Kom ifrom med mig =) Dag 11, ny träningsövning!

I samarbete med Skip Nutrition

Foto: Linda Brolin 

bild-4345

Hej från vackra vinterland!

Åhhh vad jag saknar min Jonas idag! Detta hade jag velat visa honom. Öland från sitt kristligaste jag! Men men… Det finns tid för det. 

Nu ska vi bygga på med ytterligare en övning. Jag har kört in dagliga PW, ca 1h idag. Jag glömde mitt citronvatten imorse. Hmm, körde det nu på eftermiddagen istället.. 

Sedan körde jag mina squats 3×25, sen körde jag faktiskt ett helt helkroppspass för att klura ut vilka övningar jag ska presentera för er =) Eftersom att ni fortfarande är ganska ”blyga” med kommentarer så är det svårt att veta exakt vad just du behöver. Men vi bygger vidare med lite utomhusövningar. Vi tar dom en efter en så att ALLA kan hänga med. Är det för lätt, öka tempot, gör fler receptioner osv. har du aldrig tidigare testat, är du helt ny inom träning.. känn dig fram och fråga om du blir osäker!

 Jag älskar att träna utomhus Bänkar, stubbar, trappor och annat kan man hitta på mycket med 😉

Greppa bänken, ( känn efter så det inte är för halt!)

Hoppa från ena sidan till andra. Fram och tillbaka, Jag mellanlandar inte på mitten. Men om du vill göra det… så är det helt okay. Jag kör detta 3 x 25 i ett tempo där jag känner mig ganska så ansträngd. Inte FÖR forcerat, jag försöker ändå att behålla kropps konstrollen.

-Testa dig fram och våga utmana dig själv i nya saker som du tidigare inte prövat! 

bild-4344

Sen har vi ju börjat småprata om kosten. jag vill få in att du äter 5gg/dagen. Regelbundet, och med så ”ren” mat som möjligt. Mer om det i ett senare inlägg. 

Ibland så rinner tiden iväg, livet kommer emellan. Då när det ”krisar” då äter jag en bar.

Jag äter det inte dagligen. Det är inte helt sockerfritt. Men det är bättre än att hoppa över ett mellanmål helt. Eller som när jag tex kör min roadtripp påväg ner eller upp till/från öland.

Eller tex om du är bortbjuden på fika/kalas, då väljer jag hellre en frukt eller en bar istället för fika. OM sötsuget slår till så kan detta vara ett MYCKET bättre alternativ!

MEN alla bars är olika… Se upp för dom med MASSA socker och konstiga ämnen i! Jag kör dessa svensktillverkade ifrån Skip Nutrition, då VET jag vad jag stopper i mig. Dom är bland dom nyttigare alternativen och du har koll på hur mycket kalorier, och annat som du får i dig =)

Med koden martensbars får ni 50% på bars dvs du betalar 10kr styck!

Testa gärna om du vill… Som sagt, ät dom inte som godis. men superbra att ha som mellanmål när tiden inte räcker till, eller som ett ess i rockärmen när sötsuget slår till!

Du beställer dom HÄR 

 

bild-4275

Imorgon är det måndag… ny vecka och nya möjligheter! Fortsätt som du gör! Nu köööör vi!

Massa kramar

/ My Martens

65 Komentarer

 1. Hej My!
  Jag äter frukost ca 7.30, lunch kl 12 och middag ca 17.30 och då vräker jag i mig middagen och äter mer än jag behöver… ibland äter jag en frukt på förmiddagen, men jag är vrålhungrig vid lunch kl 12.
  Vad ska jag äta till mellanmål på förmiddag och eftermiddag? Räcker det med frukt?
  Äter du vetemjöl/spannmål? Jag upplever att jag mår dåligt, blir uppblåst.
  Blir alltid uppblåst när jag har ätit men vet inte exakt vad som orsakar det.
  Behöver gå ner i vikt.
  Hoppas du kan ge mig lite kostråd ?

  • Hej! Mellanmål är vra av flera anledningar…. bla, för att inte bli sådär ”vrålhungrig” och då äta mer än vadcu behöver. Det där med uppblåst mage kan bero på många saker.. Men testa att utesluta vissa produkter för att se hur det känns, tex vete, mjölkprodukter osv… men ta bort en sak i taget.
   Tips på bra mellanmål som jag själv äter. Tex 2kokta ägg, några kalkonskivor tilösamman med några nötter, en kvarg, en bar, eller gröt ? sen dricker jag ett stort glad vatten och tar ofta en kaffe… -Lycka till! Kram

 2. Hej My!

  Jag äter frukost ca 7.30, lunch kl 12 och middag ca 17.30 och då vräker jag i mig middagen och äter mer än jag behöver… ibland äter jag en frukt på förmiddagen, men jag är vrålhungrig vid lunch kl 12.

  Vad ska jag äta till mellanmål på förmiddag och eftermiddag? Räcker det med frukt?

  Äter du vetemjöl/spannmål? Jag upplever att jag mår dåligt, blir uppblåst.

  Blir alltid uppblåst när jag har ätit men vet inte exakt vad som orsakar det.

  Behöver gå ner i vikt.

  Hoppas du kan ge mig lite kostråd 😊

  • Hej! Mellanmål är vra av flera anledningar…. bla, för att inte bli sådär ”vrålhungrig” och då äta mer än vadcu behöver. Det där med uppblåst mage kan bero på många saker.. Men testa att utesluta vissa produkter för att se hur det känns, tex vete, mjölkprodukter osv… men ta bort en sak i taget.

   Tips på bra mellanmål som jag själv äter. Tex 2kokta ägg, några kalkonskivor tilösamman med några nötter, en kvarg, en bar, eller gröt 🙂 sen dricker jag ett stort glad vatten och tar ofta en kaffe… -Lycka till! Kram

 3. Heja dig! I nån eller några veckor.
  Åååååååå så ältar vi lite o så ännu med.
  Och så tycker vi synd om oss själva så inne helvete!
  Alltså .. Lilleman borde vara det viktigaste du har. Han borde du göra allt för.
  Dvs bo på Öland! För att han ska få ha sin mamma nära. Han får flänga o fara.
  Du flyttade nyss till Öland för hans skull. Nu är du på väg därifrån för att bo med o hos Jonas.
  Alltså kan du se dig i spegeln ??
  Snackar skit om o kring bloggare.
  My.. det kommer inte att hålla länge till. Nånting

  • Hej Maja S! Att döma av fin mailadress så är du född -67. Du är 3 år yngre än min egen far och sitter här inne på min blogg och fräser som en ilsken katt?
   Varför då? Vad är det som har hänt? Varför så upprörd?
   Vart ska jag flytta? ? Maja, kanske har du bara vaknat på fel sida… eller kanske mår du inte riktigt bra. Oavsett vad så kan jag iallafall lugna dig med att det gör vi. Både jag och Lilleman ☺️ Kram på dig

  • Maja S vilket pucko du är som skriver som du gör. Det enda som lyser igenom är ren o skär avundsjuka. Fegaste människor som finns sitter o gömmer sig bakom dataskärm o snackar skit….Lägg ner….

 4. Hejsan!
  Har satt som mål att 2018 ska bli året då jag tar hand om mig själv och skapar de bästa förutsättningarna för att må bra på alla plan.
  Kom igång med träning för ett par månader sen så nu är det dags att öka den och börja lägga mer fokus på maten.
  Så jag ser fram emot dina tankar och förslag kring hur, när, vad och hur mycket man ska äta. Det är mitt stoooora problem.
  Kram

  • Åhhhhh Annika! Vad glad jag blir när jag läser dina ord… Vilken underbar inställning! 2018, here we come! =) Det här med kosten är alltid svårt… även för mig ? Imorgon bitti kommer det lite kostråd =) Kram

 5. Hejsan. Har följt din blogg nu några år men aldrig kommenterat. Ibland har jag läst den dagligen ibland med lite pauser. Tycker kanske att du upprepar saker om det som hänt i ditt liv lite ofta men vet du vad, då scrollar jag? Man tycker ju inte alltid lika om allt och tur är väl det. Vi måste ju vara olika, annars vet man inte skillnaden på varann….eller hur? Du lever ett så väldigt annorlunda liv än vad jag gör men vill absolut inte byta , är nöjd med mitt. Det är bara din enorma mängd jackor jag är lite avis på?? Själv äger jag fem o det är alldeles för lite? Utmaningen gillar jag. Kort o enkelt. Men en fråga ?? Finns nog inga bänkar eller dylikt där jag bor. Tips på liknande övningar vore bra?

  • Hej Mikaela! haha! Vilken underbar kommentar! TACK för feedback!….. =) Du har helt rätt man tycker långt ifrån lika om allt, men det är ju också rätt charmigt =) haha! jackor har och kommer alltid att vara mitt fall ? Jag är inte alltid helt nöjd med mitt liv, så min varmaste rekommendation.. mig vill du aldrig byta med! haha! jag fokuserar på att kämpa för att ta mig ur den situation som både konkursen och Lillemans pappa dragit med sig =) Men allting går… Hmm. Inga parkbänkar alls? Något annat i samma höjd? ett staket? en stor trädstam (alltså som ligger ner) hehe! Hur bor du? Kram

   • Nä du…närmaste bänk finns 25km bort??. Skog finns men när jag kommer hem från jobbet, fixat mat åt barnen o vilat en liten stund så känns det inte så lockande att traska iväg ut i mörkret i skogen och gräva fram en trädstam ur snön? Får hitta på nåt annat och sen till våren ska jag skruva ihop en ”hoppbänk” åt mig. Bor på landet med tre barn i eget hus så material har jag garaget. Förra veckan skrinnade jag två kvällar med barnen och det känns som riktigt bra motion. En timme på skrinnskor och rumpan får sig en bra omgång. Ha en bra måndag?

 6. Heja dig! I nån eller några veckor.
  Åååååååå så ältar vi lite o så ännu med.
  Och så tycker vi synd om oss själva så inne helvete!

  Alltså .. Lilleman borde vara det viktigaste du har. Han borde du göra allt för.
  Dvs bo på Öland! För att han ska få ha sin mamma nära. Han får flänga o fara.
  Du flyttade nyss till Öland för hans skull. Nu är du på väg därifrån för att bo med o hos Jonas.

  Alltså kan du se dig i spegeln ??

  Snackar skit om o kring bloggare.

  My.. det kommer inte att hålla länge till. Nånting

  • Hej Maja S! Att döma av fin mailadress så är du född -67. Du är 3 år yngre än min egen far och sitter här inne på min blogg och fräser som en ilsken katt?

   Varför då? Vad är det som har hänt? Varför så upprörd?

   Vart ska jag flytta? 🙈 Maja, kanske har du bara vaknat på fel sida… eller kanske mår du inte riktigt bra. Oavsett vad så kan jag iallafall lugna dig med att det gör vi. Både jag och Lilleman ☺️ Kram på dig

  • Maja S vilket pucko du är som skriver som du gör. Det enda som lyser igenom är ren o skär avundsjuka. Fegaste människor som finns sitter o gömmer sig bakom dataskärm o snackar skit….Lägg ner….

 7. Hej!
  Det kanske är svårt för många att träna en hel timmes pw varje dag och sen lägga till övningar på det tänker jag? Kanske därför du får lite lam respons…jag har tyvärr inte själv den tiden men tränar styrka 4-5 ggr i veckan cirka 20 min hemma., Jobbar på med kosten som du säger med 5 mål om dagen, man fattar ganska snabbt vilken skillnad det blir när man äter ordentliga mellanmål ? kul iaf att följa dina tips, du inspirerar!

  • Hihi! Jag förstå dig Sara. Som jag skriver så ska man utgå ifrån sig själv. Får man till 20min svettig PW så är det mer än bra =) Härligt att du får till styrketräning 4-5 gg veckan, GRYMT =) Variera dina övningar =) Det kommer mer kosttips under resans gång =) Tack, kul att höra! Kram Kram

 8. Hej!
  Har du tips på bra övning för överarm?Passerat 50 år o vill inte bli sladdrig??Har dock en dålig handled så armhävningar är uteslutet. Tack på förhand ❤
  Kram Jeanette

 9. Hejsan!
  Har satt som mål att 2018 ska bli året då jag tar hand om mig själv och skapar de bästa förutsättningarna för att må bra på alla plan.
  Kom igång med träning för ett par månader sen så nu är det dags att öka den och börja lägga mer fokus på maten.
  Så jag ser fram emot dina tankar och förslag kring hur, när, vad och hur mycket man ska äta. Det är mitt stoooora problem.

  Kram

  • Åhhhhh Annika! Vad glad jag blir när jag läser dina ord… Vilken underbar inställning! 2018, here we come! =) Det här med kosten är alltid svårt… även för mig 😉 Imorgon bitti kommer det lite kostråd =) Kram

 10. Hejsan. Har följt din blogg nu några år men aldrig kommenterat. Ibland har jag läst den dagligen ibland med lite pauser. Tycker kanske att du upprepar saker om det som hänt i ditt liv lite ofta men vet du vad, då scrollar jag😉 Man tycker ju inte alltid lika om allt och tur är väl det. Vi måste ju vara olika, annars vet man inte skillnaden på varann….eller hur😊 Du lever ett så väldigt annorlunda liv än vad jag gör men vill absolut inte byta , är nöjd med mitt. Det är bara din enorma mängd jackor jag är lite avis på😜😄 Själv äger jag fem o det är alldeles för lite🤔 Utmaningen gillar jag. Kort o enkelt. Men en fråga ?? Finns nog inga bänkar eller dylikt där jag bor. Tips på liknande övningar vore bra😊

  • Hej Mikaela! haha! Vilken underbar kommentar! TACK för feedback!….. =) Du har helt rätt man tycker långt ifrån lika om allt, men det är ju också rätt charmigt =) haha! jackor har och kommer alltid att vara mitt fall 😉 Jag är inte alltid helt nöjd med mitt liv, så min varmaste rekommendation.. mig vill du aldrig byta med! haha! jag fokuserar på att kämpa för att ta mig ur den situation som både konkursen och Lillemans pappa dragit med sig =) Men allting går… Hmm. Inga parkbänkar alls? Något annat i samma höjd? ett staket? en stor trädstam (alltså som ligger ner) hehe! Hur bor du? Kram

   • Nä du…närmaste bänk finns 25km bort😁👍. Skog finns men när jag kommer hem från jobbet, fixat mat åt barnen o vilat en liten stund så känns det inte så lockande att traska iväg ut i mörkret i skogen och gräva fram en trädstam ur snön😂 Får hitta på nåt annat och sen till våren ska jag skruva ihop en ”hoppbänk” åt mig. Bor på landet med tre barn i eget hus så material har jag garaget. Förra veckan skrinnade jag två kvällar med barnen och det känns som riktigt bra motion. En timme på skrinnskor och rumpan får sig en bra omgång. Ha en bra måndag😊

 11. Hej!

  Det kanske är svårt för många att träna en hel timmes pw varje dag och sen lägga till övningar på det tänker jag? Kanske därför du får lite lam respons…jag har tyvärr inte själv den tiden men tränar styrka 4-5 ggr i veckan cirka 20 min hemma., Jobbar på med kosten som du säger med 5 mål om dagen, man fattar ganska snabbt vilken skillnad det blir när man äter ordentliga mellanmål 😉 kul iaf att följa dina tips, du inspirerar!

  • Hihi! Jag förstå dig Sara. Som jag skriver så ska man utgå ifrån sig själv. Får man till 20min svettig PW så är det mer än bra =) Härligt att du får till styrketräning 4-5 gg veckan, GRYMT =) Variera dina övningar =) Det kommer mer kosttips under resans gång =) Tack, kul att höra! Kram Kram

 12. Hej!
  Har du tips på bra övning för överarm😊Passerat 50 år o vill inte bli sladdrig😂😂Har dock en dålig handled så armhävningar är uteslutet. Tack på förhand ❤
  Kram Jeanette

 13. Hej,
  Jag skulle behöva tips på hur man går upp i vikt på ett hälsosamt sätt. Att pressa in en massa socker & dyligt är inget alternativ.
  Kram

  • Hej Maria! Ja, det kan ju vara en målsättning det också. Inte ovanligt, men inte helt i linje med min egen målsättning i min utmaning.. så därför får jag tänka om =)
   Några fråga jag har, varför det är så? för att gå rakt på sak… finns det någon sjukdomsbild, allergi, eller något annat som jag bör känna till? Hur ser kost, träning och vardag ut idag? =) Kram

   • Hej,
    Tack för ditt svar.
    Är det ok om jag mailar dig? Det gäller min son. Det finns bland annat ät & sömnstörning ? längden är 152 cm & vikten är bara 33 kg. Han tränar hockey så det är många pass i veckan + match. Hans viktkurva är så hemsk. Ingen kan hjälpa han heller.

    • Det är absolut okay. jag kanske kan komma med några råd, men min starkaste rekommendation ät att en doktor får hjälpa till och kika närmare på situationen. Men maila mig så kan jag iallafall kanske hjälpa till med tips och råd i kost…. Kram

 14. Hej,
  Jag skulle behöva tips på hur man går upp i vikt på ett hälsosamt sätt. Att pressa in en massa socker & dyligt är inget alternativ.
  Kram

  • Hej Maria! Ja, det kan ju vara en målsättning det också. Inte ovanligt, men inte helt i linje med min egen målsättning i min utmaning.. så därför får jag tänka om =)

   Några fråga jag har, varför det är så? för att gå rakt på sak… finns det någon sjukdomsbild, allergi, eller något annat som jag bör känna till? Hur ser kost, träning och vardag ut idag? =) Kram

   • Hej,
    Tack för ditt svar.
    Är det ok om jag mailar dig? Det gäller min son. Det finns bland annat ät & sömnstörning 🙁 längden är 152 cm & vikten är bara 33 kg. Han tränar hockey så det är många pass i veckan + match. Hans viktkurva är så hemsk. Ingen kan hjälpa han heller.

    • Det är absolut okay. jag kanske kan komma med några råd, men min starkaste rekommendation ät att en doktor får hjälpa till och kika närmare på situationen. Men maila mig så kan jag iallafall kanske hjälpa till med tips och råd i kost…. Kram

 15. Hej MY
  Du är en sann inspiration! Vi är nu ca 10 tjejer på mitt jobb som följer dej, o denna sunda ”diet” om man kan kalla de för det! Jag drog igång dom andra! Alla läser kanske inte men då berättar vi som gör de! Vi startar med citronvattnet varje morgon när vi kommer till jobbet!
  Vi kom in på dej när en kollega berättade om dina köttbullar, hur 5 köttbullar kan uppröra! Några hade läst, andra inte! Vi va iallafall rörande överrens att det är DOM som kommenterar om du ätit köttbullar eller inte det är fel på och inte du! Har alltid läst men detta är min första kommentar! Beundrar dej och att du orkat ta dej igenom hela blogg-mobbings-karusellen -2016 De va många som sjönk i mina ögon i samband med det (även om jag ff inte har en aning om va de handlar om- men nåt är det de förstod vi ju)
  Stor varm kram! Maria

  • Men åhhhh! Vad glad jag blir! 10 kollegor som hänger på… Så härligt! Ja, en utmaning där jag vill att alla kan hänga på utifrån sina förutsättningar ? jag ska föröka hålla den balansen och bygga upp med övningar pepp och inspiration ? Jag blir väldigt glad för kommentaren …. så det får du gärna fortsätta med ? ställ frågor, och kom gärna med feedback kring utmaningen…
   Ja, 2016 går till historien som ett riktigt skitår för mig. Fy f*n vad ledsen jag var. Butiken, sveken, och allt de båda medförde. Mem 2016 gjorde att jag 2017 lärde mig väldigt mycket om mig själv…
   Det allting handlade om, kommer jag att behålla för mig själv. Av respekt mot familjernas barn…. Men jag har fått ta emot extremt mycket skit för annans skit…. och det pågår dessvärre fortfarande… men men. Trägen vinner ? nu skiter vi i det, dricker citron, kör våra PW och tränar istället ? kram

 16. Hej MY
  Du är en sann inspiration! Vi är nu ca 10 tjejer på mitt jobb som följer dej, o denna sunda ”diet” om man kan kalla de för det! Jag drog igång dom andra! Alla läser kanske inte men då berättar vi som gör de! Vi startar med citronvattnet varje morgon när vi kommer till jobbet!
  Vi kom in på dej när en kollega berättade om dina köttbullar, hur 5 köttbullar kan uppröra! Några hade läst, andra inte! Vi va iallafall rörande överrens att det är DOM som kommenterar om du ätit köttbullar eller inte det är fel på och inte du! Har alltid läst men detta är min första kommentar! Beundrar dej och att du orkat ta dej igenom hela blogg-mobbings-karusellen -2016 De va många som sjönk i mina ögon i samband med det (även om jag ff inte har en aning om va de handlar om- men nåt är det de förstod vi ju)
  Stor varm kram! Maria

  • Men åhhhh! Vad glad jag blir! 10 kollegor som hänger på… Så härligt! Ja, en utmaning där jag vill att alla kan hänga på utifrån sina förutsättningar 🙂 jag ska föröka hålla den balansen och bygga upp med övningar pepp och inspiration 🙂 Jag blir väldigt glad för kommentaren …. så det får du gärna fortsätta med 🙂 ställ frågor, och kom gärna med feedback kring utmaningen…

   Ja, 2016 går till historien som ett riktigt skitår för mig. Fy f*n vad ledsen jag var. Butiken, sveken, och allt de båda medförde. Mem 2016 gjorde att jag 2017 lärde mig väldigt mycket om mig själv…

   Det allting handlade om, kommer jag att behålla för mig själv. Av respekt mot familjernas barn…. Men jag har fått ta emot extremt mycket skit för annans skit…. och det pågår dessvärre fortfarande… men men. Trägen vinner 🙂 nu skiter vi i det, dricker citron, kör våra PW och tränar istället 🙂 kram

  • Gör så =) Bars är bars….. Det ska man inte glömma. Men dessa är iallfall ett betydligt nyttigare alternativ, eller okay mellanmål när tiden inte räcker till =)

  • Gör så =) Bars är bars….. Det ska man inte glömma. Men dessa är iallfall ett betydligt nyttigare alternativ, eller okay mellanmål när tiden inte räcker till =)

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...