I samarbete med Bobby 

0D3D3C35-13D3-4DF9-A49C-96C3F03F4E0C

Viktuppgång av stress, är så mycket vanligare än man tror!

Hej fina!

Du som följer mig sedan länge vet att jag sedan min krasch att upp i vikt. Väldigt stressande och lite obehagligt i början. Med facit i hand och med x-antal läkarbesök senare… helt logiskt! Jag skrattar lite för mig själv ibland när jag tänker på just det. Vissa när man mår dåligt, sörjer eller är stressade dom bara rasar i vikt. (såklart inte bra det heller) Men jag, jag gick upp nästan 17 kilo! hahaha! Not fair! Jag har en enorm självdistans och kan skoja på min egen bekostnad. När allt väl kom omkring så spelade inte vikten så stor roll längre, inte när jag mådde som jag mådde. Det som skrämde mig vara att jag som både PT och på kostbiten VET hur man “ska” äta/träna för att få resultat. men ändå inte fick det…. Det var lite läskigt! 

Men när jag väl förstod varför, nån gång förra året så släppte jag pressen. jag lät mig inte stressas över det. Min garderob rensades ut. Alla mina kläder som jag inte kunde ha, hamnade i “paus” högen, ihop om att kunna ha dom igen =)

Men  jag visste varför, och vilade i att det fick vara helt okay. Vägen tillbaka är lång. Framförallt i hur jag mår. Rent fysiskt så har min kropp börjat svara då och då. Men låst sig igen. Stresshormonerna har låst kroppen. Mitt kortisol påslag och fightas med mitt dopamin och jag har haft en kraftig obalans.

Jag hittade en BRA artilek ifrån MÅ BRA, just kring detta, Läs gärna den, HÄR 

Nu försöker jag att kombierna stresshanteringen, långa promenader, ren kost och en aktiv vardag. Sömnen  är super viktig och jag försöker lägga mig i tid. Jag tränar på gymmet ca 2-3 gånger i veckan. Men gör fysiska aktiviteter varje dag. UTAN att stressa kroppen. Nu sedan ett par veckor så har jag ätit Bobbys Beauty Slim . Sedan jag började äta dessa så har mitt sötsug minskat radikalt! Det ‘är nästan borta… Detta hjälpoer såklart till. Jag är väldigt kräsen med VAD jag stopper i mig i kostillskott. Dessa är precis som min egen grönsaksboost, svenska och med naturligt innehåll! Om du precis som jag behöver en skjuts med ämnesomsättningen, eller få ett stopp på ditt sötsug så kan jag rekommendera dessa! Om du uppger koden slim20 så får du 20% på din order.

Du kan beställa dom HÄR  

Kram Kram

/ My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (12)
 • Diana - "La madre"

  oh men hur bra låter inte det här!!! Jag som också kämpar som en åsna med vikten!
  Hoppas de hjälper och att det går åt det håll du vill att det ska gå. Stor kram fina <3

 • A

  Grattis så nu är du Vd för Lifestyle Communication

 • Eva

  Har nog missat något här – VD för Lifestyle Communication?!? Om så är fallet, grattis My. Du är en snabb rackare på att hitta nya vägar! Vilket fall som helst, önskar jag dig allt gott och lite till. Kram från skåneland

 • j

  En VD som inte kan stava? Lycka till!

  • Charlotte

   Och en statschef som inte heller kan stava…. Vad har du för broblem förutom att du är otrevlig?

  • My

   Ehhh? Förstår inte om du är geniunt omtänksam eller sarkastisk? Nåväl, tack för lyckönskningen =) Ja… på våran redaktion så har vi skribenter och journalister som tar emot tex rå-material och första utkast. Förutom det så har vi suveräna stavningsprogram för mig och alla andra dyslektiker, det är ju 2018 och detta är inte helt okänt längre. för det tredje så är hela redaktionen fylld av layoutare och skribenter. Specialister på olika områden och vi fungerar som ett team =)

 • Sus

  Snälla My hoppas du kan svara.

  Jag har gått upp i vilt i rasande fart sen februari utan att veta varför, kan vara stress, vilket jag inte klarar av särskilt bra…

  Jag går till diverse läkare som vägrar ta prover på kortisol och som skrattar åt mig att googla kortisolpåslag. Den senaste läkaren, som var gravt överviktig, tyckte jag sjåpade mig eftersom jag var smalare än henne. Hon menade att man har tjurnacke om man har kortisolpåslag och det har jag inte så förför kan jag inte ha det. Hennes svar till mig var: Du har väl bara gått upp i vikt nu när du har blivit äldre!

  Jag har fått dubbelhaka, tjocka överarmar och en mage jag inte haft tidigare. Jag förstår inte varför träningen inte biter.

  Hoppas på råd av dig som vet.

  Kram

  • My

   Åhhhhhh! Det var typ samma för mig! BYT läkare! Fråga dig fram, FÖRSÖK att stå på dig. läs på, googla,. fråga. Försök att “stressa ner”. Långa LUGNA promenader, lagom puls och natur. Ät regelbundet (det är en nyckel som fungerade för mig) efter många om och men. Jag äter tex enligt periodisk fasta just nu. Hjälper mig ytterligare. ( 8h timmar äta, 16 utan) Googla 😉 Se över din vardag, VAD stressar dig? Analusera och försök hitta den onda cirkeln. Ge inte upp! KRAM

   • Sus

    Tack fina My för att du svarade och grattis till ditt nya jobb som VD! 🙌

    Kram

   • ka

    Gör alltså inte som MY som gått upp en massa i vikt
    TROTS bukplastik med fettsugning. Om nu stress gör att man går upp i vikt, och blir utbränd, o får ångestattacker gör man väl allt för att undvika detta. Men nej, inte MY inte. Hon gör tvärtom och tror att ett piller ska hjälpa..Herregud, tog du ens examen som PT? Knappast, får RIKTIGA PT´n etc att häpna över dina svar o taktiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *