Morgonträning och brödbakning! Recept -My’s Proteinbröd.

270816-MyMartens-HermanCaroan-0317Godmorgon!

Söndagen kunde inte startat bättre. Vaknar av att Sture biter mig i tån (AJ!) Men han är ju så söt. så jag smälter ju ändå. Jag gick upp trots att klockan bara var 05:45. (SUCK!) Men idag har jag mycket att göra. Plugg, deadline inför reportage, bakning, träning och kvalitetstid med Ludvig <3

Sture fick följa med mig ut och var med mig när jag körde ett ”hemma pass” Han är väldigt nyfiken av sig. Idag körde jag 3x 20 utfallssteg, 3×20 squats, 3×15 armhävningar, jägarvilan 3 X så länge jag orkade. OCH  min värsta övning ever! Burpees. Usch vad den är jobbig! MEN bra.

Sen joggade jag runt i ca 20min. Allt detta tog mig ca 45-50 min, pulsen steg svetten rann! Mina grannar hade nog fått sig ett gott skratt om dom tittat ut genom fönstret. Men idag hade jag inte sällskap 😉 Därför kunde jag inte lämna trädgården. Så lugna och fina… jag lämnar INTE min femåriga sovande älskade Lilleman ensam hemma för att träna! 

IMG_0182270816-MyMartens-HermanCaroan-0432Nyduschad satta jag igång med att baka. Jag har experimenterat lite ett par gånger och har äntligen hittat den perfekta mixen på mitt egna ”proteinbröd” ”falskt rågbröd” ”nöt bröd” eller vad vi nu ska kalla det! SÅ gott!

Jag är en riktig bröd torsk. Jag skulle kunna leva på mackor och smörgåsar. Men försöker att undvika det. Att baka ett nyttigare alternativ tar inte lång tid. Det går snabbt och enkelt.

Ett tips är att göra dubbel sats när man ändå är igång. Det smakar nämligen minst lika gott att ta upp ur dysen och tina det.

Så nu ska du få mitt alldeles egna recept av ”My’s vad vi nu ska kalla det” bröd!

 Väldigt mättande och energirikt, på bra fetter och näring! 

Jag ber alla nötallergiker om ursäkt redan i föreväg, Många nötter blir det 😉 IMG_0166 IMG_0167 IMG_0169 IMG_0170 IMG_0171

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0174 IMG_0177

Recept 1 Limpa: (Tips gör dubbel sats och frys in den ena limpan ) 

100gram cashewnötter 

100 gram krossade linfrön

100 gram torkade blåbär

100 gram ”nöt mix”  hasselnötter, mandlar, valnötter, paranötter

50 gram tranbär

50-70 gram dadlar (går lite på känn) 

50 gram solroskärnor

50 gram pistage nötter

50 gram chia frön

6 ekologiska ägg. 

120 gram smält kokosfett eller rapsolja (Jag använde kokosfett) 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ner alla ingredienser i en mortel/skål och krossa det. Men några större bitar ger ett gott tuggmotstånd. Blanda ner ägg, kokosfett och tillsätt salt. (viktigt med saltet)  Blanda ihopa allting ordentligt.

Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och toppa med valfri gardering. Tex, chia frön, sesamfrön eller som jag gjorde idag solroskärnor.

När den nästan är var färdiggräddad så öppnade jag ugnen tog ut brödet och strödde på flingsalt som jag blandat med olivolja som fick vara med i ugnen sista 10 min. Grädda totalt i ugnen i ca 50-60 min. Låt svalna på galler innan du skär i brödet.

-Enkelt, nyttigt och gott. Det är bra fetter och energikällor! Hoppas du tycker om det =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om du saknar någon ingrediens eller två. Rota runt i skåpen hemma hos dig och ersätt med något annat. Det finns tusentals sätt att göra denna typen av bröd på =) 

Jag är lite nybörjare i köket. Bakning har jag gjort till och från i hel smitt liv. Men tidigare med pendling till Holland och när jag hade butiken så fanns det aldrig någon tid.

Så nu, har jag börjat experimentera igen och ser till att ta mig tiden. Ska bli spännande att se om Ludvig tycker om det! Han sover nämligen fortfarande….imageimage

Ha en skön dag! Många kramar / My Martens

PS: Missa INTE den pågående tävlingen där du kan vinna en klippning och behandling av Bobby OCH hans Super Hair, du hittar den här -Lycka till! <3

 

42 Komentarer

 1. Låter supergott! Ska helt klart prova o baka detta vid tillfälle ? Dock undrar jag angående linfrönen som står på 2 ställen i receptet, först 100 g och sedan lite längre ned 50 g till. Är de ”50 g” till formen eller har tryckfelsnisse varit framme ?

 2. Låter supergott! Ska helt klart prova o baka detta vid tillfälle 🙂 Dock undrar jag angående linfrönen som står på 2 ställen i receptet, först 100 g och sedan lite längre ned 50 g till. Är de ”50 g” till formen eller har tryckfelsnisse varit framme 😉

  • Det tar jag lite efter känn. Jag tar ca 1/3 tesked =) Men det är väldigt individuellt hur salut man vill ha det. Men att toppa med någon nypa flingsalt när den legat i ugnen är verkligen att rekommendera =)

  • Verkligen =) Bästa fotografen, sällskapet och kollegan! Älskar den förmånen att få lära känna så många nya människor inom mitt job. Ska man arbeta så tätt inpå varandra så är det viktigt att man trivs ihop =) Brödbilderna dom tog jag dock själv ? Håller på att lära mig min kamera. Ska gå en kuse eter årskiftet…

 3. ser fantastiskt gott ut. Är själv typ 1 diabetiker, och bör undvika kolhydrater. Tänkte bara fråga om brödet smakar sött. Gillar inte det. Köpte ett bröd häromdagen, med russin av misstag. huuui. Om. har du tips att byta ut dadlar exempelvis. Har gjort dinkelbröd själv ett par gånger i form. så lätt. Sedan känner man sig genuin och huslig med, hahah. men dinkelbröd innehåller mycket kolhydrater det med.
  Mannen är väldigt kostmedveten med. han kommer bli impad. Han vet hur man ska äta när man tränar.
  kramisen

  • Hej Mickan! Brödet smakar inte jätte sött.. Lätt sötma. Om du inte vill ha russin eller tex, dadlar så kan du byar ut et =) Visst känner man sig huslig när man bakar ? hehe! Det är ju enkelt och tar inte räkkilt lång tid…. -lycka till! Kram

  • Det tar jag lite efter känn. Jag tar ca 1/3 tesked =) Men det är väldigt individuellt hur salut man vill ha det. Men att toppa med någon nypa flingsalt när den legat i ugnen är verkligen att rekommendera =)

  • Verkligen =) Bästa fotografen, sällskapet och kollegan! Älskar den förmånen att få lära känna så många nya människor inom mitt job. Ska man arbeta så tätt inpå varandra så är det viktigt att man trivs ihop =) Brödbilderna dom tog jag dock själv 😉 Håller på att lära mig min kamera. Ska gå en kuse eter årskiftet…

 4. ser fantastiskt gott ut. Är själv typ 1 diabetiker, och bör undvika kolhydrater. Tänkte bara fråga om brödet smakar sött. Gillar inte det. Köpte ett bröd häromdagen, med russin av misstag. huuui. Om. har du tips att byta ut dadlar exempelvis. Har gjort dinkelbröd själv ett par gånger i form. så lätt. Sedan känner man sig genuin och huslig med, hahah. men dinkelbröd innehåller mycket kolhydrater det med.
  Mannen är väldigt kostmedveten med. han kommer bli impad. Han vet hur man ska äta när man tränar.
  kramisen

  • Hej Mickan! Brödet smakar inte jätte sött.. Lätt sötma. Om du inte vill ha russin eller tex, dadlar så kan du byar ut et =) Visst känner man sig huslig när man bakar 😉 hehe! Det är ju enkelt och tar inte räkkilt lång tid…. -lycka till! Kram

 5. Hej, detta ska jag testa att baka. Men en fråga; krossade linfrön – detta ska man ju vara väldigt försiktig med annars blir det som ett gift. Har du koll på om detta är en bra dos eller inte? Förstår ju att det delas på antalet skivor man gör brödet i, samt att det blir mindre gift vid uppvärmning…men jag ville bara dubbelkolla… Har du någon koll på detta? Tack för en härlig och inspirerande blogg och du är superfin i ditt kortare hår. Mycket mer kvinnligt än flickigt ? Kram

 6. Hej, detta ska jag testa att baka. Men en fråga; krossade linfrön – detta ska man ju vara väldigt försiktig med annars blir det som ett gift. Har du koll på om detta är en bra dos eller inte? Förstår ju att det delas på antalet skivor man gör brödet i, samt att det blir mindre gift vid uppvärmning…men jag ville bara dubbelkolla… Har du någon koll på detta? Tack för en härlig och inspirerande blogg och du är superfin i ditt kortare hår. Mycket mer kvinnligt än flickigt 🙂 Kram

 7. Hej My! Älskar din blogg och missar inte ett enda inlägg! Därför har jag märkt att det är flera månader sedan du nämnde eller verkar ha umgåtts med Maggan. Förut var hon med ofta i din blogg och du i hennes (läser hennes med), umgås ni inte längre? Om detta är en känslig fråga behöver du inte svara på den. Bara undra, för gillar era bloggar och er båda!! Ha det så bra! Kram

 8. Hej My! Älskar din blogg och missar inte ett enda inlägg! Därför har jag märkt att det är flera månader sedan du nämnde eller verkar ha umgåtts med Maggan. Förut var hon med ofta i din blogg och du i hennes (läser hennes med), umgås ni inte längre? Om detta är en känslig fråga behöver du inte svara på den. Bara undra, för gillar era bloggar och er båda!! Ha det så bra! Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...