INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Vart är hemma?

Hemma i Hägernäs (Täby )

55E273ED-6332-46F5-B368-590977318713

Borta bra men hemma bäst…. Men vart är hemma egentligen?

En fråga jag börjat grubbla en del på. Det var dagens  reflektion när jag innan jobbet var på min PW. Idag gick jag nästan 8 km, så lite längre än min ”vanliga” runda. Jag känner mig både piggare och starkare i kroppen 💪🏻

Jag log för mig själv när jag tänkte tillbaka på festen jag var på i helgen. Träffade många av mina ”gamla” vänner…  När vi firade Freddes 40 årsdag,

Men den festen får ett eget inlägg ☺️😉

Tillbaks till hemma. Vart är hemma?

-Är ”hemma” där jag föddes och växte upp?

dvs på Östgötaslätten intill vackra Vättern…. klosterkyrkan, VHF, slottet, Petrusmagni skolan tycklingerundan….  alltså i Vadstena, där min mamma, mina systrar, kusiner och barndomsvänner bor kvar❤️

-Är det hemma?

Eller är hemma i någon av alla städerna som jag passerat och bott i under åren?  Timmernabben, Kalmar, Katrineholm, Ödeshög, Jönköping, Linköping, Hultarp, Göteborg? Hmm.

Eller kanske Sigtuna?

I sigtuna bodde vi i 2 år. Där KÄNNDE jag mig verkligen hemma. Ludvig också❤️

Det var där jag ”kraschade”, men det var också där det vände…. Sigtuna påminner om en blandning av de tre ställen som ligger närmast till hand för att kalla ”Hemma” . Sigtuna är för mig en blandning av Vadstena, (kullerstenar, naturen, strandpromenaden, storagatan med alla charmiga små minibutiker, osv) Öland, (vattnet, småstdsmentaliteten, naturen)

Eller är hemma på Öland där jag bodde i många år, där jag stannade upp, började bygga bo, startade förtag, skaffade barn…. där jag har min extrappa, några av mina närmaste vänner…

-är det hemma?

Eller är hemma i stockholm, med det liv jag Parellet med öland byggt upp här… under större delen av min vuxna ålder? Numera,  här ”hemma” i Hägernäs/Täby med Jonas?

-Jösses! Jag är ju rotlös! Så nu tänker jag stoppa ner mig själv i vatten glas, och låta rötterna komma ut, och sedan omsorgsfullt plantera dom i ”rätt” jord 🤣🙈🌱

Min ytliga tanke med plötsligt super-super djup!

5BC61962-7234-4BD5-89D5-035CFC6BBB25 7F73AC8C-307E-4531-8092-982BB133A013 97F48674-747A-4931-90B9-8B3FE6F9F484

Idag jobbar jag hemifrån. Bilen är på verkstaden….  Fattar inte vad som är fel, men det får jag nog svar på 😎

Det stod något om drivlina… och den går i 50km/h på max?!

Nu har jag lunch… jag ska ta kaffe på balkongen i solen och sedan sätta mig med datorn igen…

-Hörs sen min fina vän 💞

C2E6E956-9F48-4118-BA37-377EAF19FFE2

Ps: -8 grader imorse?! Vart tog våren vägen? 😃

/My Martens

18 Komentarer

 1. Stökigt med bilen.
  Verkar vara så jobbigt att vara så rotlös och inte veta vart hemma är.
  För mig är hemma där jag är född och uppväxt och bor,där mina barn bor och de som inte bor åker hem till det är hemma.
  Många säger att där de lägger sin hatt är mitt hem.
  Du verkar ha haft en stökig uppväxt med vuxna som kanske inte alltid har varit bra för dig då spelar det nog inte så stor roll vad du bor,det blir rotlöst överallt.Men du har ju chansen att låta din sons liv bli bra mycket mer harmoniskt och tryggt och kanske vet han när han är 30 år vad hemma är.
  All lycka till dig vad än vägarna tar dig.

 2. Stökigt med bilen.
  Verkar vara så jobbigt att vara så rotlös och inte veta vart hemma är.
  För mig är hemma där jag är född och uppväxt och bor,där mina barn bor och de som inte bor åker hem till det är hemma.

  Många säger att där de lägger sin hatt är mitt hem.
  Du verkar ha haft en stökig uppväxt med vuxna som kanske inte alltid har varit bra för dig då spelar det nog inte så stor roll vad du bor,det blir rotlöst överallt.Men du har ju chansen att låta din sons liv bli bra mycket mer harmoniskt och tryggt och kanske vet han när han är 30 år vad hemma är.
  All lycka till dig vad än vägarna tar dig.

 3. Själv skulle jag vilja ha flera hem ? jag skulle vilja bo på varmare breddgrader under den kalla årstiden och komma tillbaka till våren. Det vore något det!

 4. Själv skulle jag vilja ha flera hem 🙂 jag skulle vilja bo på varmare breddgrader under den kalla årstiden och komma tillbaka till våren. Det vore något det!

 5. Jag har inget hem – eller jag har massor med hem. Flyttade vid unga år från Norrbotten till Stockholm. Bodde i Italien en tid och även i England. Norge fick också ett år av mitt liv. Skåne blev min nästa anhalt och har bott på många platser i denna vackra del av Sverige. Så, var är mitt hem, kan man undra? Jo, väldigt enkelt – just nu är mitt hem i Skåne:-). Det är här jag lever och verkar och mina andra ”hem” lever vidare i mitt minne – en alldeles magiskt ryggsäck. Spännande, tycker mina barn.

 6. Svårt att känna ibland det där. Jag har också ett liv på olika ställen. Dör jag är född och uppvuxen är mitt hem, men där jag bor idag är ju också mitt hem och inte förens nu 20 år senare börjar jag nog tycka att det ändå är mitt hem där jag är nu med mina barn.
  Hur träffade du Ludvig pappa ? Och bodde han på öland då eller är det något ni två gemensamt flyttade till?

 7. Jag har inget hem – eller jag har massor med hem. Flyttade vid unga år från Norrbotten till Stockholm. Bodde i Italien en tid och även i England. Norge fick också ett år av mitt liv. Skåne blev min nästa anhalt och har bott på många platser i denna vackra del av Sverige. Så, var är mitt hem, kan man undra? Jo, väldigt enkelt – just nu är mitt hem i Skåne:-). Det är här jag lever och verkar och mina andra ”hem” lever vidare i mitt minne – en alldeles magiskt ryggsäck. Spännande, tycker mina barn.

 8. Svårt att känna ibland det där. Jag har också ett liv på olika ställen. Dör jag är född och uppvuxen är mitt hem, men där jag bor idag är ju också mitt hem och inte förens nu 20 år senare börjar jag nog tycka att det ändå är mitt hem där jag är nu med mina barn.

  Hur träffade du Ludvig pappa ? Och bodde han på öland då eller är det något ni två gemensamt flyttade till?

 9. Jag har oxå några olika ställen, men bestämt mig för att ”hemma” är där mitt hjärta är ❤️ Alltså kan de vara fler ställen. Kram ?

 10. Fina My, home is were the heart is. Det får bli så för dig som inte bara har ett hem, du har flera hem, lyckligt lottad att ha flera tak över huvudet jämfört med de som inte ens har ett endaste tak över huvudet… Du kanske är rotad just nu, men det kommer en dag då detta är ett minne blott, när killen är stor nog att åka själv.
  Du är stark som klarar av det, du är enormt stark som orkar dig igenom all kämpande.
  Kram fina och håll ut.

 11. Jag har oxå några olika ställen, men bestämt mig för att ”hemma” är där mitt hjärta är ❤️ Alltså kan de vara fler ställen. Kram 💗

 12. Fina My, home is were the heart is. Det får bli så för dig som inte bara har ett hem, du har flera hem, lyckligt lottad att ha flera tak över huvudet jämfört med de som inte ens har ett endaste tak över huvudet… Du kanske är rotad just nu, men det kommer en dag då detta är ett minne blott, när killen är stor nog att åka själv.
  Du är stark som klarar av det, du är enormt stark som orkar dig igenom all kämpande.
  Kram fina och håll ut.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

femton + 3 =

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My