imageÅrets badsäsong är här och vi är många som passar på att bada. Det är väldigt härligt men samtidigt är det jätte viktigt att ha respekt för vattnet och att man har koll på badsäkerhet. Har man det kan vattnet få vara en plats för skoj och lek, precis som det ska vara!

Förra året så läste jag om flera drunkningsolyckor. Men just en berörde mig extra hårt. För att denna var nere i Kalmar.

Den blev väldigt “verklig” på något vis. Bla för att det var på mitt “hemma område” och för att jag fick in en massa beställningar tillbutiken, My’s Blommor med “jag beklagar sorgen” blommor. Det var vemodigt som vi band dessa buketter och levererade dom. Just dom gångerna så är florist jobbet verkligen allt annat än kul! 

Usch, det går en kall kår över ryggraden när jag tänker tillbaka på detta. Jag får rysningar av obehag! 

Det är det VÄRSTA man kan vara med om. Att förlora en närstående eller sitt egna barn. Det är sånt som bara INTE FÅR  hända!!!

Just nu när jag själv befinner mig i en livskris och kämpar mot ångest och en annan typ av sorg så har jag på kuppen blivit lite väl överbeskyddande mot min Lilleman.

Ångesten är någonting jag öppnat mig om härinne… och då märkt att många fler än jag någonsin kunnat drömma om också har eller har haft erfarenheter av både ångest och panikångest.

-Vet DU om det är vanligt att man i en pressad livssituation och med ångest reagerar så???

Blir man extra överbeskyddande och orolig?

Jag har kommit på mig själv med att vara överbeskyddande flera gånger. Ärligt talat, jag skulle inte klara av om någonting hände honom. Han är mitt allt! Så tänker vi såklart alla om våra barn OCH nära och kära.

Därför blev jag glad när jag såg att våran egna portal tillsammans med Medley lyfte fram en artikel om säkerheten kring bad och simning för barnen. Tänkvärda tips och råd. Några saker man kanske tar för givet. Men definitivt värt att återupprepa för sig själv! image

Har man koll på badvett och badsäkerhet kan man förhindra olyckor och istället ägna sig åt lek i vattnet. För visst ska man kunna bada och simma utan att vara rädd, sol och bad hör ju sommaren till!
Kika in och läs hela artikeln
 HÄR, massa bra tips från till alla föräldrar och mor- och farföräldrar <3 

imageimage
Dela gärna detta inlägget för att vara med att minska badolyckor ! <3image

Befinner mig fortfarande på Öland, sitter och inväntar samtal från konkursförvaltare, jurist och revisor… 

Tiden står stilla när man väntar, och det känns som om ingenting händer… som pricken över i så har mitt mobilabonnemang blivit avstängt, så ingen får tag i mig. Men det här blivit felaktigt avstängt och kommer förhoppningsvis lösa sig under dagen… Så kära vänner jag har inte gått under jorden…

Kramar / Mamma My 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (24)
 • K

  Hej,
  jag tänker mycket på dig nu. Jag hoppas verkligen att du har någon i din närhet som stöttar dig, som du kan ventilera dina funderingar med.
  Det är såå mycket som rör sig i huvudet i den situationen som du är i.
  Då är det skönt att få ur sig lite tankar och funderingar.
  Jag vet precis hur du har det nu.
  Tänk framåt, och tänk att du kommer att överleva.
  Ha det bäst
  Kram

 • CAMILLA

  Fina sommarbilder och bra information! Förstår din ångest den greppar tag i en. Med tiden släpper den och du kan fokusera på ditt liv igen. Ta dagen som den kommer! Umgås med familj och vänner som stöttar dig! Viktigt att bara vara!
  Styrkekramar från mig

 • Ewa

  Hej My
  Först skickar jag en stor KRAM till dig.
  Vad bra att du skriver om detta då det är många i samma sits,sen är det ju skitjobbigt för dig .
  beträffande telefon kan du inte skaffa dig en kontanttelefon så dina nära och kära får tag i dig ?
  My du är så ung så det kan bara bli bättre efter du har gått igenom detta.
  Kram Ewa

 • lina

  Vad är det son har hänt mellan dig och Magdalena Graaf eftersom hon inte väljer att stödja dig i denna kris…? Det måste ju vara något alvarligt eftersom du fanns vid hennes sida när hon hade svår sorg..

  • Jenny

   Privata relationer kanske man vill behålla för sig själv? (Om) det skulle vara ett problem mellan dem lär det inte bli bättre av att prata om det öppet.

  • Andrea

   Hur vet du att Maggan inte stödjer My? För att hon inte skriver på bloggen eller? Herregud !!!!

   • Ann

    Håller med dej Andrea.Att vissa bara orkar.
    Tycker nog att Mys blogg är den ärligast av alla.
    Och dom som vill sparka på någon som redan ligger…
    säger ju allt .Du är en kämpe My som du redan visade vid tidig
    ålder. All lycka till dej……kram

   • agnes

    Som ga. tant som jag är så kanske Maggan Graafs lättsamma blogg döljer mkt mellan raderna, hon är nog inåtvänd och kämpar med alla barn i såå
    olika åldrar o att återhämta sej fr lååång graviditet o lära känna nye bebben. Ekonomi,vxlvisa boende kompisar o dess föräldrar.Åldersspannet på ungarna .Kanske hon kämpar på ett sätt som vi inte förstår:) har samma ålderspann o att få liten när man e 40 de tar även om nr 5 är en ädelsten:) kramar hoppas ingen tar illa upp.

  • Johanna

   Jag har faktiskt funderat på detsamma. Verkar inte ha så mkt kontakt med Maggan längre alls!? Visst att hon bott utomlands några månader men ingen av er har nämnt varandra alls.. Så det känns som nånting har hänt i er vänskap!? 🙁

   • Andrea

    Så om man inte nämner varandra i OFFENTLIGA MEDIER, då måste nåt ha hänt med vänskapen ! ? och varför funderar man på det istället för att leva sitt eget liv fullt ut ????

 • Lotte

  Usch ja, tänk om det händer ens barn något…. värsta tanken!! Jag hoppas vi får fint badväder när vi går på semester om en timme 🙂
  Massa kramar och sköt om dig
  http://www.lotte4.blogspot.se

 • Lena

  Allt blir nog så mycket större (tror jag) när man har det jobbigt. Jag hoppas att du har fina vänner runt omkring dig som stöttar dig i allt detta. Kram

 • Malin

  Hej fina du!
  Du har en riktigt tuff period nu! 🙁
  Tyvärr kan ju livet kan ibland ta de jobbigaste vägarna, med både gupp och rejäla gropar, & ibland ramlar man pladask i en! …
  Jobbiga beslut som ska fattas, men som i slutändan brukar bli åt det positiva hållet!
  Jag tror på dig!
  Du kommer gå stärkt ur denna jobbiga period! (om än det inte känns så nu).
  Ta en dag i taget!
  Styrkekramar!!

 • Nina

  Jadu My nog blir man känsligare när man har ångesten i hasorna. Jag har vuxna barn och när jag har det extra jobbigt så blir jag extra mycket “hönsmamma” än annars.
  Det ordnar sig med tiden bara du får lite distans till det hela.
  En väldigt bra artikel som du tagit upp i ditt inlägg.
  Styrkekramar till dig från mig ❤️

 • Annah

  Jo men jag känner igen det att när man är på botten så väcks beskyddarinstinkter över barnen starkt till liv på ett tydligare och mer krävande sätt. Man vill att INGET skall drabba och hända dem och man vill framför allt göra ALLT som står i ens makt att de skall bli så lite som det är möjligt påverkade av ens eget mående. Det är tufft när man faller, jag vet, jag har varit där och nu är jag på väg tillbaka och med det kvarstår mina beskyddarinstinkter om mina döttrar men de är mer rimliga i sina proportioner.
  Du kommer fixa detta.
  Mvh,
  Annah

 • Cecilia

  Jo så är det! Man oroar sig extra mycket för allt då man är svag och trött! Så har det varit för mig! Men då man blir starkare i sig själv så försvinner mycket av denna oro!

 • Gammal

  Att telefon är avstängd kan väl bara ha betydelse av att den inte är betald ? De stänger inte annars. Skaffa kontantkort på Halebop, billigt å bra

 • Anna...sexbarnsmamma

  Svaret är absolut JA på frågan om man blir överbeskyddande i en livskris. Min pappa dog väldigt hastigt och oväntat och det förde med sig att jag blev livrädd att det skulle hända min familj något. Både barn o vuxna. Fick ren panik om någon inte svarade direkt när jag ringde tex… Den känslan är svår att beskriva, behöver upplevas. Finns ingen logik i det… Men det släpper med tiden. När man inser att inte allt kommer rasa utan livet fortsätter, om än annorlunda.
  Du kommer ur det här förr eller senare, men det kan vara en kämpig väg. Gott du har lilleman!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *