Aktuella blommor just NU! -i Butiken! My’s Blommor Öland!

IMG_6807

Mårbacka, Pelargonernas stolthet, ”Drottning Ingrid”

En exklusivare pelargon med en stark växtkraft i sig självt. Bästa sättet att lyckas med dina pelargoner är att plantera om dom i större krukor/urnor. Dränering i botten lecakulor och gärna hål i botten på krukan. Använd yrkesodlarjorden, med extra mycket näring, sol till halv/sol. Knepet är att låta den ”torka ur” mellan gångerna för att framtvinga en extra blomning.. nyp bort gula blad och överblommade stänglar, ända in till huvudplantan. Sköter du dessa så kan dom blomma från nu till sep-okt! -Fantastiskt!IMG_6795

Penseer, vackra starka frosttåliga vårblommor! I alla dess kulörer. Inte lika näringskrävande som ovanstående. Plantera om i större krukor, använd BRA jord. (det ökar förutsättningarna enormt) Lek med fantasin, gör planteringar/grupper med pensel, vårlökar, murgröna, grenar och naturmaterial… =) skötselråd penseer,mys blommor öland, mys blommor arontorp, mys blommor öppettider, mys blommor på öland, frontrops kroppkakor och mat, aromtorps kroppkakor, gillis dahlström, my martens, interflora ab, ensam mamma söker, öland, ölands spira, ölandsbladet, handelsträdgård på öland, garden center, plantagen, blomsterlandet,

Mysnotis <3 Söt, enkel, perenn…

 IMG_6806

Osteospernum! Kärt barn har många namn, denna kallas på svenska för Spansk margiurit, afrikansk margiurit, stjärnöga m.m. Denna är 1-årig. Trivs i halvsol, behöver planteras om i mycket näringsrik jord. I min burk är vi stolta återförsäljare åt Emma Ljung. Ifrån vårar sortiment rekommenderar jag att man köper den silverfärgade säcken som heter ”Exklusiva” . Vattna den inte för mycket! Det är det vanligaste problemet med denna! Håll den lätt fuktig, och håll efter den genom att plocka bort överblommade blommor som annars bara sitter kvar och dårar energi…. =) Finns i fler färger än på denna bilden..

IMG_6792

Ranunkel. Älskade underbara sköra Ranunkel. Du känner säkert igen denna från tulpan buketter! Men denna är också en krukväxt. Du kan sätta ner den på friland och låta den växa till sig och återkomma som persens. MEN bara i zon 1, möjligtvis 2. Så Ölänningarna kan dra nytta av detta 😉 Här ser du en lite annorlunda färg… Den ser nästan ut som en ros. Skugga, med ytterst lite sol vill dom ha. 

skötselråd ranunkel,mys blommor öland, mys blommor arontorp, mys blommor öppettider, mys blommor på öland, frontrops kroppkakor och mat, aromtorps kroppkakor, gillis dahlström, my martens, interflora ab, ensam mamma söker, öland, ölands spira, ölandsbladet, handelsträdgård på öland, garden center, plantagen, blomsterlandet, IMG_6801

Dippladenia, Mandevillea, ”Bägarranka” Två syster plantor.

Dessa godingar kan du se växa fritt vid medelhavet och på lite varmare breddgrader. Men vi kan också njuta av den. Större kruka, medelhavsjord (fråga din lokala handelsträdgård)  Vattna den även med flytande näring 1gg/veckan, då vårar klimat inte riktigt ger den så mycket näring som den behöver. Perfekt läge är i lä, och i söder läge. Gärna i ett växthus eller på en inglasad balkong. har du varken det ena eller det andra så funkar det även på terassen, men se till att skydda den lite… 

IMG_6805

Eonymus ”Benved” Trendig grönväxt som är populär i samplanteringar men framförallt rabatterna. Tålig perennsom fyller ut bra!

 IMG_6803

Prunus Triloba! Vi har flera olika sorter inne, både ”Rosenmandel” & Japansk Körsbärsträd” Denna är en buks-variant, som vi just nu kör på kampanj för 79:90:- ord pris 279:-  Den är perenn till zon 4. Vi har den även uppslammad som ett träd.

 Lättskött, gräv ner, tillsätt BRA jord och vattna extra mycket första säsongen. Denna blommar tidigt, som ett första vårtecken! -Underbar!!! 

mys blommor öland, mys blommor arontorp, mys blommor öppettider, mys blommor på öland, frontrops kroppkakor och mat, aromtorps kroppkakor, gillis dahlström, my martens, interflora ab, ensam mamma söker, öland, ölands spira, ölandsbladet, handelsträdgård på öland, garden center, plantagen, blomsterlandet,

Passiflora ”Pasionsblomma” en utav mina favoriter. Varmt, skyddat söderläge…. Mycket näring och den blommar rikligt hela sommaren… 

IMG_6804

Detta är bara en bråkdel utav allt som vi har i butiken…. Mycket har kommit in. men vi får just nu leverans flera gånger i veckan från danska, svenska och Holländska odlare. Men även från auktionerna där jag jobbat i över tio år, Just nu har jag suttit och in en massa skojigheter som kommer i början på veckan. persikoträd, citrusträd, olivträd, vinstockar, perenner, fruktträd, buskar m.m Vi levererar j även häck-plantor, men då får man begära en offert. Tex Thuja, liguster m.m =) Sen har vi självklart en välfylld inomhusdel med inredning, doftljus, möbler, krukor, choklad, praliner, buketter, snittblommor, fårskinnspälsar, och MYCKET MYCKET mer!

Vi hörs sen! Kram

/My Martens

2 Komentarer

  1. Hej My !
    Tack för en bra blogg ! Måste fråga dig vad du har för knep att hålla din rosacea borta. Tacksam för råd !! Ha de gott ! Kram Å

  2. Hej My !
    Tack för en bra blogg ! Måste fråga dig vad du har för knep att hålla din rosacea borta. Tacksam för råd !! Ha de gott ! Kram Å

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Hellerborus skötselråd…

Helleborus En favorit i repris från mitt sista år med min fina butik My's Blommor.  Denna...

Såhär lyckas du med din CYKLAMEN

  Godmorgon! Idag saknar jag min blomsterbutik, My's Blommor lite extra mycket! Så därför bjuder jag på ett...

Glöm inte lilla mamma på Morsdag!

{R E K L A M }  i detta inlägget finner du ett erbjudande med...