Morgonträning!

Godmorgon☺️

Idag mår jag MYCKET bättre🙏🏻

Jag har sovit bra tillsammans med min Lilla prins❤️ Alltså hur löjlig är inte jag… vi sover fortfarande oftast i samma säng. Men det är ju SÅ mysigt att somna tillsammans och lyssna på hans andetag.

-Det  finns inget bättre!

 Igår var en h*levetes dag rent studiemässigt😩

Men jag har kommit ifatt. Jag har strukturerat, lagt en plan och ett schema för hur jag ska sköta allt. Studier, träning, jobb, blogg, podd, pendling osv.

Jag har verkligen prioriterat bort så mycket som jag bara kan.

Så till mina vännerna som känner sig lite bortglömda….. jag har INTE glömt er.❤️

-Jag lovar!!!! 

bild-3747

Jag behöver prioritera om just nu. Fokusera på mig själv och det allra viktigaste. 

Detta är en GRYMT stor utmaning för mig.

jag är fortfarande ”nyinflyttad”  På Öland OCH i Täby. Nya rutiner, nya mataffärer, nya adresser, nya rutiner.

Jag hade ett deep talk med Ludvigs pappa för ett par dagar sedan. Typ ett av dom bättre snacken som vi haft. Vi måste kommunicera när det är så sjukt svårt för mig att få ihop det.

Det var ett av kraven/förutsättningarna när jag bestämde mig för att flytta ner. Att vi skulle kommunicera.

Vi har långt ifrån alltid dragit jämt alla gånger. (lååååångt ifrån 😂🙈🤷‍♀️)  Men vi har aldrig släppt huvudfokuset, Lilleman och HANS bästa❤️

Rent egoistiskt så tycker jag att jag ska ha Lilleman på heltid och att vi ska bo i Stockholm….

( Vilken mamma skulle INTE vilja ha det så???!)

bild-3627

-Åhhh tänk vilken lycka!🙏🏻❤️

Men nä, det fungerar ju såklart inte!

( suck😝😩😤!)

Då föreslog jag med glimten i ögat att kroppkakor förmodligen skulle bli en succé, där uppe! I Stockholm alltså…😉

-Visst skulle det!??  

Han skulle trippla sin omsättning på kort tid, med ett vackert, spartanskt ställe ute på djurgården tex,  samt några matvgnar runt om i city för kroppkakor för avhämtning (och annan  husmanskost). Så kan han ju ta med familjen, x-familjen och alla andra och flytta upp till storstaden 😃

( En brilliant TOPPEN ide om du frågar mig)

-Fniss!☺️ Då skrattade vi båda!

Jag vet, och han vet. Vi är överens om att vi aldrig kommer att vara överens. Hmm.. det där lät lite konstigt. Men det är ju iallfall bättre än att vara oense om det också!🤔

 Jag tycker inte att livet är, eller har varit särkilt rättvist! Det har jag rätt att tycka! Min känsla är att han svek & ”fu*kade” upp allt, och jag har fått flytta, packa ner och packa upp… gång på gång, på gång. Medan han har bott kvar i samma hus, på samma ställe utan minsta förändring…  Rättvist? inte särskilt. Men det är drygt 6.5 år sedan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess…  Det är helt okat att inte tycka lika. Det är som det är. VI blir bättre på att kommunicera och slår våra kloka huvuden ihop för att hitta lösningar som passar alla.

Ingenting är skrivet i sten, ingenting varar för evigt!

Dessutom med facit i hand så har jag fått vara med om hur mycket som helst under alla dessa år. Jag har blivit stark och vuxit i rollen både som mamma och som människa. jag är inte samma tjej som jag var för tio år sedan.

Jag är hungrig på att utvecklas, att jobba med mig själv och bygga upp ett harmoniskt liv med en bra balans mellan privat och jobb

Men helt ärligt, vissa saker kunde jag gjort annorlunda, (TÄNK om man vetat det man vet idag, redan då… 😊) vissa saker kunde jag inte påverka. Det får jag förlika mig med. 

-That’s Life! Ingen ide att gråta över spilld mjök.

Hur klyschigt det än låtet så är det bara att se framåt och göra det bästa av situationen. Man blir klokare av erfarenheter, man blir klokare med åren. Lilleman har två familjer som han älskar. Jag har träffat Jonas, och är mer en  lycklig tillsmammans med honom❤️

På riktigt! Min indian är min MR Right!

IMG_2089

Detta kommer att bli bra. VI är bra. Tillsammans.  Lilleman och Jonas kommer fantastisk bra överens, vilket betyder obeskrivligt mycket! Jonas är stöttande och förstående i min pendlings-situation. (DET är långt ifrån självklart) och jag….  jag förökar verkligen att hitta en balans. En balans i helheten.

IMG_4842

 Det värsta som jag kan utsätta mig själv för. OCH mina nära, (L & J) för, är stress och obalans. Jag är fortfarande skör efter allt som hänt. Jag har lixom närmare att trilla över gränsen till en depression än tidigare, jag har lättare till bristningsgränsen.  Därför är det så sjukt viktigt för mig att jag sover, äter OCH tränar BRA för att må bra.

För att klara av studier, för att vara en pigg, glad, stark mamma och flickvän. För att MÅ bra i själen. Denna vecka låg jag lixom efter med allt i måndags. En helvetes resa ner ifrån Sthlm-öland. Låg efter med plugg, jobb OCH träning.

Då fungerar inte min hjärna. Jag blir kaputt, trasig, out of order!

Och det min vän, det är det SISTA jag vill vara…. Både i min relativt nya relation till Jonas, Men framförallt när jag kommer ner till Öland och Lilleman för mamma-vecka!

Det går bara inte! Big no-no!

Mobilen ringde oavbrutet, dubbelbokade möte, bokföring, läkarbesök, veterinär, post, osv allt var kaos! Men då måste jag ställa mig frågan. VARFÖR blir det kaos?!!! Hur förhindrar jag det? 

Jo, anledningen till att det blev total kaos nu var för att jag inte underskattade och inte insåg hur mycket pendlingen skulle slita på mig. Hur mycket alla nya rutiner skulle suga musten ur mig. Hur mycket skolan skulle kräva av mig osv. Därför har jag kört på i mitt vanliga tempo 220 av 100! Full fart framåt. Men i detta tempo utan regleringar så kör jag full fart framåt…… fast mot enkelriktat! Det är ohållbart!

-ANDAS My, andas! ✨

bild-3758

Förra veckan hade jag dagsmöten inbokade, och studierna blev lidande. Jag blev trött, låg och orkeslös. Hoppade över träningen. Vräkte i mig skräpmat bara för att jag ”ändå inte hunnit träna” Alltså den klassikern…

Någon som känner igen sig?  Berätta gärna i kommentarsfältet.

Tro mig i min yrkesroll som personlig tränare så VET jag hur man ska uppmuntra kunderna till att vända ett sådant tankesätt.

-Jag VET!

Jag brukar bla ta som exempel,  ”OM du tappar din mobil i marken, det blir en spricka  skärmen. Inte nödvändigtvis backar du över den med bilen för att krossa den totalt?”

-NEJ det gör man inte!

bild-3750

Samma sak BORDE det vara med kost och träning.. Man behöver den än någonsin när man tex är låg eller har svårt att fokusera, och sova tex…

Träning är bra för BÅDE kropp och själ! 

Är du sjuk tex, så är det lätt att man ”tröstar” sig med glass. Men när du är sjuk så  behöver du mer energi än vanligt. REN och näringsrik mat i kombination med sömn, vatten och VILA. Istället gör majoriteten TVÄRT OM! (Fastän många inte vill erkänna det😉 Hehe! )

 Jag är sjukt beroende av min helhets balans. Så jag satte mig ner, sent igårkväll…

Tog fram min kalender. Började stryka och ställa in saker. Började pussla och lägga om saker.

Skrev ner ett nytt schema, med studier inlagda i min kalender. Gjorde anteckningar ”Flightmood på mobilen”. (Viktigt! Annars blir jag distraherad!)

Jag pusslade om ALLT! Jag har tom, gjort ett eget pt upplägg (både träning och kost ) för mig själv, så att jag kan gå in i min träning, och bara ”stänga av ” hjärnan och göra som det står.

Jag schemalägger min egen träning också. Annars blir den inte av! Som nu, nu gav ja nig ut, direkt efter att jag släppt av Lilleman i skolan  

Vi får se. jag kommer säkerligen att ändra schema allteftersom. Men detta är en bra grund. 

MEN nu j*klar tar jag kontrollen över min obalans. STRUKTUR, ORDNING och REDA!

-Det kommer göra susen!👊🏻✨💪🏻

Säg vad man vill… det är fantastiska PW områden här nere på Öland. Kolla in utsikten…  

IMG_6025

Nu har jag precis kommit tillbak efter en låååång PW (nästan 1.5 h) samt mitt kom-igång pass.

-Så j*kla skönt!

Nu är jag redo att sätta mig vid köksbordet och plugga. Läsa, repetera och fördjupa mig… Jag körde en 2h online kurs igår. Jag behöver verkligen gå igenom den igen.

Att sitta online är helt nytt för mig. jag är lite mer gammal modig och hade fördragit skolbänken alla dagar istället… men nu får tant föröka vänja sig och tänka om.. hehe!

ja du, detta blev ett sjukt mycket längre inlägg än planerat. Så får det bli. Ibland får du hänga med mig på djupet i mina tankar☺️ 

Vi hör senare!

Påtal om senare… ikväll kommer det en super genrös tävling i smarte med SKIP NUTRITION   👊🏻💚Den får du inte missa ☺️

Kram

/ My Martens

PS Stina och Sture hälsar 👋🏻

IMG_5997 IMG_6001