Morgon promenad, psykologen, lunchdejt. 1 vecka sedan bukplastik.

475A0241

VARDAGS MOTION !

7 Dagar efter bukplastik.

Hösten är kylig, men solen värmer om förmiddagarna.

dag är det en vecka sedan operation.

Jag gjorde min bukplastik hos DR Tuve på Reformklinken, i Malmö.

Ni är SÅ många som frågar om priser, rehabtid, osv.. Ni får såklart fråga mig om vad ni vill, och jag gör mitt bästa för att hinna med att svara! ☺️

OBS! Maila INTE mig dessa frågor privat, skriv i kommentarsfältet nedan. MEN, alla frågor som rör själva konsultationen, priser, väntetid osv.. Det kan jag omöjligt svara på. Det får ni ta direkt med DR Tuve på deras hemsida. 

Svullanden kring snittet över buken är normal. Smärtan är mycket mindre. (Tack och lov) Första dagarna är inget kul…

Så till dig som ska operera dig. Ställ in dig på att första tre dagarna är tuffa. Inte outhärdliga, men du kommer känna att du lever! Se till att du får vila, har smärtstillande (som doktorn borde skrivit ut till dig innan). Få upp benen i högläge och sov/vila dig igenom det mesta. Sen vänder det…  Smärtan finns där hela tiden, men är betydligt lägre än första dagarna. Man står ut, jag LOVAR😉

 Rörligheten börjar bli bättra. Att resa sig upp och ner ifrån sängen, DET är en utmaning. Men man hittar ”sitt” egna sätt även där. Jag rusar över på sidan och stöter ifrån med armbågen. Visst jag ser ut som en klubbad säl, och när jag mötte Jonas blick första gången så såga han förskräckt ut, innan han brast ut i ett nervöst skratt… hehe!

-Jag bjuder på det! 🙈

Jag sover som en kratta! Jonas också .. hehe! INTE lätt att ligga bredvid någon som är nyopererad som vaknar, går upp och kissar tre ånger /natten OCH snarkar mer än någonsin… FÖRLÅT älskling!

Det borde gå över snart…..  🤗

Det är SÅ svårt att ligga på rygg. Gördlarna trycker från alla håll… Det kryper i benen på nätterna, och jag är frustrerad av att vara så trött och orkeslös! Jag känner mig som quasimodo som vaggar fram. Jag sover normalt sett ALLTID på sidan.

Så det jag längtar mest efter. Att kunna/få börjja sova på sidan. (Ligger skärare OCH snarkar betydligt mindre… )  Jag längtar efter återbesöket hos DR Tuve, att få plocka bort stygnen och förhoppningsvis byta gördel. (Jag är inte helt säker på att man gör det.. men vill minnas att man hörd det)

Jag längtar efter att få träna, trötta ut mig själv, svettas, få känna puls och få utlopp för all den energi jag har inom mig. Jag vill känna mig stark och köra mina dåliga PW som gör gott för både kropp och själ!  

Nu ska jag till psykologen, sen en lunchdejt. Det får bli dagen ansträngning. En liten mini promenad, och psykologen kommer göra mig däckad i eftermiddag 🙈

Kram på dig💖

/My Martens

 

 

 

475A0285

12 Komentarer

 1. Hej!
  Gör det lika ont denna gången som för två år sedan? Nu har du väll gjort en ”halv” bukplastik o förra gången en ”hel” om jag minns rätt?
  Kramar

  • Jag har gjort en ärr-korrigering och en låg bukplastik nu. Förra gången en hög bukplastik där jag sydde ihop magmusklerna. Smärtan är ungefär densamma… något mer rörlig denna gång.. Kram

 2. Hej!
  Gör det lika ont denna gången som för två år sedan? Nu har du väll gjort en ”halv” bukplastik o förra gången en ”hel” om jag minns rätt?
  Kramar

  • Jag har gjort en ärr-korrigering och en låg bukplastik nu. Förra gången en hög bukplastik där jag sydde ihop magmusklerna. Smärtan är ungefär densamma… något mer rörlig denna gång.. Kram

 3. Hej My! Tack för att du delar med dig <3 Undrar, jag ska korrigera ärret efter en full bukplastik, är det att jämföra med det du har gjort nu? Dvs är en halv bp samma sak som att endast sänka/göra ett nytt ärr? Jag har ingen överskottshud att ta bort denna gång.
  Tacksam för svar om vad du har för uppfattning om skillnaden. Jag har svårt att greppa detta. Kram

 4. Hej My! Tack för att du delar med dig <3 Undrar, jag ska korrigera ärret efter en full bukplastik, är det att jämföra med det du har gjort nu? Dvs är en halv bp samma sak som att endast sänka/göra ett nytt ärr? Jag har ingen överskottshud att ta bort denna gång.
  Tacksam för svar om vad du har för uppfattning om skillnaden. Jag har svårt att greppa detta. Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...