Cancerfondens Bröstskola,VIKTIGT!

bild-2013

hej fina!

Det finns ingenting som gör mig så obekväm som just cancer. Jag blir stressad, pulsen stiger, jag svettas…. av rädsla! Cancer har drabbat både vänner och familj 😔

När jag föddes så gick det undan. Jag föddes nästan 8 veckor för tidigt. Jag var så liten att min pappa kunde hålla mig i en hand berättade han.

Jag låg i kuvös länge. Linköping sjukhus november -87. Tänk vilken tur jag hade. Tekniken då, är inte detsamma som idag.

Min mamma pendlade mellan sjukhuset och hemma. Jag låg på en våning. På en annan våning låg morfar. Morfar fred. Morfar hade drabbats av cancer. Akut Leukemi. 

Mormor och morfar flydde till Sverige under andra världskriget. Mammas sida av familjen är tyskar.

Dom hade inte haft det lätt.

Någonting som för mig är en historia lektion var min egen familjs verklighet. Dom vandrade via Ungern och lyckades ta sig till Sverige. Började om och skapade ett nytt liv, i Vadstena. Med sina barn. Men trots allt dom redan varit med om så drabbades morfar av leukemi.

Morfar dog på sjukhuset samtidigt som jag låg inne, i min Lill kuvös.

Stackars mamma som fick springa emellan oss. Denna historia har jag fått återberättad för mig. Hur glad morfar var över att han fick träffa mig, hålla mig och vara med om mig. Det finns ett framkallat kort på oss, mig och morfar.

Jag önskar att jag fått chansen att lära känna honom, min morfar Fred🙏🏻❤️

Detta var min första kontakt med cancer.

-Cancer skrämmer ärligt talat skiten ur mig!

bild-2032

Samtidigt så fylls jag av hopp. Hopp när jag ser hur fler och fler bidrar och hjälper till.

Jag glädjs åt att följa statistiken på hur cancerfondens forskning går framåt och fler och fler kan botas. Jag glädja extremt mycket åt över att se hur även medvetenheten ökar. Ju mer medvetna vi blir, ju tidigare man upptäcker eventuell cancer… ju större chans har vi att besegra och överleva cancern 👊🏻

IMG_6722

Cancerfonden har tex en ”bröstskola” där man går igenom och uppmärksammar hur man ska undersöka sina egna bröst. För att undvika att riskera att inte upptäcka en tumör eller en bröstcancer diagnos. Upptäcker man den i tid så är chanserna mycket större att man kan bota cancern! In och läs mer HÄR 

IMG_6599

Nu under oktober månad så färgas Sverige rosa. #ROSABANDET kampanjen är i full gång💖

Förra veckan skickades rosabandet-korgarna ut till oss kändisar, influensers, eller personer med en bred plattform avsedd att sprida buskskapet igenom. I vanlig ordning så snäste visa bloggläsare till och tyckte att man lika gärna kunde skänka dom pengarna som varorna motsvarar direkt till cancerfonden. Jag måste bara säga, att det är bland det dummaste jag hört!!! Den klassiska jantelagen slår till och man fokuserar på fel sak!

Det är 2017 och nuförtiden så sker majoriteten av annonsering, marknadsföring, och dyl, genom sociala medier, influensers, webb-baserade plattformar osv… Ett smart och medvetet sätt att sprida viktiga budskap!

Den äldre generationen och delvis jag själv är uppväxta med telefonkataloger, pappersutskick, dagstidningar osv… ( inte särskilt miljövänligt vid närmare eftertanke) 

Det är ett ju jätte bra om vi som KAN sprida det och nå ut till väldigt måna människor samtidigt gör det. Vi lyftet upp dom rosa produkterna och tar upp hur viktigt det är att vi alla hjälps åt.

Allting hänger ihop, Rosabandet sponsorerna behöver OSS, dig och mig. Cancerfonden och FORSKNINGEN behöver båda!  

-TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!

IMG_6600

Under hela oktober springer jag omkring och medvetet köper dom rosaprodukterna framför dom vanliga… Gör det du också. Posta det på dina sociala medier kanaler, använd #rosabandet så hjälper även DU till att sprida budskapet! 

IMG_6727

IMG_6721

IMG_6664

 Kram💞

/ My Martens

PS: För att sprida detta dudskaoet vidare, och uppmärksamma både bröstskolna och #rosbandet och rosabandet produkterna, DELA detta inlägg på din Facebook, om du har… TACK på förhand!

6 Komentarer

 1. Personligen bojkottar jag butiker/affärer som inte öppet visar att dom stödjer rosa bandet. Skänker så mycket jag kan, även till Tobiasfonden/leukemi.
  Forskningen går sakta framåt. En liten slant från många kan göra skillnad.
  Bra att du lägger ut sånt här på bloggen. Livet är inte alltid en dans på rosor.
  Kram från tant mumman

 2. Cancer är nått som även jag har fått uppleva mina anhöriga/bekanta som både har dött och kämpar med cancer. så för mig är cancer nått som jag vill se till att det forskas massor av så för mig är det viktig att handla saker som man kan donera. Köper ofta lyktor från majas cottage där de donerar massor av pengar till barncancer fonden.

 3. Personligen bojkottar jag butiker/affärer som inte öppet visar att dom stödjer rosa bandet. Skänker så mycket jag kan, även till Tobiasfonden/leukemi.
  Forskningen går sakta framåt. En liten slant från många kan göra skillnad.
  Bra att du lägger ut sånt här på bloggen. Livet är inte alltid en dans på rosor.
  Kram från tant mumman

 4. Cancer är nått som även jag har fått uppleva mina anhöriga/bekanta som både har dött och kämpar med cancer. så för mig är cancer nått som jag vill se till att det forskas massor av så för mig är det viktig att handla saker som man kan donera. Köper ofta lyktor från majas cottage där de donerar massor av pengar till barncancer fonden.

 5. Ja cancer är en jäkla sjukdom.
  Hade en sambo som drabbades.
  Det var inte bröstcancer utan hon hade på 6 andra ställen i kroppen.
  Det var ganska kört när hon fick diagnosen.
  Men hon löste det på sitt sätt och finns inte mer .
  Jag hatar också cancern.
  Kram L

 6. Ja cancer är en jäkla sjukdom.
  Hade en sambo som drabbades.
  Det var inte bröstcancer utan hon hade på 6 andra ställen i kroppen.
  Det var ganska kört när hon fick diagnosen.
  Men hon löste det på sitt sätt och finns inte mer .

  Jag hatar också cancern.

  Kram L

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...