Mys parkbänkspass! Häng på!

IMG_7149

Godmorgon!

Sveriges nationaldag! Underbart med en ledig dag och en anledning till sovmorgon och en kvalitetstid med Lilleman ❤️

-Detta är för mig ovärdelig vardagslyx.✨🙌🏻

Jag har just kört mitt första träningspass på veckor! Mitt PT hjärta har varit extremt understimulerat och jag hat varit ganska frustrerad. Men läkaren gav mot råd. Jag har för ovanligheternas skull lyssnat på både kropp och läkare. Både kropp och själ hänger ihop. Helhetshölsan är såååå viktig!

Min snabba viktippgång hänger ihop med stress, skyhögt kortisol påslag och allmän ångest. Min kropp sa ifrån och har protesterar under månader utan att jag lyssnat. Jag fortsatte träna, ännu mer, med ännu hårdare pass och tyngre vikter. Jag stressade mina muskler och detta i kombination att kroppen var slutkörd ”tom på bensin” gjorde att kroppen ställdes in sig på svält/sparläge. Alltså den suger åt sig av allting för att ”spara” och förberedde sig på krig. Dålig kombo!

Detta vet jag ju som PT. Mer än väl. Men ibland så är det så förbannat svårt att leva som man lär.

Träningen är för mig min terapi, mitt sätt att fly ifrån ångest och verkligheten. Jag brinner för träning och hälsa både privat och i yrkeslivet.  Men nu har jag lyssnat, på både kropp och doktor.

Jag smygstartade med en väldigt lätt joggingtur. Knappt 3km. Sen körde jag mitt omskrivna parkbänkspass. Man behöver inget gym, inga vikter. Bara en parkbänk/mur/trappa.IMG_7167

”park bänks pass”.

Med en parkbänk gjorde jag

3×15 puschup (armhävning med lätt lutning )

3×12 /ben Bulgarien solot squat

3×12 boxjump

3×12 stepp upp med crunch för magen

3×12 dips, raka ben

Jag avslutade med planka på gräset!

 Detta för mig ganska enkla program sög musten ur mig. Jag höll ett relativt lågt tempo och kommer hålla mig till detta program i  några veckor. Friskluft, egen kroppsvikt och ett lugnt tempo. Passar nybörjaren minst lika bra som mig. Kom ihåg, dem träning som räknas är den som blir av 👊🏻💪🏻

Häng på mig i några veckor om du vill ☺️

Nu ska jag åta frukost med Lilleman, innan vi ska in till stan för ärenden, lunchdejt, och klippning av både mig och Lilleman. Jag vill klippa upp håret liiiite  till ☺️ ( det trodde jag ALDRIG att jag skulle säga😂) Missa inte erbjudande med 30%  rabattkod på Bobbys Superhair i förra inlägget! ☺️

-Hörs senare!

Stor kram 💖 /My Martens 

10 Komentarer

 1. Vad pigg och fräsch du ser ut – tänk vad stress kan ställa till med… Ha en fantastisk fortsättning på sommaren, livet har en konstig förmåga att lösa sig på ett eller annat sätt!

 2. Vad pigg och fräsch du ser ut – tänk vad stress kan ställa till med… Ha en fantastisk fortsättning på sommaren, livet har en konstig förmåga att lösa sig på ett eller annat sätt!

 3. Fina My, nu får du faktiskt börja lyssna på dina följare som flera ggr kommenterat påpekat att du tränar för mycket. Nu har du ju svart på vitt från läkaren att det inte varit bra för dig, tvärtom.
  Kroppen måste få chans till återhämtning, det borde du veta.
  Var rädd om dig och ta hand om kropp och knopp ?

 4. Fina My, nu får du faktiskt börja lyssna på dina följare som flera ggr kommenterat påpekat att du tränar för mycket. Nu har du ju svart på vitt från läkaren att det inte varit bra för dig, tvärtom.
  Kroppen måste få chans till återhämtning, det borde du veta.
  Var rädd om dig och ta hand om kropp och knopp 😊

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...