Henne tar de in 1 gång om året och söver henne och gör allt på en gång. Så slipper hon gå genom tandis flera ggr. Bra att det går tycker jag. Så de lagar, drar ut och tandhygienisten gör sitt när hon ändå sover. Litet tips bara. Kram och lycka till

  • Malin

   Vadå “gör allt”? Hur dåliga tänder har hon om det varje år finns nåt att åtgärda? Jag går till tandläkaren varannat år på kontroll. Dvs de kollar att allt är bra.

   • Helén

    ja tandhygienisten osv. jag vet bara att hon kallas in en gång om året och sövs. de kan inte ens kolla hennes tänder utan att söva henne. så pass mycket skräck har hon

 • Cecilia

  Ser att du har flera orkidéer, älskar dessa blommor men har svårt att få dom att blomma flera gånger. Ger näring vid vattning när de blommor men efter de blommat ut blir det bara några gröna blad och kal stam kvar, tips..?

  • St

   Ibland kan jag tycka Bloggbevakning är kul men det här inlägget förnedrar både den som gjorde kommentaren om ketchup och My. Oavsett vad orsaken var till att personen ifråga frågade om ketchup ( kan ju vara ett rent skämt) så finns det på ren svenska f-n så mycket viktigare och intressanta saker att ta upp. Vem lägger egentligen upp de här inläggen på Mys blogg ❓❓❓( obs ! Det är ARGA frågetecken detta)

 • Lotta

  Jobbigt för dig men vad bra att du litar på tandläkaren. En fråga My hur hanterar du din ångest? Har själv fått det och det svider och trycker i bröstet. Hatar att vakna och känna den där känslan den drar ner mig så mycket. Träning är en sak men rent tankemässigt?
  Ha en bra dag!
  Kram

 • Lotta

  Min son har haft samma problem som du med en visdomstand i nedre käken.
  Förra veckan var dagen då de skulle dra ut den. Tidigare röntgen visade att det troligtvis behövdes ett större ingrepp. De bedövade, tog ett verktyg & 15 sekunder senare var den ute.
  Inga problem efter utan allt gick så smidigt fast de räknat med annat.
  Lycka till!
  Kram ❤️

 • L

  Jag fick operera bort min visdomstand nere, det är ju dom som krånglar. Det tog ett tag och jag fick sy för hålet blev ganska stort, dom behövde ju skära för att få bort det. Dom har ju olika mediciner att ge så man behöver inte sövas utan man är knappt medveten om vad dom gör sen är man riktigt groggy när man är klar. Sett många barn komma ut helt flummiga efter den drycken. Tyvärr har namnet ramlat ur minnet precis nu.

 • St

  Ang, tänder i just nederkäken så vet jag av erfarenhet att det är NOGA att ingen inflammation / infektion finns kvar när de börjat. Det kan faktiskt sluta så illa att besvären drar sig ner mot hjärtat( tro mig, jag vet)
  Din tandläkare gör helt rätt i att vänta och fram till att allt är utläkt och du fått bort din tand ( och även ett tag efter) ska du ta det lugnt och låta kroppen vila och läka.
  Kramar. Ha en fin helg

 • Barbro (bare bridge)

  Har dragit visdomständer utan vare sig bedövning, lugnande medicin eller sövning. Gick snabbt och smidigt. 5 minuter och det är över. Svettpärlor över hela kroppen men vafasen..är bara att bita ihop. Eller bara att gapa kanske passar bättre i detta läge 😂.

  • My

   Ja, så var det med den förra… 😅 läskigt men smidigt 😁 Men denna sitter tydligen värre till ”den är inte bara att dra [email protected] sa hon kryptiskt… den växer åt fel håll och roten sitter under någonstans där den inte borde sitta 🙈😬😷 så läskigt! Men ut, det ska den! På
   Ett eller annat sätt…

   • Camilla

    Det var samma på mig för många år sen, tanden kom inte upp utan var istället under en annan tand. Två gånger med infektion och antibiotika sedan blev det operationstid på sjukhuset. Jag ogillar tandläkaren och hade inte riktigt förberett mig… eller berättat att jag är rädd. Om du blir erbjuden lugnande så är mitt råd Ta det! Och kan du bli sövd är ju det ännu bättre, mig ville de inte söva. Allt gick bra men därimellan så hade jag ett svettigt bryt där jag grät hejdlöst.

 • Jaana Nilsson

  Hej! Planterade du orkidén i vanlig jord eller den som är speciell för orkidéer? Älskar orkidéer och gillar att de blommar ofta & länge🤗 har provat att ta bort ” jorden” och bara ha lite vatten i en ljuslykta, men den mådde inte bra av det. Vad har du för tips för att lyckas med dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *