Detta är en del av ”Kajsons Julkalender”🌲

Årets tema är ”VIKTIGA VAL I LIVET”  Lucka nummer två: ”Ett misslyckat val”  

(OM du vill dela med dig av något misslyckat val får du jätte gärna göra det☺️) 

74440939-9861-46C3-8360-E0550CB20A12

Jag brukar alltid säga att man inte ska ångra det man har gjort. Jag brukar även haka på det klyschiga att ”ångra inte det du gjort…. Och istället  inbilla mig att man ångrar det man INTE gjort” .

Det finns något talesätt gällande det där som jag inte kommer på hur man säger just nu😂 Men jag hoppas att du fattar ”poängen” . Det är att jag oftare ångrar saker jag inte gjort. Allt ifrån små saker, till stora saker.

Som ett exempel så har jag vid tre tillfällen hoppat av resor till Ibiza med mina kompisar, och i sista minuten valt att stanna hemma istället. Det kan jag ångra. Just för att dessa resor alltid varit väldigt roligt, och för att jag valt att stanna hemma pga av att jag varit väldigt trött…. Men ”missat” chansen att ladda om batterierna och fylla på med energi tillsamman med goda vänner på en ö, som i mina ögon verkar vara en riktig paradis ö☺️ Nästan år kanske…. 😉

Men om jag skall gå tillbaka till dagens ämne. ”Ett misslyckat val”

Då finns det en sak som jag verkligen ångrar……!

-Jag har varit SÅ bitter över detta😩

Blandade känslor om vartannat, arg, frustrerad, ledsen och uppgiven. Känslor som i början nästan åt upp mig inifrån. Men med hjälp av kbt så har jag ältat detta, bearbetat. Delat upp det i tre ”högar” det jag inte kunde påverka, det jag kunde gjort annorlunda, och det ansvar som andra inblandades människor inte tog ansvar över. Sedan har jag förlikat mig med detta och gått vidare👊🏻

”DEN” känslan när jag lyckades släppa det och gå vidare gav mig ett inre lugn, det kändes nästan som om en sten släppte från bröstet….

6D53535A-0CDC-4FD9-8DD1-B47878148D0B

Det gäller alltså min föredettabutik.

Min handelsträdgård My’s Blommor. Mitt lilla ”skötebarn” som jag drev i tio års tid. Det var ju lixom jag. Min identitet. Min trygghet och min bas. Därför blev det verkligen ett mörker följt av att jag hamnade i en identitetskris när konkursen var ett faktum. Lite känslan av ”vem är jag utan My’s Blommor?!”💔

Jag var SÅ ung när jag startade denna… 18år, orädd, driven och lyckades göra en stor framgång på kort tid. Jag tjänade min första miljon som 19åring, investerare och utvecklade. MEN. Under resans gång mötte jag såklart både med och motgångar.

juli 2016 satte jag verksamheten i konkurs.

För dig som är ny här inne kan du läsa det inlägget HÄR 👈🏻

1F4782C9-8EF5-4B5E-A181-578849CBBB5A

Jag hade nämligen några år innan börjat bygga ut. Ett utbygge som skulle kosta närmare 7-8 milj inkl tomter, byggnad, och allt som hör till. När bygget äntligen stod klart var min Lilleman nyfödd. Jag blev lämnad av hans pappa, och hamnade i en personlig kris. Samtidigt som detta hände så escalerade blomsterbranschen och slog igenom i alldaglighandeln.

När jag startade så sålde man knappt blommor på Ica. Jag hade minimal konkurrens.  När detta hände så hade plötsligt alla blommor. Mina egna grannar Ö&B, ett stort handelscentrum byggdes upp i Kalmar Hansa City. (ca 15 min från min butik) där både plantagen, och blomsterlandet ligger ett stenkast ifrån. PLUS att tex, bauhaus, citugross, och all andra började med blommor. Lock-priser, nästan samma som inköp osv..🙈

Konkurrens är bra, men i detta fallet övermäktigt. Sista problemet som dök upp som pricken över i, det var att transportpriserna ökade. 

Export/import melllan Holland-Sverige, Tyskland-sverige, Danmark-Sverige sköt i höjden. En blomster vagn (cc) kostade när jag startades ca 275:-/cc När jag slutade 2016 så betalade vi ca 1275:-/cc och vid högsäsong köpte vi in 2 .5 långtradare /veckan med 44cc/bil. Räkna på det så ser man att mariginalen förändrades drastisk…..

-Allting hängde ihop🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😝

Hade jag inte mått som jag gjorde, med min nyfödda son, så hade jag också varit mer ”vaken” och hanterat situationen bättre.

Jag gjorde så gott jag kunde, men det räckte tyvärr inte hela vägen…. Jag fick kraft, energi och motivation försent. Jag lyckades näääästan vända det. Men snubblade på mållinjen……

MEN. Det jag VERKLIGEN (!!!) ångrar är att jag gjorde mitt utbygge. I dem omfattning som det blev….

Samt att jag inte tog in några offert förutom från dom som jag anlitade. Jag borde jämfört, ifrågasatt och haft bättre rådgivare omkring mig.

För om jag fortsatt med något billigare alternativ. Byggt för x-antal miljoner mindre… kanske gjort en Inhängnad uteplats med värme tex. Då hade Mys Blommor funnits kvar och fortfarande väldigt lönsamt…… Men man ska ju inte heller fastna i ”tänk om” ☺️

Här kommer en bildbomb:

051E826C-285C-4DBA-9E86-D50D7416E539

Här med min hägra och väntar hand Evelina & Vickan ❤️❤️ (SOM jag saknar er tjejer!!!!!!!! )  A115A00A-FEE3-4B3C-BB1B-28C00FDDE261 B0356719-5422-4FA9-8AE0-0E86FFF6A710 9A9D1A30-B9EB-45C7-BCC3-0E12B3DEFDDD 5C8EB29A-89F7-422B-A60F-EA5E89E9AB15 6FC59C26-46E9-40EB-928A-22D8F5C1CCC7 467F9584-2151-45BF-B8AA-595E0B11CC1E FA166C86-BD3D-414A-ABEA-4FB1BCBE5DCB 175DA2A1-2388-42E6-987A-CABDC1E5C3C0 4E348DA9-82E5-468F-9752-98CB03559F90 B03B1CE3-8645-4511-8814-9C9B030FEBD7

MEN. Nu är det som det är… Livet går vidare…. och det ena leder till det andra ☺️ Hade inte detta hänt så hade jag inte haft det jag har idag. Min sambo tex ❤️

9101689B-DFB8-4B4E-AE79-54F756F05BCE

Jag hade heller inte jobbat heltid med sociala medier, PR och marknadsföring🙏🏻🌟🙌🏻 Vilket också är SÅ kul!

Så sant som det är sagt ”inget ont som inte har något gott med sig” 😌

Min pappa brukar alltid säga: ”Det som inte dödar, det härdar”. Jag brukar sällan säga att han har rätt…. Men i detta fallet har han det ❤️

Jag har lärt mig jätte mycket genom detta och vuxit enormt både som privatperson och som entreprenör 🙏🏻

Ja…. (gårdagens ) dagens ämne, ett misslyckat val gällde alltså själva utbygge. Konsekvens var att det vände upp och ner på hela mitt liv. Men i det stora hela så lärde jag mig en hel del, och fick med mig erfarenheter som jag kommer ha nytta av resten av livet….. ☺️

Kram Kram

/My Martens 

Detta är en del av ”Kajsons Julkalender” årets tema är VIKTIGA VAL I LIVET. Vill du också vara med, eller läsa vad alla andra skriver som redan är med… Läs HÄR

Posted in: Vardag
Kommentarer (15)
 • Annika

  Hejsan!
  Vill bara dela med mig av hur jag tänker kring att ångra saker.
  Jag har ångrat många saker i mitt liv innan jag fick börja tänka om, allt för att inte ”trakka” ner på mig själv. (Precis som du har jag en historik med utmattningsdeprission och panikångest)
  Nu ångrar jag ingenting för utifrån vad jag visste och hur jag hade det/levde då så var det ett bra beslut. Däremot skulle jag kanske tagit ett annorlunda beslut om jag vetat det jag vet idag men så funkar det ju inte.
  Hoppas det kan vara till lite hjälp ?
  Ta hand om dig!

 • Annika

  Hejsan!
  Vill bara dela med mig av hur jag tänker kring att ångra saker.
  Jag har ångrat många saker i mitt liv innan jag fick börja tänka om, allt för att inte ”trakka” ner på mig själv. (Precis som du har jag en historik med utmattningsdeprission och panikångest)
  Nu ångrar jag ingenting för utifrån vad jag visste och hur jag hade det/levde då så var det ett bra beslut. Däremot skulle jag kanske tagit ett annorlunda beslut om jag vetat det jag vet idag men så funkar det ju inte.
  Hoppas det kan vara till lite hjälp 😊
  Ta hand om dig!

 • Lolo

  Gillar din blogg som den har varit den senaste tiden korta sakliga inlägg får återkomma efter jul när du har öppnat sista luckan och de här långa inläggen som vi läst 100 gånger nu är slut.

 • Lolo

  Gillar din blogg som den har varit den senaste tiden korta sakliga inlägg får återkomma efter jul när du har öppnat sista luckan och de här långa inläggen som vi läst 100 gånger nu är slut.

 • Lena A

  Gillar din julkalender ❤️
  Kan inte komma på något misslyckat val som jag har gjort. Det finns ju givetvis. Jag tror att det är det som gör att man är den personen man är idag o på den platsen.

 • Lena A

  Gillar din julkalender ❤️
  Kan inte komma på något misslyckat val som jag har gjort. Det finns ju givetvis. Jag tror att det är det som gör att man är den personen man är idag o på den platsen.

 • CC

  Fantastiskt att du delar med dig, så starkt och modigt , och ja, jag har också läst det förrut , men tycker att det är intressant att höra din resa, så det gör ingenting alls?Livet alltså , det är som du skriver .. du hade inte träffat din prins annars. Tuffa år, men nu har du trygghet och kärlek ❤️

 • CC

  Fantastiskt att du delar med dig, så starkt och modigt , och ja, jag har också läst det förrut , men tycker att det är intressant att höra din resa, så det gör ingenting alls😊Livet alltså , det är som du skriver .. du hade inte träffat din prins annars. Tuffa år, men nu har du trygghet och kärlek ❤️

 • Susanne

  Hej! Vill du inte arbeta med blommor igen, tex. Florist?

 • Susanne

  Hej! Vill du inte arbeta med blommor igen, tex. Florist😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.