Rehab ångest. 8 dagar som förstoppad. Årets PT PISCHA <3 Hälsa & Fitness. skaffa fler barn?

image

Hej fina! Gud vilken underbar känsla att vara hemma. Nu är jag så extremt trött på min eländiga trötta uppsyn av mig själv! Inga fler sjukhus selfie! Inga fler sjukhus besök! Du ska få lite färg och form som ögongodis …

 Jag hade väldigt svårt att sova inatt. Ont i magen till och från och kände mig nästan lite övertrött. Jag har liksomom vänt på dygnet tror jag. Tittade sista gången på klockan strax efter 05:00. Då somnade jag..

Idag har jag duschat, sovit och vilat mycket..   jag satt länge i duschen och bara njöt av att få bort sjukhuslukten. Såren på magen läker fint. Jag har en förband med nån plast på dom, så det går att duscha med dom om man är lite försiktig.

Vid lunch kom min granne Julia över med hennes bebis. Vi har funnit varandra senaste månaderna. Hon och hennes familj har varit ett MEGA stöd under min traumatiska in och ut på sjukhus vecka.

Dom var med när ambulansen kom och har tagit hand om Sture under tiden <3

Lunch knäckemacka och kalkon. Det är grejer det 😉 Magen har fortfarande inte kommit igång?!?

image

Fina Julia & Pixie <3 Pixie är världens gladaste bebis. Alltid go, glad och nöjd <3

Julia och jag har diskuterat barnfrågan ganska mycket. Då jag varit mer än bestämd i min åsikt om att jag absolut INTE kommer att skaffa fler barn. Det har jag sagt sedan Lilleman låg i magen.

Hans pappa hade barn sedan tidigare så när vi planerade Ludvig så var det liksom en deal i vårat förhållande. När jag sedan blev ensam med Ludvig så var han bara 8-10 veckor gammal. Otroheten kom fram, Ludvig fick en Lillebror Noa, samma år. Så då var jag mer än övertygad om att inte skaffa fler barn. Inte för att jag inte klarade mig själv. Utan tvärtom. Jag saknar någon att dela alla första ögonblick. Första gången Ludvig kröp så jublade jag i min ensamhet över framsteget. Men saknade någon att dela ”det där med”. <3

Nu på senaste tiden har jag börjat ifrågasätta varför jag inte vill ha fler barn. Vad är det som har fått mig att ta det beslutet…

Jag har inte bara pratat med Julia om det, utan även min psykolog. Nu har poletten trillat ner. Nu vet jag varför jag tänkt som jag gjort. Jag kan faktiskt tänka mig att överväga det. jag är öppen i frågan. DET är stort för mig. Förklarar mer om det i ett senare inlägg. 

image

image

Jag har så mycket fina blommor. Fick blomsterbud förra gången när jag kom hem ifrån sjukhuset. Det gör en verkligen glad. NU har mina tulpaner nästan blommat över.

Men jag tycker att dom är som vackrast just nu. Lite vilda, sköra och busiga..  Jag VET jag är en blomsternörd!  <3

Nu när jag kommer vara hemma under rehabiliteringen så kanske jag skulle skriva ett SÅ HÄR LYCKAS DU MED DINA TULPANER inlägg? – Vill du det? 

Nu ska jag göra lite reklam. Inte för att det egentligen är ett samarbete. men för att ni är galet många som frågar om dessa vaser varje gång jag lägger upp en bild. Och för att jag övertalat min väninna att ta in dom på inreda.com. Eller övertala gjorde jag inte. Jag visade dom och hon älskade dom också. Behöver jag tips och råd om inredning så är det jag som ber henne om hjälp. Inte tvärtom 😉 hehe! Min specialite är snarare vad som ska vara i vaserna. Även om jag inte jobbar som florist så kommer jag alltid att vara florist i hjärtat ändå! 

För att inte uppröra någon gällande reklamsamarbeten så skriver jag ändå I SAMARBETE MED inreda.com så gör jag härmed reklam för vad jag personligen tycker är världens snyggaste vaser!

Jag har varit stormförtjust i Svenskt Tenn i flera år. Men jag och många andra har inte råd att lägga tusentals kronor på en enda vas. Hur snygg den än är. Dessa vaser är ÄNNU snyggare, och handgjorda men till en betydligt mer human prislapp. Passar perfekt för tulpansäsongen som sätter igång nu. Ett genuint tips från mig till dig =)

Mina fina vaser kommer ifrån min tidigare butik My’s Blommor. Men nu har min väninna Annelie tagit in dom i sitt sortiment . Så är du sugen på att köpa in dom så hittar du dom HÄR  och det är fraktfritt fram till midnatt.

image image image

Perfekt timing när jag ligger hemma och rehabiliterar att läsa tidningen. I brevlådan har precis  nya numret av Hälsa & Fitness kommit hem. Du hittar min stående Trendspaning i varje nr, som jag är väldigt stolt över =)

Det ÄR faktiskt en utmaning med min dyslexi att få ihop det. Både jobbet som Trendspanare och bloggen hjälper mig enormt och jag är betydligt ”säkrare” idag än för några år sedan. Dyslexi har jag fått ta emot mycket skit för här inne. Felstavade ord, särskrivningar. Fel formulerade meningar osv. Ibland korrar jag samma inlägg tre gånger UTAN att se felen.

Men det är sån jag är. Gillar man inget mig och kan ta mig med fel och brister så behöver man ju inte läsa min blogg. Min fina väninna och kollega på träningsresan vi gjorde till Thailand förra vinter pryder omslaget. Pischa! Jag älskar Pischa, hon är grym! Det var henne jag bad er rösta på inför guldhjärtat <3

Hon vann! Pischa är årets PT! STORT GRATTIS! Det är verkligen SÅ förtjänt! Pischa är en person som lever som hon lär, som har kämpat hårt för att byggt upp allt som hon byggts upp! <3

Ser du plommonjuicen i bakgrunden. Jag krigar på med plommonjuice och medicin . Inte ett ljud från magen. inte så mycket som en prutt!!!!????!!! Hmm, 8 dagar och fortfarande förstoppning.

image image

Jag har tagit en lugn promenad till affären. Behövde handla inför att Lilleman fyller år imorgon. SÅ skönt med frisk luft. Det tog tid. jag stannade och vilade två gånger på vägen.. Tog sällskap med andra grannen från affären och hem. Mötte henne där. Vilket var TUR. Då jag kraftigt felbedömde och trodde jag orkade bära mer än jag gjorde. DUMT av mig!

Hon hade barnvagnen med sig. Så det löser sig. Tack kära granne!

 Tanken slog mig när jag landade här hemma igen. HUR länge måste jag vänta innan jag kan börja träna igen? Hur lång rehab??

Då kom rehab ångesten över mig. jag blev verkligen jätte ledsen. jag har rehabtränat så hårt efter min bukplastik. Äntligen kunde jag börja köra tungt igen. Efter TVÅ års slit och rehab!!! SUCK! jag satt här hemma och grinade en stund, tårarna sprutade likt lilleskutt!  Tills jag började känna mig fånig över hur jag överreagerade!

Jag är glad och tacksam över att vara hemma. Bara ett känslomässigt kaos just nu. Nu kommer min skjuts. Vi ska hämta Lilleman på flyget! SÅÅÅÅÅÅ mysigt! Måste hämta honom nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fick precis just nu ett meddelande om fler blomsterbud som är påväg. Spännande. Jag är så bortskämd 😉 VI hörs senare fina du <3 Tack för att du finns!

Kramar / My Martens 

48 Komentarer

 1. Vad dricker du till äggmackor? Ser ut som blåbärssoppa, det är stoppande.
  Kunde dom inte gett dig nåt lavemang på sjukhuset? Inte bra att va förstoppad så länge.
  Har du testat laktulos?

 2. Vad skönt att du är på benen igen!
  Men ta det lite lugnt med dig själv:)
  Min mage var helt tyst och helt stilla kändes det som en vecka tror jag på ett ungefär efter titthålsoperation.
  Den kändes liksom lite ”död” om du förstår hur jag menar, inget liv där inne med bubbel eller något. Den kom igång av sig själv. Tror det är tarmrörelserna som stannar av.
  STOR KRYA PÅ DIG KRAM

 3. Bruna bönor, ärtsoppa, surkål (gör en surkålsbråk gryta med goda korvar och någon potatis i). Eller varför inte göra en morgoncoctail på din plommonjuice och blanda i klippta katrinplommon och hela linfrön. Cocktailen blandas helst kvällen innan och förvaras i kylskåpet över natten.
  För mig personligen är surkål dunder och ”salut” om man säger så.😙🤗🙃 En lättnad för magen….
  Om du dricker kaffe så ha i någon matsked kokosolja.
  I övrigt tycker jag du är en strong tjej och önskar dig lycka till på alla sätt och vis!

 4. Oj vad jobbigt med magen !
  Lactulos är verkligen Toppen , finns receptfritt på apoteket , jag lovar det hjälper !
  STORT KRYA PÅ DIG

  Kram från en flitig läsare av din blogg

 5. Inga fibersaker, kan göra tvärtom verkan vid förstoppning.
  Testa apelsinjouice, minst 1 1/2 liter vatten per dag, messmör ( ät med sked ), lactulos tex
  Har du testat microlax ?
  Kan hjälpa om det blivit som en propp.Löses den upp kan resten komma igång själv sen.

  Kaffe brukar hjälpa…då gärna helst vanligt brygg eller kok med bara lite mjölk i om man vill ha det.
  Sämsta tipset ( men som hjälpt mig många gånger vid stopp = 2 stora koppar kaffe på morgonen på tom mage och 1 cigarett till varje kopp.
  Nu har ju du slutat röka…men om du visste om att du själv klarar att bara enbart testa max 2 cigg till kaffe för att se om det funkar så….

  • Haha! Förlåt att jag skrattar! Men när jag varit storrökare i så många år och NU när jag Äntligen lyckats sluta så behöver jag ciggen igen! 🙈 Jag avstår den. Tar jag en så är jag fast igen! 😬 Tack ändå 😊

  • Snälla Marie, du är själv rökare, du vet att My just slutat, hur kan du ens skämta om att hon ska ta ”bara 2”???
   Det var verkligen jordens sämsta tips!
   My, du är skitduktig som slutat!
   ”skitduktig” hehehehe…

 6. Har dom kollat din mage ordentligt, så inte tarmarna stannat upp? Tänker så att du inte har Ileus, det gör ju fruktansvärt ont! Är dom SÄKRA på vad det var för fel du hade i magen? Tänker eftersom du inte ens har gaser? Microlax hjälper inte mkt alls, den tar inte långt upp. Du borde få ett riktigt lavemang! Det går att köpa på apoteket! En snabb lösning är att skruva av duschmunstycket o spruta upp vatten. Äckligt, jag vet… men det kommer att funka!

  • Wow! Duschslang i rumpan….. Den var ny! Avvaktar nog med det till absolut sista utvägen 🙈 Ja, man vet vad felen varit. (Som ja beskriver i bloggen) men Magen vägrar lixom komma igång… 😬

 7. Hej! Skit-proffset här 😉
  När du ätit frukost och druckit kaffe kan du försöka sätta dig på toan. Självklart pallen under fötter. Det är ju svårt att ta i efter magop. Sen får du nog sitta där i hukläge ett tag. Ta med tidning eller mobil och vänta på bättre tider. Det kommer nog ta några dagar innan du är normal ”tömd”. Ett stort lycka till ❤

 8. Om du inte ätit så mycket sen julafton så finns det ju inte lika mycket som vanligt som ska ut, inkomster blir utgifter som man ju brukar säga om små bebisar :-). Min son var sjuk 1,5 vecka o åt bara några skedar mat per dag o då tog det över en vecka innan han gjorde nr 2. Du kan nog lugna ner dig o köp för säkerhets skull ett lavemang från Apoteket så lär det som stoppat upp komma ut inom kort! Krya på dig, du är på benen snart ska du se!

  • Baka knappen! Gud vad roligt! Måste in och läsa! Som småbarnsförälder tycker jag ändå att jag har relativt bra koll! Både på husmorstips och ansta bra knep för magproblem.. Åt båda håll! Men tydligen inte 😬

 9. Hej! Mjuka päron kan hjälpa samt tuggummi och läsk som innehåller sötningsmedel. Du kan dock behöva tugga i dig några paket tuggummi för att få effekt.. vad mer då? Jo, en rejäl falafelmåltid och en spritdrink därtill. Väldigt spretiga tips men de är i all välmening, lycka till!

  • Haha! Ja, men detta låter ju trots allt kul! Men spritdrinken får nog vänta 😉 tuggummi, VARFÖR har jag inte tänkt på det?! Bra där 🙂

 10. Att skriva offentligt med dyslexi är både modigt och viktigt. Modigt att trotsa fördomar och viktigt att visa andra med dyslexi, framför allt barn och unga, att det går. Alla har rätt till språket.

  • Tyvärr är det långtifrån självklart både jag och andra mobbas för det och får utstå både det ena och det andra. jag tycker att det är jätte viktigt. Det är så mycket vanligare än vad man tror.. kram

 11. Har själv en magsjukdom och när jag har skov + efter större undersökningar har jag blivit avrådd från fiber, råa frukter, råa grönsaker, nötter, frön, kryddstarkt, ägg och bara fått rådet att äta lättsmält (skonkost) t ex kalops, potatis, välkokt pasta, kokta grönsaker, kokt kyckling etc. Ville bara varna att knäckebröd kan förvärra i värsta fall :-/ På mig funkar förresten Red Bull bra att få i gång magen..

 12. Haha, när man surfar in här o tänker -undrar om hon har bajsat än 😉😂 hoppas allt släpper(!?) snart o du kan få va frisk. Kram, en som aldrig har kommenterat förut….

 13. Lactulos kan ge väldigt gasig mage! Jobbar som sjuksköterska och vi ger Movicol till våra förstoppade patienter. Finns att köpa receptfritt på Apoteket!

  Lycka till!

 14. Jag har opererat mina tarmar 12 ggr, så jag kan säga att du inte behöver vara orolig. Så länge du inte ligger dubbelvikt i smärtor så är det ingen fara. Det kommer när det kommer, tänk bara på att dricka mycket och att röra på dig minst 10 minuter varje timme, då minskar du risken för att tarmarna slutar jobba, för det gör galet ont. Kram.

 15. Hej My! Jag opereras var tredje månad, får samma problem med magen. Dom är ju inne och gräver, man får smärtlindring, är stilla och har ont- allt det leder till förstoppning. Mitt tips är: när inget hjälper och man börjar få ont/må dåligt av det är att ta en laxerande supp(upp i rumpan, ej tabletter)tex dulcolax, för att tömma. Det kan göra lite ont när det börjar verka men det går fort. 10-20min, sedan är det över. Jag måste alltid göra det efter operation(när jag gett upp andra alternativ). Att ta i och kämpa under lång tid(om du nu gör det) när man är nyopererad underlättar inte jättemycket för läkningen. Jag rekommenderar en supp och sedan (om det behövs) prata med läk/apotekspersonal för att få lite bättre flow, finns milda läkemedel samt tillskott som sätter fart på tarmsystemet. Det kan ta ett tag innan det fungerar som vanligt. Krya på dig! Och lycka till!

 16. Hej My! Det är bara jag som är inne och 👻 här mitt inatten ho ho 😉
  Det här med nr 2 är inte alltid så lätt SÅ förstår att du har snöat in dig på det. Även om det INTE behövs, som jag har skrivit innan. Själv kan jag Inte skita på andras toaletter och givetvis Inte på offentliga iheller. Tänk dig då när jag varit på semester i 14 dagar = inget skitande och INTE har jag blivit sjuk av det. Tror det sitter i hjärnan och spökar.
  Vad skönt för dig med en utflykt till mataffären idag ( eller igår 😉 ) och mysigt att äntligen få träffa Lilleman ❤️ När man är frisk SÅ önskar man sig tusen saker MEN när man är sjuk SÅ önskar man sig bara EN sak och det är att bli frisk….Det stämmer!!!
  Måste säga vilken tur att du har såå fina grannar. Det är guld värt att kunna hjälpa varandra. Skriver det redan nu : STORT GRATTIS LILLEMAN PÅ DIN 6 ÅRS -DAG! 🎈🎈🎈🎂🎉 Hoppas detta är läsbart DÅ jag oxå har Dyslexi 🙏😅.
  Ps : Har satt dit Emojis MEN dem kanske inte syns DÅ lär denna kommentaren / romanen se väldigt konstig ut ha ha 😂 Men det bjuder jag på! Se nu till att ta väl hand om dig och din lilla familj och ha det riktigt mysigt nu med pannkakstårta. 🙂
  KryaPåDigKramarFrånMig / Annika ❤️

  • Hahaha! Underbar kommentar! Men Gud 14 dagar på semester utan att gå på toan 😱 Äter du någonting på semestern? Ja, mycket sitter nog i huvudet…. Så jobbigt bara med magont i kombination! Ja, när man blor sjuk där man andra perspektiv. Som tex att få börja dricka vatten efter tre dagarna med dropp och fasta. DET var lyx! Jag är så glad att jag får vara hemma och fira Lilleman! ❤️ Jodå… Emoj är kvar 😋 Ibland syns dom, ibland syns dom inte.. Konstigt! Stor kram

 17. Hej.
  Tack för en underbar blogg.
  Jag vill ge tips ang dina magproblem och få igång tarmen, jag vet att det låter äckligt, men ja det funkar. Jag kallar det dunder smoothie. Ta vanlig mat olja typ en halv deciliter och typ 2 dl Katrinplommon juice. För att det ska smaka lite bättre ta några bär (inte blåbär- det är stoppande) mixa allt och drick. Typ under en kvart 20 min. Inte gott men de får i gång tarmen. Vanlig matolja i gröten, filen funkar också. Eller Katrinplommon juice.
  Krya på dig. Kram

 18. Gose-Sture;-) Hoppas att magen kommer igång (även lakrits är laxerande för mig, och tuggummi yes, kaffe…) Kram till Dig- vilken pärs du har gått igenom.. Som utlands-svensk är det svårt att förstå hur den svenska vården ser ut (mammas cancer-sjukvård i Gbg är däremot fantastisk).

 19. Ät en påse med vicks, halstabletter. Sätter garanterat igång magen. Den har laxerande effekt om man äter mycket av dom.
  Grattis till Ludvig🎉

 20. Sluta laborera och tugga inte tuggummi, sånt ger gaser och du kommer få ont.
  Har inte tarmarna kommit igång så är inte tuggummi bra.
  Jag har tidigare skrivit att ta 30 ml laktulos morgon och kväll så kommer magen igång.
  Skulle du få gaser kan du köpa minofom på apoteket mot gaser. Du kan även köpa laxoberaldroppar så kommer magen igång. Det som hjälper andra är inte alls säkert att det hjälper dig. Dom här medicinerna hjälper.
  Ha det gott med lilleman

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...