Rehab-träning. Frustration och vägen tillbaka! (Igen)

R E H A B – T R Ä N I N G!

image

ÄNTLIGEN kan jag rehab-träna! 

Hej fina!

Jag befinner mig på jobbet. Måååånga timmar senare än jag räknat med.

Det är januari, vilket innebär 100-tals nya medlemmar. Många människor har avlagt nyårslöften och står inför livsstilsförändringar.

Mitt mål som PT är att hjälpa till, vägleda och guida dom mot Aina individuell mål. Att se till att det inte bara blir en kortsiktig lösning där man ger 110% och sen tappar det helt.

Det är bland det vanligaste att man går från noll träning till 110% och då kör slut på sig själv.

Mitt råd den mig till dig som vill komma igång med träningen, är att ta ett steg i taget, hitta rutiner och en balans som blir hållbar inläggen.

Mer om det i ett senare inlägg.

Jag har ”rehabtränat” i snart 2 år. Byggt upp mina magmuskler efte bukplastiken som jag gjorde pga av diastas. I ett par månader har jag känt mig stark och riktigt på G! Nu när jag blev sjuk och opererades igen så föll jag tillbaka mååååånga steg. Min mage är väldigt känslig. Att operera den igen innebär en ny lång omgång med rehab. Som ett av många exempel. För fyra veckor Sedan gjorde jag 90kg knäböj. Nu klarar jag inte av 10. Det är frustrerande! 

MEN, jag har gjort det tidigare, och kommer göra det igen💪🏻👊🏻 Du kommer få följa min resa tillbaka.

Oavsett vad så är jag SJUKT glad att vara tillbaka igen! 

En fråga.. Gällande just träning och hälsa. Vad vill DU att jag skriver om? Kom gärna med tips och idéer.

Stor kram/ My Martens

41 Komentarer

 1. Ja, rehabilitering har jag hållt på med senaste 10 åren öga reumatisk sjukdom. Första året visste dom inte vad som orsakade svullet och svår smärta i ett knä. Hade kryckor en period, fick tillbaka muskulaturen men jogga och cyckling gick ej. Tränat sedan barnsben. Hoppas på att det inte skulle vara nåt kroniskt men det var det. Knän, hälsenor, käkled, fingrar svår värk men blivit bättre med senaste typ av sprutor. Och varmbassängträning. Svårt acceptera läget fortfarande. Kram och lycka till!!

 2. Ja, rehabilitering har jag hållt på med senaste 10 åren öga reumatisk sjukdom. Första året visste dom inte vad som orsakade svullet och svår smärta i ett knä. Hade kryckor en period, fick tillbaka muskulaturen men jogga och cyckling gick ej. Tränat sedan barnsben. Hoppas på att det inte skulle vara nåt kroniskt men det var det. Knän, hälsenor, käkled, fingrar svår värk men blivit bättre med senaste typ av sprutor. Och varmbassängträning. Svårt acceptera läget fortfarande. Kram och lycka till!!

 3. Hej My, du skrev ju att du gick upp 12 kg så snabbt när du var sjuk. Jag är i samma sits och vill gärna få tips hur jag kan gå ner dom? har sedan tidigare bra vanor med kost och träning, inte mycket kolhydrater, små portioner etc samt träning ca 3 ggr/v på gym förutom dagliga 2-3 km promenader när jag går till/från jobbet. Det är frustrerande att gå upp så snabbt, nu kommer jag inte i mina kläder och det tar sån tid att gå ner. Finns något man kan snabba på i början för att sedan köra det vanliga?

 4. Hej My, du skrev ju att du gick upp 12 kg så snabbt när du var sjuk. Jag är i samma sits och vill gärna få tips hur jag kan gå ner dom? har sedan tidigare bra vanor med kost och träning, inte mycket kolhydrater, små portioner etc samt träning ca 3 ggr/v på gym förutom dagliga 2-3 km promenader när jag går till/från jobbet. Det är frustrerande att gå upp så snabbt, nu kommer jag inte i mina kläder och det tar sån tid att gå ner. Finns något man kan snabba på i början för att sedan köra det vanliga?

 5. Lycka till med din rehabträning! Tips övningar för nyförslösta mammor tas gärna emot?. Tar även emot tips på annorlunda magövningar som man kan göra på gymmet. Tack?. Ha en fin dag!

 6. Lycka till med din rehabträning! Tips övningar för nyförslösta mammor tas gärna emot😀. Tar även emot tips på annorlunda magövningar som man kan göra på gymmet. Tack😀. Ha en fin dag!

 7. Det är så skönt när det vänder men frustrerande att börja om från början. Kroppen minns och snart är du tillbaka igen, skynda långsamt bara. Jag tycker att det syns på bilden att du mår bättre, hoppas det känns så också.

  • Tack snälla du ? energin är tillbaka.. Styrkan är inte det jag primärt jobbar på. Några månader sen är jag 100 % back on track! ? tack för pepp! ? kram

 8. Gärna tips på övn som görs på gym för att klara att kunna utföra pullaps, klarar nu bara 2-3 stk och målet är 10 stk ( chins sitter bra)
  Kör redan m gummiband men är ute efter specifika övn som styrker muskulaturen du jobbar med i pullaps, då också gärna förslag på antal reps & rundor.
  Tack ! & lycka till med träningen.

 9. Det är så skönt när det vänder men frustrerande att börja om från början. Kroppen minns och snart är du tillbaka igen, skynda långsamt bara. Jag tycker att det syns på bilden att du mår bättre, hoppas det känns så också.

  • Tack snälla du 🙂 energin är tillbaka.. Styrkan är inte det jag primärt jobbar på. Några månader sen är jag 100 % back on track! 🙂 tack för pepp! 🙂 kram

 10. Gärna tips på övn som görs på gym för att klara att kunna utföra pullaps, klarar nu bara 2-3 stk och målet är 10 stk ( chins sitter bra)
  Kör redan m gummiband men är ute efter specifika övn som styrker muskulaturen du jobbar med i pullaps, då också gärna förslag på antal reps & rundor.

  Tack ! & lycka till med träningen.

 11. Hmm.. känns lite fel när du rekommenderar att börja försiktigt med träningen.. du har ju själv inte kört efter det mottot! Verkar absolut inte kört rehab alls.. även fast flera precis som jag rekommenderat det! undrar lite över dina vikter i knäböj – häromdagen skrev du att du tog 75kg och nu 90kg.. både och är väldigt tungt! Filma gärna nästa gång så vi får se hur det går till!

  • 75 respektive 90 kg lyckade sjag köra efter 2.5 års rehab träning? Är det inte lång tid nog? Tror nog du missuppfattat mig ? Nu ligger jag på 10 kilo Max. I benpress. Bänk utan vikt… Det ingår i min rehab. Vill du komma och vara med när jag tränar, så ör du varmt välkommen ? Man måste verkligen lyssna på kroppen och ta hjälp om man Saknar kunskap. Om man går ut för hårt, utan att rehab träna så ökar skaderisken enormt.. Mvh

 12. Hmm.. känns lite fel när du rekommenderar att börja försiktigt med träningen.. du har ju själv inte kört efter det mottot! Verkar absolut inte kört rehab alls.. även fast flera precis som jag rekommenderat det! undrar lite över dina vikter i knäböj – häromdagen skrev du att du tog 75kg och nu 90kg.. både och är väldigt tungt! Filma gärna nästa gång så vi får se hur det går till!

  • 75 respektive 90 kg lyckade sjag köra efter 2.5 års rehab träning? Är det inte lång tid nog? Tror nog du missuppfattat mig 🙂 Nu ligger jag på 10 kilo Max. I benpress. Bänk utan vikt… Det ingår i min rehab. Vill du komma och vara med när jag tränar, så ör du varmt välkommen 🙂 Man måste verkligen lyssna på kroppen och ta hjälp om man Saknar kunskap. Om man går ut för hårt, utan att rehab träna så ökar skaderisken enormt.. Mvh

 13. Om jag får önska inlägg så skriv gärna de som du ofta märker med ”mer om det i senare inlägg” innan du börjar på nya. När det går så pass lång tid mellan hinten och att inlägget verkligen kommer så hinner man glömma och tappa tråden lite. Så det är ett tips att följa upp det du skriver att du ska skriva om ?
  Själv väntar jag på inlägget du skulle återkomma med dina egna synpunkter och åsikter kring proteintillskott. Tror det var i november du skrev att du skulle göra ett inlägg senare om det. Eller så kanske jag har missat det?
  Sen är det alltid roligt att läsa om hur folk tränar och en beskrivning av övningar.
  Alla måste såklart ta hänsyn till sin egen förmåga, men det skulle vara intressant att läsa om hur just du tränar, vilka vikter och reps, syftet med övningen, hur långt och snabbt du sprang osv.
  Att bara läsa om någon som ”varit och tränat” eller ”varit ute på en löprunda” är ganska ointressant. Mer inspirerande att få lite mer utförlig beskrivning.
  Kanske du kan ha en frågestund om ett visst ämne, t ex träning.
  Låt gärna bloggen genomsyras av din vilja att motivera och inspirera så blir det nog jättebra ? !

 14. Om jag får önska inlägg så skriv gärna de som du ofta märker med ”mer om det i senare inlägg” innan du börjar på nya. När det går så pass lång tid mellan hinten och att inlägget verkligen kommer så hinner man glömma och tappa tråden lite. Så det är ett tips att följa upp det du skriver att du ska skriva om 🙂
  Själv väntar jag på inlägget du skulle återkomma med dina egna synpunkter och åsikter kring proteintillskott. Tror det var i november du skrev att du skulle göra ett inlägg senare om det. Eller så kanske jag har missat det?
  Sen är det alltid roligt att läsa om hur folk tränar och en beskrivning av övningar.
  Alla måste såklart ta hänsyn till sin egen förmåga, men det skulle vara intressant att läsa om hur just du tränar, vilka vikter och reps, syftet med övningen, hur långt och snabbt du sprang osv.
  Att bara läsa om någon som ”varit och tränat” eller ”varit ute på en löprunda” är ganska ointressant. Mer inspirerande att få lite mer utförlig beskrivning.
  Kanske du kan ha en frågestund om ett visst ämne, t ex träning.
  Låt gärna bloggen genomsyras av din vilja att motivera och inspirera så blir det nog jättebra 🙂 !

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...