Vad får man äta som gravid?

// i samarbete med Länsförsäkringar //

Vad får man äta som gravid?

Det var längesen jag var gravid.

Lilleman har hunnit bli sex år. Åren bara rusar iväg, fastän jag inte känner att jag blir äldre 😉 hehe!

MG_0269

En sak som jag funderade på mycket just under min graviditet var VAD jag kunde äta som gravid. jag arbetar idag som PT. jag är utbildad mamma/gravid tränare och jag hör på gymmet hur vanlig denna frågan är VAD får jag äta… eller snarare vad får/borde jag inte äta.

Nu en sisådär 6 år senare snubblade jag över denna film där man reder ut just det In och kika HÄR  eller kolla här nedanför!

Vad har du själv för erfarenheter kring detta?  Berätta gärna då jag är lite nyfiken…

Kram / My Martens

21 Komentarer

 1. Hej My.
  Har aldrig varit gravid, och kommer inte att bli det heller. Älskar barn, så jag har mina syskonbarn 1 och tre år. Vi har underbar kontakt.
  Den där bilden på dig och pojken, är en av det snyggaste bilden jag sett. Härlig. Den hade jag ramat in.
  Men nu till en fråga, som jag inte riktigt kan finna svar på. För två månader sedan, så fyllde en nära vän år, så jag köpte tulpaner till henne. Gjorde enligt dina skötselinstruktioner. Mycket riktigt Raka och fina.
  Vi ställde dem på hennes köksbord. Jag skulle sova över. Så märker jag att ögonen börjar rinna. Blev jättesnorig, och började att nysa. Vad tusan tänkte jag, utan en tanke på tulpanerna.
  När jag kom hem försvann symtomen. Kan man verkligen bli allergisk mot tulpaner. Gogglade, men fann inget vettigt. Någon sade till mig att det finns pollen i dem, när de öppnar sig.
  Sist jag låg på sjukhus, fick jag samma symtom. Genast tänkte jag. VAR ÄR TULPANERNA. Såg inga i personalrummet. Men en tant som låg på andra sidan avdelningen berättade att hennes granne hade tulpaner.
  Är det sant att de avger pollen, eller kan man bara vara allergisk mot tulpaner. När jag fyllde år fick jag be folk att inte köpa tulpaner, hahah. ifall att. Jaha, tänkte dem kanske. Jaså skulle man köpa blommor med.
  Kan tillägga att jag alltid älskat dessa blommor, och kunnat ha dem tills nu.
  stor kramis från ett vårigt Götet

 2. Hej My.
  Har aldrig varit gravid, och kommer inte att bli det heller. Älskar barn, så jag har mina syskonbarn 1 och tre år. Vi har underbar kontakt.

  Den där bilden på dig och pojken, är en av det snyggaste bilden jag sett. Härlig. Den hade jag ramat in.

  Men nu till en fråga, som jag inte riktigt kan finna svar på. För två månader sedan, så fyllde en nära vän år, så jag köpte tulpaner till henne. Gjorde enligt dina skötselinstruktioner. Mycket riktigt Raka och fina.
  Vi ställde dem på hennes köksbord. Jag skulle sova över. Så märker jag att ögonen börjar rinna. Blev jättesnorig, och började att nysa. Vad tusan tänkte jag, utan en tanke på tulpanerna.
  När jag kom hem försvann symtomen. Kan man verkligen bli allergisk mot tulpaner. Gogglade, men fann inget vettigt. Någon sade till mig att det finns pollen i dem, när de öppnar sig.
  Sist jag låg på sjukhus, fick jag samma symtom. Genast tänkte jag. VAR ÄR TULPANERNA. Såg inga i personalrummet. Men en tant som låg på andra sidan avdelningen berättade att hennes granne hade tulpaner.
  Är det sant att de avger pollen, eller kan man bara vara allergisk mot tulpaner. När jag fyllde år fick jag be folk att inte köpa tulpaner, hahah. ifall att. Jaha, tänkte dem kanske. Jaså skulle man köpa blommor med.
  Kan tillägga att jag alltid älskat dessa blommor, och kunnat ha dem tills nu.
  stor kramis från ett vårigt Götet

 3. Ja det är mkt att tänka på som gravid , är glad att det är över för denna gång men ser fram emot nästa ? ! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3

 4. Ja det är mkt att tänka på som gravid , är glad att det är över för denna gång men ser fram emot nästa 🙂 ! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3

 5. Men ok. Detta måste ju vara det mest omtalade temat ever bettäffande graviditet. En gravid person kan äta exakt samma mat som vanligt, med några
  mycket FÅ undantag. Se livsmedelsverkets rekommendationer. vad är problemet?! My, om du ska vara gravidgymproffs bör du kunna det här, ingen raketvetenskap. Det är lite pinsamt att du som ”spec på graviditetsträning” har noll koll på kosten. Sorry, gillar dig men du inger inte förtronde som pt

  • Fast nu frågade hon ju om vad för erfarenhet vi läsare hade om mat vid graviditet.
   Tror säkert att My vet.
   Själv åt jag allt när jag var gravid. Det var inget ”förbjudet”.

  • Jag hänger inte med? Jag frågar DIG som generell låsära vad DU har för erfarenheter? Jag delar en video ifrån länsförsäkringar som pratar om ämnet… VAD gör jag som PT för fel? förlåt, men nu små fnissar jag lite för mig själv… tror nog att du läste lite snabbt här…. Det gör inget =) lätt hänt! Trevlig helg! kram

 6. Men ok. Detta måste ju vara det mest omtalade temat ever bettäffande graviditet. En gravid person kan äta exakt samma mat som vanligt, med några
  mycket FÅ undantag. Se livsmedelsverkets rekommendationer. vad är problemet?! My, om du ska vara gravidgymproffs bör du kunna det här, ingen raketvetenskap. Det är lite pinsamt att du som ”spec på graviditetsträning” har noll koll på kosten. Sorry, gillar dig men du inger inte förtronde som pt

  • Fast nu frågade hon ju om vad för erfarenhet vi läsare hade om mat vid graviditet.
   Tror säkert att My vet.
   Själv åt jag allt när jag var gravid. Det var inget ”förbjudet”.

  • Jag hänger inte med? Jag frågar DIG som generell låsära vad DU har för erfarenheter? Jag delar en video ifrån länsförsäkringar som pratar om ämnet… VAD gör jag som PT för fel? förlåt, men nu små fnissar jag lite för mig själv… tror nog att du läste lite snabbt här…. Det gör inget =) lätt hänt! Trevlig helg! kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...