En favorit i repris =) 

585E0074-A6E9-465A-933F-EBC3E20F67CA

Ett saftigt, gott och energirikt nötbröd. Det är bara är fantasin som sätter gränserna eftersom brödet kan göras på oändligt många sätt. Rota i skafferiet och ta vad du har hemma! 

1 limpa:

100 gram cashewnötter
100 gram krossade linfrön
100 gram torkade blåbär
100 gram mixade nötter, till exempel hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter
50 gram tranbär
50-70 gram dadlar
50 gram solroskärnor
50 gram pistagenötter
50 gram chiafrön
6 ekologiska ägg
120 gram smält kokosfett eller rapsolja (jag använde kokosfett)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ner alla ingredienserna i en mortel eller skål och krossa dem. Behåll några större bitar för att få ett gott tuggmotstånd.
2. Blanda ner ägg, kokosfett och tillsätt salt. Blanda ihop allting ordentligt.
3. Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och toppa med valfri garnering.
4. När brödet är nästan färdiggräddat öppnar du ugnen, tar ut brödet och strör på flingsalt blandat med olivolja. In i ugnen igen och grädda brödet totalt 50 till 60 minuter.
5. Låt brödet svalna på galler innan du skär upp det. Mosa en avokado och bred på som smör.

Tips: Gör dubbel sats och frys in den ena limpan. Även gott att tina och värma upp =) Detta ska göra när jag kommer ner till Öland igen =)

Kram på dig!

/My Martens 

Kommentarer (2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *