Så lyckas du med dina pelargoner!

image

Hej Fina! Idag har vi varit i Stockholm/Sigtuna. Träning, redaktionellt jobb och föräldramöte…. Sen har jag inte hunnit med så mycket annat 😉 Lilleman trivs SÅ bra på sitt nya dagis och har hunnit få en massa nya nya vänner. DET gör gott i mamma-hjärtat! <3

Imorgon åker bår jag och Lilleman nerd till Öland och My’s Blommor. En fullspäckad helg med Ölands Spira väntar =) Veckans annons erbjudanden hittar du längst ner… 

image

Såhär lyckas du med dina pelargoner: En pelargon behöver näring. Plantera om pelargonen i större kruka, e näringsrik jord. Alltså INTE 5 säckas för 100:- jorden! Vi använder i butiken Emma ljungas jord som heter exklusiva, alternativt ”pelargon jorden” I denna jorden har du både lång och kort-titdsvärkande näring. Lägg lecakulor i botten…. Vattna en gång i veckan med flytande näring. Man SER tydligt vilka som använder näring och inte 😉 Knepet med att lyckas med pelargonerna är såklart som jag skriver ovan. MEN pelargonerna ska torka ut mellan bevattningstillfällena. Låt den torka till lite extra, och bevattna den sedan igen… För grejen är den att när den börjar torka ut så producerar den mer knoppar och blommor….. Nyp bort dom överblommade stänglarna ända ner i stjälken. För den tar bara en massa onödig energi. Placera den ljust  och soligt för bästa resultat! Inte så svårt när man väl får in rutinen…. -Lycka till! imageimageimage

image

Vi hörs imorgon! Hoppas att vi syns i butiken 😉 Kram / My Martens 

29 Komentarer

 1. Kommer ända ifrån Flen på lördag och handlar. Ska på date med min man å fira 20 årig bröllopsdag med hotell å go mat. Hoppas du är där så man kan säga hej. Tack för en underbar blogg fina Du. Kram

 2. Kommer ända ifrån Flen på lördag och handlar. Ska på date med min man å fira 20 årig bröllopsdag med hotell å go mat. Hoppas du är där så man kan säga hej. Tack för en underbar blogg fina Du. Kram

 3. Tack för tipset om Pelargoner.
  Jag vet att jag läste nån gång i våras, att du hade bokat resa ner till Maggan och att det skulle bli så kul, speciellt för Lilleman.
  Blev aldrig den resan av eller är det snart dags ?
  ( På tal om ärlig blogg )
  Hälsningar Skåne.

  • Hej ? vet inte om du följer bloggen dagligen, men vi är mitt i högsäsong i butiken nu, så jag pendlade mellan stockholm/öland nästan varje dag ? plus Holland, så vi kommer ut och resa efter högsäsong! Pelargoner är underbara! Kram

   • Tack för ditt svar, som blev en bra förklaring.
    Jag har undrat många gånger hur du orkar.
    Var rädd om dig och lycka till med allt.
    Ha det bra i NY, måste vara underbart med en sån resa.
    Hälsningar Skåne.

 4. Tack för tipset om Pelargoner.

  Jag vet att jag läste nån gång i våras, att du hade bokat resa ner till Maggan och att det skulle bli så kul, speciellt för Lilleman.
  Blev aldrig den resan av eller är det snart dags ?
  ( På tal om ärlig blogg )

  Hälsningar Skåne.

  • Hej 🙂 vet inte om du följer bloggen dagligen, men vi är mitt i högsäsong i butiken nu, så jag pendlade mellan stockholm/öland nästan varje dag 🙂 plus Holland, så vi kommer ut och resa efter högsäsong! Pelargoner är underbara! Kram

   • Tack för ditt svar, som blev en bra förklaring.
    Jag har undrat många gånger hur du orkar.
    Var rädd om dig och lycka till med allt.
    Ha det bra i NY, måste vara underbart med en sån resa.
    Hälsningar Skåne.

 5. Härligt att Lilleman trivs..trivs du också fortfarande bra i Sigtuna, har du kvar dina vänner där? Härligt att du ändå kan åka till NY trots högsäsong! Fint med pelargoner!

  • Jobbar tillsammans med Springtime travel och kommer även att skriva redaktionellt för Hälsa & Fitness magasin, så New York blir en jobb resa i en fantastisk möiljö med underbara människor och nya utmaningar ? kram

 6. Härligt att Lilleman trivs..trivs du också fortfarande bra i Sigtuna, har du kvar dina vänner där? Härligt att du ändå kan åka till NY trots högsäsong! Fint med pelargoner!

  • Jobbar tillsammans med Springtime travel och kommer även att skriva redaktionellt för Hälsa & Fitness magasin, så New York blir en jobb resa i en fantastisk möiljö med underbara människor och nya utmaningar 🙂 kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Hellerborus skötselråd…

Helleborus En favorit i repris från mitt sista år med min fina butik My's Blommor.  Denna...

Såhär lyckas du med din CYKLAMEN

  Godmorgon! Idag saknar jag min blomsterbutik, My's Blommor lite extra mycket! Så därför bjuder jag på ett...

Glöm inte lilla mamma på Morsdag!

{R E K L A M }  i detta inlägget finner du ett erbjudande med...