NAtural Cycles

I samarbete med Natural Cycles

39F731DA-3EE6-43A1-ABD0-CE32946403E3

Hej alla Mammor och kvinnor där ute =)

Alltså idag ska vi prata preventivmedel.Många av er frågar bla vad ja använder för preventivmedel och min inställning till p-piller, och annat med hormoner i.

Vissa av er följer mig även på instagram… Där ja för några veckor skrev om Natural Cycles.

Jag är en person som testat både det ena och det andra genom mitt vuxna liv. När jag bestämde mig för att testa Natural Cycles så var det för att jag ville testa ett alternativ utan just hormoner i.

Några av er ställde en del frågor som jag svarade på reda. Här är några av dom vanligaste frågorna =) 

”Hej My, är det farligt att använda NC? kram”

-Nej, absolut inte Det är ett sätt att ta tempen . Natural Cycles är ett naturligt och certifierat preventivmedel utan biverkningar som lär dig att förstå din kropp bättre=) 

”My, måste fråga! kan man bli gravid om man använder Natural cyckles? Många som skriver det?!”

Hej! precis som med alla andra preventivmedel så måsta man ta eget ansvar. Denna visar vart i din cykel du själv befinner dig i. När du är fertil och inte =)  -Lycka till! /My 

”Hej My! jag har använt Natural Cycles länge! Jag tycker det funkar för mig =) Vad tycker du själv? Kommer du skaffa fler barn med Jonas? Tack för en bra blogg! Kram Fia”

Hej Fia! Tack för att du gillar bloggen =) Vad det gäller eventuella syskon till Ludvig så får framtiden utvisa… 😉 Jag håller med dig, NC fungerar jätte bra för mig. Som jag skrivit tidigare så mår mi kropp bra av att inte stoppa i mig onödiga hormoner.

Som sagt, många frågor i tidigare inlägg. Men jag kan verkligen rekommendera dig att både läsa mer om NC  och kika in på deras hemsida =)

Jag skulle ockåps vilja tillägga att NC är INTE  emot hormonpreparat utan presenterar ytterligare ett alternativ på marknaden =) 

Men som med alla preventivmedel så handlar det även om att man måsta ta eget ansvr, SÅKLART!

Ta temperaturen och lägg in den i appen – så får man veta NÄR på månaden man är fertil 🙂 Sen huruvida du via använda just den informationen, till att INTE bli gravid eller försöka bli gravid… Ja, det är ju helt upp till dig =) 

In och läs mer och ta del av ditt erbjudande HÄR Kram kram

/ My Martens 

image

( Dock vill jag poängtera att den EJ skyddar mot könssjukdomar och att man måste vara 18+ för att använda denna metod )

23 Komentarer

 1. Det där är inget preventivmedel.
  De har upprepade ggr sagt det på olika inslag på nyheterna.
  Likaså att många blivit gravida när de INTE ville det.
  Så falsk marknadsföring!! Som ni bloggare fortsätter att kränga

  • Hej Maja! Om man blir gravid så har man inte tagit eget ansvar ? Detta är ett hormonfria alternativ som visar vilka dagar du är fertil, dessa röda dagar måste du såklart skydda dig ?

   • Det gäller att ha regelbunden mens, aldrig två ägglossningar under en månad (vilket du inte innan vet när det inträffar).
    Tycker det är tråkigt att fler börjar använda detta som preventivmedlen om man inte är okej med att ev bli gravid. Vi som jobbar som barnmorskor märker en ökning på oönskade graviditeter. De uppger perfekt användning, varken jag eller du kan veta om det är sant eller inte. Kanske kom ägglossningen två dagar tidigare den månaden och olyckan var framme. Kanske var det slarv.
    Som graviditetsplanerare tycker jag den är bra.

   • Ursäkta men Vilket djävla skitsnack!
    Väljer man den där för att inte bli gravid så ska man inte bli gravid. Klart som fan man tar eget ansvar om man nu väljer det det som sk preventivmedel.
    Det sorgligaste i det här inlägget är att du verkligen gör reklam för allt. Vare sig det är bra eller inte.
    Likaså alla andra bloggare som fullkomligt kräks ut reklam om DWklockor, NC mm mm mm.

    • Hej maja! Jag mår extremt dåligt av att stoppai mig hormonpreparat. Jag blev gravid 2007 MED spiral, jag blev gravid TVÅ gånger 2012 med spiral ena gången och p-stav andra gången. (Detta har jag skrivit om tidigare) Och har varit väldigt jobbigt för mig. Även med tanke på att jag har två närstående som försökt få barn i över 10/14 år ?
     det som hände var att jag ställde upp på en utredning och undersökning kring detta…. (tog ca 4 månader) och det är ju tyvärr så att någon procent kan bli gravid med ALLA preventivmedel. (Det står det tydligt på alla bioacksedlar. Jag var en av dom…
     Min mamma, och mina syskon har dessutom råkat ut för blodproppar i samband med graviditet och efteråt. Min syster förlorade nästan sitt liv pga en en propp som vandrades upp i hjärnan. Det tog år av rehab tillbaka.
     Så även där löpte jag en större risk, visade det sig efter utredning. Jag blev undersökt betydligt oftare när jag väntade Ludvig….
     men det man också kunde se var hur jag tidigAre svarat på olika preventivmedel. Den hormonfria spiralen tex, den blev jag gravid av… men min kropp mådde bättre. Så NC är inget bytt för mig. Den får
     Mig och min kropp att må bra. Mem som sagt, eget ansvar! (Precis som med p-piller, kondom och annat)
     Vad det gäller reklam och marknadsföring på bloggar så är det någonting du får räkna med. Du kan jämföra det med alla betalkanaler, Spotify, om du KÖPER till premium osv för att slippa tex reklam. Det hade varit ett bra system tycler jag ? vad tycker du?
     Jag lever på min blogg. Den är min inkomst, och mitt varumärke. Jag skriver ALLTID reklam/samarbete längst upp i inlägget för att du med flera då enkelt ska få möjligheten att hoppa över just dessa inlägg.
     Vissa blir glada och uppskattar erbjudanden och aktuella rabatter och tips. Andra inte.
     Det är helt enkelt individuellt ☺️ Men kära maja, jag hoppas verkligen att du inte kräks på riktigt….? ? Det vore inte alls hälsosamt ? Då är mitt tips att kanske skuta läsa bloggar som får dig att kräkas… Ta han dom dig och hoppad du mår bättre snart ❤️ Kram

 2. Det där är inget preventivmedel.
  De har upprepade ggr sagt det på olika inslag på nyheterna.
  Likaså att många blivit gravida när de INTE ville det.
  Så falsk marknadsföring!! Som ni bloggare fortsätter att kränga

  • Hej Maja! Om man blir gravid så har man inte tagit eget ansvar 🙂 Detta är ett hormonfria alternativ som visar vilka dagar du är fertil, dessa röda dagar måste du såklart skydda dig 😄

   • Det gäller att ha regelbunden mens, aldrig två ägglossningar under en månad (vilket du inte innan vet när det inträffar).
    Tycker det är tråkigt att fler börjar använda detta som preventivmedlen om man inte är okej med att ev bli gravid. Vi som jobbar som barnmorskor märker en ökning på oönskade graviditeter. De uppger perfekt användning, varken jag eller du kan veta om det är sant eller inte. Kanske kom ägglossningen två dagar tidigare den månaden och olyckan var framme. Kanske var det slarv.
    Som graviditetsplanerare tycker jag den är bra.

   • Ursäkta men Vilket djävla skitsnack!
    Väljer man den där för att inte bli gravid så ska man inte bli gravid. Klart som fan man tar eget ansvar om man nu väljer det det som sk preventivmedel.

    Det sorgligaste i det här inlägget är att du verkligen gör reklam för allt. Vare sig det är bra eller inte.
    Likaså alla andra bloggare som fullkomligt kräks ut reklam om DWklockor, NC mm mm mm.

    • Hej maja! Jag mår extremt dåligt av att stoppai mig hormonpreparat. Jag blev gravid 2007 MED spiral, jag blev gravid TVÅ gånger 2012 med spiral ena gången och p-stav andra gången. (Detta har jag skrivit om tidigare) Och har varit väldigt jobbigt för mig. Även med tanke på att jag har två närstående som försökt få barn i över 10/14 år 😔

     det som hände var att jag ställde upp på en utredning och undersökning kring detta…. (tog ca 4 månader) och det är ju tyvärr så att någon procent kan bli gravid med ALLA preventivmedel. (Det står det tydligt på alla bioacksedlar. Jag var en av dom…

     Min mamma, och mina syskon har dessutom råkat ut för blodproppar i samband med graviditet och efteråt. Min syster förlorade nästan sitt liv pga en en propp som vandrades upp i hjärnan. Det tog år av rehab tillbaka.

     Så även där löpte jag en större risk, visade det sig efter utredning. Jag blev undersökt betydligt oftare när jag väntade Ludvig….

     men det man också kunde se var hur jag tidigAre svarat på olika preventivmedel. Den hormonfria spiralen tex, den blev jag gravid av… men min kropp mådde bättre. Så NC är inget bytt för mig. Den får
     Mig och min kropp att må bra. Mem som sagt, eget ansvar! (Precis som med p-piller, kondom och annat)

     Vad det gäller reklam och marknadsföring på bloggar så är det någonting du får räkna med. Du kan jämföra det med alla betalkanaler, Spotify, om du KÖPER till premium osv för att slippa tex reklam. Det hade varit ett bra system tycler jag 😄 vad tycker du?

     Jag lever på min blogg. Den är min inkomst, och mitt varumärke. Jag skriver ALLTID reklam/samarbete längst upp i inlägget för att du med flera då enkelt ska få möjligheten att hoppa över just dessa inlägg.

     Vissa blir glada och uppskattar erbjudanden och aktuella rabatter och tips. Andra inte.

     Det är helt enkelt individuellt ☺️ Men kära maja, jag hoppas verkligen att du inte kräks på riktigt….? 😳 Det vore inte alls hälsosamt 😧 Då är mitt tips att kanske skuta läsa bloggar som får dig att kräkas… Ta han dom dig och hoppad du mår bättre snart ❤️ Kram

 3. Nu tycker jag nog att du borde sätta stopp för vissa reklaminlägg.
  Googla lite själv innan t ex.
  Det här är bara hokus pokus och tom sjukhus har anmält detta.
  Jag ser ju på inläggen att det är inte du som skrivit (eftersom det inte finns ett enda stavfel) utan du har bara lagt in eller kopierat en text du fått.
  Skärp dig. Som ”influencer” får man inte gå på VAD som helst även om man får betalt

 4. Nu tycker jag nog att du borde sätta stopp för vissa reklaminlägg.
  Googla lite själv innan t ex.
  Det här är bara hokus pokus och tom sjukhus har anmält detta.
  Jag ser ju på inläggen att det är inte du som skrivit (eftersom det inte finns ett enda stavfel) utan du har bara lagt in eller kopierat en text du fått.
  Skärp dig. Som ”influencer” får man inte gå på VAD som helst även om man får betalt

 5. Jag har använt nc i över två år nu, kommer aldrig att sluta. Jag mår väldigt dåligt av hormoner, precis som du My; och är därför så tacksam över att nc finns! Förutom att de fungerar som ett bra preventivmedel för mig så har jag fått så mycket bättre koll på min kropp sedan jag började med detta. Osäkra dagar får man ju använda kondom. Jag kan tänka mig att nc inte varit bra för mig när jag var 18, då jag inte hade några rutiner överhuvudtaget och hade en rätt oregelbunden mens. Men ni när jag är 32 är mensen (och livet) mer regelbundet och jag är bättre på att se mitt eget ansvar i detta.
  Inom en relativt snar framtid vill vi ha syskon till våra två barn (8 & 9 år) och då kommer vi att använda nc i ”motsatt syfte” ?

 6. Jag har använt nc i över två år nu, kommer aldrig att sluta. Jag mår väldigt dåligt av hormoner, precis som du My; och är därför så tacksam över att nc finns! Förutom att de fungerar som ett bra preventivmedel för mig så har jag fått så mycket bättre koll på min kropp sedan jag började med detta. Osäkra dagar får man ju använda kondom. Jag kan tänka mig att nc inte varit bra för mig när jag var 18, då jag inte hade några rutiner överhuvudtaget och hade en rätt oregelbunden mens. Men ni när jag är 32 är mensen (och livet) mer regelbundet och jag är bättre på att se mitt eget ansvar i detta.

  Inom en relativt snar framtid vill vi ha syskon till våra två barn (8 & 9 år) och då kommer vi att använda nc i ”motsatt syfte” 😊

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...