Sällskaps resan & Fångarna på fortet!

// R E K L A M //

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sällskaps resan & Fångarna på fortet!

Till dig som absolut inte vill leva hälsosamt eller som vill träna. Hoppa över detta in lägget helt 😉 ELLER…. ge det en chans och läs det en extra gång..

Att känna sig trygg på gymmet är långt ifrån självklart.

Dagligen träffar jag människor som berätta om hur vilsna, ”bortkomna” eller osäkra dom känner sig bland maskiner, hantlar och alla ”gym-människor”.

Jag förstår vad dom menar. Jag har känt PRECIS lika! 

Har man inagn erfarenhet så är det självklart inte lätt att veta vilken maskin som är till vad, hur dom fungerar och vad dom är bra för tex. Teknik och kunskap får man genom erfarenhet. Erfarenhet får man genom att testa sig fram.

Att investera i en personlig tränare är att investera i sig själv. Den kunskap som man får med sig genom sin PT är en kunskap och förhoppningsvis träningsbank med olika övningar och tips och råd som är anpassad utefter DIN kropp, DINA förutsättningar och DINA mål. Man kan se det lite som en utbildning. 

Att bestämma sig för att sträva mot ett sundare liv. Att vilja höja sin livskvalitet. Att bli starkare i sin vardag. Få bättre sömn. Lära känna sin kropp. Minska eventuell värk. Hantera vardagsstress bättre. Få bättre hälsa. Färre sjukdagar. Att känna sig piggare. Att minska och förebygga depression.

Detta är bara NÅGRA av alla fördelar man få med sig av att träna regelbundet. Tack och lov så är vi idag, 2017 väldigt medvetna. Alltifrån ungdammarna till våra härliga pensionärer. Jag träffar dagligen våra ”seniorer” på gymmet. Dom tränar, och ligger i. Efter vissa gruppträningspass så har dom gemensam fika och umgås. Vilket också leder till en härlig gemenskap. 

DET är fantastiskt att se. Vissa är närmare 80 år! HUR häftigt är inte det. Att som 80 åring tar han dom sig själv och sin kropp!? Att man tar ett ansvar för sin hälsa…. UNDERBART!  SÅ ska jag också bli som 80-årng, stark, pigg och levnadsglad =)

Att bestämma sig för att träna för att MÅ bra. DET är en växande trend.

När man väl gjort det så har man  tagit det första och största klivet.

Jag jobbar numera som PT. Jag skriver för Hälsa & Fitness Magasin. Jag är aktiv med träningsresor.  Jag har varit i tränings/hälso/Wellness branschen i flera år även innan jag vidare utbildade mig till personlig tränare. ’

Jag känner mig fortfarande osäker i många övningar. Saker som jag aldrig testat tidigare. MEN jag är nyfiken, jag testar, övar och testar igen.

 Jag har även jag mina svaga sidor. Min mage. Min buk… Både sedan jag hade min diasats och då opererades för två år sedan. Men också nu efter att jag opererades innan nyår. Blindarm och njursten. Det blev ett ofrivilligt träningsuppehåll och jag får ännu en gång reha-träna för att komma ”tillbaka” igen. DET gör jag varje dag nu. jag är så glad! Jag får börja lyfta vikter igen. Jag får börja ta i lite hårdare. Men idag. Idag har jag kört cardio. 

Sen har jag kört ett pass med ”pärlan”. Alltså Leila Söderholms och inreda.com älskade ”pärla”. Hon är inte vilken boll som helst. Hon är tok-snygg! För att hon glimmrar med pärlemovit färg. Men också för att hon har piggarns som ger en ökad blodcirkulation och en liten massage effekt. UNDERBART! Vi, jag och min kollegor brukar uppmana alla som jobbar mycket sittande att resa sig upp minst en gång i timmen. Bara resa sig upp och röra lite på sig. DET gör så stor skillnad. Jag brukar även få mina ”kontors-råttor” att byta ut sina stolar då och då mot just en pilates boll. Denna bollen är ännu skönare att sitta på, just för piggarna.

Jag har SJUKT dålig balans! Helt katastrofal! Det vill jag bli bättre på! Därför krigade jagmin igenom ett pass med pärlan idag. På riktigt! Min T kollega Christina Blixt har galet bra kroppskontroll. hans specialide är långt utanför min comfortzone. Han försökte hjälpa mig med några nya övningar. Hmm. Av bilderna att döma så gick det sådär 😉  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

”Jag kan flyga, jag är inte rädd. Jag kan flyga, jag är inte rädd” 

Alltså sällskapsresan på gymmet! Jag dööööör vad svårt! Men samtidigt SÅ kul!  Sen skulle han få mig att ställa mig upp på bollen. Typ. Låt mig säga såhär.

Jag är inte riktigt där än. Men så småningom. Om ett par år eller så! hahah! Jag föll ihop, reste mig och försökte ta kontrollen igen. Om och om igen. DET är precis det det handlar om. Att inte ge upp! 

IMG_0144

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kröp tillbaka till mina ”vanliga” lite mer traditionella övningar som även dom utmanar balansen.

Styrke övningar som gör dig stark, och som gör dig kroppsmedveten…. som även får dig använda muskler som du kanske inte vanligtvis använder.

Om du vill beställa denna tok-snygga och funktionella pärla så gör du det HÄR 

Du får men med dig en träningsfolder där Leila delar med sig av enkla men väldigt effektiva övningar som du kan träna i din vardag. När som helst och vart som helst. På jobbet eller i hemmet. 

IMG_0150

NU min vän så har denna PTn tagit kväll. Jag ska strax springa över till grannen Julia och ha pyjamasparty. En lugn hemmakväll med popcorn och Fångarna på fortet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikväll är mina vänner Kin & Alban i lag mot mina andra vänner Anna Book & Roberto!

Alltså jag dööööör vad kul! Roligare kombo får man ju leta efter! Kin är sååååå MODIG!!! ( pluspoäng till dig!) 

 Ni får bara inte missa detta!

Jag vet vad som händer och jag har längtat redan sedan i somras efter att få se detta!!! =)

På med TV4 NU kl 20:00 

FullSizeRender

Ha en skön kväll! Stor kram <3

/ My Martens

12 Komentarer

 1. JAG är en av dom som är totalt bortkommen på gymmet! jag kör hemma med vikter + löpbandet men hade jag haft en PT jag kände så hade jag gärna gått på gym, eller om jag fått ”låna” dig. Men tyvärr bor du ju alldeles för långt iväg. Annars hade jag kunnat tänka mig att testa gymmet.
  Ha en skön kväll
  http://www.lotte4.blogspot.se

 2. JAG är en av dom som är totalt bortkommen på gymmet! jag kör hemma med vikter + löpbandet men hade jag haft en PT jag kände så hade jag gärna gått på gym, eller om jag fått ”låna” dig. Men tyvärr bor du ju alldeles för långt iväg. Annars hade jag kunnat tänka mig att testa gymmet.
  Ha en skön kväll
  http://www.lotte4.blogspot.se

 3. Hej goa My ?
  Jag har precis börjat träna efter att jag gått upp ca 25 kg pga 2 barn och antidepressiva. Har aldrig satt foten på ett gym innan och känner mig otroligt bortkommen. Har lyxat till det med en PT som ska hjälpa mig med både kost och träning. Är så peppad att komma igång och mycket är tack vare dig. Kram och ha en mysig helg ?

 4. Hej goa My 💜
  Jag har precis börjat träna efter att jag gått upp ca 25 kg pga 2 barn och antidepressiva. Har aldrig satt foten på ett gym innan och känner mig otroligt bortkommen. Har lyxat till det med en PT som ska hjälpa mig med både kost och träning. Är så peppad att komma igång och mycket är tack vare dig. Kram och ha en mysig helg 💜

 5. Hej. Kan du ge några snabba tips på ben o rumpövningar. Jag har långa supersmala ben men vill att dom ska bli större. Få volym. Vet att jag ska träna tyngre o färre reps men har ingen koll på vilka övningar som är bäst. Tack på förhand!

 6. Hej. Kan du ge några snabba tips på ben o rumpövningar. Jag har långa supersmala ben men vill att dom ska bli större. Få volym. Vet att jag ska träna tyngre o färre reps men har ingen koll på vilka övningar som är bäst. Tack på förhand!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...