Kom iform med mig =) Dag tre!

120118-MyMartens-DSC00862-143707

Hej fina!

Lördag och grått och trist Bläääää!

Dag tre i utmaningen där du kan hänga på mig när jag ska komma tillbaka i både flås och form.

-Hur går det för dig? Berätta gärna!  

Vi har haft en lugn och behaglig mjustart där vi framförallt vill skapa rutiner och få med och motivationen och hitta energin inom oss!

Idag gjorde jag någonting som jag gör alldeles för sällan. Det är helg, Jonas är för ovanligheterna hemma trots helg. Lilleman är på Öland och jag hade en MASSA ambitioner om allt som jag skulle passa på att få gjort. Men nej. Jag stängde av alarmet och tog sovmorgon. Vaknade vid 07:00 men tillät mig att somna om igen. När jag väl klev upp var klockan nästan 10:00. Sent för att vara jag. Men så välbehövligt!

Jag drack mitt citronvatten och gav mig ut. Vädret är verkligen deppigt grått! Men det går ju inte göra så mycket åt. Jag tog en PW, utan mobil, utan musik… i nästan en timme. Sen en teldejt med min mamma. jag gick en timme till. Så idag var jag ute i TVÅ timmar! Jag tog nya vägar som jag inte gått. Sökte terräng och hittade lite ”skog” som jag inte visste fanns. Älskar motståndet av terräng och doften av tall! ( tror det är tall) 

Att göra som jag, gå raskt rensa tankarna och lite glömma bort tid och rum. Det gör underverk för själen! Observera att mitt tempo gör mig svettig, jag måste duscha när jag kommer hem! Ju mer tempo du klarar av att hålla, ju längre du håller det… Ju mer ökar du din förbränning och ju bättre flås kommer du att få!!! Jag VET att det är jobbigt! Det är det även för mig!

 Oavsett vad du har för mål och vad jag själv har för mål så är kosten jätte viktig för balansen. Både om du vill gå ner i vikt, och även för immunförsvar och för att du ska må bra…..

-Vad vill du veta om kost? Vilka frågor har du kring detta? 

120118-MyMartens-DSC00870-143719

Detta är jätte svårt för mig att kunna hjälpa alla här inne som ställer kost frågor… Just för att det är individuellt och för att ni alla har olika målsättningar. Därför behöver jag verkligen DINA tankar frågor kring detta. 

MEN, jag ska iallfall se över minkost. Jag vill speeda på min ämnesomsättning och se till att jag mår bra. Inifrån och ut. Jag har tio-tolv kilo att gå ner och då hänger motion/träning ihop med kosten. Nu i början av utmaningen så vill jag få igång rutinerna på en daglig PW. Svimma inte nu, du behöver absolut inte öka din PW till två timmar idag =)

MEN, jag vill att du ökar den idag till en nivå där du inte brukar ligga. (har du redan kört idag, så kan du öka imorgon, eller ta en extra ikväll… )  

Jag vill att du börjar göra små enkal saker i din vardag som leder till kanske fler steg, mer vardagsmotion och små enkla förändringar som ger STORA resultat! Tex, klassikern ”ta trappan istället för hissen” . Om du har hund eller barnvagn som du brukar vara ute med dagligen. Förlänge promenaderna, gör det liiite jobbigare. Ta en promenad stället för bilen om du bara ska handla något enkelt…. Vi alla bor och lever på olika platser så självklart beror det på hur det ser ut för dig, där du bor. Men hitta små saker där du får röra på dig mer!!!

Vet alla vad en squats är? Knäböj, hemma utan vikter? Har ni koll på det? 

Jag tänkte att du idag ökar din PW som jag skrev, men nu ska vi dumpa sockret! så mycket som vi bara kan! 

Är du beredd att köra sockerfritt? Jag kör det från och med idag! Bort med sockret! Inget godis… inga kakor eller bakverk! -Sockerfritt!

Det finns massor av ”fällor” med socker i tex, ketchup osv.. Undvik och minska det som du VET är mycket socker i. Det kommer ett inlägg gällande bara det. Sånt som man kanske inte tänker på… Men det får du en annan dag =) Nu börjar vi med detta!

Ta bort allt ”gottis” som just godis, kakor, glass och annat mumsigt!

-Okay? Är du med mig?

Kramar

/ My Martens 

19 Komentarer

 1. Hej My!
  Tack för att du peppar oss ?
  Jag behöver gå ner i vikt samt börja träna efter två graviditeter, det börjar jag med denna vecka som kommer.
  Jag har väldigt tjocka överarmar i jämförelse med andra kvinnor, kan jag ha högt kortisolpåslag och hur kollar man i så fall upp det?
  Varje gång jag hår upp i vikt sätter dig fettet på överarmarna och under hakan ?
  Sussie

  • Hej! Vad härligt att höra att du kommer igång ? häng på och tadel av det som passar dig… mitt kortisolppslag var också högt, väldigt högt. Men detta kom vi fram till vid en läkarundersökning. Vart man går upp i vilt är väldigt olika… på mig sätter det sig alltid i ansiktet/under haka, och på lår/rumpa. Det är individuellt… ? försök att inte jämföra med andra. Utan jämför bara med dog själv .kör igång nästa vecka, som du tänkt, och ta del av våra pepp här inne. Ställ frågor under tiden. Alla börjar vi någonstans, nu kör vi ? kram

 2. Hej My!

  Tack för att du peppar oss 😊

  Jag behöver gå ner i vikt samt börja träna efter två graviditeter, det börjar jag med denna vecka som kommer.

  Jag har väldigt tjocka överarmar i jämförelse med andra kvinnor, kan jag ha högt kortisolpåslag och hur kollar man i så fall upp det?

  Varje gång jag hår upp i vikt sätter dig fettet på överarmarna och under hakan 😞

  Sussie

  • Hej! Vad härligt att höra att du kommer igång 🙂 häng på och tadel av det som passar dig… mitt kortisolppslag var också högt, väldigt högt. Men detta kom vi fram till vid en läkarundersökning. Vart man går upp i vilt är väldigt olika… på mig sätter det sig alltid i ansiktet/under haka, och på lår/rumpa. Det är individuellt… 🙂 försök att inte jämföra med andra. Utan jämför bara med dog själv .kör igång nästa vecka, som du tänkt, och ta del av våra pepp här inne. Ställ frågor under tiden. Alla börjar vi någonstans, nu kör vi 😃 kram

 3. Snälla barn, tror det är tall?
  ?
  Tallar har hög rak stam och en ”krona” upptill
  Skicka ut en bild för de vanligaste träden i Sverige bör man känns till
  Citronvatten kör jag med till varje måltid trots att min magsjukdom gör mig väldigt känslig för citron och citrontillsatser överhuvudtaget
  Citron är på gott och ont så man ska testa sig fram
  Man kan ta EN tesked i ett halvt glas vatten till att börja med, man behöver inte ”fläska” till med en halv citron.
  Citron gör underverk när det gäller sprickor i fingrarna, såriga läppar, såriga bröstvårtor vid amning osv. Det gäller bara att ta det LITE försiktigt för det kan svida lite. Man tror inte det hjälper men det gör det.

  • jag vet hur en tall SER ut, men jag menar doften som kommer nu i kombination med vintern och kylan =) Det är doften som jag inte hundra lokaliserat ännu… Jag har hittat ett nytt mysigt ställe nära Jonas lägenhet.. Med just den här doften =) som jag då tror kommer från tallen…

   • Öppna en förpackning med fotsalt eller badskum som det står ”tallbarr” på
    Där har du doften av tall
    Just nu när det är lite kallare doftar de inte SÅ mycket
    Men här där jag bor, där vi nu har minst 3 dm snö, kan jag ibland, speciellt mitt i natten ( utomhus självklart och mitt i
    vintern ) känna doft av nattviol.

 4. Snälla barn, tror det är tall?
  😂
  Tallar har hög rak stam och en ”krona” upptill
  Skicka ut en bild för de vanligaste träden i Sverige bör man känns till
  Citronvatten kör jag med till varje måltid trots att min magsjukdom gör mig väldigt känslig för citron och citrontillsatser överhuvudtaget
  Citron är på gott och ont så man ska testa sig fram
  Man kan ta EN tesked i ett halvt glas vatten till att börja med, man behöver inte ”fläska” till med en halv citron.
  Citron gör underverk när det gäller sprickor i fingrarna, såriga läppar, såriga bröstvårtor vid amning osv. Det gäller bara att ta det LITE försiktigt för det kan svida lite. Man tror inte det hjälper men det gör det.

  • jag vet hur en tall SER ut, men jag menar doften som kommer nu i kombination med vintern och kylan =) Det är doften som jag inte hundra lokaliserat ännu… Jag har hittat ett nytt mysigt ställe nära Jonas lägenhet.. Med just den här doften =) som jag då tror kommer från tallen…

   • Öppna en förpackning med fotsalt eller badskum som det står ”tallbarr” på
    Där har du doften av tall
    Just nu när det är lite kallare doftar de inte SÅ mycket
    Men här där jag bor, där vi nu har minst 3 dm snö, kan jag ibland, speciellt mitt i natten ( utomhus självklart och mitt i
    vintern ) känna doft av nattviol.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...