Bättre sent än aldrig 😉 Jag hittade just världen roligaste grej!( Tips från min väninna 💕)

 En tjej som heter Johanna Kajson har dragit igång en julkalender som jag lite sent väljer att hoppa på! 

9E942298-587E-4134-A05D-FDFE1FE46DCC

Då det är den 2:a idag så kommer jag ändå att börja med ”lucka 1”, men är snart ifatt och på banan…  

Jag är SÅ pepp på detta och uppskattat Johanna intiati! Första gången för mig som jag hoppar på en slinga som detta, och ser det Som en rolig utmaning….. in och kika på johannas blogg för att läsa hennes egna inlägg, samt se all andra som har hoppat på☺️

”Kajsons julkalender” ÅRETS BLOGG-JULKALENDER med tema ”VIKTIGA VAL I LIVET”

”Temat ”VIKTIGA VAL I LIVET” handlar om att i varje lucka reflektera över viktiga val eller vägskäl i livet på ett eller annat sätt. Stora beslut, små beslut, beslut andra tagit och vägskäl som påverkat en. Det är alltid så spännande att se olika tolkningar och inget är rätt eller fel, du läser titeln på luckan och svarar utifrån hur du tolkar frågan och blanda gärna upp med bilder.”

9B0076A6-EA10-4DBC-B626-585149B67E29

Lucka nummer 1: ” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

-oj!  jag kände att jag körde fast direkt. Genom min brokiga väg in i vuxenlivet så gjorde jag nämligen flera aktiva val just under den perioden.

Jag var drygt 13 år när jag blev omhändertagen enligt LVU av socialtjänsten. Pappa satt inne, (eller var påväg ut) minns inte exakt, och mamma mådde inte så bra just då….

Idag har vi världens bästa relation, så i övrigt låter jag detta ämne vara❤️  Och håller mina föräldrar utanför!

Men jag som kom ifrån Petrus Magnus skolan i Vadstena var en ”vanlig” tonårstjej tjej. En småstadstjej som sågs som en handbollsnörd, som levde för mint träning och mina matcher☺️

(Jag hade nämligen som mål att en dag få spela i damlandslaget precis som min moster Petra gjort)

Pga av olika omständigheter så hamnades jag på ett motsvarande paragraf 12 hem, i väntan på utredning, vårdnadstvist mellan mina föräldrar och övriga omständighet. Där raderades alla proffssatsningar på handbollen, som inte gick att kombinera med mitt ”nya liv”. Vilket var en stor sorg för mig💔

Det som hände var att jag som ensam tjej placerades på detta P12 ”hem”. Ensam flicka, med endast killar. Äldre killar. (Bara här gjorde ”systemet” åt helvete fel!)

Någon mer bodde där pga av liknande omständigheter som jag själv. Övriga var ganska stökiga, minst sagt!

Min räddning blev att Jocke bodde där ( Joakim Lundell / ”Jocke & Jonna”) och vi var uppvuxna  tillsamman och kände varandra väl, redan innan jag kom dit. Han blev ett stöd, jag ärligt talat inte hade klarat mig utan.

Under #Metoo kampanjen förra året så klev jag ut och berättade vad jag själv varit med om.

Detta orkar jag inte skriva igen, så läs mitt gamla inlägg HÄR som hänger ihop med vad jag var med om, och hur detta fick mig att göra ett väldigt aktivt val! 

19BBAB00-8D32-4C18-96E1-CC8E98348A68

Jag bestämde mig för att ta avstånd till allt som fanns på ”hemmet”. Jag introducerades för en värld jag inte kände till. En värld där droger, kriminalitet och våldtäckter som blev vardag.

-Jag bestämde mig för att överleva!👊🏻

Jag gjorde ett aktivt val att ALDRIG någonting ens testa en drog, eller att beblanda mig med kriminaliteten.

Jag stod på mig, trots under vissa hot där man tex vill gömma droger på mitt rum, så sa jag nej. På bekostnad av mig själv såklart. Det kostade på, och jag fick betala ett högt pris för detta!

Men det är någonting som jag aldrig ångrat, trots ärren det medföljde så är jag både glad och tacksam idag att jag gjorde detta val❤️

Det var en tuff miljö, där jag snabbt fick lära mig att skydda mig så gott det gick, parera vissa situationer för att inte hamna ensam där jag blev utsatt för det jag tidigare skrivit om. Jag fick lära mig självförsvar, och levde på konstgjord andning fram till den dagen jag lämnade ”hemmet” .

Men mitt aktiva val, lever jag efter än idag.

Jag HATAR droger, i alla former! Även om jag har haft/har vänner som i perioder tycker att ”party pulver” inte är så farligt….. Så har jag än idag aldrig provat!

Jag har sett på nära håll hur det påverkar människor. Jag ser så mycket ondska, och tragik växa fram genom dessa substanser. Så ett av mina första aktiva val var att förbanna droger och föröka hitta en väg tillbaka till ett normal liv ❤️

På brokiga ben lyckades jag ta mig ur det liv jag blev placerad i och har klart mig mer än bra trots andra motgångar i livet… ☺️

-Jag ordagrant hatar droger!

Jag vill med detta inlägg ge hopp, motivation och ett ljus i tunneln till alla andra barn/ungdomar som precis som jag hamnat i en destruktiv situation!

-Ge inte upp! En vacker dag ser du/ni tillbaka på denna tid precis som jag gör, med distans, styrka och erfarenheter som gör att man tar andra aktiva val i livet som leder till allt annat än ”det där”!❤️

DEF3FE1D-083B-44F1-A52F-341FB055ACC0

Det var lucka nummer ett! Ett känslomässigt inlägg, men med ett av mina viktigaste val i livet!

 -Har DU något aktivt val som du vill dela med dig av så får du gärna göra det 🙏🏻💕 ju fler vi är, ju roligare är det ☺️

Antingen så kommer lucka nr tvånget ikväll, eller så reglerad det imorgon. Jag ska nämligen ta en roadtripp  er med båda killarna i bilen till Öland idag. Så större delen av dagen spenderad i bilen.. ☺️

Kram kram

/My Martens  

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här

 

Posted in: Vardag
Kommentarer (39)
 • Bytt nick

  Ursäkta, du säger att du hatar droger. Jag kan påstå att du inte gör det. ALKOHOL är jävulens påfund och värre än dom flesta droger, om vi bortser från kanibaldroger odyl. Alkohol om den hade uppfunnits idag, hade det varit just en av dom värsta droger någonsin. Inga blir så aggressiva som att dricka sprit. Inga gör så mycket dumheter utan att vara medvetna om det när dom dricker alkohol. så jag kräks när folk säger att dom hatar droger och sen dricker alkohol.
  Jag hatar alkohol. Julen närmar sig med stormsteg och barn, inte 1 inte 10 utan jag vet inte hur många barn som genomlider julen i våld och alkoholens jävla monster. Ni som försvarar alkohol ni alkoholister. Ni dricker säkert varje helg era glas vin, konjak och skit. Man är alkoholist om man dricker varje helg. Tänk på det ni.

  • Miss my nick

   Oj! Jag har inte uppfattat det som att My dricker speciellt mycket. Förstår inte varför du reagerar så starkt här. Finns många fler bloggare som dricker väldigt ofta och nästan alltid har ett vinglas i handen. Dom bjuder även sina tonåriga barn friskt på alkohol samtidigt som dom själva vill framstå som typ ”hälsogurus”. Där har jag lite svårt att förstå logiken.

   • My

    Kan inte annat än att hålla med dig….. Läs min kommentar nedan Så ser du min i ställning till just alkohol ☺️ Du har helt rätt, jag dricker i stort sett aldrig… kram

  • My

   Hej! ”Jag kan påstå att du inte hatar droger” skriver du till mig.
   Ja, det kan du såklart påstå. Men det förändrat inte det faktum att jag gör det, -jag hatar droger!
   Jag håller delvis med dig gällande alkohol. Vet inte riktigt varför du tar upp det med mig dock? ??‍♀️
   Jag dricker ju max några gånger per år. I år tex har jag druckit vid tre tillfällen. Gör det mig till en alkohlist?
   Min mamma och pappa seperarde på självaste julafton. (Detta har jag redan skrivit om) Min pappa var dyngrak, rakade av sig håret och började slåss med min fasters man.
   Lyckad julafton? Knappast.
   Jag var 3 eller 4, men har starka minnen ifrån det ändå. Säkert en kombination Av det jag upplevde och det jag fått berättar gör mig. Julen har alltid varit svår för mig. Min egen far (sorry pappa) dricker dagligen. Om han inte kör (lastbils chaufför) Men varje ledig tidpunkt dricker han.. Han anser att han inte är alkoholist, jag säger emot. vi grälar. Jag älskar honom inte mindre för det❤️ Men accepterar att man inte kan ändra på någon annan människa som inte själv vill. Alla är vi olika . Min erfarenhet som blivit Både misshandlad och våldtagen pga av droger, gör att jag HATAR droger! Följt av att jag sett hur det förstört människor liv. Människor jag brytt mig om och tyvärr förlorat…. Min erfarenhet av alkohol gör att jag alltid varit väldigt selektiv med när jag dricker. Mina sista två år med ångest, bearbetning och utmattningsdepression gör att jag nästan undvikit det helt…… Ett aktivt val, för min egen skull. Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar?? Döm inte mig utan att veta.
   Fråga istället vad min inställning till alkohol är. Jag hade svarat direkt?
   Jag bryr mig inte om vad ”alla andra” gör. Jag tycker Att man kanna ett glas vin eller två till maten nån gång ibland. Eller fira ett speciellt tillfälle med ett glas bubbel tex. Men jag mår inget bra av det just nu…. därför avstår jag☺️
   Med vänlig hälsning, My

 • Bytt nick

  Ursäkta, du säger att du hatar droger. Jag kan påstå att du inte gör det. ALKOHOL är jävulens påfund och värre än dom flesta droger, om vi bortser från kanibaldroger odyl. Alkohol om den hade uppfunnits idag, hade det varit just en av dom värsta droger någonsin. Inga blir så aggressiva som att dricka sprit. Inga gör så mycket dumheter utan att vara medvetna om det när dom dricker alkohol. så jag kräks när folk säger att dom hatar droger och sen dricker alkohol.
  Jag hatar alkohol. Julen närmar sig med stormsteg och barn, inte 1 inte 10 utan jag vet inte hur många barn som genomlider julen i våld och alkoholens jävla monster. Ni som försvarar alkohol ni alkoholister. Ni dricker säkert varje helg era glas vin, konjak och skit. Man är alkoholist om man dricker varje helg. Tänk på det ni.

  • Miss my nick

   Oj! Jag har inte uppfattat det som att My dricker speciellt mycket. Förstår inte varför du reagerar så starkt här. Finns många fler bloggare som dricker väldigt ofta och nästan alltid har ett vinglas i handen. Dom bjuder även sina tonåriga barn friskt på alkohol samtidigt som dom själva vill framstå som typ ”hälsogurus”. Där har jag lite svårt att förstå logiken.

   • My

    Kan inte annat än att hålla med dig….. Läs min kommentar nedan Så ser du min i ställning till just alkohol ☺️ Du har helt rätt, jag dricker i stort sett aldrig… kram

  • My

   Hej! ”Jag kan påstå att du inte hatar droger” skriver du till mig.

   Ja, det kan du såklart påstå. Men det förändrat inte det faktum att jag gör det, -jag hatar droger!

   Jag håller delvis med dig gällande alkohol. Vet inte riktigt varför du tar upp det med mig dock? 🤷🏼‍♀️

   Jag dricker ju max några gånger per år. I år tex har jag druckit vid tre tillfällen. Gör det mig till en alkohlist?

   Min mamma och pappa seperarde på självaste julafton. (Detta har jag redan skrivit om) Min pappa var dyngrak, rakade av sig håret och började slåss med min fasters man.
   Lyckad julafton? Knappast.

   Jag var 3 eller 4, men har starka minnen ifrån det ändå. Säkert en kombination Av det jag upplevde och det jag fått berättar gör mig. Julen har alltid varit svår för mig. Min egen far (sorry pappa) dricker dagligen. Om han inte kör (lastbils chaufför) Men varje ledig tidpunkt dricker han.. Han anser att han inte är alkoholist, jag säger emot. vi grälar. Jag älskar honom inte mindre för det❤️ Men accepterar att man inte kan ändra på någon annan människa som inte själv vill. Alla är vi olika . Min erfarenhet som blivit Både misshandlad och våldtagen pga av droger, gör att jag HATAR droger! Följt av att jag sett hur det förstört människor liv. Människor jag brytt mig om och tyvärr förlorat…. Min erfarenhet av alkohol gör att jag alltid varit väldigt selektiv med när jag dricker. Mina sista två år med ångest, bearbetning och utmattningsdepression gör att jag nästan undvikit det helt…… Ett aktivt val, för min egen skull. Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar?? Döm inte mig utan att veta.

   Fråga istället vad min inställning till alkohol är. Jag hade svarat direkt😊

   Jag bryr mig inte om vad ”alla andra” gör. Jag tycker Att man kanna ett glas vin eller två till maten nån gång ibland. Eller fira ett speciellt tillfälle med ett glas bubbel tex. Men jag mår inget bra av det just nu…. därför avstår jag☺️

   Med vänlig hälsning, My

 • Lars Karlsson

  Alkohol är en drog.
  Det är tobak också.
  Vissa säger att träning är en drog.
  Men en del droger är värre än dom andra.
  Fast en del mår bra av sitt beronde.
  Jag förstår kommentaren ovanför.
  Alla som har problem med droger bör söka hjälp.
  Jag vet att du tar det lugnt på vägen ner med grabbarna i bilen.
  Kram L

 • Lars Karlsson

  Alkohol är en drog.
  Det är tobak också.
  Vissa säger att träning är en drog.
  Men en del droger är värre än dom andra.
  Fast en del mår bra av sitt beronde.
  Jag förstår kommentaren ovanför.
  Alla som har problem med droger bör söka hjälp.
  Jag vet att du tar det lugnt på vägen ner med grabbarna i bilen.
  Kram L

 • Carro

  Bra val! Jag gjorde också det valet som ung. Inte för att jag konfronterades så mycket med droger men min mamma pratade väldigt mycket med oss barn om baksidan med droger (nu är även alkohol och tobak en drog, men jag menar tyngre saker). Har aldrig testat någonting utöver alkohol och tobak och tänker aldrig göra heller.

 • GC

  Bra val du gjorde där. All respekt till dig ?❤️

 • Carro

  Bra val! Jag gjorde också det valet som ung. Inte för att jag konfronterades så mycket med droger men min mamma pratade väldigt mycket med oss barn om baksidan med droger (nu är även alkohol och tobak en drog, men jag menar tyngre saker). Har aldrig testat någonting utöver alkohol och tobak och tänker aldrig göra heller.

 • Lena A

  Ett bra val utav dig när du hade droger så nära dig ?

 • Charlotte

  Allt som förändrar ditt sinne, gladare, ledsnare, aggressivare, osv är en drog. Sen finns det ju som sagt olika sorters droger som är mer eller mindre farliga. Dricker du 2 glas vin till maten eller närsom så blir du inte ”farlig”, men i stora mängder och du har en sårbarhet så kan de slå väldigt fel. Alla vet de här. Man säger att ”drick med måtta” men ty örr så gör inte många det.
  Vilka blir lidandes? Många i din närhet såklart, men det är barnen som far illa. Det är så jäkla synd om alla dessa barn som tvingas uppleva en jul med sprit. I min familj tas det en nubbe var tillsammans med julmust eller öl. En liten snapsvisa och sen är bra. Ingen som ändrar sitt beteende o därför märker inte heller barnen vad vi har i glasen. Tror t.o.m vi skulle kunna vara utan, men det är ingrott sen gammalt då morfar alltid sa att nu ska vi smälta den feta maten med en nubbe haha snacka om blunda….
  Håller med någon som skrev att hade inte alkoholen redan funnits när narkotikan blev förbjuden så hade den oxå blivit straff belagd. Kanske dax med motbok igen?

  • My

   Hej Charlotte, håller med dig i vad du skriver ☺️ Kopierar in mitt svar till ”byt nick” så kan du läsa min inställning ☺️
   ///////
   Hej! ”Jag kan påstå att du inte hatar droger” skriver du till mig.
   Ja, det kan du såklart påstå. Men det förändrat inte det faktum att jag gör det, -jag hatar droger!
   Jag håller delvis med dig gällande alkohol. Vet inte riktigt varför du tar upp det med mig dock? ??‍♀️
   Jag dricker ju max några gånger per år. I år tex har jag druckit vid tre tillfällen. Gör det mig till en alkohlist?
   Min mamma och pappa seperarde på självaste julafton. (Detta har jag redan skrivit om) Min pappa var dyngrak, rakade av sig håret och började slåss med min fasters man.
   Lyckad julafton? Knappast.
   Jag var 3 eller 4, men har starka minnen ifrån det ändå. Säkert en kombination Av det jag upplevde och det jag fått berättar gör mig. Julen har alltid varit svår för mig. Min egen far (sorry pappa) dricker dagligen. Om han inte kör (lastbils chaufför) Men varje ledig tidpunkt dricker han.. Han anser att han inte är alkoholist, jag säger emot. vi grälar. Jag älskar honom inte mindre för det❤️ Men accepterar att man inte kan ändra på någon annan människa som inte själv vill. Alla är vi olika . Min erfarenhet som blivit Både misshandlad och våldtagen pga av droger, gör att jag HATAR droger! Följt av att jag sett hur det förstört människor liv. Människor jag brytt mig om och tyvärr förlorat…. Min erfarenhet av alkohol gör att jag alltid varit väldigt selektiv med när jag dricker. Mina sista två år med ångest, bearbetning och utmattningsdepression gör att jag nästan undvikit det helt…… Ett aktivt val, för min egen skull. Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar?? Döm inte mig utan att veta.
   Fråga istället vad min inställning till alkohol är. Jag hade svarat direkt?
   Jag bryr mig inte om vad ”alla andra” gör. Jag tycker Att man kanna ett glas vin eller två till maten nån gång ibland. Eller fira ett speciellt tillfälle med ett glas bubbel tex. Men jag mår inget bra av det just nu…. därför avstår jag☺️
   Med vänlig hälsning, My

 • GC

  Bra val du gjorde där. All respekt till dig 👍❤️

 • Lena A

  Ett bra val utav dig när du hade droger så nära dig 💚

 • Charlotte

  Allt som förändrar ditt sinne, gladare, ledsnare, aggressivare, osv är en drog. Sen finns det ju som sagt olika sorters droger som är mer eller mindre farliga. Dricker du 2 glas vin till maten eller närsom så blir du inte ”farlig”, men i stora mängder och du har en sårbarhet så kan de slå väldigt fel. Alla vet de här. Man säger att ”drick med måtta” men ty örr så gör inte många det.

  Vilka blir lidandes? Många i din närhet såklart, men det är barnen som far illa. Det är så jäkla synd om alla dessa barn som tvingas uppleva en jul med sprit. I min familj tas det en nubbe var tillsammans med julmust eller öl. En liten snapsvisa och sen är bra. Ingen som ändrar sitt beteende o därför märker inte heller barnen vad vi har i glasen. Tror t.o.m vi skulle kunna vara utan, men det är ingrott sen gammalt då morfar alltid sa att nu ska vi smälta den feta maten med en nubbe haha snacka om blunda….

  Håller med någon som skrev att hade inte alkoholen redan funnits när narkotikan blev förbjuden så hade den oxå blivit straff belagd. Kanske dax med motbok igen?

  • My

   Hej Charlotte, håller med dig i vad du skriver ☺️ Kopierar in mitt svar till ”byt nick” så kan du läsa min inställning ☺️

   ///////

   Hej! ”Jag kan påstå att du inte hatar droger” skriver du till mig.

   Ja, det kan du såklart påstå. Men det förändrat inte det faktum att jag gör det, -jag hatar droger!

   Jag håller delvis med dig gällande alkohol. Vet inte riktigt varför du tar upp det med mig dock? 🤷🏼‍♀️

   Jag dricker ju max några gånger per år. I år tex har jag druckit vid tre tillfällen. Gör det mig till en alkohlist?

   Min mamma och pappa seperarde på självaste julafton. (Detta har jag redan skrivit om) Min pappa var dyngrak, rakade av sig håret och började slåss med min fasters man.
   Lyckad julafton? Knappast.

   Jag var 3 eller 4, men har starka minnen ifrån det ändå. Säkert en kombination Av det jag upplevde och det jag fått berättar gör mig. Julen har alltid varit svår för mig. Min egen far (sorry pappa) dricker dagligen. Om han inte kör (lastbils chaufför) Men varje ledig tidpunkt dricker han.. Han anser att han inte är alkoholist, jag säger emot. vi grälar. Jag älskar honom inte mindre för det❤️ Men accepterar att man inte kan ändra på någon annan människa som inte själv vill. Alla är vi olika . Min erfarenhet som blivit Både misshandlad och våldtagen pga av droger, gör att jag HATAR droger! Följt av att jag sett hur det förstört människor liv. Människor jag brytt mig om och tyvärr förlorat…. Min erfarenhet av alkohol gör att jag alltid varit väldigt selektiv med när jag dricker. Mina sista två år med ångest, bearbetning och utmattningsdepression gör att jag nästan undvikit det helt…… Ett aktivt val, för min egen skull. Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar?? Döm inte mig utan att veta.

   Fråga istället vad min inställning till alkohol är. Jag hade svarat direkt😊

   Jag bryr mig inte om vad ”alla andra” gör. Jag tycker Att man kanna ett glas vin eller två till maten nån gång ibland. Eller fira ett speciellt tillfälle med ett glas bubbel tex. Men jag mår inget bra av det just nu…. därför avstår jag☺️

   Med vänlig hälsning, My

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.