Tajt-Smart och jävlig lycklig! Normalviktig? Underviktig? Överviktiga? -Du är JÄTTE viktig!

imageGodkväll!

Vad spelar det för roll om du är normalviktig, underviktig eller överviktig? Det enda som spelar någon roll är ju att du är JÄTTE viktig❤️ Många pratar om vikt, kalorier, dieter, Quick-fix! VEM sätter normerna för ”normal” !?!

Alla är vi olika, det är individuellt…

sluta fokusera på vågen och kalorier! Fokusera på VAD som får DIG att må bra! Träna inte för att du hatar din kropp, träna för att du älskar den! ????

Jag blir kallade tjock, överviktig och hånas DAGLIGEN för min vikt, på bloggen… Men vet du, jag är en mamma, som har fött barn. Jag har vägt över 100kg, jag har har haft ätstörningar åt båda håll!

Nu har jag börjat landa i mig själv, och befinner mig mitt i resan ”gör om gör rätt.

jag är mästarnas mästare på dieter och jo-jo bantning! Jag har gått på gröt-dieten, pulverdieter, sopp dieter, 5-2, LCHF. M.m

Men hur mår man när man svälter sig?

Några vanliga bieffekter, Man får huvudvärk, man blir lättare deprimerad, man blir trött och orkeslöst. Man brukar fä svårt att koncentrera sig och presterar generellt mycket sämre.. Dessutom försämrar man sin ämnesomsättningen och lurar kroppen. Så när man väl äter är kroppen inställd på svält och suger då åt sig allt den kan för att ”bunkra” och ta vara på energin. Så det är inte heller helt ovanligt att man gör upp MER än man gått ner efter att man slutat dieta. Där är jag just nu. Jag vänjer kroppen vid att äta, ofta 5-6 gånger /dagen. Min kropp ”litar” inte riktig på mig. Men denna gången ska jag inte ge efter, jag ska skapa ett förtroende mellan mig och kroppen igen. Jag ska visa den att det är slut på dumma, själv destruktiva dieter!

Nu är dieterna ett minne blott! Jag kommer ALDRIG mer att svälta mig! Att äta nyttigt behöver inte vara tråkigt! ? Jag är inte ensam, jag har tagit hjälp av människor omkring mig. Med hög kompetens och egna erfarenheter av samma ska… För första gången på många är så skiter jag fullständigt i vågen och fokuserar på helhetshälsan! Jag ÄR kurvig, jag har former…. Men vet du vad, jag duger precis som jag är! Och det för DU också! ????❤️

image

image

Jag har tagit hjälp av min nyfunna vän Jill Holmström. Vi träffades för första gången på Hälsokicken för ca 1 är sedan. En mycket klok, inspirerande kvinna som är genuin och verkligen lever som hon lär <3 imageJill är aktuell med föreläsningen TAJT, SMART och jävligt LYCKLIG! Kloka ord, mat-myter-självkontroll! Jag kommer sitta bänkad, jag har även köpt detta i present till min väninna. Jag har genom Jill möjligheten att ge dig 20% på föreläsningen. Du kan läsa mer om den och BOKA HÄR uppge koden TSojL410  -Hopps vi syns där!

Nu ska jag skeda min Lilleman som snarkar högt! Vi hörs imorgon…. Kram

/My Martens

 

17 Komentarer

 1. Det kallas psykisk misshandel att nedvärdera och förolämpa andra människor. My, du är förstås inte tjock nånstans. Det handlar bara om avundsjuka och ett behov som många svagbegåvade människor har, att psykiskt misshandla andra, i syfte att försöka känna sig lite bättre själva. Ofta förstår inte den här typen av människor ens varför de njuter av att misshandla andra psykiskt, eftersom de saknar både självinsikt och normal intelligens.

  • Ja……. Visst är det så. Det grundar sig ofta i osäkerhet och blir ett sätt att försöka höjda sig själv genoma att gensagor på andra. Så troligt Bara… Kram

   • Ja och det värsta är som sagt att de som försöker misshandla andra psykiskt sällan har tillräcklig mental kapacitet att förstå varför de beter sig som de gör eller varifrån detta behov hos dem, kommer ifrån. De fattar inte att problemet ligger hos dem själva. Tragiskt egentligen. Kram tillbaka?

 2. Å jag är en pappa som har ätit chips…
  Lite trött på att ”jag har fött barn” används som en legitim ursäkt för övervikt, oavsett om förlossningen inträffade för 1 eller 20 år sedan. Knappast pga den som man har ett gäng trivselkilon, eller hur?

 3. Jag tycker uppriktigt synd om dom som säger att du är tjock och allt vad som sägs.
  Man får leva med att alla inte går att bota.
  Jag ser inte ner på psykiskt sjuka, lågbegåvade, eller andra med någon form av funktionsnedsättning. Däremot tycker jag så synd om dom som inte kan annat än mobba, kränka och vara elaka, för deras liv kan inte vara annat än förskräckligt miserabelt.

 4. Hej på er! Bra där My! Jag skrev också om detta ämne häromdagen, jag har egen erfarenhet både själv + att jag varit stödperson till en tjej med grov anorexia! Läs gärna det blogginlägget om du vill! Jag har även målat en tavla som jag visar i det inlägget! Den heter ”I am fat” och den stämmer bra överens på oss som ständigt kämpar med vikten!! Jag har också slutat med att sluta äta och svälta mig! Nu äter jag nyttigt, tränar och mår bra! Men ämnet är VIKTIGT att beröra ofta, så tack för att du tar upp det My!! Här är mitt inlägg: http://www.ulrica.askmorling.se/9702-2/ Ha en fin dag! Kram

 5. Det spelar ju ingen roll vad andra säger, det är ju vad man själv känner som räknas. För några år sedan var det jätteviktigt för mig att vara smal, jag levde då ett destruktivt liv, i ett förhållande som jag måste tvinga mig att tänka på ibland för att få perspektiv och en massa saker. MEN jag hade koll på min kropp, hur jag tränade, att jag alltid var fräsh, hade snygga kläder och ett fint hem. Om eller när någon (läs min dåvarande) sa att jag tror du gått upp något kg så blev jag sååå ledsen. I dag är jag rejält överviktig och mår kanonbra för detta liv har JAG skapat. Om någon skulle säga nåt om min vikt, har man tonåringar hemma och det är högt i tak så får man en och annan gliring men då skrattar jag bara ? nu har jag börjat tänka mer på kosten för att JAG mår bättre och klarar av mer mm. btw. MYYYY, du har ”glömt” att uppdatera oss om hur det går med din rökning ? jag jobbar på att kasta min cigg varannan dag eller nåt, det blir inte mer längre men ändå, så onödigt…OM det gått åt skogen så har du ju världens hejarklack här hos dina läsare ?

  • Inte det minsta… jag skriver klart och tydligt. ”Äntligen, ett detox te som både smakar gott och gör glott” var och en tar själv ansvar för hur man gör en detox. En detox behöver INTE vara detsamma som en destruktiv svält-diet. Verkligen inte. Då gör man fel. Skriver också att jag INTE setoxar, utan testar smaken.. Så vart min vän, vart ser du dubbelmoralen i just detta? Med vänlig hälsning, My

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...