Min Löpnings special!

17022016-MyMartens-HermanCaroan-047230029

Outfit: Black Clover Röhnisch skor NIKE. Foto: Herman Caroan.

TIO Anledningar till att börja löp-träna!  Som trendspanare så är det lätt att förstå varför löpning fortfarande anses vara en utav dom populäraste träningsformerna! 

1. Löpning stärker både muskler och skelett – denna kombination ger en stark, hållbar kropp och är dessutom den bästa medicinen för att förebygga celluliter! Vilket är en bonus som får mig att löpträna!

2. Löpningen stärker immunförsvaret genom att öka effektiviteten i vårt skyddande enzymsystem.

3. Forskning visar att dom somspringer regelbundet stabiliserar sin insulinutsöndring, vilket minskar risken för diabetes typ 2. Med ett stabilt blodsocker avtar också omotiverade hungerskänslor.

4. Träning gör att kroppssammansättningen förändras. Andelen muskler ökar och andelen fett minskar, vilket gör att den basala metabolismen (ämnesomsättningen under vila) ökar. Detta leder till minskad risk för övervikt.

5. Att springa  intervaller  ( Utan att bli för andfådd ) är det bästa sättet att förse hjärnan med syre. Det är en av anledningarna till att löpare är bra på att fokusera och lösa problem. Vilket också bromstratt hjärnan åldras.

6. Tillsammans med curry, grönt te och sex är löpning ett utmärkt sätt att förebygga Alzheimers sjukdom! -Så ut och spring, hem och ha sex och avsluta sedan med en kopp te 😉

7. Löpning minskar utsöndringen av adrenalin och kortisol, vilket håller stresshormonerna i schack.

8. Måttlig uthållighetsträning stimulerar könshormonproduktionen, vilket kan ge ett mer aktivt sexliv.

9. Sömnen. Du kommer att sova som en prins/prinsessa när du kommit igång med löpträningen, det kallas ju inte skönhetssömn för intet 😉

10. Löpning minskar även risken för depression och ångest!imageFoto: Marie-Therese Karlberg

Bild tagen i Portugal för några dagar sedan. Outfit: Stronger

MINA bästa KOM-GÅNG-TIPS!

Har du aldrig löptränat? Här ska du få mina tips för att komma igång med löpträning, ÄVEN om du aldrig tidigare löpt!  

*Bestäm dig! Gör det NU! -Kan jag så kan du 😉

*Börja med löpning ett par dagar i veckan sätt upp 3 bestämda dagar gärna med en dags mellanrum! 

*Börja med att gå några minuter (raskt) och sedan joggar du i ett tempo där du forfarande kan föra ett samtal. (Pulsen ska INTE var för hög) du joggar sedan tills du inte orkar med, och börjar om igen. 

*införskaffa löparskor, ta hjälp utav personalen i butiken så att du får RÄTT sko för just din fot! 

*sätt upp ett mål. Någonting som får dig att kämpa lite extra.

*Hitta gärna en löpar kompis. jag har med mig Tezz ibland. Inte nu när höften känns svag såklart!

*Ge dig själv belöning, nya träningskläder, en massage, eller någonting som gör dig glad!

*Utmana dig själv och din egen distans eller tid. bry dig inte om alla marathon löpare som sprungit i flera år! Utgå från dig själv och dina förutsättningar! 

Den översta bild togs för exakt 8 veckor sedan. Då var det vinter, NU är det vår! Visst är det underbart!!!!! Vi går mot varma, ljusa och sköna tider! Förlåt för bloggtystnad igår….

Jag som varit på resanden från Portugal-Sigtuna, Sigtuna-Öland, Öland-Sigtuna la fullt fokus på Lilleman och vovven igår….imageLåååååånga promenade med Tezz. Hon är pigg, glad och äter som vanligt. Jagar pinne, vill leka med bollar…MEN, hon sover mer än vanligt, hon är lite tröttare och haltar ibland. Har haft ett telemöte med veterinärer som tucker att vi ska avvakta. Jag ska vara på min vakt och hålla ett extra öga.

Det är så otroligt tungt, smärtsamt och svårt att förbereda mig mentalt på vad som komma skall. Att förlika mig med att hon inte har lång tid kvar….. Det gör så ont att jag gråter av bara tanken! Jag kan inte se ett liv utan Tezz i familjen…imageJag satt på bryggan med Tezz i knät, tårarna kunde inte sluta rinna. Jag kramade henne, förklarade för henne hur mycket hon betyder för mig, och tackade henne för hennes enorma stöd under min turbulenta separation. Men också under och under mitt pressade år i mitt första egna hus, där jag blev trakasserad och hotad. Då stod hon vid min sida, stark, varm och på sin Vakt. Det är ett avslutat kapitel, men tack vara alla våra år tillsammans så har vi ett speciellt band.

Hon är min bästa vän, nu och för alltid! <3imageimage Efter att jag torkat tårarna i pälsen på vovven så gick vi vidare….. Sigtuna är vackert. Lugnt, stilla och rofyllt. Vi gick vidare upp till Hannah, där vi fick en krama om Louie & Maggan som är hemma en snabb visit <3 Söta lilla unge!

tänk vad stor han har blivit bara på dessa veckorna när man inte träffats!?!image imageSå känner jag även när jag tittar på min Lilleman, vad stor han har blivit!

Denna bilden känns som om den togs igår, VART tog åren vägen???!

Efter förlossnings och nyfödd/kollage, så blev detta min första ”familjebild” .

Som nyseparerade mamma ville jag också ha familjebilder i hallen ”som alla andra kompletta kärnfamiljer hade”

Så denna bilden förstorade jag, och gjorde en tavla som verkligen fick vårat hem att kännas lite extra ”hemma”  🙂 imageVi hörs sen! Tack för att du finns <3 Dela gärna mitt inlägg, då jag ull sprida lina löpar-tips!

Kraaaaaam <3

/My Martens

19 Komentarer

 1. Usch, blir alldeles tårögd när jag läser om Tezz. De som aldrig haft djur förstår inte det band man skapar, de blir verkligen som en familjemedlem <3

 2. Usch, blir alldeles tårögd när jag läser om Tezz. De som aldrig haft djur förstår inte det band man skapar, de blir verkligen som en familjemedlem <3

 3. Hej!
  Vet inte om ni testat Hyaluron för hund? Har många vänner vars äldre hundar mått bättre när de fått detta. Kan hjälpa ett tag mot stela leder ?
  Kram

 4. Jag förlorade min bästa vän för tre år och ett halvt år sedan. Vi hade då levt 17 år sida vid sida genom hela livet. Även om jag ett tag förstod att dagen snart skulle komma var sorgen större än jag klarade av så när han försvann rasade hela mitt liv. Men min mamma brukar säga att sorgen är kärlekens pris. Och det ligger mycket i det. Och även om sorgen är oändlig när kärleken också är det, är den enda trösten man kan hitta att man fick älska och älskas av den där fantastiska lilla varelsen.

 5. Hej!
  Vet inte om ni testat Hyaluron för hund? Har många vänner vars äldre hundar mått bättre när de fått detta. Kan hjälpa ett tag mot stela leder 🙂
  Kram

 6. Jag förlorade min bästa vän för tre år och ett halvt år sedan. Vi hade då levt 17 år sida vid sida genom hela livet. Även om jag ett tag förstod att dagen snart skulle komma var sorgen större än jag klarade av så när han försvann rasade hela mitt liv. Men min mamma brukar säga att sorgen är kärlekens pris. Och det ligger mycket i det. Och även om sorgen är oändlig när kärleken också är det, är den enda trösten man kan hitta att man fick älska och älskas av den där fantastiska lilla varelsen.

 7. Hej hej My! Tråkigt det här med Tezz.
  Mammas och pappas hund fick problem med lederna när hon va cirka 8-9 år, hon slutade tigga, sov hela tiden och ville inte hoppa upp i bilen lr sängen.
  Vi började med att ge henne glucosamin som bygger upp trasiga leder, hon blev mycket bättre redan efter 1 vecka. och levde 6 år till utan att ha ont.
  Hon åt hela tiden foder och tabletter med glucosamin.
  Har du testat det? Värt att prova annars!:)
  MVh!

 8. Grät en skvätt när jag läste om Tezz…..det är 1,5 år sen vi miste vår älskade hund och jag gråter fortfarande över honom trots att vi har en ny liten hund. Så fruktansvärt smärtsamt när man mister dom. Ge Tezz en nos-puss från mig <3

 9. Min Stina hade också led/höftbesvär hoppade ibland på 3 ben. Hon var 12 år när besvären började, men vi hade tur som fick träffa en underbar veterinär. Han skrev ut en kombinerad värk/antiinflammatorisk med som hon i stort sett fick nästan varje dag. Hon levde ett bra smärtfritt liv ytterligare 4 år, tyvärr fick hon ca i livmodern som ej gick att op.
  Tänker varje dag på älskade Stina med både sorg och glädje, är så glad för de extra sista smärtfria åren vi fick tillsammans. // B

 10. Hej hej My! Tråkigt det här med Tezz.
  Mammas och pappas hund fick problem med lederna när hon va cirka 8-9 år, hon slutade tigga, sov hela tiden och ville inte hoppa upp i bilen lr sängen.
  Vi började med att ge henne glucosamin som bygger upp trasiga leder, hon blev mycket bättre redan efter 1 vecka. och levde 6 år till utan att ha ont.
  Hon åt hela tiden foder och tabletter med glucosamin.
  Har du testat det? Värt att prova annars!:)
  MVh!

 11. Grät en skvätt när jag läste om Tezz…..det är 1,5 år sen vi miste vår älskade hund och jag gråter fortfarande över honom trots att vi har en ny liten hund. Så fruktansvärt smärtsamt när man mister dom. Ge Tezz en nos-puss från mig <3

 12. Min Stina hade också led/höftbesvär hoppade ibland på 3 ben. Hon var 12 år när besvären började, men vi hade tur som fick träffa en underbar veterinär. Han skrev ut en kombinerad värk/antiinflammatorisk med som hon i stort sett fick nästan varje dag. Hon levde ett bra smärtfritt liv ytterligare 4 år, tyvärr fick hon ca i livmodern som ej gick att op.
  Tänker varje dag på älskade Stina med både sorg och glädje, är så glad för de extra sista smärtfria åren vi fick tillsammans. // B

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...