Så sänker du stress nivåerna och kommer igång med din träning =)

 

Detta inlägget innehåller ett reklamerbjudande i samarbete med By Shape Me Up 

475A4019

Här hänger jag upp och ner och hänger! hehe! Mina toksnygga träningskläder som gör tiden på gymmet liiite roligare =)

Dom kommer ifrån By Shape me up och du kan klicka hem dom på rea just… Spana in dom HÄR 

 

Hej fina!

Ibland känns livet lite upp och ner! Mitt liv känns ganska bra för stunden =)

Jag har sakta men säkert börjat ta kontrollen efter min krasch, steg för steg. Jag strukturerar upp och försöker att hitta en balans. Jag går regelbundet i kbt och har en doktor som hjälpe mig ur min krasch.

Det som gnager mest inombords just nu är min pendling mellan Öland & Stockholm.

Den sliter något enormt. ”Mamma veckorna” så brukar vi vara nere mån-fre sen följer Lilleman med upp till sthlm och Jonas ,och flyger ner efter helgen igen.  Övriga lov, helger och lediga dagar är vi i Sthlm hela tiden… SÅ skönt!

Men jag blir splittrad över att bo på två ställen. Mitt jobb och välmående tar stryk.  För ett par veckor sedan var jag nära att somna vid ratten och nickade läskigt nog till. Bara för ett ögonblick, men ändå! ( Utan Lilleman i bilen påväg ner till Öland ) Det var mörkt och jag blev plötsligt trött. Sånt får inte hända, så det lär jag aldrig göra om!

Vi får se vart hela denna situationen tar vägen, men den är inte hållbar i längden! Nu till någonting helt annat! Till någonting som varit lite upp och ner väldigt länge nu.

TRÄNING och KOST 

Min kropp slutade svara efter att jag kraschade. Trots att jag själv jobbade som PT så la min kropp av att svara på alla mina sätt jag försökte styra den. Min kortisolhalt var skyhög. Inget onaturligt ämne men det överproducerades. Det kan leda till att man ökar i vikt, lägger på sig mer kroppsfett bla… Jag slutade svara på min träning. Både i resultat och i styrka. ( TVÅ helt skilda saker) Flera av mina PT kollegor, mätte mig och vi började laborera med både kost och träning. UTAN resultat!!! 

-Du kan ju föreställa dig hur frustrerande det är! 

Här hittade jag en länk som jag skulle vilja visa er, 7 tips på att minska stressen och kortisolhalten. Där kan du även läsa med om HUR det fungerar… det som jag själv drabbades av,  Läs mer HÄR  om du vill =)

 -MYCKET INTRESSANT!

Nåväl. Om du läser det jag länkar till ovan, så hittar du en artikel som jag själv snubblade över. Men den beskriver hela kortisol och stress biten på ett väldigt bra sätt.

-Känner DU kanske igen dig? 

Nu idag mår jag bättre.

Kropp och knopp hänger ihop. Min kropp har fått vila ifrån tung styrketräning och jag har inte gått på någon form av diet. Men jag är fortfarande frustrerad. jag kan inte ha mina kläder längre. Jag är MYCKET större vän vad jag är van vid. Nu ska jag tillbaka i min vanliga form!

Jag har nämligen inte samma ork som jag brukar, jag flåsar och blir andfådd mycket snabbare. Jag känner mig tröttare och min depression och ångset mår bättra när jag tränar.

MEN, mitt gamla jag hade gått all in! Börjat träna 7 dagar i veckan, tungt och mycket. jag hade kopplat ihop mig med en diet och ett väldigt smalt kostschema. Men nu tänker jag fortsätta att gå framåt i små, små steg. jag ska behandla mig själv som jag behandlar mina PT kunder.

-DET är inte alltid lika enkelt 😉  

Jag ska mäta och väga mig, för att trots allt så är det dom resultaten som jag kan se som ger mig en extra spark i baken! Dom resultatet som jag förhoppningsvis inom ganska snar framtid känner, att jag blir piggare, sover bättre och börjar får tillbaka kondition och flås bla..

Det är dom som kommer att få mig att hålla vid =)

Som med allting annat så är början alltid värst… Men det blir lättare OCH roligare när man bara komma in i det! 

Du ska få ta del av detta, och följa min  utveckling.

Nu ska jag göra detta från början. Små steg, vecka för vecka. Så vill du hänga på och göra samma sak, så är du välkommen =)

-Jag Sätter igång imorgon bitti! Gör du?  

Kram / My Martens 

36 Komentarer

    • Haha! Susanna… älskar hur du skriver ”typ nästa vecka” ! ja, jag brukar också säga så… Men vill du börja då.. gör det.. häng kvar här inne för lite tips och motivation och kör igång när du är redo =) kram

    • Haha! Susanna… älskar hur du skriver ”typ nästa vecka” ! ja, jag brukar också säga så… Men vill du börja då.. gör det.. häng kvar här inne för lite tips och motivation och kör igång när du är redo =) kram

  1. Mitt råd är tråkigt nog att inte skriva om pendlingen alls.Många kan inte debattera konstruktivt.Det hamnar på en nivå att du är en dålig mamma.Lycka till. =)

  2. Mitt råd är tråkigt nog att inte skriva om pendlingen alls.Många kan inte debattera konstruktivt.Det hamnar på en nivå att du är en dålig mamma.Lycka till. =)

  3. Å, tänk om du kunde hitta någon annan pendlare också… Så du kan sova halva tiden i bilen. Fast det har du säkert redan tänkt på. Jag önskar också lycka till!

  4. Å, tänk om du kunde hitta någon annan pendlare också… Så du kan sova halva tiden i bilen. Fast det har du säkert redan tänkt på. Jag önskar också lycka till!

  5. Ett tips är att läsa på testosterontillskott, visst namnet talar för manligt hormon.. Men på den här sidan har ja hittat en del inom just träning och hur man ökare sitt testosteron OCH andra hormoner naturligt. Det är något som hjälpt mig mycket.

  6. Ett tips är att läsa på testosterontillskott, visst namnet talar för manligt hormon.. Men på den här sidan har ja hittat en del inom just träning och hur man ökare sitt testosteron OCH andra hormoner naturligt. Det är något som hjälpt mig mycket.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...