OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej!

Vilken morgon! Lämnat I skolan. Suttit i trädgården med dessa sötnosar och druckit mitt morgonkaffe ☺️🙏🏻

Igår funderade jag en del…. Lilleman är 8år. Går i första Klass.  ( Alltså ingen ”lilleman”, men på bloggen får han heta så😉)

Han går på en liten charmig skola här nere på öland. Hans bror som är lika gammal går i samma Klass… (bröderna bus 😅)

Barn i denna ålder är ju en bit påväg in i skol-livet. På rasterna leker dom, lör sig det social-spelet, umgås, och hittar sina egna intressen. Lilleman älskar fotboll och bandy. Han trivs bra i skolan, och har sina kompisar ☺️

Men det kan gå lite tufft till på bandyplanen och rasterna. Barnen är lite FÖR hårda mot varandra. Elakheter och gruffande! Det hör ju lixom till…. Att ”lära sig”, hitta sin egen personlighet, gränserna för vad som är rätt och fel. Att köra sig ta ansvar för sin handling….. Lära sig att kunna säga förlåt, och att kunna förlåta…. ❤️

Det är tufft klimat. Det är en ”känslig” ålder där det händer vääääldigt mycket utvecklingsmässigt. Därför hade vi ett deeptalk om detta. Hur man ska vara mot varandra. Vad man ska göra om någon är elak osv… Att våga säga ifrån utan att sänka sig till samma nivå.

Vi hade en mysig men också allvarlig diskussion kring detta. Det slutade med att han lutade sig mot mig och bad mig berätta om när jag gick i skolan….😌🙏🏻

Gode gud! Vilka minnen! Tiderna har förändrats! Fascinerande det där…. Livet.

Jag tänker tillbaka på mina första år i skolan. I Vadstena. Hur jag gick hem till mina systrars farmor, ”Tant Gärd” efter skolan ibland. Smällde smällbär, drack saft och beundrade hennes charmiga lägenhet…. 😌 -Fina minnen!

Men jag minns också de ”tuffa” stunderna i skolan…Det är ju inte alltid helt lätt att vara barn faktiskt 😅

Men som min pappa alltid sa ”små barn, små problem…. Stora barn, stora problem ”

1F75E9F8-F7C0-4611-A334-6166A7678491

Jag ska gör mitt yttersta för att ge Lilleman de bästa grunderna och förutsättningar inför vuxenlivet. Utan att curla, men ändå omfamnad av kärlek och trygghet ❤️ En bra grund att stå på….

C4455D4F-04AD-4BD5-8C50-F0DC6EEE5E03 93C115DC-4FF6-4D0E-9B09-C61F58FEC538

Jag fixade fötterna igår. Brukar alltid göra det inför sommaren…. Unna mig en riktig pedikyr och fila bort allt som ska bort 😅 Helt sjukt vad mycket hud dom får bort när dom filar med deras ”verktyg” 🙈

Nästa vecka är jag i Egypten, då vill jag ha fräscha fossingar 😌 Redo för sol, bad, träning  och sand mellan tårna…..😎

224CBBCB-8447-487C-90D1-3A4B1824EFD0 68BBD0A7-2D00-403C-A8EB-A578CB739161

Nu ska jag samla ihop mig, åka till gymmet och köra ett överkroppspass…. 😅💪🏻 Det går lite trögt denna veckan… generellt. Men jag kämpe på. Känner mig lite trött, och orkeslös….

CCBA081F-E4C8-45C0-805E-0D76F425A41E

/My Martens

Posted in: Allmänt
Kommentarer (12)
 • Mia

  Ja du, det där med klimatet i skolan nu är tufft. Eller det kanske det alltid varit, men tiderna förändras…Idag sker även mkt på sociala medier även bland barnen.
  men ordvalen har blivit betydligt grövre. Aldrig att man hade vågat kalla sin lärare för det de får höra idag, könsord mm. Du gör helt rätt, vi måste verkligen prata med våra barn vad som är ok och inte, hur man tror att andra kan uppfatta det man säger och gör. Tror att många inte ha eller ger sig tid att prata med sina barn, allt för mkt kretsar till att hinna “allt”- skrämmande egentligen. Kram

 • Lena

  Ja det är en tuff värld för barnen. Jag tänker på mobbning. När jag var barn så förekom det ju mobbning, men hemma var fristaden för många. Nu fortsätter den hemma på sociala medier.

 • Anonym

  Du kanske skulle ägna dig mer år din son istället för att fjanta runt på allt möjligt och omöjligt.

  • Yllevind

   Du verkar fjanta runt på olika bloggar, skriva negativa/ nedsättande kommentarer.
   My väljer göra saker hon gillar, vad gillar du egentligen?

  • Sandy

   Ytan verkar vara prio ett för fröken My.
   Misstänker att hon är ingen utan alla fix. Löshår. Finare utan. Naglar. Plastikkirurgi. Mm mm.

   • mela

    Vet du “fröken Sandy”, att fixa fötterna när det närmar sig sol o värme och innan man ska använda flip-flop eller sandaler, tillhör väl nästan allmän hygien?
    Lägg ner din spydiga attityd, se dig själv i spegeln.
    Troll är inte så vackra, kanske skulle det behövas lite yta på dig?

    • Sa inhouse

     Var inte tånaglarna jag syftade på.
     Läs igen vad jag syftade på.

     • mela

      Nu har jag läst igen. Eftersom det inte talas om vare sig löshår, naglar eller kirurgi, så tog jag för givet att det “fix” du svamlade om var fötterna.
      Jag tror att du anser att du är ingen, om du inte får vara elak i kommentarsfältet på en blogg.

  • Sandy

   Precis! Fattar inte. När min son var i den åldern så fanns jag där eller i närheten 25/7.

 • Lena 2

  Jag brukar säga att fotbollsplanen/övriga planer på skolgården är livets hårda skola.

  Där lär man sig det mesta ibland den hårda vägen.

  Turtagning, samarbete, hiearki, regler, instruktioner, erkänna, empati, vinna, förlora, ta smällar, fälleben, behärskning, glädje mm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *