3 månader som rökfri! Lunchträning och fullt fokus på att göra om och göra rätt!

image

Tjoho! Fredagsfeeling deluxe! Jobbar hemifrån idag….  Administrativt, telemöten, mail  och annat ganska så trist! Har precis kört ett lunchpass, styrke och högintensivt deluxe! 🙂 BÄSTA känslan! Jag har rehab-tränat i över ett år. Två kliv fram, ett steg tillika. Om och om igen. Men skam den som ger sig! Jag ska komma tillbaka i mitt forna starka jag! =) Så det så!

Jag har tidigare skrivit om min operation HÄR och bukplastik. Både resan inför beslut, efter beslut, under operation, efter osv… Jag fick inte den hjälp jag hade behövt när jag opererat mig. hade jag vetat det jag vet idag, så hade min rehab blivit 100 gånger bättre och jag hade snabbare kommit tillbaka.

MEN man lär av sin tidigare okunskap och nu fokuserar jag på att göra om och RÄTT! Jag firar idag 3 månader som rökfri! hip hipp hurra för mig! Jag har fallit tillbaka och misslyckas tusen gånger förut men nu är jag ordentligt på banan! -STOLT som f*n!!!!! =)

Jag har aldrig varit särskilt stolt över att jag tidigare rökt, tvärt om. Jag skämdes som tusan, gömde mig både för mig själv och för alla andra. Smög omkring med plasthandskar, tuggummi och gud vet allt i ett tappert försök att dölja det! SÅ korkat!

Men jag valde att öppet berätta det för att poängtera att INGEN är perfekt, alla har vi gjort misstag och tagit felaktiga beslut. MEN, man kan alltid ändra sig. Jag är den enda som kan påverka min framtid, jag är den enda som kan göra någonting åt den. Samma sak för dig! Vänta inte på bättre tider SKAPA dom! =)

Det är just detta som jag som Personlig Tränare brinner för. Livsstilsförändringar, att följa, peppa och motivera till en förbättring. Då jag själv vägt över 100kg, har varit rökare, överviktig, med sprucken bukmuskulatur (diasats) osv. Så är det lättare för mig att relatera till människor med samma bekymmer…. Jag får mer ”tyngd” i mina ord när jag säger ”Kan jag så kan du” för så är det verkligen…… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
God proteindrink efter träningen… i samarbete med Green Nutrition.

Idag säkrade jag upp mitt mellanmål med en GOD proteindrink ifrån GREEN NUTRITION. Ett rent proteinpulver med chokladsmak på bara rena naturliga produkter. Helt vegetabilisk! Grymt god och nyttig! Du kan köpa HÄR . Det behöver inte vara tråkigt att äta nyttigt…. Tvärt om =)

Ikväll ska jag och Lilleman ha fredagsmys, bara vara, tända ljus, tv, popcorn och kvalitetstid deluxe! Nu börjar till och med jag förlika mig och faktiskt uppskatta snön.. 

Önskar dig en skön fredag! Kramar / My Martens 

 

 

43 Komentarer

 1. Wow, bra jobbat, 3 månader är en lång tid, men fortsätt kämpa på, det är mycket vunnit med att vara rökfri ?
  Du är en härlig inspiration! Önskar dig och Lilleman en mysig fredag! <3

 2. Wow, bra jobbat, 3 månader är en lång tid, men fortsätt kämpa på, det är mycket vunnit med att vara rökfri 🙂
  Du är en härlig inspiration! Önskar dig och Lilleman en mysig fredag! <3

 3. Det där är sjukt imponerande. själv inbillar jag mig att jag har dålig karaktär. Röker, och känner dåligt samvete. Tänker att du känner en frihetskänsla att du har lyckats. För tre månader är ju en lång tid. Grymt. Vilka vinster du måste känna.
  Har tänkt på en sak i din blogg. Kanske inbillar jag mig. Tänker på din ögonmakeup. Har du ändrat den?. Tycker att den är vacker och sensuell, utan att vara för påtaglig. Har en del make som jag köpte på NK, för en tid sedan, med fantastisk kvalitet. Färgerna är likartade. Ser likartat ut åtminstonde. Pastell, brunt, guld, svaga färger.
  kramis på dig

 4. Det där är sjukt imponerande. själv inbillar jag mig att jag har dålig karaktär. Röker, och känner dåligt samvete. Tänker att du känner en frihetskänsla att du har lyckats. För tre månader är ju en lång tid. Grymt. Vilka vinster du måste känna.

  Har tänkt på en sak i din blogg. Kanske inbillar jag mig. Tänker på din ögonmakeup. Har du ändrat den?. Tycker att den är vacker och sensuell, utan att vara för påtaglig. Har en del make som jag köpte på NK, för en tid sedan, med fantastisk kvalitet. Färgerna är likartade. Ser likartat ut åtminstonde. Pastell, brunt, guld, svaga färger.
  kramis på dig

 5. Wow! Jättebra jobbat! Det kommer att bli lättare och lättare med tiden. Jätteskönt när man kommer till stadiet att man faktiskt känner att man aldrig mer vill eller ens behöver ta ett bloss. God fortsättning som rökfri! Kram! ?

 6. Wow! Jättebra jobbat! Det kommer att bli lättare och lättare med tiden. Jätteskönt när man kommer till stadiet att man faktiskt känner att man aldrig mer vill eller ens behöver ta ett bloss. God fortsättning som rökfri! Kram! 🙂

 7. Bra jobbat!
  Vad menar du med att du inte fått rätt hjälp efter op?
  Kämpar själv med att gå ner i vikt och kommer att vilja operera magen av samma orsak som du och vill ha all info det bara går om vad jag ska tänka på.
  Tack för din ärliga blogg! ❤️

  • hej! Härligt, kämpa på! Jag menar att jag fick inte någon hjälp med HUR jag skulle träna, vad jag skulle göra och framförallt inte göra… Rehab träningen är SÅ viktig. Jag har skrivit en hel del inägg angående operationen. LÄs dom och kom gärna med frågor efter det…. Jag skull kunna skriva en hel bok om det (vilket jag inte ska, hehe!) så ställ så tydliga frågor som du kan, så ska jag göra mitt bästa för att svara =) Kram och lycka till <3

 8. Bra jobbat!
  Vad menar du med att du inte fått rätt hjälp efter op?
  Kämpar själv med att gå ner i vikt och kommer att vilja operera magen av samma orsak som du och vill ha all info det bara går om vad jag ska tänka på.
  Tack för din ärliga blogg! ❤️

  • hej! Härligt, kämpa på! Jag menar att jag fick inte någon hjälp med HUR jag skulle träna, vad jag skulle göra och framförallt inte göra… Rehab träningen är SÅ viktig. Jag har skrivit en hel del inägg angående operationen. LÄs dom och kom gärna med frågor efter det…. Jag skull kunna skriva en hel bok om det (vilket jag inte ska, hehe!) så ställ så tydliga frågor som du kan, så ska jag göra mitt bästa för att svara =) Kram och lycka till <3

 9. Bra jobbat med att inte röka!
  På tisdag åker jag till Vintersol i Teneriffa en månad. Landstinget har rehabilitering där för reumatiska sjukdomar, neurologisk osv. Man måste provat all medicin, och tycka om träning för det är träning efter individuellt program man får för bästa effekt mot smärta, stelhet. Alltid älskat träna, tränade 10 h/ v innan sjukdom. Kan inte cykla ens pga stelheten i knäna. Kan du inte berätta lite Hur du lägger upp program som PT. KRAM och ha en trevlig helg.

  • Ahhhh! Vad härligt Katja! Njut och ta vara på tiden maximalt! Hur jag lägger upp pass om PT är väldigt olika. Det beror ju som sagt på VEM jag har framför mig, vilka målsättningar, vilka erfarenheter, eventuella skador osv som jag behöver ta hänsyn till. Jag brukar börja med en ”intervju”, följt av en kroppsskanning och sedan ett rörelsetest. Sen lägger jag upp ett pass dom ska passa den personen så bra som möjligt, och börjar därifrån. Det kan förändras på resans gång. Vissa svarar jätte snabbt på träningen och lär sig otroligt fort. Andra behöver nöta teknik, ”hitta” muskler och behöver då betydligt längre tid på sig. jag anpassar träningen efter varje persons förutsättning =) Det är som sagt var, väääldigt olika =) Kram

 10. Duktig du är men är det 3 månader som rökfri? Har för mig att vi slutade samtidigt enligt bloggen o jag slutade den 8 september. I vilket fall som så är vi duktiga som kämpar.
  Ha en härlig helg.

 11. Bra jobbat med att inte röka!
  På tisdag åker jag till Vintersol i Teneriffa en månad. Landstinget har rehabilitering där för reumatiska sjukdomar, neurologisk osv. Man måste provat all medicin, och tycka om träning för det är träning efter individuellt program man får för bästa effekt mot smärta, stelhet. Alltid älskat träna, tränade 10 h/ v innan sjukdom. Kan inte cykla ens pga stelheten i knäna. Kan du inte berätta lite Hur du lägger upp program som PT. KRAM och ha en trevlig helg.

  • Ahhhh! Vad härligt Katja! Njut och ta vara på tiden maximalt! Hur jag lägger upp pass om PT är väldigt olika. Det beror ju som sagt på VEM jag har framför mig, vilka målsättningar, vilka erfarenheter, eventuella skador osv som jag behöver ta hänsyn till. Jag brukar börja med en ”intervju”, följt av en kroppsskanning och sedan ett rörelsetest. Sen lägger jag upp ett pass dom ska passa den personen så bra som möjligt, och börjar därifrån. Det kan förändras på resans gång. Vissa svarar jätte snabbt på träningen och lär sig otroligt fort. Andra behöver nöta teknik, ”hitta” muskler och behöver då betydligt längre tid på sig. jag anpassar träningen efter varje persons förutsättning =) Det är som sagt var, väääldigt olika =) Kram

 12. Duktig du är men är det 3 månader som rökfri? Har för mig att vi slutade samtidigt enligt bloggen o jag slutade den 8 september. I vilket fall som så är vi duktiga som kämpar.
  Ha en härlig helg.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...