Tips från en förälder till en annan =)

Hej på er =)

Detta inlägg är i samarbete med KRY.

Ett tips från en förälder till en annan… 

Ni kanske minns att jag tipsat er om appen KRY förut. Det var ju väldigt längesen så det skadar inte med en påminnelse. =)
Jag har själv appen och den är supersmidig verkligen, så nästa gång jag behöver läkarhjälp för Lilleman kommer jag definitivt använda den. 

Lite mer info kring appen då…
KRY är alltså en app där man via videosamtal kan få läkarvård direkt i mobilen. För barn under 20 år är det dessutom GRATIS, och man slipper ta med barnen till vårdcentralen bland alla andra sjuka människor.

Fler fördelar med KRY är att: 
– Det är öppet fram till midnatt på vardagar och 22.00 på helger
– Alltid gratis för barn och ungdomar upp till 20 år
– Oftast mindre än 15 minuters väntetid vid drop-in
– Man kan få råd, receptförnyelse, sjukintyg eller remiss till annan vårdgivare om man behöver

Det jag gillar med appen personligen är att det är enkelt att boka tid. Till skillnad från Vårdcentralen ser du på en gång hur lång tid du får vänta för en drop in tid, och det är enkelt att välja vilket symtom man söker vård för. Ett plus är också att man ser bild på läkaren. Inte för att utseendet spelar någon roll, utan för att det känns väldigt personligt då man faktiskt ska ha ett videosamtal. =)

Här är några skärmdumpar på hur appen ser ut när man kommer igång och har loggat in, och ska boka tid.

Ladda ner appen HÄR!

-Ni kommer inte bli missnöjda =)

krymy

 

13 Komentarer

  1. Skulle aldrig använda en app om någon är sjuk. Mänsklig kontakt är ett måste för rätt behandling. Du vet väl att dessa appar är anmälda flera ggr för felbehandling. Om det bara är en lättare åkomma, förkylning t-ex så kan man kurera själv eller köpa nåt receptfritt på apoteket.Alltför många söker läkare för banala åkommor.

  2. Skulle aldrig använda en app om någon är sjuk. Mänsklig kontakt är ett måste för rätt behandling. Du vet väl att dessa appar är anmälda flera ggr för felbehandling. Om det bara är en lättare åkomma, förkylning t-ex så kan man kurera själv eller köpa nåt receptfritt på apoteket.Alltför många söker läkare för banala åkommor.

  3. Vad kul att höra att du är nöjd med appen. Dessvärre har jag själv dåliga erfarenheter av appen & är väldigt skeptisk då jag jobbar inom vården och möter folk som fått tips och tom diagnoser ställda via appen som varit heltokiga. Men å andra sidan träffar vi oftast inte de som är nöjda så jag hoppas att den är till hjälp för många.
    Önskar dig en glad påsk och tack för en bra blogg!!!

  4. Vad kul att höra att du är nöjd med appen. Dessvärre har jag själv dåliga erfarenheter av appen & är väldigt skeptisk då jag jobbar inom vården och möter folk som fått tips och tom diagnoser ställda via appen som varit heltokiga. Men å andra sidan träffar vi oftast inte de som är nöjda så jag hoppas att den är till hjälp för många.
    Önskar dig en glad påsk och tack för en bra blogg!!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...