Därför älskar jag citron! =)

475A0354

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter innan frukost”

Som jag lovader er när jag började ”tjata” om citronerna i min utmaning så lovade jag också att förklara varför det är så himmelns bra att dricka just citronvatten!

Här är en del av ett tidigare redaktionellt jobb jag gjorde för Hälsa & Fitness!  

Här kan du läsa om mina åtta favvo anledningar till att älska citron och börja bossta med det varje dag! =)

Half-cut-Citron

Underlättar matsmältningen. Citronsaft rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen.

Rengör systemet. Citronsaft hjälper kroppen att rensa ut toxiner eftersom citroner är vätskedrivande.

Ökar immunförsvaret. Citroner är rika på C-vitamin, vilket är bra för att motverka och bekämpa förkylningar genom att stärka immunförsvaret.

Balanserar pH-nivån. Citroner är ett av de mest alkaliska livsmedlen för kroppen. Visst, de är sura i sig själva, men inuti våra kroppar är de alkaliska. Citronsyra  skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras.

Rensar huden. C-vitamin och andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och hjälper även till med att bekämpa fria radikaler. C-vitamin är viktigt för frisk hud, samtidigt som dess alkaliska natur dödar vissa typer av bakterier som är kända för att orsaka tex akne.

Stimulerar och förbättrar humöret. Citron är ett av få livsmedel livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner som ger din kropp mer energi när den kommer in i magtarmkanalen. Doften av citron har också ”humörförbättrande” och energigivande egenskaper. Lukten av citronsaft kan få dig på bättre humör och hjälpa till att rensa ditt sinne.

Friskare andedräkt. Förutom fräschare andedräkt har citroner länge varit kända för att hjälpa till att lindra tandsmärta och tandköttsinflammation.

Gynnar viktnedgång. Citroner har högt pektininnehåll, som hjälper till mot bland annat sockersug. Studier har visat att människor som äter en mer basisk kost går ner i vikt snabbare….. Den ger din ämnesomsättningen en extra skjuts… 

citron-husmorsknep-shutterstock-900x600

16 Komentarer

  1. Hej! Som tandhygienist kan jag inte låta bli o kommentera ? det är absolut inget att rekommendera för tänderna iaf, tyvärr. Det är väldigt surt o påverkar tänderna negativt för d skadar emaljen o risken att få erosionsskador ökar betydligt. Borstar du tänderna direkt efter är det direkt skadligt ? och det där med att det skulle vara bra för tandköttsinflammation kan jag inte tänka mig, d har iaf inte vi lärt oss och att det skulle hjälpa mot smärta i tänderna?Nja d tror jag inte, har man ont i tänderna är d bättre o söka hjälp ? Vill inte vara dryg utan bara hjälpsam ? Mvh Linda

  2. Hej! Som tandhygienist kan jag inte låta bli o kommentera 🙂 det är absolut inget att rekommendera för tänderna iaf, tyvärr. Det är väldigt surt o påverkar tänderna negativt för d skadar emaljen o risken att få erosionsskador ökar betydligt. Borstar du tänderna direkt efter är det direkt skadligt 🙁 och det där med att det skulle vara bra för tandköttsinflammation kan jag inte tänka mig, d har iaf inte vi lärt oss och att det skulle hjälpa mot smärta i tänderna?Nja d tror jag inte, har man ont i tänderna är d bättre o söka hjälp 🙂 Vill inte vara dryg utan bara hjälpsam 🙂 Mvh Linda

  3. Kan man pressa citronen i en flaska med vatten som man har under dagen eller måste det vara på morgonen man dricker. Har det någon betydelse?

  4. Kan man pressa citronen i en flaska med vatten som man har under dagen eller måste det vara på morgonen man dricker. Har det någon betydelse?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...