C92A7257

Hej!

Tack för alla fina ord och kärlek jag får genom många av er, när jag skrev om min årsdag.

Det betyder verkligen jätte mycket! Min blogg återspeglar min vardag… Den är lite som en dagbok där ni får följa mig både i med och motgång. Jag varierar mina inlägg men har som en röd tråd att det blir en uppdatering om hur min vardag ser ut med både jobb, privat, och livet som mamma i kombination med min karriär. Jag har alltid varit egen företagare. Redan innan jag blev myndig.

Som barn fick jag växa upp på tok för snabbt. Jag fick bli vuxen innan jag visste ordet av det. Därför har jag alltid försökt att ”bevisa” och jaga min lycka genom min egen framgång. Jag sökte bekräftelse av just framgången för att jag egentligen saknade bekräftelsen från min egen familj. 

Egentligen var jag precis som vem som helst. En skör tonåring som inget hellre bara ville få vara just tonåring. Saker som så för många andra var självklara för andra blev en kami för mig. jag fick börja betala min hyra, min mat och ge mig in i saker jag inte hade en aning om hur det fungerade…. rakt in i vuxenlivet från en dag till en annan. Så den dagen som jag föll, med just My’s Blommor så blev det ett extremt misslyckande för mig. 

Jag har insett under dessa två år som har gått, att jag dessutom byggt upp en trygghet i butiken och allt som hörde den till. istället för i mig själv…..  Det är en av sakerna som jag jobbar aktivt med. Tryggheten ska finnas inom mig själv, ingen annanstans…..

-Tänk vad klok man blir med åren 😉

Jag är 30 år i passet, men känner mig som 92 i själen….. 😉 Jag tycker att livet är fascinerande. Jag är glad att man inte vet i förväg vad som ska komma skall. Samtidigt så har jag blivit så ömjuk inför min egen hälsa och mig välbefinnande. Livet är en berodalbana och man kommer alltid att möta vissa motstånd, utmaningar och saker som blir prövningar på olika sätt. Det som är jobbigt för dig, kanske inte är jobbigt för mig. Och tvärt om.

Man ska aldrig jämföra med någon annan. Jag jobbar me mig själv, jag skiter i vad alla andra gör. Utan försöker att bli/ge det bästa utifrån mig själv och mina förutsättningar. Både fysisk och psykiskt… Det är så lätt att man blir pressad och stressad av vårat extremt aktiva samhälle idag. Allt ser så bra ut på sociala medier. ”Perekta” instgramkonton, lyckliga människor som aldrig skulle blotta en motgång eller ett nederlag. Så ser inte livet ut. Inget förhållande är perfekt. Innan vardag är skimrande rosa och helt perfekt….. Allting behöver vårdas. Våra växter behöver vatten. Våra förhållanden behöver kärlek. Våra kroppar behöver underhllas och tas om hand om. Allting behöver vårdas!

-Var rädd om dig själv och ta hand om dig!

/My Martens 

C92A7212

Posted in: Vardag
Kommentarer (28)
 • Andrea

  Så klokt skrivet My ! Man blir streetsmart när ens liv och kanske framförallt barndomen inte varit så trygg som varje barn har rätt till , jag vet hur det är och önskar ingen annan detsamma egentligen men om alla ”duktiga” Troll härinne hade upplevt lite av den kampen och smärtan så hade de alla fall utvecklat lite empati i stället för att döma dom som inte har samma bakgrund / erfarenhet som de själva . Många kramar från mej !!

 • Charlotte

  My, jag är en klok kvinna som läst och läser din blogg. Du har en massa fint att tala om för oss. Du berättar så målande i fina ordalag om din resa och vi kan bara ta emot. Ha en go helg söta my! ?

 • Cia

  All kärlek till dig My ???
  Om du ändå visste vilken förebild du är även för oss som ändå ligger 8 år före dig i livet… Du är enastående och äkta, tack för en fantastiskt blogga.
  Kram Cia ? ? ?

 • anonym

  Lars tack för dina fina ord. Jag beklagar din sorg. Ja den går upp och ner och kämpigt är det. Men man måste klara det. Stor kram och ha en fin sommar.

  • Lars Karlsson.

   Ja Amonym önskar dig också en härlig sommar.
   Nu är det snart sex år sedan jag drabbades. Men sorgen bär jag alltid med mig. Så jag vet vad det handlar om .
   Men som tur går livet vidare.
   Även för dig.
   Sänder en extra stor kram till dig.
   Kram L

 • Andrea

  Så klokt skrivet My ! Man blir streetsmart när ens liv och kanske framförallt barndomen inte varit så trygg som varje barn har rätt till , jag vet hur det är och önskar ingen annan detsamma egentligen men om alla ”duktiga” Troll härinne hade upplevt lite av den kampen och smärtan så hade de alla fall utvecklat lite empati i stället för att döma dom som inte har samma bakgrund / erfarenhet som de själva . Många kramar från mej !!

 • tant H

  Endast Du kan sätta ord på Livet på detta vis! Så vackra Ni är i vitt Du och Din blivande man! Önskar en fortsatt bra sommar men inte på högsta växel!

 • Charlotte

  My, jag är en klok kvinna som läst och läser din blogg. Du har en massa fint att tala om för oss. Du berättar så målande i fina ordalag om din resa och vi kan bara ta emot. Ha en go helg söta my! 💜

 • Cia

  All kärlek till dig My 💞💞💞
  Om du ändå visste vilken förebild du är även för oss som ändå ligger 8 år före dig i livet… Du är enastående och äkta, tack för en fantastiskt blogga.
  Kram Cia 💞 💞 💞

 • anonym

  Lars tack för dina fina ord. Jag beklagar din sorg. Ja den går upp och ner och kämpigt är det. Men man måste klara det. Stor kram och ha en fin sommar.

  • Lars Karlsson.

   Ja Amonym önskar dig också en härlig sommar.
   Nu är det snart sex år sedan jag drabbades. Men sorgen bär jag alltid med mig. Så jag vet vad det handlar om .
   Men som tur går livet vidare.
   Även för dig.
   Sänder en extra stor kram till dig.
   Kram L

 • tant H

  Endast Du kan sätta ord på Livet på detta vis! Så vackra Ni är i vitt Du och Din blivande man! Önskar en fortsatt bra sommar men inte på högsta växel!

 • M

  Jo, du skriver mycket smart och du ”ältar” gärna det gamla. En närs person till mig som haft det så mycket ”värre” än du och gått i olika sorters terapi fick rådet att släppa ” det gamla” OCH när det väl lyckades blev livet för denne MYCKET bättre.
  Då tycker jag du ska släppa lite. Vi VET vad du gått igenom och
  nåt ska du väl spara till din självbiografi !
  Sen skriver du om kroppar, att vi ska vara nöjda osv men ändå har du / gör du en massa ingrepp. Din byst är övertung och stämmer inte med resten av kroppen,
  Din mun ÄR annorlunda mot
  när vi först såg dig.
  Vad säger dessa ingrepp till unga kvinnor tror du.
  Jo, dubbelmoral.
  Var nöjd med dig själv så länge som du inte har ekonomi till annat

  • My

   Jag hanterat mina erfarenheter på mitt sätt. Ni vet en del av min historia, den jag valt att dela med mig av. Resten behåller jag för mig själv….
   Bysten? Den lyfta jag 2012 efter ammning och graviditet. Skulle det göra mig till en sämre människa?
   Min mun? Den är och förlor som den alltid varit ( en kopia av pappa och farmor ?)
   Men oavsett vad…. OM jag väljer att göra ett ingrepp, så det ju helt upp till mig. Detta har nag pratat om i ett poddavsnitt. Mer ingående. Jag förespråkar och ställer mig bakom att man får göra vad man vill…. att man bestämmer över sin egna kropp.
   Jag är varken för eller emot Korurgi. Jag är för att man har ensam beslutanderätt!
   Jag hade en dissats och sydde ihop mima magmuskler efter graviditet. Bukplastik. Samt brösten för snart 7-8 år sedan.
   Vad har det med mina blogginlägg att göra? Nej du ”M”. Jag vet inte riktigt vad du far efter….

   • Lars Karlsson.

    Ja My.
    Du bestämmer om din kropp.
    En rättighet som alla har.
    Du bestämmer också bad du ska skriva.
    Vill man inte veta eller läsa så är det bara att låta bli.
    Ha ny en härlig semester den behöver du.
    Kram L

 • M

  Jo, du skriver mycket smart och du ”ältar” gärna det gamla. En närs person till mig som haft det så mycket ”värre” än du och gått i olika sorters terapi fick rådet att släppa ” det gamla” OCH när det väl lyckades blev livet för denne MYCKET bättre.
  Då tycker jag du ska släppa lite. Vi VET vad du gått igenom och
  nåt ska du väl spara till din självbiografi !
  Sen skriver du om kroppar, att vi ska vara nöjda osv men ändå har du / gör du en massa ingrepp. Din byst är övertung och stämmer inte med resten av kroppen,
  Din mun ÄR annorlunda mot
  när vi först såg dig.
  Vad säger dessa ingrepp till unga kvinnor tror du.
  Jo, dubbelmoral.
  Var nöjd med dig själv så länge som du inte har ekonomi till annat

  • My

   Jag hanterat mina erfarenheter på mitt sätt. Ni vet en del av min historia, den jag valt att dela med mig av. Resten behåller jag för mig själv….

   Bysten? Den lyfta jag 2012 efter ammning och graviditet. Skulle det göra mig till en sämre människa?

   Min mun? Den är och förlor som den alltid varit ( en kopia av pappa och farmor 😂)

   Men oavsett vad…. OM jag väljer att göra ett ingrepp, så det ju helt upp till mig. Detta har nag pratat om i ett poddavsnitt. Mer ingående. Jag förespråkar och ställer mig bakom att man får göra vad man vill…. att man bestämmer över sin egna kropp.

   Jag är varken för eller emot Korurgi. Jag är för att man har ensam beslutanderätt!

   Jag hade en dissats och sydde ihop mima magmuskler efter graviditet. Bukplastik. Samt brösten för snart 7-8 år sedan.

   Vad har det med mina blogginlägg att göra? Nej du ”M”. Jag vet inte riktigt vad du far efter….

   • Lars Karlsson.

    Ja My.
    Du bestämmer om din kropp.
    En rättighet som alla har.
    Du bestämmer också bad du ska skriva.
    Vill man inte veta eller läsa så är det bara att låta bli.
    Ha ny en härlig semester den behöver du.
    Kram L

 • Lena A

  Du skriver så fint o målande My. Det är ju sådana här inlägg blandade med mer ’ytliga’ som gör din blogg så bra.
  Ha en go semester ?

 • Lena A

  Du skriver så fint o målande My. Det är ju sådana här inlägg blandade med mer ’ytliga’ som gör din blogg så bra.
  Ha en go semester 😎

 • Ann-Charlotte

  Till M.
  Din bitterhet förstör bara för dig själv. En som vet o har livserfarenhet o är en tant på 70+. Läs inte bloggar som irriterar dig, så mår du bättre?

 • Nettan

  Alltså på riktigt vad är det för fel på människor!!! Varför ska det skrivas en massa negativa saker på folks bloggar??? Om man nu inte tycker om det som personen i fråga skriver om på SIN EGNA BLOGG, varför i hela fridens namn läser man bloggen?????? Jag håller naturligtvis inte med om allt vad My skriver, men inte faen måste jag skriva en massa negativa och elaka kommentarer för det! My, jag Önskar dig en riktigt härlig sommar och hoppas du skiter i alla
  troll ❤???

 • Ann-Charlotte

  Till M.
  Din bitterhet förstör bara för dig själv. En som vet o har livserfarenhet o är en tant på 70+. Läs inte bloggar som irriterar dig, så mår du bättre😊

 • Nettan

  Alltså på riktigt vad är det för fel på människor!!! Varför ska det skrivas en massa negativa saker på folks bloggar??? Om man nu inte tycker om det som personen i fråga skriver om på SIN EGNA BLOGG, varför i hela fridens namn läser man bloggen?????? Jag håller naturligtvis inte med om allt vad My skriver, men inte faen måste jag skriva en massa negativa och elaka kommentarer för det! My, jag Önskar dig en riktigt härlig sommar och hoppas du skiter i alla
  troll ❤🇸🇪🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.