Kom igång med träningen! Häng på!

051016-MyMartens-HermanCaroan-165808-0247

Lördags feeling! ☺️✨🙌🏻

Fiiiiiii fanken vad bra det känns att vara igång med träningen igen efter ett längre uppehåll…. ✨

Den bästa träningen är den som blir av!👊🏻 Glöm aldrig det!

 Vi lever ett samhälle där hälsotrenden växer sig allt starkare. Vi är generellt mer medvetna om vad som är bra och mindre bra. Hälsotrenden är dominant!💚

Samtidigt så figurerar det fortfarande dåliga löpsedlar tex, ”så minskar du 10kg på tre veckor”

Som pt, mamma OCH människa så finna det få saker som irriterar mig så mycket! 😤

Vi är omringade av sociala medier, reklamkampanjer där man ser ”perfekta” kroppar och osunda ideal än idag. En vikthets jag kraftigt tar avstånd ifrån!

Vi har kommit en bra bit påvägen mot sundare ideal! Vi uppskattar den kurviga mamma kroppen mer idag än bär size-zero trenden slog igenom. (TACK och LOV) 

Jämför dig inte med ”alla andra”. Fokusera på dig och dina mål….. Träna inte  för någon annans skull! Träna för din skull, för att det får dig att må bra✨

Ställ dig själv frågan, VAD får dig att må bra ?

Jag själv har gått upp mycket i vikt sista året. Jag som PT och med tidigare erfarenheter VET hur man ska träna, äta osv för att både öka, minska eller hålla vikten. Min kropp slutade att svara på både kost och träning. SÅ frustrerande! Ju mer stressad jag blev av det… ju värre blev det! Nu har jag lyssnat på min läkare, på min kropp. Jag har haft ett träningsuppehåll. Ett ofrivilligt sådant!

Nu har jag smugit igång igen. Jag börjar nu promenerar en timma VARJE dag. I ett raskt tempo. It’s me, myself & i!☺️ Det är min energikälla🌟👌🏻

I lurarna lyssnar jag på en salig blandning. Både ny och gammal musik. Jag lyssnat på låtar som ger mig energi och där jag får en skön känsla. Jag föröker att få till min PW på morgonen. Trivs bäst med det.

Jag kommer nu att schemalägga in det i min vardag. Jag investerar i mig själv. Jag kommer nu även att köra utomhus träning med egen kroppsvikt med hjälpa av vad naturen erbjuder. En mur, en backe, en parkbänk….. ja, jag tror du fattar. Kommer köra dessa pass 2-3 gg/veckan. Funkar här i sigtuna, funkat inne i city, och kommer funka på Öland.

Jag kommer inte börja köra tung styrketräning på några veckor. Jag ska hålla ett lugnt och försiktigt tempo i början. Jag undviker att ”stressa” kroppen.  Jag vill gå ner i vikt, ja trivs inte i kroppen. För bövelen jag får inte på mig ett enda par jeans 😝

MEN för mig handlar det inte så mycket om just siffran på vågen. Men att byta ut hela min gerderob, det är UTESLUTET! Det har jag varken råd, lust att göra!

Jag ska INTE banta, svälta mig eller några andra dumheter. Men jag ska nu börja träna igen, och lägga upp ett kosteschema för mig själv. Äta REGELBUNDET och sunt!

 

Missförstå mig rätt nu, jag ska INTE banta ner mig till något benrangel. Jag älskar mina kurvor, byar, breda häfter och min rumpa! 

-Häng på om du vill?

Vi kan väl peppa, heja på och motivera varandra? 😊

Vad säger du 1 PW på 60min /dagen. På löpbandet eller utomhus. Välj själv. Två-Tre träningspass i veckan där det enda du behöver är din egen kroppsvikt? 

-Hänger du på?

Jag personligen kommer att köra 30 dagar HELT sockerfritt (fruktsocker är Okay) men inget godis, inga kakor, bullar osv. I matväg kommer jag att undvika socker så mycket som det bara går. 

Vill du hänga på, Kommentera isåfall nedan, berätta kort om varför du vill kickstarta så KÖÖÖÖR vi👊🏻💪🏻 Jag peppar DIG! 

Ta en morgonvikt på vågen, och GÄRNA mått över midja, lår och rumpa. Ta gärna en ”förebild” också framför spegeln. Denna info är bara för dig, men små verktyg för du kan färja resultatet. När du kört din PW/träningspass gå in och kommentera på bloggen och låt MIG följa DIN resa.

Stor kram /My Martens

 PS: om Du tycker detta låter som en rolig grej DELA gärna detta inlägget på Facebook🙏🏻 . Tipsa dina vänner och skaffa dig tränings och PW kompisar där ni kan stötta varandra. Ju fler vi är, ju roligare blir det 😄👊🏻💪🏻

91 Komentarer

 1. Jag e på! Efter ett uppehåll på drygt 4 månader så har jag svårt att komma igång igen. Roligare o sätta ett gemensamt mål o köra ihop ? kommer du publicera nått bra träningsprogram som vi kan köra i veckorna?

 2. Tjoho! Jag hänger på ?, har försökt hitta gnistan att träna ett tag nu med mkt runt omkring (flytt, boende, jobb mm) har påverkat mitt inre och jag har tappat bort mig själv ?. Så nu kör vi ??. Fokus på välmående, bra mat och träning, nu istället. Så jag hänger på för att finna mig själv och må bättre.
  Kram Tina

 3. Jag är 64+ , har haft lunginflammation i två omgångar i vår, slutade röka i mars vilket resulterat i 4 kg plus på mage och rumpa. Inte OK !!! Så jag är på , börjar imorgon 60 min PW. Bra med tips My ??

  • Bra där med rökandet också! ??? Tråkigt med lunginflammation… var rädd om dig nu! Ta bort så Mycket socker som du kan, och kör PW nu! Uppdatera mig härinne ☺️ Kram

 4. Jag e på! Efter ett uppehåll på drygt 4 månader så har jag svårt att komma igång igen. Roligare o sätta ett gemensamt mål o köra ihop 😊 kommer du publicera nått bra träningsprogram som vi kan köra i veckorna?

 5. Jag vill gärna hänga på..är 52 år och vill gärna komma i lite bättre form?..bestämde mig faktiskt i torsdags att jag skulle sluta med fikabröd, chips o godis..och att jag skulle promenera varje dag (gjort fredag o lördag?)..ser fram emot o få lite pepp o träningsråd av dig?..läser din blogg varje dag och tycker det är kul att följa dig i med o motgångar..du är så stark??

 6. Hej! Jag är med. Vill gå ner ca 8-10 kg men har svårt med motivationen och att hålla mig ifrån socker. Det skulle jag verkligen behöva då jag är en riktig sockerråtta. Tack för en trevlig blogg o lycka till med flytten o livet. Kram!

 7. Tjoho! Jag hänger på 🙋, har försökt hitta gnistan att träna ett tag nu med mkt runt omkring (flytt, boende, jobb mm) har påverkat mitt inre och jag har tappat bort mig själv 😏. Så nu kör vi 😊👍. Fokus på välmående, bra mat och träning, nu istället. Så jag hänger på för att finna mig själv och må bättre.
  Kram Tina

 8. Jag är med??? Håller på med Viktväktarna för att få bättre inspiration till nyttigare mat. Har gått ner 5 kg på 12 veckor och har ca 5 kg kvar till min trivselvikt. Kommer aldirig att bli/se smal ut men att vara olika är ju bra. Behöver pepp för träning som förr var mitt liv.

 9. Hej My!
  Tack för en ärlig och bra blogg!!
  Jag hänger på, behöver gå ner ca 25 kg … tungt men efter drygt ett år med värk i rygg o nu konstaterat problem med diskarna så har träning uteblivit o jag har tröstat med fika o godis.
  Nu känner jag mej taggad !!! Nu kör vi ?
  Kram

 10. Jag är 64+ , har haft lunginflammation i två omgångar i vår, slutade röka i mars vilket resulterat i 4 kg plus på mage och rumpa. Inte OK !!! Så jag är på , börjar imorgon 60 min PW. Bra med tips My 🙏🙏

  • Bra där med rökandet också! 🌟👌🏻 Tråkigt med lunginflammation… var rädd om dig nu! Ta bort så Mycket socker som du kan, och kör PW nu! Uppdatera mig härinne ☺️ Kram

 11. Jag är också med! Vad roligt, bra med pepp här inne och att det går att göra tillsammans genom en blogg! Bra initiativ My?

 12. Jag vill gärna hänga på..är 52 år och vill gärna komma i lite bättre form😊..bestämde mig faktiskt i torsdags att jag skulle sluta med fikabröd, chips o godis..och att jag skulle promenera varje dag (gjort fredag o lördag👍)..ser fram emot o få lite pepp o träningsråd av dig😊..läser din blogg varje dag och tycker det är kul att följa dig i med o motgångar..du är så stark😚💖

 13. Hej My!
  Jag behöver verkligen pepp och motivation. Tränade regelbundet tills för några veckor sedan. Har problem med en handled jag opererade i början av december. Tränade Bodypump men var tvungen att sluta pga handleden. Men nu vill jag hitta tillbaka. Vill försöka springa 10 km. Behöver pepp till att komma tillbaka ☺.
  Tack för en bra blogg!
  Kram

  • Hej Sandra! Tråkigt med handleden… men det finna massa andra saker man kan göra (PW, jogging, squats, utfaklssteg osv) OM du har rehab övningar för Handen. FöLJ dom ✨??? Nu peppar vi varandra… kram

 14. Hej! Jag är med. Vill gå ner ca 8-10 kg men har svårt med motivationen och att hålla mig ifrån socker. Det skulle jag verkligen behöva då jag är en riktig sockerråtta. Tack för en trevlig blogg o lycka till med flytten o livet. Kram!

 15. Hej!
  Åh de låter super skoj och något jag verkligen skulle behöva, men jag vet inte om jag kommer palla eller orka.. mycket runt allt i livet nu! Men kanske ska göra ett försök iallafall…
  Kram till dig för din positiva energi du ger.
  Har följt din blogg länge men aldrig kommenterat innan ?

  • Hej Mathilda! Tack för kommentar ☺️✨ Jodå, du orkar… små steg bara! ? Så kommunicerar vi här inne och peppar varandra! ☺️?? kram

 16. Jag är med😃👍🏻 Håller på med Viktväktarna för att få bättre inspiration till nyttigare mat. Har gått ner 5 kg på 12 veckor och har ca 5 kg kvar till min trivselvikt. Kommer aldirig att bli/se smal ut men att vara olika är ju bra. Behöver pepp för träning som förr var mitt liv.

 17. Hej My!
  Tack för en ärlig och bra blogg!!
  Jag hänger på, behöver gå ner ca 25 kg … tungt men efter drygt ett år med värk i rygg o nu konstaterat problem med diskarna så har träning uteblivit o jag har tröstat med fika o godis.
  Nu känner jag mej taggad !!! Nu kör vi 🙂
  Kram

 18. Jag är också med! Vad roligt, bra med pepp här inne och att det går att göra tillsammans genom en blogg! Bra initiativ My😊

 19. Hej My!
  Jag behöver verkligen pepp och motivation. Tränade regelbundet tills för några veckor sedan. Har problem med en handled jag opererade i början av december. Tränade Bodypump men var tvungen att sluta pga handleden. Men nu vill jag hitta tillbaka. Vill försöka springa 10 km. Behöver pepp till att komma tillbaka ☺.

  Tack för en bra blogg!
  Kram

  • Hej Sandra! Tråkigt med handleden… men det finna massa andra saker man kan göra (PW, jogging, squats, utfaklssteg osv) OM du har rehab övningar för Handen. FöLJ dom ✨🌟👌🏻 Nu peppar vi varandra… kram

 20. Hej!
  Åh de låter super skoj och något jag verkligen skulle behöva, men jag vet inte om jag kommer palla eller orka.. mycket runt allt i livet nu! Men kanske ska göra ett försök iallafall…
  Kram till dig för din positiva energi du ger.
  Har följt din blogg länge men aldrig kommenterat innan 🙈

  • Hej Mathilda! Tack för kommentar ☺️✨ Jodå, du orkar… små steg bara! 😃 Så kommunicerar vi här inne och peppar varandra! ☺️💚🌸 kram

 21. Hej (ta bort om ej passande)
  Jag har valt att öppna ett yt konto o dela av mitt tragiska förflutna.
  Som bla kommer handla om
  ” depression
  ” missbruk
  ” sexuellt utnyttjande/våldtäckt
  ” mobbning
  ” utanförskap
  ” min barndom som var allt annat än bra
  ” social fobi
  ” ångest
  ” misshandel i ett förhållande
  Mm
  Mitt syfte är att främst Nå ut till tjejer/kvinnor med liknade problem då det är något jag brinner för och vill försöka hjälpa om jag kan
  Så ta gärna en titt
  Sök Sofia Sandén

 22. Hej (ta bort om ej passande)
  Jag har valt att öppna ett yt konto o dela av mitt tragiska förflutna.
  Som bla kommer handla om
  ” depression
  ” missbruk
  ” sexuellt utnyttjande/våldtäckt
  ” mobbning
  ” utanförskap
  ” min barndom som var allt annat än bra
  ” social fobi
  ” ångest
  ” misshandel i ett förhållande
  Mm
  Mitt syfte är att främst Nå ut till tjejer/kvinnor med liknade problem då det är något jag brinner för och vill försöka hjälpa om jag kan

  Så ta gärna en titt
  Sök Sofia Sandén

 23. Jag hänger gärna på! ?Är en riktig periodare när det gäller träning, vill gärna gå ner en del i vilt men har så dålig karaktär?

 24. Jag hänger gärna på! 👍Är en riktig periodare när det gäller träning, vill gärna gå ner en del i vilt men har så dålig karaktär😁

 25. Texten har blivit så liten sen du gjorde om din blogg så det är svårt att läsa. Det måste väl gå att ändra på

 26. Hej
  Jag hänger på. Tränar ca 2 passar på gym men är väldigt dåligt med promenader och vardagsmotion eftersom vi bor på landet och måste ta bilen överallt. Saknar dagliga promenader som man hade tid med när barnen var bebisar och ändå skulle sova i vagnen. Mår mycket bättre framförallt o magen när jag undviker socker och snabba kolhydrater så varför inte sluta:)

 27. Jag är med å nu f.n ska jag komma igång efter en tids sjukdom ?
  Tack för en bra blogg hoppas du får en trevlig söndag ??

 28. Texten har blivit så liten sen du gjorde om din blogg så det är svårt att läsa. Det måste väl gå att ändra på

 29. Hej
  Jag hänger på. Tränar ca 2 passar på gym men är väldigt dåligt med promenader och vardagsmotion eftersom vi bor på landet och måste ta bilen överallt. Saknar dagliga promenader som man hade tid med när barnen var bebisar och ändå skulle sova i vagnen. Mår mycket bättre framförallt o magen när jag undviker socker och snabba kolhydrater så varför inte sluta:)

 30. Jag är med å nu f.n ska jag komma igång efter en tids sjukdom 💪
  Tack för en bra blogg hoppas du får en trevlig söndag 👍🏻

 31. Hej, My!
  Vad lägligt detta kom för mig? Jag behöver verkligen ta nya tag och få en bättre hälsa. Tar gärna emot lite Mattias här på bloggen och även lite lättare övningar man kan göra ute och på gymmet.

 32. Hej, My!
  Vad lägligt detta kom för mig😊 Jag behöver verkligen ta nya tag och få en bättre hälsa. Tar gärna emot lite Mattias här på bloggen och även lite lättare övningar man kan göra ute och på gymmet.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...