Sanningens ögonblick… Döm mig om du vill, men såhär ligger det till!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godkväll! Nytt nr av Hälsa & Fitness finns nu i butik =)

Först och främst, måste verkligen tipsa om min vän och Bloggkollega Engla som skrev ett bra lite känsligt och intressant inlägg om kroppsideal, vinkling i sociala medier osv… LÄS HÄR  <3

 Nu kära du… så kommer sanningens ögonblick. Döm mig om du vill, men såhär ligger det till. 

NU är jag trött! Söndag kväll… Skola hela helgen. MEN så kul! Jag jobbar, pluggar (både i skolan och hemifrån) 2 träningspass som gör att jag kommer att vakna upp med en sju helvetes träningsvärk! I skolan utbildar vi oss till personliga tränare, då får vi ställa upp som ”kunder” för varandra. vi får alltså träna flera gånger om dagen, prova på sådant som vi inte brukar träna osv… 

Jag försöker samtidigt att vara mamma,  Det ÄR en utmaning på ALLA plan! Men väldigt intensiv och utvecklande period, på ett BRA sätt!.

Idag på lunchen tog jag tillfället i akt att gå ut, sätta mig med en kaffe i friska luften.

Utan cigg. Kanske naturligt för dig (förhoppningsvis) men inte för mig.

Jag slutade röka precis när jag började skolan.  MEN föll dit igen… Tjurade några dagar, rökte mer än någonsin. Fick ångest över det, mådde ännu sämre och kände mig både misslyckad och som en väldigt liten människa.

Jag har försökt att sluta huuur många gånger som helst. ”Bestämma mig ”  Jag vet inte hur många gånger jag sagt NU, Nu på måndag, då börja mitt rökfria liv. Nu, efter nyår, då börjar mitt rökfria liv… Osv.

Sen står jag där och smygröker, för grannarna, för folk på gator, för kollegor, för min egen son, kryper in i ”dörrhål” längst med gatorna, börjar planera min tid för att ”hinna med” att röka innan möten osv. Började överkonsumera tuggummi  engångshandskar, munspray och parfym… FÖR att dölja lukten. Jag blev som manisk, som besatt!

 Eller ”jag ska bara fest röka” Eller, ”jag ska bara röka efter maten”, ”jag ska bara röka när jag dricker kaffe” osv. 

Jag var expert på att hitta den perfekt ursäkten för mig själv, för att tillåta mig själv att köpa och tända ciggen, igen. 

Jag försökte inte bara dölja det för dig, och alla andra. jag försökte förneka det för mig själv. Varför? Jag VET att det är farligt, jag vet att det påverkar både mig själv och folk i min omgivning, jag VET att det är skadligt för min kropp både ytligt och invärtes. Jag VET att det dessutom är sjukt dyrt, Jag vet, jag vet och jag vet. Ändå fortsätter jag, om och om igen.

Nu har jag grottat ännu mer på djupet, jag har använt vissa metoder som jag genom PT utbildningen på Safe Education, fått lära mig.

HUR man bryter ett beteende, hur man hittar orsakerna och anledningarna till att man kompenserar osv. För nån j*kla anledning måste det ju finnas till att jag röker. jag är ju generellt sett en väldigt hälsomedveten, stark och driven person.

Här ser du en bild på mig, tagen för drygt 1 år sedan….

-Vad tycker du om bilden? Ärligt? 

IMG_1417

Jag mår illa! Sjukt illa när jag ser den! FINN FEM FEL!

 Jag befann mig på en träningsresa, Jag stod och blev plåtad för ett Hälso Magasin, jag gjorde en intervju. Flera i ”teamet” rökte med mig. Jag tog denna bilden mmsade min väninna. För att jag tycket det var komiskt hur fel det såg ut.

Men herregud! Vad trött jag blir på mig själv när jag ser detta ur, för mig ett nytt perspektiv!

Det SER inte bara fel ut, det ÄR fruktansvärt! Jag ÄR dessutom ett ansikte utåt, jag står för träning och hälsa. Jag är mamma till min Lilleman 5år.

Jag har själv gjort en viktresa ner ifrån drygt 100 kg. jag brinner för att peppa, inspirera och motivera andra.

-HUR kan jag gå emot alla mina egna värderingar? Allt som jag i stort sett står för?

Jo, men en hel del självinsikt och en hård rannsakan av mig själv, så kom jag fram till det. Det kändes som en riktig ”wake up” käft smäll när jag insåg varför, och vart felet ligger. Varför jag misslyckas om och om igen. 

Svaret är enkelt, Jag var svag, jag blundade för min egen problematik. Jag erkände inte problematiken för mig själv. Jag ljög för mig själv.

Ciggen blev en falsk trygghet i en extremt utsatt livstil då detta dämpade min stress. (trodde jag)

NÄR jag nu erkände problematiken, på riktigt.  Ungefär som när en alkoholist går in på ett AA-möte räcker upp handen och säger ”hej jag heter, ****** och jag är alkoholist”

DÅ som först kan man på riktigt göra någonting åt saken, när man erkänt problemet och lögnen för sig själv, då som först kan man börja jobba på det.

 TÄNK att det tog mig så så många år att komma på?! Samma sak gäller alla beroenden som man skapat sig. Alla missbruk handlar om ett invant dåligt beteende  matmissbruk, alkohol, tobak, droger, socker osv….

 För det du vad, det är ingen annan än jag själv som skapat just mitt beroende. Det är inte heller någon annan än jag själv som kan göra någonting åt det. Oavsett vad nära och kära säger, så måste man förstå sin egen del i det och bestämma sig av rätt anledning. Jag bär ansvaret. Ingen annan. 

Det har jag gjort nu. Erkänt problemet, börjat jobba med mig själv och bestämt mig!

Jag tvivlar inte en sekund på mig själv denna gång. jag har slutat röka, för gott. Jag har fimpat för sista gången. Någon frågade ”vad är skillnaden nu, mot alla andra gånger” Kort och gott, Självinsikten!

DET betyder inte att jag net behöver kämpa, eller att det inte är tufft emellanåt. Men det spelar ingen roll, med rätt självinsikt så blir jag tillräckligt stark för att bryta mitt invanda dåliga beteende och klara av att hålla min förändring mot en bättre hehets-hälsa! 

Det min vän är en underbar känsla! Vet du vad, Som jag brukar säga  -”Kan jag, så kan du” Det är så sant! Om DU vill fimpa för gott, så får du absolut lämna kommentarer här inne så ska jag göra mitt bästa för att stötta dig i det…… 

Jag vill leva som jag lär! Det kommer tiden att utvisa. 20 dagar som rökfri nu. Jag tänker fortsätta hålla nollan! Det var allt för ikväll…. Stor kram /My Martens

 

74 Komentarer

 1. Lycka till! Du fixar det! Är själv rökfri sedan många år och känner inget sug alls nu. Försök att tänka positivt, känn dig verkligen fri ftån lasten och hälsosam, intala dig det varje dag, flera gånger om dagen! Du vann!

 2. Duktig du är!!! Känner så igen mig i det du skriver, har själv försökt flera gånger. Höll upp i 3 månader sist, men föll tillbaka! Varför!! Blir så arg på mig själv. Men JAG SKA sluta!!

 3. Hej! Ett stort peppande hjärta till dig❤
  Grymt jobbat. Ett tips när du vaknar varje morgon så le. Le och säg ”jag slipper o röka idag igen!” Gäller att programmera om hjärnan lite?

 4. Härligt! Grattis! Själv har jag ”hållit nollan” i snart 16 år! Så stolt över mig själv ☺jag slutade och började igen många gånger, varje misslyckande sådde ändå något litet frö i huvudet och plötsligt så gick det. En stark bidragande orsak var min son ville inte att han skulle behöva höra -mamma kommer snart jag ska bara röka först, ville inte att han skulle ha en mamma som luktar illa, ville inte att han skulle han en mamma som kanske dör tidigt av sjukdomar p g a rökningen. Till sist vill jag bara säga det är så skönt att slippa vara beroende av detta gift. Lycka till!

 5. Usch det ser verkligen illa ut ? Jag började feströka när jag bodde i Florida när jag var runt 20 år (så jävla korkat) för att ”alla” mina kompisar rökte, jag tyckte det var gott, lite coolt (?!?) osv… Rökte aldrig speciellt mycket förutom när jag festade men det kändes verkligen ofräscht i längden, dessutom inte speciellt hälsosamt!! Kläderna stinker, fingrarna luktar illa… Håret med för den delen! Födde min dotter 2003 och slutade så fort jag visste att jag var gravid, men när hon började bli lite äldre kunde jag ta mig en cigg då och då, gärna i samband med alkohol… Sen hände nånting, jag började må så jäkla illa när jag rökte, så pass att jag kräktes! Det är rätt många år sedan nu men jag tål varken cigaretter eller röken/doften alls! Vilket så klart är väldigt bra! ? Förutom då man hamnar bredvid nån på tunnelbanan som stinker rök all världens väg… Eller när man sitter ute och dricker en god latte på en bänk och så kommer den nån och sätter sig bredvid och börjar bolma… Fortsätt kämpa! Tänk så mycket godare allt smakar och luktar, å så mycket godare DU smakar och luktar ? dessutom är det en väldigt dyr ovana! Plus dödlig så gör allt vad du kan för att fortsätta vara rökfri! ?

 6. BRA gjort My ! Vi tror på dig. Har själv varit rökare men slutat för många år sedan.
  Det jag tyckte var skönt var att slippa tänka på ”har jag cigaretter och tändare”.
  Och lukten som alltid fanns i håret försvann. Mycket bra gjort av dig.
  Kram

 7. Hej du!
  Det var länge sedan jag följde din blogg och det var längesedan jag kommenterade något. Men det här, med att du tror att rökningen är det du till varje pris ska besegra, det kan du ta sedan, när du landat i vem du är. För det har du inte. Prio ett för dig är det som finns och är viktigt: Din son, du själv och Tess ( i alla fall tror jag det ). Rök du, men så litet som du klarar, och red ut ditt, Lillemans och din älskade hunds liv och framtid. Ät för heliga farao så att du klarar att sova ordentligt, glöm att du mår bättre i Sigtuna. Åk hem, du är en småskalig tjej. Tillbaks till rötterna, du passar inte i flashlivet, som du så gärna vill ha. Det finns något mycket bättre i det livet du flydde ifrån, flykten började långt innan konkursen. Du skrev att du skulle flytta till Stockholm och flygpendla din lilla kille till pappa på Öland, tjena, tänkte jag. Kom igen nu My, innerst inne vet du vem du är! Lycka till!

  • Det är så intressant att när du väl kommenterar någonting så handlar det alltid om att du vet mer om mig än jag själv.
   Är inte det liiiite konstig?
   Nej, jag har aldrig nätt bra på Öland. Av Mååånga anledningar. Nej, jag flygplanskapning inte, Lilleman gör.
   Flashiga livet? Den meningen grundat sig helt på DINA förutfattade meningar….
   Och nej, jah tänker inte röka lite gran!

  • Håller med. Börja med det vilktigaste. Ditt mående. Din son. Ditt boende. Din stress. Det är inte roligt att läsa din blogg längre. Det är bara samma samma samma hela tiden.

   • Vad är det för fel på mitt boende? ? Vi trivs jätte ? Läs inte bloggen om du tycker den är tråkigt, det är ju busenkelt att göra något åt…. Ingen annan än du som kan påverka just det ?

    • Ditt o ditt ex boende. Olika dagis. Flyga o flänga för ett barn i den åldern. Du skriver o skriver om den situationen så ofta o mycket att vi alla som läser förstår att ångesten o det fruktansvärt dåliga samvete känns för stunden bättre så du får påhejade kommentarer. Men verkligheten är en annan.

     • Lägg lite fokus på dig själv och någonting som du mår bra av istället, för mig ? och min familj… Flighten tar Mindre tid än jag har till skolan/jobb varje dag. Innan man uttrycker sig som du gör, så behöver man mer fakta, känns mig, min dom och mitt c. Åka samma väg, bo en tid med oss osv…. För du har verkligen ingen aning om hur vi mår och har det. Du påstår, uppmanar och omber mig att göra förändringar. Det är inte detsamma som ställa En fråga! -gör om och gör rätt! Behandla mig med Respekt…..

 8. Lycka till! Du fixar det! Är själv rökfri sedan många år och känner inget sug alls nu. Försök att tänka positivt, känn dig verkligen fri ftån lasten och hälsosam, intala dig det varje dag, flera gånger om dagen! Du vann!

 9. Duktig du är!!! Känner så igen mig i det du skriver, har själv försökt flera gånger. Höll upp i 3 månader sist, men föll tillbaka! Varför!! Blir så arg på mig själv. Men JAG SKA sluta!!

 10. Hej! Ett stort peppande hjärta till dig❤
  Grymt jobbat. Ett tips när du vaknar varje morgon så le. Le och säg ”jag slipper o röka idag igen!” Gäller att programmera om hjärnan lite🤗

 11. Härligt! Grattis! Själv har jag ”hållit nollan” i snart 16 år! Så stolt över mig själv ☺jag slutade och började igen många gånger, varje misslyckande sådde ändå något litet frö i huvudet och plötsligt så gick det. En stark bidragande orsak var min son ville inte att han skulle behöva höra -mamma kommer snart jag ska bara röka först, ville inte att han skulle ha en mamma som luktar illa, ville inte att han skulle han en mamma som kanske dör tidigt av sjukdomar p g a rökningen. Till sist vill jag bara säga det är så skönt att slippa vara beroende av detta gift. Lycka till!

 12. Usch det ser verkligen illa ut 🙁 Jag började feströka när jag bodde i Florida när jag var runt 20 år (så jävla korkat) för att ”alla” mina kompisar rökte, jag tyckte det var gott, lite coolt (?!?) osv… Rökte aldrig speciellt mycket förutom när jag festade men det kändes verkligen ofräscht i längden, dessutom inte speciellt hälsosamt!! Kläderna stinker, fingrarna luktar illa… Håret med för den delen! Födde min dotter 2003 och slutade så fort jag visste att jag var gravid, men när hon började bli lite äldre kunde jag ta mig en cigg då och då, gärna i samband med alkohol… Sen hände nånting, jag började må så jäkla illa när jag rökte, så pass att jag kräktes! Det är rätt många år sedan nu men jag tål varken cigaretter eller röken/doften alls! Vilket så klart är väldigt bra! 🙂 Förutom då man hamnar bredvid nån på tunnelbanan som stinker rök all världens väg… Eller när man sitter ute och dricker en god latte på en bänk och så kommer den nån och sätter sig bredvid och börjar bolma… Fortsätt kämpa! Tänk så mycket godare allt smakar och luktar, å så mycket godare DU smakar och luktar 😉 dessutom är det en väldigt dyr ovana! Plus dödlig så gör allt vad du kan för att fortsätta vara rökfri! 🙂

 13. BRA gjort My ! Vi tror på dig. Har själv varit rökare men slutat för många år sedan.
  Det jag tyckte var skönt var att slippa tänka på ”har jag cigaretter och tändare”.
  Och lukten som alltid fanns i håret försvann. Mycket bra gjort av dig.
  Kram

 14. Hej du!
  Det var länge sedan jag följde din blogg och det var längesedan jag kommenterade något. Men det här, med att du tror att rökningen är det du till varje pris ska besegra, det kan du ta sedan, när du landat i vem du är. För det har du inte. Prio ett för dig är det som finns och är viktigt: Din son, du själv och Tess ( i alla fall tror jag det ). Rök du, men så litet som du klarar, och red ut ditt, Lillemans och din älskade hunds liv och framtid. Ät för heliga farao så att du klarar att sova ordentligt, glöm att du mår bättre i Sigtuna. Åk hem, du är en småskalig tjej. Tillbaks till rötterna, du passar inte i flashlivet, som du så gärna vill ha. Det finns något mycket bättre i det livet du flydde ifrån, flykten började långt innan konkursen. Du skrev att du skulle flytta till Stockholm och flygpendla din lilla kille till pappa på Öland, tjena, tänkte jag. Kom igen nu My, innerst inne vet du vem du är! Lycka till!

  • Det är så intressant att när du väl kommenterar någonting så handlar det alltid om att du vet mer om mig än jag själv.
   Är inte det liiiite konstig?

   Nej, jag har aldrig nätt bra på Öland. Av Mååånga anledningar. Nej, jag flygplanskapning inte, Lilleman gör.

   Flashiga livet? Den meningen grundat sig helt på DINA förutfattade meningar….

   Och nej, jah tänker inte röka lite gran!

  • Håller med. Börja med det vilktigaste. Ditt mående. Din son. Ditt boende. Din stress. Det är inte roligt att läsa din blogg längre. Det är bara samma samma samma hela tiden.

   • Vad är det för fel på mitt boende? 🙂 Vi trivs jätte 🙂 Läs inte bloggen om du tycker den är tråkigt, det är ju busenkelt att göra något åt…. Ingen annan än du som kan påverka just det 😉

    • Ditt o ditt ex boende. Olika dagis. Flyga o flänga för ett barn i den åldern. Du skriver o skriver om den situationen så ofta o mycket att vi alla som läser förstår att ångesten o det fruktansvärt dåliga samvete känns för stunden bättre så du får påhejade kommentarer. Men verkligheten är en annan.

     • Lägg lite fokus på dig själv och någonting som du mår bra av istället, för mig 🙂 och min familj… Flighten tar Mindre tid än jag har till skolan/jobb varje dag. Innan man uttrycker sig som du gör, så behöver man mer fakta, känns mig, min dom och mitt c. Åka samma väg, bo en tid med oss osv…. För du har verkligen ingen aning om hur vi mår och har det. Du påstår, uppmanar och omber mig att göra förändringar. Det är inte detsamma som ställa En fråga! -gör om och gör rätt! Behandla mig med Respekt…..

 15. Wow, igen, du är så himla duktig och jag brukar aldrig känna avund, men nu gör jag det. Vill självklart veta allt, hur du tänker och vägen till att fimpa. Första ”ta-bort-ciggen”, ja allt…..
  Du är stark, du fixar allt.
  Kram

 16. Wow, igen, du är så himla duktig och jag brukar aldrig känna avund, men nu gör jag det. Vill självklart veta allt, hur du tänker och vägen till att fimpa. Första ”ta-bort-ciggen”, ja allt…..
  Du är stark, du fixar allt.
  Kram

 17. Hej My!
  Får ju hålla med om att det INTE ser bra ut med en cigg på den annars såå snygga bilden….Men tycker det är jädrans så modigt av dig att erkänna och visa den!
  Kunde inte låta bli att skratta när jag läste om dina maniska försök till att inte lukta rök…hehe ? Kunde se mig själv i just det ( när jag har legat på sjukhus )
  Själv har jag INTE kommit så långt som att ens tänka på att sluta tyvärr….Fy på mig!
  Men det kanske kommer. Grymt är det iaf med dina 20 dygn ? Lycka till med fortsättningen av ett rökfritt liv!!!! Ha en underbar dag! Kram / Annika

 18. Som före detta rökare (MÅNGA år sen) vet jag att det går att sluta. Jag planerade det 6 mån innan jag la av tvärt. Svårt ibland men efter några månader är det över. Det klarar du nog också. Det är bara att tänka på din son.
  Jag har två vänner som fått lungcancer av rökning. Dom har det jobbigt nu och den ena kommer inte att överleva!
  Och du, vem vill ha en rökande PT ? Går inte att spraya , tugga eller på annat sätt bli av med röklukten. Den kommer ut från porerna !
  Det bästa jag gjort, förutom mina barn, är att sluta röka !!!
  Kom igen nu, ALLA kan sluta röka. Du kan ju vända dig till en tobaksterapeut, finns på varje vårdcentral/hälsocentral
  Lycka till !

 19. Grym du är som slutat! Är så härligt när man kommer till den punkten att man aldrig mer vill röka. Det luktar så fruktansvärt illa och gör ingen gott. Du klarar det! Heja dig! Kram från Annika – 100 % Rökfri sen 4,5 år ?

 20. Jag slutade röka i 10 år. Gick igenom alla dina försök att dölja, utom plasthandskarna, haha.
  Grejen var ju att jag ville verkligen sluta, men jag fixade inte det. Trodde jag.
  En dag vaknade jag, detta var 30 januari 2009, och kände att jag blev så jävla arg på cigaretterna. DE styrde min vilja, inte JAG! De jävlarna hade makten. Några illaluktande pinnar i en ask!
  Jag blev så jävla arg (är tvungen att svära för att verkligen poängtera ilskan, haha) på att jag TILLÄT ciggen ha makten över min vilja. Och bestämde mig att de jävlarna inte skulle vinna. JAG bestämmer över mitt liv, inte ett paket cigaretter.
  Sen dess har jag inte rökt ett bloss.
  Det var mitt sätt. Istället för att känna mig misslyckad och skuldbelagd och kämpa med det riktade jag skulden på cigaretterna. Det funkade för mig!

 21. Lycka till denna gången ? ’Bara’ att ta nya tag. Är faktiskt själv där. Har inte rökat sen i lördags. Kan man stå ut dom minuterna när röksuget kommer, göra nåt eller tänka på nåt annat så man distraheras. Jag har tuggummi hemma att ta i reserv.

 22. Hej My!
  Får ju hålla med om att det INTE ser bra ut med en cigg på den annars såå snygga bilden….Men tycker det är jädrans så modigt av dig att erkänna och visa den!
  Kunde inte låta bli att skratta när jag läste om dina maniska försök till att inte lukta rök…hehe 😉 Kunde se mig själv i just det ( när jag har legat på sjukhus )
  Själv har jag INTE kommit så långt som att ens tänka på att sluta tyvärr….Fy på mig!
  Men det kanske kommer. Grymt är det iaf med dina 20 dygn 🙂 Lycka till med fortsättningen av ett rökfritt liv!!!! Ha en underbar dag! Kram / Annika

 23. Som före detta rökare (MÅNGA år sen) vet jag att det går att sluta. Jag planerade det 6 mån innan jag la av tvärt. Svårt ibland men efter några månader är det över. Det klarar du nog också. Det är bara att tänka på din son.
  Jag har två vänner som fått lungcancer av rökning. Dom har det jobbigt nu och den ena kommer inte att överleva!
  Och du, vem vill ha en rökande PT ? Går inte att spraya , tugga eller på annat sätt bli av med röklukten. Den kommer ut från porerna !
  Det bästa jag gjort, förutom mina barn, är att sluta röka !!!
  Kom igen nu, ALLA kan sluta röka. Du kan ju vända dig till en tobaksterapeut, finns på varje vårdcentral/hälsocentral
  Lycka till !

 24. Grym du är som slutat! Är så härligt när man kommer till den punkten att man aldrig mer vill röka. Det luktar så fruktansvärt illa och gör ingen gott. Du klarar det! Heja dig! Kram från Annika – 100 % Rökfri sen 4,5 år 🙂

 25. Men åh vad jobbigt allt låter. Bilden klingar helt fel. Men istället för att klandra dig för mycket så blicka framåt, se över vad du kan göra om, göra annorlunda för att lyckas. Styrkekramae till dig och lycka till. ?

 26. Jag slutade röka i 10 år. Gick igenom alla dina försök att dölja, utom plasthandskarna, haha.
  Grejen var ju att jag ville verkligen sluta, men jag fixade inte det. Trodde jag.
  En dag vaknade jag, detta var 30 januari 2009, och kände att jag blev så jävla arg på cigaretterna. DE styrde min vilja, inte JAG! De jävlarna hade makten. Några illaluktande pinnar i en ask!
  Jag blev så jävla arg (är tvungen att svära för att verkligen poängtera ilskan, haha) på att jag TILLÄT ciggen ha makten över min vilja. Och bestämde mig att de jävlarna inte skulle vinna. JAG bestämmer över mitt liv, inte ett paket cigaretter.
  Sen dess har jag inte rökt ett bloss.
  Det var mitt sätt. Istället för att känna mig misslyckad och skuldbelagd och kämpa med det riktade jag skulden på cigaretterna. Det funkade för mig!

 27. Lycka till denna gången 😄 ’Bara’ att ta nya tag. Är faktiskt själv där. Har inte rökat sen i lördags. Kan man stå ut dom minuterna när röksuget kommer, göra nåt eller tänka på nåt annat så man distraheras. Jag har tuggummi hemma att ta i reserv.

 28. Hej.
  Eftersom rökningen är ett beroende så försök att tackla det så som många andra gör med beroenden. Bla, jag själv. Varje morgon då jag kliver upp så sätter jag mig en stund och läser några fina och peppande ord, sedan tar jag ett beslut. Nu är jag på att: BARA FÖR I DAG SKA JAG INTE…… i morgon? kanske jag tar ett nytt beslut då ? det har lett mig till många år av sundare leverne. Ett tag med just rökning så fick jag gå tillbaka till min morgonrutin i tanken (låter mer avancerat än det är går på några sek.) att BARA TILLS KL 13.10 tex. SKA JAG INTE… och så fortsatte det.
  Så började jag mitt en dag i taget liv för ca 17år sedan med rökningen. Nu KAN jag ”feströka” men har blivit mer bakis då och nu dricker jag inte alkohol längre heller då det gör mig till någon jag inte trivs med… Kram och lycka till <3

 29. Men åh vad jobbigt allt låter. Bilden klingar helt fel. Men istället för att klandra dig för mycket så blicka framåt, se över vad du kan göra om, göra annorlunda för att lyckas. Styrkekramae till dig och lycka till. 💋

 30. Hej.
  Eftersom rökningen är ett beroende så försök att tackla det så som många andra gör med beroenden. Bla, jag själv. Varje morgon då jag kliver upp så sätter jag mig en stund och läser några fina och peppande ord, sedan tar jag ett beslut. Nu är jag på att: BARA FÖR I DAG SKA JAG INTE…… i morgon? kanske jag tar ett nytt beslut då 🙂 det har lett mig till många år av sundare leverne. Ett tag med just rökning så fick jag gå tillbaka till min morgonrutin i tanken (låter mer avancerat än det är går på några sek.) att BARA TILLS KL 13.10 tex. SKA JAG INTE… och så fortsatte det.
  Så började jag mitt en dag i taget liv för ca 17år sedan med rökningen. Nu KAN jag ”feströka” men har blivit mer bakis då och nu dricker jag inte alkohol längre heller då det gör mig till någon jag inte trivs med… Kram och lycka till <3

 31. Så där har vi alla som rökt hållit på! Ta det lugnt! ? Jag hade 2 drivkrafter när jag bestämde mig från en dag till den andra. Det ena var mitt barn som fick astma efter en förkylning som liten och jag insåg att trots att jag tjuvrökte och försökte smyga och vädra, käka halstabletter och dutta parfym så följde de förbannade ”röksporerna” efter mig in trots att jag inte kände det själv. Kände mig hemsk att tänka på att jag kanske drog in skit i huset som gjorde honom sämre trots att jag själv inte kände det. NU vet jag ju att man luktar för jävligt! Det andra var att jag tröttnade på att svika mig själv. Så jag bara utmanade mig själv på att aldrig svika mig med rökningen igen. Jag slutade röka abrupt mitt på en eftermiddag men sparade faktiskt de kvarvarande ciggen i paketet i städskåpet. Inte för att röka dem ( eller kanske i början he he) men sen blev de mer en påminnelse om att jag förbanne mig hade så mycket karaktär att jag kunde stå emot den skiten. Men det är förstås viktigt att man inte går från ett beroende till ett annat och börjar ” unna sig” godis eller liknande bara för att man varit duktig och slutat röka. Så inarbetad träning är nog bra när man droppar rökningen… Kämpa på tjejen! Det kommer att gå bra. Du har karaktär att sluta! Säger som NIKE: ” Just do IT! ” Kram o lycka till!! ?

 32. Du är så vacker! Även på den bilden med ciggen. Vilken bronzer använder du? Alltid så fin färg inget rött bara vackert brun. Vill gärna veta så jag kan köpa det! kram

 33. Så där har vi alla som rökt hållit på! Ta det lugnt! 🙂 Jag hade 2 drivkrafter när jag bestämde mig från en dag till den andra. Det ena var mitt barn som fick astma efter en förkylning som liten och jag insåg att trots att jag tjuvrökte och försökte smyga och vädra, käka halstabletter och dutta parfym så följde de förbannade ”röksporerna” efter mig in trots att jag inte kände det själv. Kände mig hemsk att tänka på att jag kanske drog in skit i huset som gjorde honom sämre trots att jag själv inte kände det. NU vet jag ju att man luktar för jävligt! Det andra var att jag tröttnade på att svika mig själv. Så jag bara utmanade mig själv på att aldrig svika mig med rökningen igen. Jag slutade röka abrupt mitt på en eftermiddag men sparade faktiskt de kvarvarande ciggen i paketet i städskåpet. Inte för att röka dem ( eller kanske i början he he) men sen blev de mer en påminnelse om att jag förbanne mig hade så mycket karaktär att jag kunde stå emot den skiten. Men det är förstås viktigt att man inte går från ett beroende till ett annat och börjar ” unna sig” godis eller liknande bara för att man varit duktig och slutat röka. Så inarbetad träning är nog bra när man droppar rökningen… Kämpa på tjejen! Det kommer att gå bra. Du har karaktär att sluta! Säger som NIKE: ” Just do IT! ” Kram o lycka till!! 🙂

 34. Du är så vacker! Även på den bilden med ciggen. Vilken bronzer använder du? Alltid så fin färg inget rött bara vackert brun. Vill gärna veta så jag kan köpa det! kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...