Inga fler quick-fix! Ingen fler dieter! Minska fokus på vågen och fokusera på helheten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Godkväll! Vilken helg! Vi har spenderat hela helgen i skolan =) Sjukt intensiv men SÅ givande! På många plan.. Jag har lämnat Sigtuna tidig morgon och varit hemma sen kväll. Och NEJ ni tre tokstollar som återupprepat kommenterar om min Lilla Sture. HAN lider inte! Han är inte ensam hela dagarna och har fortfarande inte fått några psykiska men av att ha mig som matte! Så ta alla era elaka, du-kan-inte-ta-hand-om-katten-kommentarer och ge er själva en kall-dusch! Det är inte sjysst att spamma mig om och om om detta. sluta läsa bloggen om jag nu är så hemsk, skaffa ett liv eller gör någonting som får dig att le och må bra istället för att slänga en massa obefogad skit på mig! -Deal?!!! (Detta gäller då endast dessa tokstollar som fått en hang-up på Sture och mig som matte!)   Safe Education. VILKEN skola!….. Jag hamnade för några månader sedan,  ”ofrivilligt” i ett vägval i livet. Konkursen, och flera omständigheter fick mig att stanna upp. Rannsaka mig själv och gå in på djupet. Oj, oj oj. Jag som på sätt och vis blivit luttrad, stark och hårdhudad insåg också hur trasig, nedbruten och trött jag var. Fick ytterligare en form av ångest. En ångest som förtärande ger panikångest emellanåt. MEN jag jobbar med mig själv, ångesten är under kontrollerade former. jag börjar lära mig att hantera den.  Jag har även tagit till hjälpmedlen. Fler än vad jag delat med mig av. Men jag ska göra det. När jag orkar. Livet går upp och ner. Alla har vi våra erfarenheter. Att misslyckas, som jag på sätt och vis har gjort. Att släppa taget om det man ägnat tio år av hårt arbete, blod svett och tårar. Det gör ont. Att dessutom tala om för sina anställda, sina kollegor, sin högra och vänstat hand. Sitt DREAM TEAM, att det är över. Att vi inte har något val. Det gör ännu ondare. Detta i kombination med allt annat som en konkurs medför. Ovisshet. Ekonomi, frågor, löpsedlar. Samtidigt så försvann många. Många människor man trodde man haft som vänner, inom branschen. Alls om relationer som man genom åren byggt upp med leverantörer, samarbetspartner osv. POFF, BORTA?! Vad hände? Jo, du….. det har dessa två månader sedan konkursen lärt mig. Man ser väldigt snabbt vilka som finns där. och vilka som inte gör det. Vilka som försvinner när det stormar lite. Ännu en käftsmäll. En käftsmäll jag verkligen inte räknade med! MEN, det  har gett mig en självinsikt i vart jag byggt upp min trygghet. I mig själv? Nja, delvis… men också på människor som funnits vid min sida och  i min närhet. Det är, med facit i hand inte så smart. Grundtryggheten ska finnas inom sig själv och ingen annans stans! Mer om det i vid ett annat tillfälle.  Skolan, Safe…. Yrket PT. VARFÖR har jag inte gjort detta tidigare??????? Varför har jag inte kommit på detta förrän nu????????????????????Det är två frågor som just nu cirkulerar i mitt huvud. Att fördjupa mig i kroppen, funktioner, leder, muskler och beteende. Det är en resa och en utveckling. Lärarna på skolan är fantastiska. Så OTROLIGT kompetenta inom det dom gör.  Vilka ,människor! Varje dag får jag minst 5 nya ”aha” upplevelser. På gott och ont 😉 Jag har också insett hur fel jag haft i vissa saker som jag tidigare levt efter. jag har periodvis fokuserat galet mycket på vägen och kalorier. Vilket bullshit! Självklart har både vågen och kalorierna betydelse. Men om man går liiiite djupare än så. Om man kikar på hur kroppen är uppbyggd, hur vardagen/jobb/stress påverkar oss olika. Vad vi har för förutsättningar att jobba efter osv… Då kan jag med handen på hjärtat säga att jag harhjort min sista quick-fix. jag är mästarnas mästare på snabba quick-fix. Banta ner mig, uppnå resultat efter bara några veckor. jag har kört alla dieter du kan tänka dig 5-2, LCHF, sopp-dieten, gröt-dieten, bara 500 kalorier/dagen, inga kolhydrater osv… Jag VET hur jag kan droppa 5-10 kilo på kort tid. Vad har det gjort med mig? Jo, varje gång jag sedan går upp igen. (För det behöver man inte vara en raketforskare för att förstå, svälter an sig, då går man upp igen när man börjar äta igen) så har jag efter varje ”svält period” gått upp något kilro mer igen. Hmm, efter en sisådär 10-20 olika dieter, vad händer då? Det tänker jag inte ta reda på. jag stoppar  NU!IMG_0365
IMG_0443Inga fler quick-fix! Inga konstiga dieter! Nu vill jag leva som jag lär, jag vill hitta ett långsiktig sätt att hålla MIN idealvikt. Jag har faktiskt förstört och försämrat min ämnesomsättning och förbränning genom alla mina tidigare dieter. Ren och skär misshandel faktiskt! Så har jag inte sett det. Så har jag inte företått att det hänger ihop, förrän NU. Ämnesomsättningen och förbränningen ska jag nu bygga upp igen. Det kommer att ta tid, det sker inte på en vecka eller två. Men det går! Med rätt hjälp, rätt inställning min egna kunskap och med träning så kommer jag att lyckas! =) Jag kommer aldrig att sluta unna mig saker. jag kommer inte leva på salladsblad och vatten! Jag kommer även ta ett glas bubbel då och då, jag kommer att äta gott ändå. men jag vill hitta en balans. En balans där kroppen och knoppen mår bra! En långsiktig lösning som man kan leva med. För allvarligt talat, VEM mår bra av att svälta sig själv och går omkring och vara hungrig? Ojämnt blodsocker och dåligt humör är bara två avMÅNGA bieffekter det för med sig… Skolan har omedvetet tvingat mig själv att rannsaka mig. TACK Safe för det. Jag är glad att jag redan i denna ålder, 28 fick den insikten. För saken är den att ämnesomsättningen blir sämre med åren. Det betyder INTE att man inte kan göra någonting åt det. Men jag som levt ganska destruktiv i många år redan, kunde förvärrat det ännu mer! OM jag fortsatt som jag gjort i ytterligare 12-15 år. Då hade uppförsbacken varit brantare… hmm. Detta var inte vad jag hade tänkt att skriva om egentligen. Men nu är ögonen så trötta att dom går i kors!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Linda fötterna behöver gå snabbt, innan svullnandes sprider sig och slår till ordentligt…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
lördags godis igår. yoghurt doppade kokostoppar. Nyttigt? Nja, det vill jag inte påstå. men det är BRA fetter, och inga konstiga tillsattser =) Man VET vad man får i sig..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi övar, instruerar, och går in i våra framtida roller som PT…. SÅ kul! =)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här med min kollega, Lotta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Malin körde rörlighet med oss. Vilka under och förändringar denna kvinnan kan få oss att göra med våra kroppar. På bara ett par minuter! Helt galet. En Malin hemma innan frukost vid morgonträningen hade inte suttit fel 😉 hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Conny körde träningspassning med oss. Hur vi ska ”passa” våra blivande klienter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lotta & julia <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
eftermiddags shot & snacks….
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lunch glädje…. 😉 ”Snälla söta rara ni, kan v i inte bara ta en gruppbild” Jo My säger dom flesta och tittar in i kameran =) hehe! #bloggnörd
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adde, körde igen en hel drös med olika tester. Fick lite hemläxa att plugga på. De behövs kan jag säga 😉
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaliper mätning….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En annan typ av mätinstrument..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kreativa Julia har hittat ett eget sätt att öva muskler, fästen och ursprung… smart!!!! =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag ska strax sova. Imorgon kommer Lilleman <3 Äntligen mamma-vecka igen! Här kommer en bildbomb från helgen! Om du själv funderar på PT yrket, eller att blir instruktör, grupptränare eller liknande. Passa på att fråga mig, om vad du vill som har med skolan eller yreket att göra =) Så ska jag iallfall göra mitt bästa för att svara…. Kram så länge!

 

18 Komentarer

 1. Tack för en bra blogg !
  Måste bara fråga om något hänt mellan dig och magdalena? Läser inget om henne mer på varken din eller hennes blogg ?
  Gud vad kul du verkar ha i skolan ?ha det bäst!

 2. Tack för en bra blogg !
  Måste bara fråga om något hänt mellan dig och magdalena? Läser inget om henne mer på varken din eller hennes blogg 😕
  Gud vad kul du verkar ha i skolan 😊ha det bäst!

    • Hej Charlotta! ja, detta inlägget var fruktansvärt….! INGEN aning om varför det blev så. Nåväl idag har det fungerat bättre. Men du, vet du att väldigt många faktiskt är intresserade,nyfikna och vill ta del av det jag skriver om i detta inlägget =) Det är självklart inget måste, och du kan lätt och enkelt skrolla förbi om du är ointresserad =) Ja lovar dig, bloggen kommer inte bara handla om detta. Men jag tycket det kändes bra att ta upp det just nu. Det är högaktuellt i hela media branschen, många har även frågat mig återupprepade gånger här inne =) Ibland kommer liknande inlägg som detta att dyka upp. Vill du inte läsa så kan du välja att hoppa över dom =) Stavningen, ja,jag är ju mästarnas mästare på stavfel så jag tyckte inte att det var så farligt ? Kram och gonatt

    • Hej Charlotta! ja, detta inlägget var fruktansvärt….! INGEN aning om varför det blev så. Nåväl idag har det fungerat bättre. Men du, vet du att väldigt många faktiskt är intresserade,nyfikna och vill ta del av det jag skriver om i detta inlägget =) Det är självklart inget måste, och du kan lätt och enkelt skrolla förbi om du är ointresserad =) Ja lovar dig, bloggen kommer inte bara handla om detta. Men jag tycket det kändes bra att ta upp det just nu. Det är högaktuellt i hela media branschen, många har även frågat mig återupprepade gånger här inne =) Ibland kommer liknande inlägg som detta att dyka upp. Vill du inte läsa så kan du välja att hoppa över dom =) Stavningen, ja,jag är ju mästarnas mästare på stavfel så jag tyckte inte att det var så farligt 😉 Kram och gonatt

 3. Tänk vilken kunskap du besitter när du har gått skolan färdigt ! Det måste va en häftig känsla ? Jag tror som så att allt har en mening på nåt sätt o att utbildningen kom i rätt läge.

 4. Tänk vilken kunskap du besitter när du har gått skolan färdigt ! Det måste va en häftig känsla 🙂 Jag tror som så att allt har en mening på nåt sätt o att utbildningen kom i rätt läge.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...